kod nas kuci je to bio dozivljaj...imali maxuz dvije fotelje za skakanje dok traju igre bez granica...sa debelim jastucima i dugmicima na naslonu...iste su sluzile i kao svemirski brod sa tim dugmicima (komandama)Hemel wrote:kazu da su sudije bile Djenaro Olivieri i Guido Bakaldi...ljubav_aha wrote:ko se sjeca IGRE BEZ GRANICA , tad sam imala silnu zelju otici u San Marino ,a geografija mi je bial najdrazi predmet,ma nek' se samo hoda![]()
![]()
kad sam bio mali
- pustopoljina
#1451 Re: kad sam bio mali
-
Ujedam
#1452 Re: kad sam bio mali
Haha, uvijek sam bila vragolan.
Samo da je belaj kakav napraviti.
Čepići su zakon, skupiš pet čepića na ulici i lopta, i trči
Samo da je belaj kakav napraviti.
Čepići su zakon, skupiš pet čepića na ulici i lopta, i trči
- Hemel
#1453 Re: kad sam bio mali
Bila jedna vitrina(kredenac
) i u njoj uvijek neki keks, bombone, secer, jabuka, narandza...a kljuc kod mame(rahmet joj dusi). To su one stare svijetlo plave vitrine koje su imale u donjem dijelu dvoja vrata a iznad dvije ladice. Nije mama bila skrta ali smo mi bili nezasiti ali kako doci do kljuca? Nikako. Ja sam bio najmladji ali najnemirniji (valjda bio razmazen). Otvorim ti ja jednom onako ljutito ladicu kad ona ispade. Ona ispade a meni se ukaza kutija sa keksom.
:-)eee posle se lako i jeftino kupovale slatkise
...Dugo nije mogla skontati kako joj nestaju slatkisi a kljuc kod nje.
- pustopoljina
#1454 Re: kad sam bio mali
mi smo majki krali kljuc dok je spavalaHemel wrote:Bila jedna vitrina(kredenac) i u njoj uvijek neki keks, bombone, secer, jabuka, narandza...a kljuc kod mame(rahmet joj dusi). To su one stare svijetlo plave vitrine koje su imale u donjem dijelu dvoja vrata a iznad dvije ladice. Nije mama bila skrta ali smo mi bili nezasiti ali kako doci do kljuca? Nikako. Ja sam bio najmladji ali najnemirniji (valjda bio razmazen). Otvorim ti ja jednom onako ljutito ladicu kad ona ispade. Ona ispade a meni se ukaza kutija sa keksom.
a u kredencu je drzala smoki i bombone za nas i davala nam po jednu bombonu svaki dan i po smoki...mi ukrademo i taj kljuc, samo da bi uzeli po jos jednu bombonu
al' bili smo maheri za uzeti kljuc iz dzepica dok spava
kuci smo svakodnevno krali 10 dinara iz kasice-prasice, kad su mama i tata popodne spavali i isli na sladoled, odnosno one crvene karamelizirane jabuke kod trove
- Hemel
#1455 Re: kad sam bio mali
bilo je i drugih slasticarni (kod merdzana...) ali trovo je zakonpustopoljina wrote:mi smo majki krali kljuc dok je spavalaHemel wrote:Bila jedna vitrina(kredenac) i u njoj uvijek neki keks, bombone, secer, jabuka, narandza...a kljuc kod mame(rahmet joj dusi). To su one stare svijetlo plave vitrine koje su imale u donjem dijelu dvoja vrata a iznad dvije ladice. Nije mama bila skrta ali smo mi bili nezasiti ali kako doci do kljuca? Nikako. Ja sam bio najmladji ali najnemirniji (valjda bio razmazen). Otvorim ti ja jednom onako ljutito ladicu kad ona ispade. Ona ispade a meni se ukaza kutija sa keksom.
isli pregledati ormar sa milostama
![]()
a u kredencu je drzala smoki i bombone za nas i davala nam po jednu bombonu svaki dan i po smoki...mi ukrademo i taj kljuc, samo da bi uzeli po jos jednu bombonu![]()
al' bili smo maheri za uzeti kljuc iz dzepica dok spava
kuci smo svakodnevno krali 10 dinara iz kasice-prasice, kad su mama i tata popodne spavali i isli na sladoled, odnosno one crvene karamelizirane jabuke kod trove
- Blesavac
#1456 Re: kad sam bio mali
hahah meni vazda bilo ono u glavi...kako u filmovima, kad se djete izgubi ono il pobjegne od kuche...kad ga nadju izgrle ga, izljube a ja degenjek vazda popushim nevidjen
i volio sam vala na drva se penjat u pm..vishe sam djetinjstva na drvetu proveo neg na zemlji 
-
dert
#1457 Re: kad sam bio mali
Na raspustu kod ebe/nene/
Do njene kuce je bila kruska jerbasma
taraba je dijelila.Meni prahnulo pojesti krusku ko medi
Fino se ja popnem i jedi i jedi i jedi kad naidje rodjak i kaze :Sta radis gore
Cuj sta radim, heklam
Ja sa kruske pa preko tarabe i u sred KOPRIVE/bio sam u kupacim gacama/
O Tito dragi,ja
drecim i trcim
Rodjak za mnom...salio sam se ....ma jebla te sala ,trcim do rijeke da se uvalim u vodu da dodjem sebi
Donio on poslije sepet krusaka al' nije to to
Do njene kuce je bila kruska jerbasma
Fino se ja popnem i jedi i jedi i jedi kad naidje rodjak i kaze :Sta radis gore
Ja sa kruske pa preko tarabe i u sred KOPRIVE/bio sam u kupacim gacama/
O Tito dragi,ja
Rodjak za mnom...salio sam se ....ma jebla te sala ,trcim do rijeke da se uvalim u vodu da dodjem sebi
- spreca
#1458 Re: kad sam bio mali
dert wrote:Na raspustu kod ebe/nene/![]()
Do njene kuce je bila kruska jerbasmataraba je dijelila.Meni prahnulo pojesti krusku ko medi
![]()
Fino se ja popnem i jedi i jedi i jedi kad naidje rodjak i kaze :Sta radis goreCuj sta radim, heklam
![]()
Ja sa kruske pa preko tarabe i u sred KOPRIVE/bio sam u kupacim gacama/![]()
![]()
O Tito dragi,jadrecim i trcim
![]()
![]()
Rodjak za mnom...salio sam se ....ma jebla te sala ,trcim do rijeke da se uvalim u vodu da dodjem sebi![]()
![]()
-
dert
#1459 Re: kad sam bio mali
Nije mi jasno da bi neko razbio dijete sto mu ubere koju vocku
Imali smo u avliji jabuku
tresnju
i breskvu
i kad ja vise nisam bio mali
zovnem komsijsku djecu i kazem im : Kad sazrije voce ja cu vas pozvati i berite kolko hocete
i nikad nisu zijana pravili
kod komsija sve sjebano i cude se kod nas sve ok
jebite se djes djeci braniti
Imali smo u avliji jabuku
zovnem komsijsku djecu i kazem im : Kad sazrije voce ja cu vas pozvati i berite kolko hocete
i nikad nisu zijana pravili
kod komsija sve sjebano i cude se kod nas sve ok
-
sumirprimus
#1460 Re: kad sam bio mali
kod nas je ćelo preko jale,džanariku balegom mazo,pa mi posaljemo miku peksina da se uzvere i da nam kida grane i baca dole
kad jednom ćelo izleti sa vilama
koje je to rasulo od povlacenja bilo,upade jedan u jalu od glave do pete,a jala ljeti siroka pa ni 40 centi
poslje smo celi vratili s kamatom kad je zito uzrilo

kad jednom ćelo izleti sa vilama
poslje smo celi vratili s kamatom kad je zito uzrilo
-
AmoK
#1461 Re: kad sam bio mali
ma nije merak kad ti neko dozvolidert wrote:Nije mi jasno da bi neko razbio dijete sto mu ubere koju vocku![]()
![]()
Imali smo u avliji jabukutresnju
i breskvu
i kad ja vise nisam bio mali
zovnem komsijsku djecu i kazem im : Kad sazrije voce ja cu vas pozvati i berite kolko hocete![]()
![]()
i nikad nisu zijana pravili![]()
![]()
kod komsija sve sjebano i cude se kod nas sve ok![]()
- spreca
#1462 Re: kad sam bio mali
AmoK wrote: ma nije merak kad ti neko dozvoli
-
dert
#1463 Re: kad sam bio mali
Ma znam ,al' ne moras djecu razbit
Ono zagalamis i sjetis mu se familije

Ono zagalamis i sjetis mu se familije
-
Ujedam
#1464 Re: kad sam bio mali
Sjetih se.. jednom sa rajom krenula krasti voćke i ja pametnica u papučama. Već smo mi pokrali dovoljno kad izleti gazda sa šipkom i poče se derati.. i svi šprint trčati a on za nama.. a ja jedva u onim papučama trčim, i nekako sam ja zapela, pala na guzicu, upade mi jedna papuča u kanalizaciju a mene uhvati onaj čovjek, a ja počela plakati, šta ću.. Pustio me čovjek, valjda se sažalio.. ja došla kući bez papuče, mama me premlatila samo tako.. otad, samo nosim patike. 
-
tanana33
#1465 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala, htjela sam da budem balerina..pa me ja tata odveo na probu, gdje mu je instruktorica rekla da sam antitalenat:)...da bi bilo bolje da me upise na atletiku...i tako sam na kraju isla na takmicenje u bacanju koplja i kugle
Kad sam bila mala htjela sam sviram harominiku, jer je moja teta u vrticu, svirala harmoniku....
Kad sam bila mala pela sam se na drvo i krala razdelije....)
Igrala klikera s djecacima....
Jela spiceve(umetke) od patent olovke....( ni dan danas mi nije jasno zasto):)
Kad sam bila mala htjela sam sviram harominiku, jer je moja teta u vrticu, svirala harmoniku....
Kad sam bila mala pela sam se na drvo i krala razdelije....)
Igrala klikera s djecacima....
Jela spiceve(umetke) od patent olovke....( ni dan danas mi nije jasno zasto):)
- sheilak
#1466 Re: kad sam bio mali
Ove sam knjige zaaaaaaista voljela.

A i ove sladolede:

A i ove sladolede:

- ljubav_aha
#1467 Re: kad sam bio mali
sheilak wrote:Ove sam knjige zaaaaaaista voljela.
A i ove sladolede:
- žulijan asanž
#1468 Re: kad sam bio mali
al je ovaj sladoled bio dobar. a s loptom se na velikom odmoru igralo u hodniku u skoli na male 
- sheilak
#1469 Re: kad sam bio mali
Da, ali problem je s njima bio da se nije moglo pojesti sve do kraja. Bilo je to cisto mucenje.
- ljubav_aha
#1470 Re: kad sam bio mali
evo i sad se sjetih mirisa vanilije,tako nesto vise nikad nisam probalasheilak wrote:![]()
Da, ali problem je s njima bio da se nije moglo pojesti sve do kraja. Bilo je to cisto mucenje.Sa onim plasticnim kasicicama
- žulijan asanž
#1471 Re: kad sam bio mali
ljubav_aha wrote:evo i sad se sjetih mirisa vanilije,tako nesto vise nikad nisam probalasheilak wrote:![]()
Da, ali problem je s njima bio da se nije moglo pojesti sve do kraja. Bilo je to cisto mucenje.Sa onim plasticnim kasicicama
to je bila jugoslovenska vanilija sa obronaka biokova, poznate plantaže. inače joj je karakteristika bila da svijetli u mraku i ubija miševe
- sheilak
#1472 Re: kad sam bio mali
Da, ni najljepša karamela se ne moze mjeriti sa tim ukusom.ljubav_aha wrote:evo i sad se sjetih mirisa vanilije,tako nesto vise nikad nisam probalasheilak wrote:![]()
Edit: Nadjoh ovo:

- hrusta
#1473 Re: kad sam bio mali
sheilak wrote:![]()
ahhaaaaa, ja kad se sijetim kaskica, pa se prstom moralo.....
- hrusta
#1474 Re: kad sam bio mali
kad se sijetim, dodje frisak hljeb u mali granap i mi uzmemo po pola hljeba i 2 mala eurokrema i razmazemo u vruc hljeb a ono se fino topi a ukusno.......njam najam....................., a kad kinderladu uzmes aaaaaaa to je bas NJAM NJAM 
- sheilak
#1475 Re: kad sam bio mali
kinderlada se jela kasikom, sama, i to bijeli dio.