Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
- alica.k
#1452 Re: Njega tijela (zenska tema)
meni je zivot imao ponovo smisla (iako i ne jedem previse slatko) zbog ovog.zvrzgana wrote:Samo da potvrdim i potpisem ovu cinjenicualica.k wrote:cokolada veze nema sa tenom. zapravo, to nije nikad dokazano, da slatko steti tenu. just sayin'
-
saga
#1453 Re: Njega tijela (zenska tema)
Haha, i ja skoro godinu dana nisam jela slatko zbog toga... bila je to depresivna godina 
Mada kod mene je cinjenica da se iz nekog razloga iscibam od one Domacice, pa to zaobilazim u sirkom luku
Mada kod mene je cinjenica da se iz nekog razloga iscibam od one Domacice, pa to zaobilazim u sirkom luku
- alica.k
#1454 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja se osipam iskljucivo zbog nervoze i stresa...to sam skontala. tad i stalno barkam lice i copam i tako.saga wrote:Haha, i ja skoro godinu dana nisam jela slatko zbog toga... bila je to depresivna godina
al trudim se da se ne stresiram toliko.
-
zamzija
#1455 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja sam nekad negdje pročitala da veliki uticaj na lice i pojavu bubuljica imaju jastuci na kojima spavamo - tj čistoća istih zbog mrtvih stanica kože i grinja koje se hrane njima, razmnožavaju se u toplini i vlagi - pa sam redovno prala same jastuke,
onda deke na višim temperaturama, jorgane...
usisavam sam ležaj i jastučnice mijenjam svakih nekoliko dana i zaista mi se poboljšao ten...
onda deke na višim temperaturama, jorgane...
usisavam sam ležaj i jastučnice mijenjam svakih nekoliko dana i zaista mi se poboljšao ten...
- alica.k
#1456 Re: Njega tijela (zenska tema)
evo ja sam mislila da cu sve dozivjeti. kupila sam sestri maloj kremu puzzle, i u sastavu SLS. da se ispire bilo bi mi jasno, al sta SLS radi u kremi, to nikad shvatiti necu. sls ima jaaaako velik komedogeni faktor, tak da :S samo stvara kontraefekat.
- DaffyDuck
#1457 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja sam imala isti problem i rijesila sam ga ovim, mozes pokusatiLaCici wrote:Probala, i to mi je premasno. Ulje generalno ne volim na tijelu, mazem samo stomak zato sto moram zbog trudnoce.alica.k wrote:uzmi ulje, i namazi na mokru kozuLaCici wrote:Ja nikako da nadjem odgovarajuce mlijeko za tijelo.Imam normalnu kozu, i do sada sam koristila Dove i Nivea mlijeko za tijelo za normalnu kozu, medjutim uvijek budem masna poslije njih, kao da mi ne upije koza. Imate li kakav prijedlog finog mlijeka koje mi ne bi ostavljalo taj slipavi trag na tijelu? Moze i neko skuplje. Gledala sam Collistar ali oni su bas preskupi, oko 90 KM im je krema za tijelo, to mi je ipak previse.
kolko mogu upratit, ti si i trudnica, jos ti je bolje ulje nego mlijeko zbog strija i to...
![]()
Voljela bih bas neko mlijeko.

-
baby24
#1458 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja to alice nisam znala, niti se naravno razumijem u sve to kao ti (ni blizu), ali sam odmah nakon 2 koristenja kreme shvatila da mi ona, za razliku od gela kojim se umivam, uopste ne odgovara..... sad vidim i zasto:-)) hvalaaaaa ti:-))alica.k wrote:evo ja sam mislila da cu sve dozivjeti. kupila sam sestri maloj kremu puzzle, i u sastavu SLS. da se ispire bilo bi mi jasno, al sta SLS radi u kremi, to nikad shvatiti necu. sls ima jaaaako velik komedogeni faktor, tak da :S samo stvara kontraefekat.
- Michun
#1459 Re: Njega tijela (zenska tema)
Alice help
Arganovo ulje, rekos emi za kosu, za rast, za sprjecavanje opadanja. Znas li kako? Na tjeme? Nema bas detaljno opisa na netu ili ne umijem naci.
I ima li se u nas gdje kupiti? Ili moram preko neta.
Hvala ti draga.
BTW-moja sestra nabavila sve da pravi kremu sama...od pcelinjeg voska, do she butter, ulje ruze itd.
Arganovo ulje, rekos emi za kosu, za rast, za sprjecavanje opadanja. Znas li kako? Na tjeme? Nema bas detaljno opisa na netu ili ne umijem naci.
Hvala ti draga.
BTW-moja sestra nabavila sve da pravi kremu sama...od pcelinjeg voska, do she butter, ulje ruze itd.
- _amy_
#1460 Re: Njega tijela (zenska tema)
Michun wrote:Alice help![]()
Hvala ti draga.
Kad smo kod ulja, zna li neko gdje u Sa se moze kupiti ulje nocurka? U apotekama nema, bilo nekad, ali nema vise, pa ako neko zna dodjem mu mustuluk
- Michun
#1461 Re: Njega tijela (zenska tema)
evo ga, samo ne znam jel skupo_amy_ wrote:Michun wrote:Alice help![]()
Hvala ti draga.
Kad smo kod ulja, zna li neko gdje u Sa se moze kupiti ulje nocurka? U apotekama nema, bilo nekad, ali nema vise, pa ako neko zna dodjem mu mustuluk
http://makrovita.ba/bs/maloprodaja/arom ... masna-ulja
- _amy_
#1462 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hvala puno, puno idem danas do BBI-a da pitam koliko kostaMichun wrote:evo ga, samo ne znam jel skupo_amy_ wrote:Michun wrote:Alice help![]()
Hvala ti draga.
http://makrovita.ba/bs/maloprodaja/arom ... masna-ulja
- Michun
#1463 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ima na ebay puno vrsta kupiti i nije havarija skupo. S tim sto sam zamolila kolegicu iz tih krajeva da mi javi koja je marka najbolja. Hvala svakako na savjetu.samira13 wrote:Koristila par puta originalno arganovo ulje... veoma skupo - 1,5 dl kosta oko 30 eura ... opravdanje - arganovo drvo je zasticena sorta.Michun wrote: Arganovo ulje, rekos emi za kosu, za rast, za sprjecavanje opadanja. Znas li kako? Na tjeme? Nema bas detaljno opisa na netu ili ne umijem naci.
Nemam iskustva sa kozmetickim proizvodima na bazi to ulja ... izvorno je veoma intenzivnog, ne bas finog mirisa ...![]()
Ja sam pila po jednu kasicicu na dan i jednom sedmicno koristila za kosu. Da, bas se nanosi na tjeme i ostavi da djeluje bar dva sata. Nakon toga - pranje blagim samponom.
Jaca kosu, bez daljnjeg. Sad, da li moze sprijeciti opadanje ...
A pila za kosu ili onako pila zbog drugih stvari?
- alica.k
#1464 Re: Njega tijela (zenska tema)
utrljas u tjeme, drzis po sata i plus, i onda isperes.Michun wrote:Alice help![]()
Hvala ti draga.
arganovo ulje super za kosu, dobro za bore, zdravo za popit kasicicu now and then...
meni je doneseno iz maroka, direkt od tih zena sto prave
- Michun
#1465 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hvala. Znala sam da znas.alica.k wrote:utrljas u tjeme, drzis po sata i plus, i onda isperes.Michun wrote:Alice help![]()
Hvala ti draga.
arganovo ulje super za kosu, dobro za bore, zdravo za popit kasicicu now and then...
meni je doneseno iz maroka, direkt od tih zena sto praveposto sam imala 1001 ulje, nisam ga cesto koristila, tak da je na kraju uzeglo, i bacih ga
Ma ja sam zamolila ovu kolegicu da mi javi koja je marka najbolja pa da potrazim na ebay.
ako ti ne bude tesko zrakni na ebay pa ako vidis nesto da valja sibni link da kupim.
Hvalaaaaa
- wewa
#1466 Re: Njega tijela (zenska tema)
moram pohvaliti alverde kreme za lice - imam mjesovitu, osjetljivu kozu i tesko nadjem kremu da mi odgovara. ili ne bude dovoljno hidratantna, pa se perutam, ili bude previse masna, pa se sjajim od 10 ujutru pa nadalje... pogovoto ljeti. problem je i s osjetljivim ocima, 90% krema me pece. ali, alverde mi je zakon. koristim onu za 30+ i lice mi se izvrsno drzi, nije sjajno, ni suho, a ne stvaraju mi se niti miteseri tako puno kao prije.
kupujem ih po savjetu prijateljice koja je u grupi 40%, redovno ide kozmeticarki - koja joj je pohvalila stanje koze otkako koristi alverde kreme
kupujem ih po savjetu prijateljice koja je u grupi 40%, redovno ide kozmeticarki - koja joj je pohvalila stanje koze otkako koristi alverde kreme
- Michun
#1467 Re: Njega tijela (zenska tema)
e sad dal da probam aleverde ili eveline? zene, zene - sta mi radite?wewa wrote:moram pohvaliti alverde kreme za lice - imam mjesovitu, osjetljivu kozu i tesko nadjem kremu da mi odgovara. ili ne bude dovoljno hidratantna, pa se perutam, ili bude previse masna, pa se sjajim od 10 ujutru pa nadalje... pogovoto ljeti. problem je i s osjetljivim ocima, 90% krema me pece. ali, alverde mi je zakon. koristim onu za 30+ i lice mi se izvrsno drzi, nije sjajno, ni suho, a ne stvaraju mi se niti miteseri tako puno kao prije.
lice mi je kao tvoje wewa. koju tacno koristis?
- alica.k
#1468 Re: Njega tijela (zenska tema)
ako je izmedju alverde i eveline, uzmi alverde. sastav je sto puta bolji, nema toliko hemije.
al ne odgovara svima
al ne odgovara svima
- wewa
#1469 Re: Njega tijela (zenska tema)
onu s bobicama nekakvim, mislim gojiMichun wrote:e sad dal da probam aleverde ili eveline? zene, zene - sta mi radite?wewa wrote:moram pohvaliti alverde kreme za lice - imam mjesovitu, osjetljivu kozu i tesko nadjem kremu da mi odgovara. ili ne bude dovoljno hidratantna, pa se perutam, ili bude previse masna, pa se sjajim od 10 ujutru pa nadalje... pogovoto ljeti. problem je i s osjetljivim ocima, 90% krema me pece. ali, alverde mi je zakon. koristim onu za 30+ i lice mi se izvrsno drzi, nije sjajno, ni suho, a ne stvaraju mi se niti miteseri tako puno kao prije.
lice mi je kao tvoje wewa. koju tacno koristis?
evo, ova iz nagradne igre http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/serv ... beere.html
- Michun
#1470 Re: Njega tijela (zenska tema)
wewa hvala - sutra kupujem.wewa wrote:onu s bobicama nekakvim, mislim gojiMichun wrote:e sad dal da probam aleverde ili eveline? zene, zene - sta mi radite?wewa wrote:moram pohvaliti alverde kreme za lice - imam mjesovitu, osjetljivu kozu i tesko nadjem kremu da mi odgovara. ili ne bude dovoljno hidratantna, pa se perutam, ili bude previse masna, pa se sjajim od 10 ujutru pa nadalje... pogovoto ljeti. problem je i s osjetljivim ocima, 90% krema me pece. ali, alverde mi je zakon. koristim onu za 30+ i lice mi se izvrsno drzi, nije sjajno, ni suho, a ne stvaraju mi se niti miteseri tako puno kao prije.
lice mi je kao tvoje wewa. koju tacno koristis?cek da nasurfam...
evo, ova iz nagradne igre http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/serv ... beere.html
- wewa
#1471 Re: Njega tijela (zenska tema)
nema na cemuMichun wrote: wewa hvala - sutra kupujem.
- VenomousV
#1472 Re: Njega tijela (zenska tema)
zene 
gel za umivanje/ciscenje lica - preporuke

gel za umivanje/ciscenje lica - preporuke
-
nera18
#1473 Re: Njega tijela (zenska tema)
afrodita aha pjena-kombinovana koza?
- alica.k
#1474 Re: Njega tijela (zenska tema)
probaj ovaj hygieia, kad meni odgovara, mora svimaVenomousV wrote:zene
gel za umivanje/ciscenje lica - preporuke![]()
- VenomousV
#1475 Re: Njega tijela (zenska tema)
koji alice? 
sliku ti meni, ja sam vizuelni tip
+gdje ima zbavit i koliko $$
sliku ti meni, ja sam vizuelni tip
+gdje ima zbavit i koliko $$