Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Locked
popajic

#1451 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by popajic »

@the true path
...
- " No, šta je tu je. Allah, dž. š., kaže: "O, vjernici, pobrinite se za sebe..." Dakle, nemojte sjediti skrštenih ruku, ustani na noge, neka se čuje tvoj glas. Tvoj glas da sačuvaš tekovine koje su izborili šehidi na Kovačima naći će te na ahiretu - poručio je on. "( efendija Spahic)
Na Kovacima je i Caco - ne bih cuvao njegove tekovine da licno Muke baci fetvu na mene 8)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1452 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by -LIBERO- »

plain vanilla wrote:
-LIBERO- wrote:Efendija bas misli da su Bosnjaci pleme. Jedna vjera,jedna stranka,jedan vodja...e moj efendija. I najpozeljnije je prepustiti se da drugi razmisljju tvojom glavom. Naravno,kao i svako poslusno pleme i nama trebaju glavnu rijec voditi vjerske vodje i politicke frakcije tih vjerskih poglavara,toboze formiranih u neke kvazi stranke-pokrete.

Isto predizborni skup... :D
pa nek osnuju stranku..ionako reisu uskoro istice mandat..taman nek bude predsjednik stranke
Sto bi osnivao stranku kada je vec ima.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1453 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:
plain vanilla wrote:
-LIBERO- wrote:Efendija bas misli da su Bosnjaci pleme. Jedna vjera,jedna stranka,jedan vodja...e moj efendija. I najpozeljnije je prepustiti se da drugi razmisljju tvojom glavom. Naravno,kao i svako poslusno pleme i nama trebaju glavnu rijec voditi vjerske vodje i politicke frakcije tih vjerskih poglavara,toboze formiranih u neke kvazi stranke-pokrete.

Isto predizborni skup... :D
pa nek osnuju stranku..ionako reisu uskoro istice mandat..taman nek bude predsjednik stranke
pa da se zna koja je..ja se ne bih smjela opkladiti :mrgreen:
tbv

#1454 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by tbv »

plain vanilla wrote:
-LIBERO- wrote:
plain vanilla wrote: pa nek osnuju stranku..ionako reisu uskoro istice mandat..taman nek bude predsjednik stranke
pa da se zna koja je..ja se ne bih smjela opkladiti :mrgreen:
BSMB - Bosnjacka Stranka Merhametli Biznismena :mrgreen:
HAVANA

#1455 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by HAVANA »

theTruePath wrote:
Zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH hadži hafiz Ismet ef. Spahić kazao je u petak u svojoj hutbi u Begovoj džamiji da živimo u vremenu u kojem se potvrđuje staro pravilo da su vjernici kod nas građani drugog reda i da nemaju ista prava kao ostali.

Ne vracaj se vamo ni za zivu glavu.To se rijecima ne da opisati kako ste ugrozeni. :cry:
Vodenjak

#1456 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Vodenjak »

seka wrote:
Vodenjak wrote:Suljagic je bio donio veliku odluku kada je rekao da se ocjena iz vjeronauke nece racunati u prosjek.
Ali, bas zbog analfabetskih, bezobraznih, prepotentnih izjava covjeka koji sebe smatra duhovnim vodjom jednog naroda, prerasla je ta odluka svoju velicinu i postala je simbolom pocetka borbe protiv, kako ljudi sa tim i takvim debilnim stavovima, tako i protiv svih ostalih koji su zemlju uvukli u materijalnu i prije svega MORALNU bijedu!

Ovoliko boga, koliko ga u Bosni ima u zadnjih 20 godina, nije bilo ni u zadnjih vise stotina godina a opet, nikad veceg lopovluka, veceg kriminala, manje pravne drzave, vise lazi i petljanja nije bilo skoncentrisano na tako malom prostoru.

Ljudi se, materijalno unisteni i duhovno isprani, nalaze na moralnom dnu i zato pad, kako odluke donesene prije nekoliko dana, tako i pad samog ministra, predstavlja tezak poraz svih onih koji su se ponadali da u nama jos uvijek ima snage da nesto od zemlje napravimo.

Steta.
Bi ovo jedan od zadnjih vozova, jegi ba... :sad:
:thumbup:

...pa di si ti ... hebem ti misha :-) :-D

@valter, kao i uvijek :-D
nemoj, zhivota ti shto drugo pomisliti. Samo dijelimo stavove :) :wink:
:wink:
Hvala i tebi i @popajicu da me jos niste s uma smetnuli! :D
Tvrtko II Kotromanić

#1457 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Tvrtko II Kotromanić »

kad mi kaze "nasa SDA" dodje mi da povratim
popajic

#1458 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by popajic »

HAVANA wrote:
theTruePath wrote:
Zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH hadži hafiz Ismet ef. Spahić kazao je u petak u svojoj hutbi u Begovoj džamiji da živimo u vremenu u kojem se potvrđuje staro pravilo da su vjernici kod nas građani drugog reda i da nemaju ista prava kao ostali.

Ne vracaj se vamo ni za zivu glavu.To se rijecima ne da opisati kako ste ugrozeni. :cry:

Pa i nemaju ista prava kao i ostali - ona su konstitutivno debelo veca od nas ostalih :wink:
BlueBosnia

#1459 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by BlueBosnia »

Možemo mi pričati ovdje šta hoćemo,ali ova situacija u Kantonu Sarajevo pokazuje kakvi smo ljudi i roditelji.Kakav roditelj moraš biti da bi dao svoje dijete u ruke osobama čiji je vrhovni poglavar jedan papak,rasista,zaštitnik pedofila,kriminalaca i ratnih profitera.Umjesto da se ti časovi bojkotuju dok dotična individua ne prestane poganiti časnu instituciju reisa, pravi se problem oko ocjenjivanja.Jer je tako lakše.Što da se dijete izdvaja.Bolje da je utjerano u tor po Cerićevoj mjeri. Davno sam taj problem riješila,još 1995.godine.Moje dijete jedino u razredu nije išlo na vjeronauk.Izraslo u fino i pristojno urbano čeljade.Ne nosa u džepovima ni hladno ni vatreno oružje.Ovi što to danas rade po Sarajevu,garant su imali peticu iz vjeronauka.Jer ipak nije sve do religije,nešto je i do kućnog odgoja.
Vodenjak

#1460 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Vodenjak »

malinamala wrote:Moram i ja da kažem svoje mišljenje.
Istina ja mi smo jadna i daleko od demokratije zajednica.
Većina diskutuje, a pojma nema o čemu.
I pored googla, na kojem za minutu nađeš podatke lupetaju se gluposti.
Prvi argument su evropske vrijednosti.
Mnogo je sajtova na kojima se može vidjeti da vjeronauka je PRISUTNA u školskom sistemu svih evropskih država osim Francuske.
U nekim ulazi u prosjek ocjena, u nekim ne.
Vjeroučitelje u svim evropskim držvama plaća država, a predmet vjeronauke ima svoj silabus.
Vjeronauka u Njemačkoj
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3921275,00.html
U Engleskoj
http://webarchive.nationalarchives.gov. ... _7886.aspx

Pitanje koje se može postaviti je da li BiH i po kojem modelu treba vjeronauka, da li kao Francuska koja je i jednina evropska zemlja koja je to uradila da je izbaci u potpunosti iz škola , da li kao u Njemačkoj i nekim drugim državama da ulazi u školski prosjek, ili kao Španija i neke druge države da ima u školama ali ne ulazi u prosjek .

[i]Tada treba otvoriti demokratsku diskusiju
Sad je
ovo citat jednog forumaša koji mi je iz svih ovih diskusija smislen:
Dakle, kada se donose ovakve odluke, one zacijelo moraju biti bazirana na prethodno javno objavljenom dokumentu - npr. politici obrazovanja, ili politici vrednovanja znanja i ocjenjivanja..
Drugo, veoma je važno da se prije ovakve odluke izvrši procjena njenog utjecaja na reguativnom aspektu.. Šta se s njom dobija, a šta gubi... Da li je u sukobu sa nekim propisima... Da li je saglasna takva odluka strateškim dokumentima.. Da li će narušiti neki drugi vrijednosni sistem, itd.
Treće, veoma je važno da se izvrši procjena finasijskog utjecaja (srednjoročno i dugorčno) takve odluke.. Na primjer: interes učenika će naglo opasti, broj nastavnika vjeronauke može biti suočen sa smanjenom potražnjom, otkazom.. a sve može donijeti određenu (izračunljivu) uštedu u budžetu (za koju ne znamo kako ćemo je upotri***iti, jer nismo na svim poljima tako štedljivi i srammežljivi u razbacivanju javnog novca);
Četvrto (sada dolazimo do demokratije) - obavezno (čita se kao: "obavezno") se konsultiraju ključni akteri koji će biti direktno ili indirektno obuhvaćeni ovakvom odlukom... Dakle, ne samo vjerske zajednice nego i sindikat prosvjetnih radnika (koji će imati problem viška ove vrste kadrova za par godina), te sami direktori, nastavna vijeća, javna rasprava kroz vijeća roditelja, pedagoški zavod, pa možda i širi krug direktno zainteresiranih lica
Peto (opet demokratski element) se odonsi na konsultacije sa nevladinim sektorom koji prati obrazovanje, koji eventualno radi neke projekte monitoringa, evaluacije...
Pa kada se sve navedeno složi i razloži, onda sa punim autoritetom izađeš pred Vladu Kantona Sarajevo, pa obrazložiš šta si sve uradio, koga si konsultovao, šta je bilo "pro", a šta "contra" i koja je tvoja odluka...
Pa onda se naprave međuministarske konsultacije i eventualno javna rasprava... i onda, brale, sijeci....Pa se kaže da će to imati efekta tek naredne školske godine, a ne ovako, "zviz" nekoliko sedmica prije kraja škole...

Ja lično ovo doživljavam kao pokušaj obračuna ateista i vjernika sve tri konfesije, krajnje nedemokratičan, jadan i izrazito agresivan.
Vjernici možda u nekim drugim akcijama napadaju ateiste, ali ovdje ne, jer pokušavaju da se brane, a ateisti su ubjeđeni da su vjernici zavedeni, pa ih treba" iščupati "iz kandži vjeroučitelja.Naravno da nisu u pravu.
A političari na svemu ovome zarađuju bodove.
Umjesto da rade , poboljšaju kvalitet života ateista i vjernika jer oni zajedno čine građanstvo, oni troše naš novac na ovako jalove poslove

[/i]
Ovakvih sam tvrdnji vidio na puno mjesta zadnjih dana i kao sto su insinuacije "duhovnog" nam "vodje" lazne, lazne su dobrim dijelom i ove tvrdnje.
Licno ne znam kakvo je stanje u CIJELOJ Evropi po pitanju VJERONAUKE (sto, zapamtimo to vec jednom, NIJE isto kao izucavanje RELIGIJA!) ali znam da u jednoj od zemalja Evrope u kojoj moja malenkost zivi NEMA vjeronauke ali ima predmet Religija na kojemu i moja ali i sva druga djeca izucavaju sve sto se izuciti moze o SVIM znacajnijim religijama svijeta.
Prema tome, tvrditi da je u CIJELOJ Evropi VJERONAUKA obavezan predmet (osim, eto, u Francuskoj) cista je laz i obmana ljudi!

Usput, kad ti vec pomenu Njemacku, treba reci i ovo: Prije dvije godine su gradjani Berlina izglasali da se u njihovim skolama NECE izucavati nista slicno vjeronauci!
Mozda Berlin djeluje mali jer je, eto, samo jedan grad, ali, taj grad ima vise stanovnika nego nasa banana-drzava! :wink:
hecimnadri

#1461 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by hecimnadri »

theTruePath wrote:SDA se upetljala u kolo s onim koji je din-dušmanin • To su ljudi koji nemaju u sebi milosti

Težak vakat

Efendija Spahić istakao je da je "vjernicima zaista teško u ovom vaktu" i prisjetio se da je to isto kazao i davne 1971. godine u jednoj općini pred predsjednikom općine, sekretarom tadašnjeg partijskog komiteta i socijalističkog saveza.

- Onda sam rekao: "Muslimani, vjernici u ovom društvu, u ovoj vašoj socijalističkoj Jugoslaviji su građani drugog reda. Zapišite to i odmah zovite "maricu" da idem u zatvor da odležim (kaznu, op. a.), da postanem građanin drugog reda. Jer, i zatvorenik ima veće pravo nego što vjernik ima pravo u ovom našem društvu." Dovoljno je bilo gledati na Federalnoj televiziji (FTV) emisiju "Odgovorite ljudima" i uvjeriti se da smo građani drugog reda. Da nemamo pravo, jer nam se pravo ukida. Dovoljno je da jedan obični ministrić izda jedno uputstvo koje se ne temelji na zakonu i da se ono uvaži. A ja i ti šta mislimo... mi smo odmah neprijatelji ovog društva - kazao je efendija Spahić, dodajući da FTV nije samo SDP-ova televizija nego servis svih građana.

Moramo, poručio je, dići glavu! Ne daj Bože, dodao je Spahić, da SDP ima potpunu vlast, jer bi se ispunilo njihovo predizborno obećanje dato na skupu u Turbetu kod Travnika, kada su prijetili: "Ovi vam grade džamije, a mi ćemo graditi zatvore!"

- Rekao sam (tada) da je Sejdo Bajramović na sceni. Našli su ga i on je na sceni. I ovdje mi griješimo kada samo previše optužujemo jednog ministra. On je samo izvršitelj jedne politike, braćo moja. U saopćenju piše da SDP stoji 100 posto iza svog ministra. A žao mi je moje SDA. Jer, ja sam bio utemeljitelj SDA. Održao sam više od 60 govora u korist SDA, i to u najteže vrijeme. Sjećam se kada mi je moj rođak na otvorenju džamije rekao: "Hafize, ako ovi tvoji ne pobijede, narast će ti brada u zatvoru do tala, valja ti u zatvor." Ali, žao mi je što se SDA upetljala u kolo s onim koji je din-dušmanin. Što joj je to trebalo? Je li to radi šake vlasti - upitao se Spahić.

SDP je, nastavio je, napravio koaliciju sa SDA ne zato da bi imao partnera nego da može dobiti vlast i raditi šta hoće.

- I, evo, rade... Premijer Kantona Musić radi šta hoće. On je jednim potezom mogao riješiti ovaj problem. Ne možeš, ministre, i gotovo, ja sam premijer. No, šta je tu je. Allah, dž. š., kaže: "O, vjernici, pobrinite se za sebe..." Dakle, nemojte sjediti skrštenih ruku, ustani na noge, neka se čuje tvoj glas. Tvoj glas da sačuvaš tekovine koje su izborili šehidi na Kovačima naći će te na ahiretu - poručio je on.

Pouka svima

Bošnjaci su, smatra Spahić, pogriješili dajući glas SDP-u, jer ta stranka nema uspjeha nigdje do "tamo gdje se ezan čuje".

- Evo nam svima pouke. Svi smo kiksali, braćo moja. Mi smo ovima dali štap u ruke, mi, Bošnjaci, muslimani. SDP je u RS neprimjetan, u takozvanoj Herceg-Bosni ga nema. Nemojte, kaže Allah, dž. š., biti na strani onih koji krše Božije propise. Ako budemo uz one koji krše Božije propise, i nas će džehenemska vatra stići - rekao je Spahić.

Gori su neokomunisti nego komunisti

Spahić je ocijenio da se "ateizam ponovo javlja, i to u najgoroj formi".

- Jer, gori su neokomunisti nego komunisti. Ovi neokomunisti odrasli su bez vjere, u porodicama bez vjere, hranjeni su na onome što je haram i vrlo su opasni, moram vam reći. Ostavite vjeru i vjernike na miru! Dosta vam je bilo 40 ili 50 godina ugnjetavanja. Pustite nas sada! Ovaj čovjek je napaćen, pobrinite se o njemu. Nema gdje da radi, pobrinite se o tome, to je vaša dužnost. Mnogi kažu da on (Suljagić) nije protiv vjeronauke. Ali, to je prvi korak, zapamtite. A drugi potez je protiv vjeronauke. Pa, ako im bude trebalo, ići će i na zatvaranje medresa, šta im god bude trebalo... Jer, oni su ljudi koji u sebi nemaju milosti - zaključio je efendija Spahić.

Spreman sam za vječni din ići u zatvor

- Braćo moja, gore glavu, nemaš šta da izgubiš. Što bi rekao rehmetli Kasim Dobrača, u mene kofer vazda spakovan. Kada dođu po mene u zatvor, ja samo uzmem kofer.
Ja sam spreman, a 55 godina penjem se na minber, za ovaj din, vječnu vjeru, ako treba, da mi brada naraste do tala u zatvoru. Neka raste. Ne bojim se neokomunista i njihove hajke! Pozivam ministra da povuče svoju odluku. Kakva je to država gdje se odluka više poštuje od zakona. Kakva je ovo država, braćo moja, da jedno obično pismo više vrijedi od zakona, i to onoga koji je na međunarodnom pravu utemeljen i potvrđen - istakao je Spahić.

Vrh SDA potpisao je da nema Boga

- Musliman ima obavezu učiniti tri stvar kada vidi da nešto ne valja. Ako je u stanju da otkloni to rukom, onda rukom. Ako nema moći i vlasti, onda jezikom. Ako nema ni to, onda bar da to prezire u duši. Da se s tim ne složi, da ostane bar po strani. Ko je jednom uzeo partijsku knjižicu i potpisao da nema Boga, on se ne vraća! I u našoj SDA čelni ljudi su manje-više takvi - kazao je hafiz Spahić.

..........

drago mi je da je sdp ponisio suljagicevu instrukciju :bih: :D
Da čovjek nepovjeruje kakve riječi izlaze od naših vjerskih predvoditelja.
Ovo je stvarno dirljivo,da čovjek počne plakat ,ovaj Spahić je potpuno izgubljen.
Nije g-dine Spahiću SDA potpisala da nema boga,nego su neki iz IZ umislili da su bogovi pa da mogu sve.
Last edited by hecimnadri on 21/05/2011 22:23, edited 1 time in total.
Vodenjak

#1462 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Vodenjak »

stochar wrote:zanima me samo kako neko moze imati istovremeno ocjenu pet iz vjeronauke i ocjenu pet iz biologije, lekcija: teorija evolucije. :)
:thumbup: :D

Dje si starino? :-)
Gandalf

#1463 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Gandalf »

@hećimhandri :thumbup: Cerić bi rado pravio novi srednji vijek - e vala ne može, ajatolasi sjašite :oops:
hecimnadri

#1464 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by hecimnadri »

gledam neko veče emisiju povodom teme Vjeronauka u školama.
Bili gosti predstavnici iz vjerskih zajednica.
Jedan od tih godstiju ovako reče :
Imamo pozitivan primjer iz Busovače gdje su nekidan na ekskurziju išla zajedno katolici i muslimani(misleći na učenike)
Za informaciju ovom vjeroučitelju prije kad se manje govorilo o vjeronauci (dok su bili komunisti) djeca su stalno išla zajedno na ekskurziju.
Gandalf

#1465 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Gandalf »

hecimnadri wrote:gledam neko veče emisiju povodom teme Vjeronauka u školama.
Imamo pozitivan primjer iz Busovače gdje su nekidan na ekskurziju išla zajedno katolici i muslimani(misleći na učenike)
Za informaciju ovom vjeroučitelju prije kad se manje govorilo o vjeronauci (dok su bili komunisti) djeca su stalno išla zajedno na ekskurziju.
Eh al' fazon je što tad' mali Meho nije znao da je mali Jozo "drugačiji", a ni mali Jozo za malog Mehu nije znao da je "anamo onaj" - Zato će danas ajatolah Cerić i inkvizitor Puljić uvest' ako treba vjeroauk i u porodilište, pa da se odmah po rođenju zna ko je "naš" a ko "njihov".
udrch

#1466 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by udrch »

Da ne izvrćete i podvaljujete, kao što bi reko Šojić više ljudi bi stalo na stranu ministra..
popajic

#1467 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by popajic »

U istoj emisiji govorljivi tip iz IZ sa ponosom izjavljuje da su njihovi odnosi sa pravoslavnim vjerouciteljima u istocnoj Bosni izvrsni, da se o svemu dogovaraju i da djeca sasvim nesmetano pohadjaju casove svako " svoje" vjeronauke !
Meni to zazvuca cudno ALI skontah - braca po segregaciji djece( naravno i matorih) trebaju jedni druge, jedni drugima se hrane , jedni na drugima opstaju. I posta mi sve sasvim logicno !
Bas kao sto mi je bilo logicno Alijino odbijanje ponude da se ukine tadasnji SDS, ili njegova ratna izjava da mu je 7-a muslimanska draga kao rodjeno dijete.Ne, Armija BIH, samo 7-a muslimanska.
Vec je slaganjem tadasnjih politickih i vjerskih kockica , iole normalnoj osobi , bilo jasno da ce Mustafa & comp. kad- tad zaprijetiti sarajevskom ljetnom pobunom.
Ne zbog "ukradenih" petica iz vjeronauke , nego zbog daaavno osmisljene ideje kakav i koliki treba da bude "nas " dio BIH.
Bosna je sredstvo , a ne cilj...rece jednom jedan sa Kovaca .
udrch

#1468 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by udrch »

:sax:
fatamorgana

#1469 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by fatamorgana »

Gandalf wrote: Eh al' fazon je što tad' mali Meho nije znao da je mali Jozo "drugačiji", a ni mali Jozo za malog Mehu nije znao da je "anamo onaj" - .
Joj sad me sjeti iz čitanke za prvi osnovne: "Mate i Ibro su se vozali sa čamcom".
Bega_TM

#1470 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Bega_TM »

Komunjare popušili ste ga, prihvatite to vec jednom ;-)
Baudelaire

#1471 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Baudelaire »

Bega_TM wrote:Komunjare popušili ste ga, prihvatite to vec jednom ;-)
Popušio je reis vlastite gluposti, nadam se da će nakon ovog biti samo Mustafa Cerić. Nijedan normalan vjernik ne može braniti poziv na nasilje, stoga se zapitajte ako je vama normalno da reis najavljuje sarajevsko ljeto kakvi ste zapravo.
Ripicipi

#1472 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ripicipi »

Baudelaire wrote:
Popušio je reis vlastite gluposti, nadam se da će nakon ovog biti samo Mustafa Cerić. Nijedan normalan vjernik ne može braniti poziv na nasilje, stoga se zapitajte ako je vama normalno da reis najavljuje sarajevsko ljeto kakvi ste zapravo.
Kad ih cujes kako pricaju i pisu, shvatis da su vjernici na baterije, vjernici od '92 :-)
Vjernici koji prijete, psuju itd.
sarajlija_ba

#1473 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

I tako. Ode Suljo u mornare. Neće školu, neće pare (ahaa) a i jest vala more za mornare...
Nego, ono što sam primjetio kroz ove postove ateista na ovom forumu je da postoji ATEISTIČKI FUNDAMENTALIZAM.
Zvučite kao pripadnici neke vjere.
Svi isto mislite, uglas to izgovarate kao mantru...

Moj zaključak je da vama smeta vjera.
Nije u pitanju ocjena iz vjeronauke...da se ne lažemo više. Vama smeta VJERA i svi oni koji su vjernici.
Kratko i jasno i precizno.

Svo vrijeme glumite nekakve sekulariste, demokrate, slobodoumne ljude a u suštini se bavite prljavštinama...preciznije, lažima, podvalama, insinuacijama, dezinformacijama, klevetama a sve u cilju da srušite VJERU.
Nikakvih dokaza nemate za ono što pričate već samo neka nagađanja po sistemu rekla-kazala.
S druge strane očekujete da vjernici prema vama imaju pošten i fin odnos :lol: :lol: :lol:
Pa se kao zgražate i odmah to dočekate kao fundamentalizam...a vi ste fundamentalisti broj jedan.

Evo, dok nije bio SDP na vlasti niko vas nije maltertirao zato što ne vjerujete.
Dođe SDP na vlast i vi, višegodišnju skupljanu mržnju spram vjere, odmah požuriste da iskalite ;-)

Nema kompromisa u ovakvim stvarima. Nadam se da je to jasno.
Vjeronauka će ostati a SDP će putem svog ministra kojeg je, uzgred budi rečeno, žrtvovao k'o kurban baš kao što bi žrtvovao svakog od vas ako im zatreba...kao onih 6 NEVINIH što završiše u Guantanamu.

Pa đe ste ateisti-fundamentalisti :D
udrch

#1474 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by udrch »

Ohladite ovog junaka :lol:
Marilyn

#1475 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Marilyn »

popušiće ga reis i njemu slični, samo polako 8-)
Locked