Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#1451 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

pa pramenarka, ko drugi :lol:
makaranka

#1452 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by makaranka »

vec par godina koristim ovu kanu,neman stvarno nikakvih zalbi na nju,fino mi boja ispadne,bas tamo smedja, s tim da na jakoj svjetlosti,vidi se da ima malo crvenkastog odsjaja,a i moja prirodna boja uvijek je imala taj neki crvenkasti pigment.
Imageuglavnom citajuci sve i svasta, bas kako i napisa neko koji post prije neznas ni sam koliko je to dobro sto kupis,i jel zapravo prirodno i prava kana.
bez_ideje wrote:U badem butiku
Vele ima i kod Begove
imas i ovu Lushovu
@ bez_ideje mozes li malo preciznija lokacija posto se malo teze snalazim po gradu. :D
sad me puca nesto,pa hocu da promjenim boju tila bi neku ala Christina Hendricks mozda malo tamnije. :D
sad mene brine kako moze moja kosa reagirat jer ima kane na njoj.ima li neko iskustva sa koristenjem boja na vec kaniranoj kosi.eh,da i preporuka koju boju uzeti.privlaci me ova nova boja perfect mousse od Schwarzkopfa,al ne vidim bas neku odgovarajucu nijansu.
LieToMe

#1453 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LieToMe »

samo da prijavim da sam probala novi Loreal sublime mousse

Image

uzela sam bas ovu (pure dark brown)...izvrsna tekstura, lako nanosenje, nema prskanja i kapanja okolo, dobra stvar je sto se moze nanjeti samo na jedno mjesto pa se umasirati poput sampona, balzam ubjedljivo najbolji ikad (isti i kod casting creme)...nisam sigurna prekrivala li sjede, posto nemam taj problem...i konacno ubijen onaj crveni odsjaj (mada mislim da ce se ispiranjem ponovo pojaviti). uglavnom, moja preporuka :thumbup:

e da, i na snizenju je u dm-u :D
nova_korisnica

#1454 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by nova_korisnica »

makaranka wrote:vec par godina koristim ovu kanu,neman stvarno nikakvih zalbi na nju,fino mi boja ispadne,bas tamo smedja, s tim da na jakoj svjetlosti,vidi se da ima malo crvenkastog odsjaja,a i moja prirodna boja uvijek je imala taj neki crvenkasti pigment.
Imageuglavnom citajuci sve i svasta, bas kako i napisa neko koji post prije neznas ni sam koliko je to dobro sto kupis,i jel zapravo prirodno i prava kana.
bez_ideje wrote:U badem butiku
Vele ima i kod Begove
imas i ovu Lushovu
@ bez_ideje mozes li malo preciznija lokacija posto se malo teze snalazim po gradu. :D
sad me puca nesto,pa hocu da promjenim boju tila bi neku ala Christina Hendricks mozda malo tamnije. :D
sad mene brine kako moze moja kosa reagirat jer ima kane na njoj.ima li neko iskustva sa koristenjem boja na vec kaniranoj kosi.eh,da i preporuka koju boju uzeti.privlaci me ova nova boja perfect mousse od Schwarzkopfa,al ne vidim bas neku odgovarajucu nijansu.

ja vam ne bih preporucila koristenje te kne...nazalost, daleko je od prirodnog preparata...ja sam je koristila par godina..posljedica toga je sto mi je kosa opadala :s boja jeste fantasticna, ali nije bas dobra za kosu....
negdje sam citala o kani i razlici izmedju "prave-prirodne" i ovih "hemijskih" varijanti...ova sadrzi taj neki hemijski sastojak 8ne mogu sad naziva da se sjetim)...ja sam prestala tu da korsitim i pocela sa lushovom...kako nisam mogla dobiti nijansu koja mi se svidjala, prestala sam se kniti i pocela farbati...kosa mi opada mnogo manje (meni nimalo logike, ali je fakat tako :s)
alica.k

#1456 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

ja se danas ope sisala :)
jeeee
BJB

#1457 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by BJB »

jA SAM totalno zarasla...Shishke od proslog shishanja su bile pun pogodak, sad nemam pojma sta da radim..
Vruce je i sve je toplije, ja bih sto krace, al' mi fali inspiracija..Siske su bile k'o kod Agyness, pozada je bilo malo duze..
Sta sad?
Image
alica.k

#1458 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

ma osisaj sve :)
freedom
ladyada

#1459 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

stavi neku lijepu snalicu :-)
Image
makaranka

#1460 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by makaranka »

nova_korisnica wrote:eh na ovo sam mislila
http://www.hennapage.com/henna/ppd/index.html
PPD...
Hvala na savjetu. ja koristim ovu kanu vec duze vrijeme,i nisam imala bas nikakvih problema. prepala sam se s ovim PPD i odlucila prestat s ovom eagle˙s.od sada u lush ili badem butik, i mjesati sa vinom,cajem i ostalim do zeljene nijanse :D
sad me jedino brine ako na kaniranu kosu odlucim stavit kemijsku boju,kakve mi, i bi li imala kakve posljedice.
BJB

#1461 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by BJB »

alica.k wrote:ma osisaj sve :)
freedom
Shishala sam prije nekoliko do nule :D svima se svidja al' meni jok..

Jedino da se prepustim na milost i nemilost mom frizeru, pa sta Bog da..
Svidja mi se bob kod Hayden Panettiere ili opet ovaj Agyness..
nova_korisnica

#1462 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by nova_korisnica »

makaranka wrote:
PPD...
Hvala na savjetu. ja koristim ovu kanu vec duze vrijeme,i nisam imala bas nikakvih problema. prepala sam se s ovim PPD i odlucila prestat s ovom eagle˙s.od sada u lush ili badem butik, i mjesati sa vinom,cajem i ostalim do zeljene nijanse :D
sad me jedino brine ako na kaniranu kosu odlucim stavit kemijsku boju,kakve mi, i bi li imala kakve posljedice.
ja sam se ofarbala preko kne...i nije bilo nikakvih posljedica...mislim, da ne mozes knu na farbu stavljati...
ako kupis knu u lushu, to ti je plocica u kojoj se nalazi kna i svi ostalo sastojci..tako da je trebas samo naribati dodati toplu vodu, mjesati da se smjesa izjednaci i mozes je nanijeti...nema potrebe da dodajes caj i sl jer je to vec unutra...
alica.k

#1463 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

nova_korisnica wrote:
makaranka wrote:
PPD...
ja sam se ofarbala preko kne...i nije bilo nikakvih posljedica...mislim, da ne mozes knu na farbu stavljati...
ako kupis knu u lushu, to ti je plocica u kojoj se nalazi kna i svi ostalo sastojci..tako da je trebas samo naribati dodati toplu vodu, mjesati da se smjesa izjednaci i mozes je nanijeti...nema potrebe da dodajes caj i sl jer je to vec unutra...
ja je dodam svejedno, ne moze stetiti :)
Ma.Le.Na

#1464 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ma.Le.Na »

ladyada wrote:stavi neku lijepu snalicu :-)
Image
kako je ovo slatko
i meni siske narasle
i kosa
hocu da sisam a sve se neckam
a toliko sam navikla na siske da se ne usudjujem otkriti celo :oops:

blesavo jelde :roll: :cry:
ladyada

#1465 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

kupi neku lijepu snalicu ova mi je bas bez veze sto je na njoj...........ja stavim cesto ovaj stil kad sam zrela za sisanje , jer ne volim da me kosa bode u oci ,a ljeti siske mi se zalijepe od znoja pa mi to izgleda jako odvrtno .....i sto cesto pravim je ko pundza , samo sad mi je kosa preduga za ovo preteska je .........
Image
Image
Image
Image
nova_korisnica

#1466 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by nova_korisnica »

zna li neko ima li kod nas ovo igdje da se kupi??

treba mi za friz :D imam tanku kosu, a treba mi da pundzu :D
zelenashica

#1467 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zelenashica »

Image
Napokon dobih boju koju želim :dance: :dance: :dance:
Mela23

#1468 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mela23 »

Converse wrote:Image
Eh, ovo zelim ali nemam,
trenutna boja mi je
Image
Kako postici ovu pepeljastu, (pitanje od milion KM) :)? Nacula sam da su Keune farbe dobre, da li neko ima iskustva sa njima?

Ja sam se dugo farabala Kenu sivom farbom, sifra 15/17, svi koji se boje u sivo znaju da ta uvijek prva nestane u drogerijama, i stvarno je siva, ali, ali, toliko je jaka, da sam poslije farbanja redovno imala rane po glave, dok se jedan dan nisam ofarbala u smedju, haha...eto to je moje iskustvo...

Ako hoces sivu predlazem ti garnier 111 zelena, mada ove slike sto si stavila ovo mi vise lici na tamno plavu ili neku bez, meni su one najljepse.
Mariella

#1469 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Koje si farbe prije uzimala? Jer znam da vecinom na njima pise je li pepeljasta ili zlatna ili sta vec... Gotovo u svakoj liniji ima neka pepeljasto plava nijansa... A sad sve zavisi na koju boju stavljas
zelenashica

#1470 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zelenashica »

Mela23 wrote:

Ja sam se dugo farabala Kenu sivom farbom, sifra 15/17, svi koji se boje u sivo znaju da ta uvijek prva nestane u drogerijama, i stvarno je siva, ali, ali, toliko je jaka, da sam poslije farbanja redovno imala rane po glave, dok se jedan dan nisam ofarbala u smedju, haha...eto to je moje iskustvo...

Ako hoces sivu predlazem ti garnier 111 zelena, mada ove slike sto si stavila ovo mi vise lici na tamno plavu ili neku bez, meni su one najljepse.
Ja se farbam 1517 KEUNE...i prezadovoljna sam bojom....kosa mi nije oštećena,nikad mi nije ni tjeme bilo oštećeno jos stavljam obavezno 12% hidrogen, a boja je fenomenalna :thumbup:
yellow cat

#1471 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

žene, koliko dana moram čekati da se ponovo prefarbam? Ofarbala se syoss farbom, užas živi, crveni odsjaj ubija... Inače nijansa je ona srednje smeđa, kao na slici, ali ja ovaj odsjaj podnijeti ne mogu (iskreno žalim za svojim garnierom). Kosa mi je u zdravom stanju.

I da, ove farbe smrde, ne znam kako ću istjerati ovaj miris iz nje. :-)
Allenass

#1472 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Allenass »

yellow cat wrote:žene, koliko dana moram čekati da se ponovo prefarbam? Ofarbala se syoss farbom, užas živi, crveni odsjaj ubija... Inače nijansa je ona srednje smeđa, kao na slici, ali ja ovaj odsjaj podnijeti ne mogu (iskreno žalim za svojim garnierom). Kosa mi je u zdravom stanju.

Ja bas danas kupila tu syoss farbu - Hazelnut Brown,i sad ne znam da li da je stavim jer ni ja ne podnosim taj crveni odsjaj.
A mozda da se prefarbas nekom od onih farbi bez amonijaka? Jest da se brze ispiru ali moze ti posluziti da malo "odmoris" kosu do narednog farbanja.
yellow cat

#1473 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

Allenass wrote:
yellow cat wrote:žene, koliko dana moram čekati da se ponovo prefarbam? Ofarbala se syoss farbom, užas živi, crveni odsjaj ubija... Inače nijansa je ona srednje smeđa, kao na slici, ali ja ovaj odsjaj podnijeti ne mogu (iskreno žalim za svojim garnierom). Kosa mi je u zdravom stanju.

Ja bas danas kupila tu syoss farbu - Hazelnut Brown,i sad ne znam da li da je stavim jer ni ja ne podnosim taj crveni odsjaj.
A mozda da se prefarbas nekom od onih farbi bez amonijaka? Jest da se brze ispiru ali moze ti posluziti da malo "odmoris" kosu do narednog farbanja.
Image

inače se farbam sa ovom garnierovom farbom, svakih 3 mjeseca, boja je super, kosa se sjaji, ali ne znam šta mi bi, pa uzoh ovu. Opet, kažu, crveni odsjaj zavisi od pigmenta, ali meni sa garnierom nikad ne baca na crveno.

Ova syoss boja je ok, kao sa kutije, ali odsjaj ubija. I smrdi, bože sačuvaj. Ja je više ne bih stavljala. Eto, nadam se da te nisam previše razočarala. :(
Allenass

#1474 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Allenass »

yellow cat wrote:
Allenass wrote:

Image

inače se farbam sa ovom garnierovom farbom, svakih 3 mjeseca, boja je super, kosa se sjaji, ali ne znam šta mi bi, pa uzoh ovu. Opet, kažu, crveni odsjaj zavisi od pigmenta, ali meni sa garnierom nikad ne baca na crveno.

Ova syoss boja je ok, kao sa kutije, ali odsjaj ubija. I smrdi, bože sačuvaj. Ja je više ne bih stavljala. Eto, nadam se da te nisam previše razočarala. :(
Meni garnier farbe nikad nisu odgovarale,boja ispadne totalno drugacija od one na kutiji.Ma probat cu ja ovu syoss ( da se ne baci) pa valjda bude ok.
zamzija

#1475 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Kakvi su vaši savjeti za svijetle pramenove ?
Da li ih stavljati prije odlaska na odmor tj more ili tek poslije kad se dođe kući - pa zajedno i pramenove i šišanje?
:) Ili to da učinim i jedno i drugo prije godišnjeg - baš se dvoumim
Post Reply