Vlada Kantona Sarajevo
- brzica
#1451 Re: Fikret Musić - Vlada KS
I ja mislim da nije realno očekivati u prve dvije godine ništa značajno.
Dok se proračuni prilagode, skinu stari kadrovi i dovedu "svoji" i sl.
A i onda u našim uvjetima nije moguć veliki iskorak. Prije će biti
evolucija nego revolucija.
Mada, s obzirom da vladaju i u gradu već duži jedan period mogli su malo
i ubrzati. Znaju sve probleme.
-
StupskaBitanga
#1452 Re: Fikret Musić - Vlada KS
niko ne očekuje preporod odmahbrzica wrote:I ja mislim da nije realno očekivati u prve dvije godine ništa značajno.
Ali bitno je početi
Oni ni to nisu uradili
Znam da imaju problema sa SDA i Šetom ali zbog čega da prvo SDP pa građani budu taoci tog kuršlusa u SDA
- brzica
#1453 Re: Fikret Musić - Vlada KS
StupskaBitanga wrote:niko ne očekuje preporod odmahbrzica wrote:I ja mislim da nije realno očekivati u prve dvije godine ništa značajno.
Ali bitno je početi
Oni ni to nisu uradili
Znam da imaju problema sa SDA i Šetom ali zbog čega da prvo SDP pa građani budu taoci tog kuršlusa u SDA
Slažem se. Znam neke od ovih u vlasti KS, i teoretski, u priči, su jaki. Ali praksa šteka.
Misle dobro u većini slučajeva, ali sa "bagrom" se ne može fino. Trebaš imati i par
"razarača", a oni to (moje mišljenje) još nemaju. Ovako je SDA uvijek korak ispred, pa
njihovi problemi postaju svačiji.
- Control panel
#1454 Re: Fikret Musić - Vlada KS
problem je kod nas to kad su sbih i sda na vlasti niko od njih nista ne ocekuje. a do sdp-a ocekuju sve i kule i gradove, a zaboravljaju da su ovi 20 godina sistematski unistavali. trebat ce vremena pa zaustaviti tako uspostavljen sistem da bi se vidio znacajniji pomak. a sistem je bio meni (nama) sve narodu u drzavi nista.
- JohnnyS.
#1455 Re: Fikret Musić - Vlada KS
bas tako. 20 godina smo bili jednom kolosjeku i sad smo u drugom. tesko je ocekivati velike promjene sad i odmah. za 4 godine cemo vidjeti jesu li na dobrom putu.Control panel wrote:problem je kod nas to kad su sbih i sda na vlasti niko od njih nista ne ocekuje. a do sdp-a ocekuju sve i kule i gradove, a zaboravljaju da su ovi 20 godina sistematski unistavali. trebat ce vremena pa zaustaviti tako uspostavljen sistem da bi se vidio znacajniji pomak. a sistem je bio meni (nama) sve narodu u drzavi nista.
i jos neko rece sdp nema razaraca. i to je tacno. ali sdp kao i sve lijepo orjentisane stranke u svijetu hronicno pate od nedostatka takvih ljudi. jer to je ipak vise svojstveno desnoj orjentaciji koja ima svoje lokalne lole i kabadahije koje mogu jednom preskociti stepenicu prema visem rangu i postati razaraci.
lijeve stranke su za toleranciju, gej paradu i prava manjina tako da se tu tesko moze traziti i naci neki "razarac"
- nosara
#1456 Re: Fikret Musić - Vlada KS
JohnnyS. wrote:bas tako. 20 godina smo bili jednom kolosjeku i sad smo u drugom. tesko je ocekivati velike promjene sad i odmah. za 4 godine cemo vidjeti jesu li na dobrom putu.Control panel wrote:problem je kod nas to kad su sbih i sda na vlasti niko od njih nista ne ocekuje. a do sdp-a ocekuju sve i kule i gradove, a zaboravljaju da su ovi 20 godina sistematski unistavali. trebat ce vremena pa zaustaviti tako uspostavljen sistem da bi se vidio znacajniji pomak. a sistem je bio meni (nama) sve narodu u drzavi nista.
i jos neko rece sdp nema razaraca. i to je tacno. ali sdp kao i sve lijepo orjentisane stranke u svijetu hronicno pate od nedostatka takvih ljudi. jer to je ipak vise svojstveno desnoj orjentaciji koja ima svoje lokalne lole i kabadahije koje mogu jednom preskociti stepenicu prema visem rangu i postati razaraci.
lijeve stranke su za toleranciju, gej paradu i prava manjina tako da se tu tesko moze traziti i naci neki "razarac"![]()
Ljevicari su, ili bili avangarda i "razaraci" ili ih nije bilo na mapi... sdp jeste gej politicka partija, ali to nema nikakve veze s tolerancijom vec s njihovom politikom "moze sa svakim samo ako kaplje"...
@CP... Znaci reper je sbb...? Pa nije problem, evo ne ocekujem vise nista... Kako i mogu kad nemam od koga... Vidim da im je zahmet zasukat rukave i isprljat ruke (osim u licnu korist "prave raje")... Ok, prezivjecemo i njih...
- JohnnyS.
#1457 Re: Fikret Musić - Vlada KS
nosara wrote:JohnnyS. wrote:bas tako. 20 godina smo bili jednom kolosjeku i sad smo u drugom. tesko je ocekivati velike promjene sad i odmah. za 4 godine cemo vidjeti jesu li na dobrom putu.Control panel wrote:problem je kod nas to kad su sbih i sda na vlasti niko od njih nista ne ocekuje. a do sdp-a ocekuju sve i kule i gradove, a zaboravljaju da su ovi 20 godina sistematski unistavali. trebat ce vremena pa zaustaviti tako uspostavljen sistem da bi se vidio znacajniji pomak. a sistem je bio meni (nama) sve narodu u drzavi nista.
lijeve stranke su za toleranciju, gej paradu i prava manjina tako da se tu tesko moze traziti i naci neki "razarac"![]()
![]()
Ljevicari su, ili bili avangarda i "razaraci" ili ih nije bilo na mapi... sdp jeste gej politicka partija, ali to nema nikakve veze s tolerancijom vec s njihovom politikom "moze sa svakim samo ako kaplje"...
prijatelju kod tebe je drzava za vjernike kod mene drzava za gradjane tako da se necemo bas nesto puno zajednickih stavova napricati. ljevicari kad su dobri onda su avangarda. a kad su losi razaraci nisu sigurno, vise su mekusci. nesto slicno ovim nasim. tu ima puno fakulteta a malo ostrine. i nema razaraca. hronicno.
-
VjecitiStudent
#1458 Re: Fikret Musić - Vlada KS
U "multietnickoj" administraciji Kantona Sarajevo i ponedjeljak i utorak su neradni dani.
- nosara
#1459 Re: Fikret Musić - Vlada KS
To je samo kontinuitet od formiranja vlade... Nista zbog cega bi se trebalo brinut...VjecitiStudent wrote:U "multietnickoj" administraciji Kantona Sarajevo i ponedjeljak i utorak su neradni dani.
Probudice se da objave ferman o poskupljenjima svega sto je u njihovoj ingerenciji, pa opet u besiku...
- nosara
#1460 Re: Fikret Musić - Vlada KS
JohnnyS. wrote: prijatelju kod tebe je drzava za vjernike kod mene drzava za gradjane tako da se necemo bas nesto puno zajednickih stavova napricati. ljevicari kad su dobri onda su avangarda. a kad su losi razaraci nisu sigurno, vise su mekusci. nesto slicno ovim nasim. tu ima puno fakulteta a malo ostrine. i nema razaraca. hronicno.
U bivsem sdp-u nema ljevicara... Hronicno...
- Control panel
#1461 Re: Fikret Musić - Vlada KS
tebe je ocito neko iz SDP-a licno uvrijedio ili ti nije nesto ispunio.nosara wrote:![]()
@CP... Znaci reper je sbb...? Pa nije problem, evo ne ocekujem vise nista... Kako i mogu kad nemam od koga... Vidim da im je zahmet zasukat rukave i isprljat ruke (osim u licnu korist "prave raje")... Ok, prezivjecemo i njih...
ja se ne mogu razocarati u jednu dobru ideju zbog nekog loseg poteza pojedinca ili pojedinaca. htjeli to priznati ili ne u SDP-u su najcestitiji i najposteniji ljudi. zbog ponekog kukolja ne treba osudjivati armiju postenih ljudi u toj partiji.
izmedju sdp-a i ostalih stranaka je razlika ko nebo i zemlja.
da se razumijemo u svakoj stranci ima manje vise po neko posten i cestit, u sdpu je najveca koncentracija. naravnpo da i tamo ima ljudi koji su tu iz nekih njima znanih interesa.
- dzeno123
#1462 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Imali su oni takvih ljudi samo su zbog Vozda izasli iz stranke.JohnnyS. wrote:bas tako. 20 godina smo bili jednom kolosjeku i sad smo u drugom. tesko je ocekivati velike promjene sad i odmah. za 4 godine cemo vidjeti jesu li na dobrom putu.Control panel wrote:problem je kod nas to kad su sbih i sda na vlasti niko od njih nista ne ocekuje. a do sdp-a ocekuju sve i kule i gradove, a zaboravljaju da su ovi 20 godina sistematski unistavali. trebat ce vremena pa zaustaviti tako uspostavljen sistem da bi se vidio znacajniji pomak. a sistem je bio meni (nama) sve narodu u drzavi nista.
- Control panel
#1463 Re: Fikret Musić - Vlada KS
[quote="dzeno123"
Imali su oni takvih ljudi samo su zbog Vozda izasli iz stranke.[/quote]
ti sto su izasli su toliko jaki da su cuda napravili u tim strankama u kojima su se obreli. a SDP je nakon njih postao jos jaci. da hoce jos neki izaci iz stranke da je pojacaju.
Imali su oni takvih ljudi samo su zbog Vozda izasli iz stranke.[/quote]
ti sto su izasli su toliko jaki da su cuda napravili u tim strankama u kojima su se obreli. a SDP je nakon njih postao jos jaci. da hoce jos neki izaci iz stranke da je pojacaju.
-
VjecitiStudent
#1464 Re: Fikret Musić - Vlada KS
U pravu si, stavise vijesti dolaze iz USK da se imami masovno uclanuju u SDP, nakon zadnjeg "istorijskog" poteza Lipovace.Control panel wrote:ti sto su izasli su toliko jaki da su cuda napravili u tim strankama u kojima su se obreli. a SDP je nakon njih postao jos jaci. da hoce jos neki izaci iz stranke da je pojacaju.dzeno123 wrote: Imali su oni takvih ljudi samo su zbog Vozda izasli iz stranke.
- Control panel
#1465 Re: Fikret Musić - Vlada KS
predrasude. isto kao sto u sdp-u nisu svi komunjare (ateisti) tako ni u sda nisu svi vjernici, ali zbog licnog interesa ko fol jesu.VjecitiStudent wrote:U pravu si, stavise vijesti dolaze iz USK da se imami masovno uclanuju u SDP, nakon zadnjeg "istorijskog" poteza Lipovace.Control panel wrote:ti sto su izasli su toliko jaki da su cuda napravili u tim strankama u kojima su se obreli. a SDP je nakon njih postao jos jaci. da hoce jos neki izaci iz stranke da je pojacaju.dzeno123 wrote: Imali su oni takvih ljudi samo su zbog Vozda izasli iz stranke.
- nosara
#1466 Re: Fikret Musić - Vlada KS
U svakoj stranci postoji armija postenih ljudi... Bivsi sdp je do sad odrzavao iluziju da su, barem na nivou incidenta, posteni i ljudi koji vode ovu partiju... Ispostavilo se da su, otprilike, na nivou ovih koje smo zajedno pljuvali sve ove godine... Nesposobni su do bola i lazu na tankere... A ko laze, taj i krade...Control panel wrote:tebe je ocito neko iz SDP-a licno uvrijedio ili ti nije nesto ispunio.nosara wrote:![]()
ja se ne mogu razocarati u jednu dobru ideju zbog nekog loseg poteza pojedinca ili pojedinaca. htjeli to priznati ili ne u SDP-u su najcestitiji i najposteniji ljudi. zbog ponekog kukolja ne treba osudjivati armiju postenih ljudi u toj partiji.
da se razumijemo u svakoj stranci ima manje vise po neko posten i cestit, u sdpu je najveca koncentracija. naravnpo da i tamo ima ljudi koji su tu iz nekih njima znanih interesa.
I nema tu nista licno... Ako nesto dramaticno ne promijene na bolje, nece dobit moj glas, nikad vise... I to je sve...
- brzica
#1467 Re: Fikret Musić - Vlada KS
E, ako nastave sa približavanjem stavova sa vjerskim zajednicama, to je ono zbog čega ćeVjecitiStudent wrote:U pravu si, stavise vijesti dolaze iz USK da se imami masovno uclanuju u SDP, nakon zadnjeg "istorijskog" poteza Lipovace.Control panel wrote:ti sto su izasli su toliko jaki da su cuda napravili u tim strankama u kojima su se obreli. a SDP je nakon njih postao jos jaci. da hoce jos neki izaci iz stranke da je pojacaju.dzeno123 wrote: Imali su oni takvih ljudi samo su zbog Vozda izasli iz stranke.
postati upitan i moj glas. Naravno, ako se nastavi. Baš zbog toga što očekujem da SDP osigura
u ovom mandatu što veći odmak politike i obrazovanja od vjere (iako sam i ja vjernik, doduše
ne pripadnik one većinske u Sarajevu
Iako, mislim da je Hamdija prije godinu shvatio da nije u prvom safu nasljednika Velikog vođe,
pa počeo malo skretati kako bi potpuno zagospodario Krajinom i time "priprijetio" stranci.
- nosara
#1468 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Mozda neka istinska ljevicarska partija, u nekom drugom zivotu...brzica wrote: E, ako nastave sa približavanjem stavova sa vjerskim zajednicama, to je ono zbog čega će
postati upitan i moj glas. Naravno, ako se nastavi. Baš zbog toga što očekujem da SDP osigura
u ovom mandatu što veći odmak politike i obrazovanja od vjere (iako sam i ja vjernik, doduše
ne pripadnik one većinske u Sarajevu).
Iako, mislim da je Hamdija prije godinu shvatio da nije u prvom safu nasljednika Velikog vođe,
pa počeo malo skretati kako bi potpuno zagospodario Krajinom i time "priprijetio" stranci.
- brzica
#1469 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Mozda neka istinska ljevicarska partija, u nekom drugom zivotu...
[/quote]
Ma, tko god želi osigurati meni ne smeta, na prošlim izborima mi se oni činili kao
opcija koja je to u stanju. Vidjet ćemo na sljedećim što će se dogoditi.
A to lijeva opcija, desnica, centar, demokršćani...toga više nigdje nema, ili barem
ima sve manje. Pogotovo u nas. U ovoj globalizaciji su se izgleda izgubile i te granice.
Svi rade ono što treba da dođu na vlast, jer što bi rekli neki treneri "ne možeš dati gol
ako lopta nije u tebe".
Čak štoviše, čini mi se, koliko sam uspio vidjeti, da je u L. Americi potpuno obrnuto.
Što je ovdje demokršćanski u njih se to naziva ljevica, a komunističke stranke se
svrstavaju u desnicu.
Ma, tko god želi osigurati meni ne smeta, na prošlim izborima mi se oni činili kao
opcija koja je to u stanju. Vidjet ćemo na sljedećim što će se dogoditi.
A to lijeva opcija, desnica, centar, demokršćani...toga više nigdje nema, ili barem
ima sve manje. Pogotovo u nas. U ovoj globalizaciji su se izgleda izgubile i te granice.
Svi rade ono što treba da dođu na vlast, jer što bi rekli neki treneri "ne možeš dati gol
ako lopta nije u tebe".
Čak štoviše, čini mi se, koliko sam uspio vidjeti, da je u L. Americi potpuno obrnuto.
Što je ovdje demokršćanski u njih se to naziva ljevica, a komunističke stranke se
svrstavaju u desnicu.
- JohnnyS.
#1470 Re: Fikret Musić - Vlada KS
primjetio bih da je ovih dana moderno reci "nikad vise moj glas necu dati sdp-u".nosara wrote:U svakoj stranci postoji armija postenih ljudi... Bivsi sdp je do sad odrzavao iluziju da su, barem na nivou incidenta, posteni i ljudi koji vode ovu partiju... Ispostavilo se da su, otprilike, na nivou ovih koje smo zajedno pljuvali sve ove godine... Nesposobni su do bola i lazu na tankere... A ko laze, taj i krade...Control panel wrote:tebe je ocito neko iz SDP-a licno uvrijedio ili ti nije nesto ispunio.nosara wrote:![]()
da se razumijemo u svakoj stranci ima manje vise po neko posten i cestit, u sdpu je najveca koncentracija. naravnpo da i tamo ima ljudi koji su tu iz nekih njima znanih interesa.![]()
I nema tu nista licno... Ako nesto dramaticno ne promijene na bolje, nece dobit moj glas, nikad vise... I to je sve...
i to najvise od onih sto nisu ni glasali za SDP
- cyprus
#1471 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Očigledno da si ti novi ovdje... pa se ne možeš sjetit nekadašnjih nosarinih stavova u vezi SDP-aJohnnyS. wrote:primjetio bih da je ovih dana moderno reci "nikad vise moj glas necu dati sdp-u".
-
Trebam te
#1472 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Vlada ima malo pismenih ljudi a i ono sto ima ljudi nemaju iskustva kako moderno i efikasno menadzovati ekonomiju i nositi se sa problemima.
U vladi kantona sjede stare istrosene dogmadzije, koji smao gledjau kako ce sta jos usicariti do penzije, asvakako za nerad i ne znjanje nikome ne odgovaraju.
Onda imamo opcinske nekakve jadnike-vijecnike, koji recimo iz siromasnijih opstina vrte se po 15 godina u skupstini kantona, nista nisu uradili, nista novo rekli, nista doprinijeli vec eto pogodna su veza za talove unutar manjih opcina, recimo opcina Gorazde, Trnovo, Ilijas, itd...
Sta ocekivati od Vlade Kantona?
U vladi kantona sjede stare istrosene dogmadzije, koji smao gledjau kako ce sta jos usicariti do penzije, asvakako za nerad i ne znjanje nikome ne odgovaraju.
Onda imamo opcinske nekakve jadnike-vijecnike, koji recimo iz siromasnijih opstina vrte se po 15 godina u skupstini kantona, nista nisu uradili, nista novo rekli, nista doprinijeli vec eto pogodna su veza za talove unutar manjih opcina, recimo opcina Gorazde, Trnovo, Ilijas, itd...
Sta ocekivati od Vlade Kantona?
- svjezi_ustipak
#1473 Re: Fikret Musić - Vlada KS
cyprus wrote:Očigledno da si ti novi ovdje... pa se ne možeš sjetit nekadašnjih nosarinih stavova u vezi SDP-aJohnnyS. wrote:primjetio bih da je ovih dana moderno reci "nikad vise moj glas necu dati sdp-u".
ne zuri sa zakljuckom. jos nismo sigurni da je pravi nosara u pitanju
- JohnnyS.
#1474 Re: Fikret Musić - Vlada KS
novi ili ne u zadnje vrijeme puno je onih sto sto "nece nikad vise" jer su ocekivali carobnim stapicem da se sve odmah i sad rijesi a znam da nikad nisu ni glasali. a za ovog momka zaista ne znamcyprus wrote:Očigledno da si ti novi ovdje... pa se ne možeš sjetit nekadašnjih nosarinih stavova u vezi SDP-aJohnnyS. wrote:primjetio bih da je ovih dana moderno reci "nikad vise moj glas necu dati sdp-u".
- nosara
#1475 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Od bivseg sdp-a previse ce bit i ako prestanu generisat probleme, a da ne govorimo o njihovom rjesavanju...JohnnyS. wrote:novi ili ne u zadnje vrijeme puno je onih sto sto "nece nikad vise" jer su ocekivali carobnim stapicem da se sve odmah i sad rijesi a znam da nikad nisu ni glasali. a za ovog momka zaista ne znamcyprus wrote:Očigledno da si ti novi ovdje... pa se ne možeš sjetit nekadašnjih nosarinih stavova u vezi SDP-aJohnnyS. wrote:primjetio bih da je ovih dana moderno reci "nikad vise moj glas necu dati sdp-u".