Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chuckie

#1451 Re: Android OS

Post by Chuckie »

ema_ wrote:Koliko troši kredita korištenje aplikacija koje neće da rade bez interneta povezanog? Da li ebuddy troši malo, kao i na starijim mobitelima?

Bojim se i nadopuniti kredit, da mi opet nešto slučajno ne pojede, to mi je već dva put se desilo sa aplikacijama koje su bile na čekanju za download sa marketa, i onda samo poletile na download :-) . Mada, sad sam nešto isključila, tj samo da se skidaju aplikacije kad je wifi uključen :zoka: .
Zato obriši sve GPRS access pointe iliti APN tačke u wireless and networks > settings, i neće ti trošiti kredit.

Ili samo isključi data opciju tu negdje. Ne znam napamet. :thumbup:
Gray

#1452 Re: Android OS

Post by Gray »

Tuga je kako je kod nas skup mobilni internet. Smartphone skoro da nema smisla bez interneta :(
Chuckie

#1453 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Gray wrote:Tuga je kako je kod nas skup mobilni internet. Smartphone skoro da nema smisla bez interneta :(
Ima smisla, upali wifi i rokaj. :thumbup: Te neš gledat youtube na GPRSu :D
ema_

#1454 Re: Android OS

Post by ema_ »

Oficijelno imam glavobolju od mobitela i aplikacija i svega :twisted: Još sad bio update za SE, ništa živo ne kontam.

Može li se ovaj timeline maknuti, baš mi smeta? :roll:
Gray

#1455 Re: Android OS

Post by Gray »

Chuckie wrote:
Gray wrote:Tuga je kako je kod nas skup mobilni internet. Smartphone skoro da nema smisla bez interneta :(
Ima smisla, upali wifi i rokaj. :thumbup: Te neš gledat youtube na GPRSu :D

OK je wifi, ali ga nema svugdje. Poenta smartphonea je upravo da možeš da pročitaš mail kada hoćeš, pogledaš internet, youtube da vidiš golove sa neke utakmice npr, dropbox da možeš čitati dokumente i slično. Koliko puta sam samo čitao sa-x u vozu i busu :D

A wifi je za teške stvari. Npr. neki dan sam stavio mobitel u komodu za tanjire (taman u razini očiju) i streamao utakmicu dok sam prao suđe :D

Ja npr. plaćam oko 10 KM mjesečno za 1 GB saobraćaja, ne znam koliko bi to koštalo u BiH.
dakcu

#1456 Re: Android OS

Post by dakcu »

Koju app koristite za obradu videa, prije svega smanjivanje snimka na velicinu prihvatljivu za gmail?
shiljak

#1457 Re: Android OS

Post by shiljak »

ema_ wrote:Koliko troši kredita korištenje aplikacija koje neće da rade bez interneta povezanog? Da li ebuddy troši malo, kao i na starijim mobitelima?

Bojim se i nadopuniti kredit, da mi opet nešto slučajno ne pojede, to mi je već dva put se desilo sa aplikacijama koje su bile na čekanju za download sa marketa, i onda samo poletile na download :-) . Mada, sad sam nešto isključila, tj samo da se skidaju aplikacije kad je wifi uključen :zoka: .
nemoj ni pokusavat :-D Posto ne samo da ce ti trositi neka trenutna aplikacija intrnet, nego ce i svi neki android servisi,ili neke aplikacije sto si instalirala pa su sad pokrenuti u pozadini (iako su kao izgasene).

Ja sam za 20-ak sekundi potrosio tako jedno 2KM a nisam nista uradio. Najbolje ti je da wifi nadjes, ili kuci router uzmes :-D
ema_

#1458 Re: Android OS

Post by ema_ »

Pa što su onda u besplatnim, ako ne možeš pokrenuti bez interneta? Bezze.

Imate li prijedlog kakvih 3 d igrica, a da su free of any charge? :-D
zippoo87

#1459 Re: Android OS

Post by zippoo87 »

ema_ wrote:Pa što su onda u besplatnim, ako ne možeš pokrenuti bez interneta? Bezze.

flashuj mobite,ubaci neki custom ROM i ne bi trebalo da ti skida bilo sta
ove legalne stvari su mi glupe,ja odma sve hackujem i koristim na mobu sta ja hocu i kako hocu a ne kako mi tamo neki proizvodjac ili operater namece :)
GAU8

#1460 Re: Android OS

Post by GAU8 »

GAU8

#1461 Re: Android OS

Post by GAU8 »

dakcu wrote:Koju app koristite za obradu videa, prije svega smanjivanje snimka na velicinu prihvatljivu za gmail?
Ako mislis na video sniman mobitelom, mislim da je bolje pokusati podesiti u kamera aplikaciji parametre da video bude mali, u 3gp formatu itd.pa onda slati emailom.

A licno nisam jos cuo za mobilne aplikacije koje rade video konverziju na mobitelu...
Za PC imas recimo "handbrake" koji je po meni najmocniji za te stvari
GAU8

#1462 Re: Android OS

Post by GAU8 »

ema_ wrote:Pa što su onda u besplatnim, ako ne možeš pokrenuti bez interneta? Bezze.

To uopste nije komplikovano. Samo trebas onemoguciti da se automatski kaci na internet preko mobilne mreze.
A to da neke aplikacije "traze" internet je logicno, sta ce ti recimo ebuddy bez interneta :P :P

A igre itd. traze internet najcesce radi reklama :P Samo iskljuci ovo gore navedeno, radice i dalje.
ema_

#1463 Re: Android OS

Post by ema_ »

Za ebuddy razumijem, on i nije neki trošak.

Ali igrice npr. Ja htjela onog mačka što ponavlja kad šta kažeš, i neće bez da ode na internet :-?

A ugasila sam skroz internet na mobitelu, što je sigurno sigurno je 8-) .
Curve

#1464 Re: Android OS

Post by Curve »

ema_ wrote:Za ebuddy razumijem, on i nije neki trošak.

Ali igrice npr. Ja htjela onog mačka što ponavlja kad šta kažeš, i neće bez da ode na internet :-?

A ugasila sam skroz internet na mobitelu, što je sigurno sigurno je 8-) .
A ti bi njega htjela

Image
ema_

#1465 Re: Android OS

Post by ema_ »

Da i ja vidim to čudo, kasnim, znam :D Ima još sličnih njemu, ali svaka traži internet :roll:
MedenoSrce

#1466 Re: Android OS

Post by MedenoSrce »

Samo da predložim više nego odličnu aplikaciju za predviđanje teksta, posebno se skine hrv. jezični paket

https://market.android.com/details?id=com.dasur.slideitž

ja sam sa marketa skinula peškeš verziju. Milina pisati
GAU8

#1467 Re: Android OS

Post by GAU8 »

ema_ wrote:Da i ja vidim to čudo, kasnim, znam :D Ima još sličnih njemu, ali svaka traži internet :roll:
Ah pa to je drugo :D

Elem svaka aplikacija gdje prepoznaje govor i daje odgovore uglavnom zavisi od nekog speech engine-a koji je na internetu. Tako da si osudjena na WiFi ako neces da trosis kredit
Curve

#1468 Re: Android OS

Post by Curve »

ne znam na kojem je principu radi "Talking Tom" za android, ali kod mene na iPhone-u, nije potreban net, radi normala aplikacija bez neta, snimis video i sve, i jedino kad hoces upload trazi net konekciju sto je i za ocekivat..
Chuckie

#1469 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Razmišljam o carbon fiber naljepnici za 3Gs, imal to ko na telefonu, jednostavno ne volim
tumbaste futrole i ostala sranja.

shin

#1470 Re: Android OS

Post by shin »

Imam ja na cetvorci, dobro izgleda.
Chuckie

#1471 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Pardon promašio sam temu. :D
neo7

#1472 Re: Android OS

Post by neo7 »

Curve wrote:ne znam na kojem je principu radi "Talking Tom" za android, ali kod mene na iPhone-u, nije potreban net, radi normala aplikacija bez neta, snimis video i sve, i jedino kad hoces upload trazi net konekciju sto je i za ocekivat..
Isto i kod mene na androidu. Sve radi bez interneta, jedino ako hocu upload na net onda javlja da se konektujem...
ema_

#1473 Re: Android OS

Post by ema_ »

Sredila sam i ja mačka, falilo mu još nekih 15mb podataka, zato nije htio raditi :-D .
MGB

#1474 Re: Android OS

Post by MGB »

ja sebi skoro nabavio Sony Ericsson Xperia Arc, pre-predobar tel, i vrijedan svojih para.. ali da se vratimo na temu, sada sam i ja skontao da ovi novi Smartphone-i sa Android OS nemaju smisla bez interneta.. i sada imam i ja isti problem:

nabacio sam par nekih gratis aplikacija sa marketa, i napravio i google account i onaj gmail, i zdere mi kredit ko LLUUDD! iskljucio sam par opcija i neke aplikacije pobriso, ali opet mi skida kredit!!! :?
Pitanje: Sta da uradim da koristim bezbjedno aplikacije a da mi ne trosi kredit kad nemam Wi-Fi, i koje opcije da iskljucim?! (napravio sam ono da ne radi nikakav update bez WiFi, ali opet skida kredit)

Na par drugih foruma sam procitao da je sa ovakvim telefonima bolje preci na Postpaid obzirom koliko je kod nas mobilni internet skup i to... Volio bih kad bi mi neko mogao pomoci i dati koristan savjet, PRIJE NEGO OSTANEM BEZ I OVO MALO KREDITA!!! :D hvala!
ema_

#1475 Re: Android OS

Post by ema_ »

Meni ništa više ne skida kako sam skroz ugasila internet na mobitelu :) (također imaš u opcijama da zabraniš skidanje aplikacija osim preko wifi).

Kad ima wifi, ima, kad nema, sabura se :D
Post Reply