What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Shacii

#1451 Re: What to wear???

Post by Shacii »

Image

jel bi nesto slicno ovome bilo totalno los izbor za ovu priliku, ako bi da trazim nesto ovako :

Image :|
zijancer

#1452 Re: What to wear???

Post by zijancer »

Tek je petogodišnjica mature :-) , tako da ovaj gore izbor djeluje bogdu previše ozbiljan, naročito ako se, kako kažeš, ne osjećaš ugodno u ''ženskastim kombinacijama'' yet..ali to je samo mišljenje sa strane :-)
VenomousV

#1453 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

ja znam da cu za svoju 5. godisnjicu mature u starkama and I don't give a damn :D :D
Sarajevski_Marlboro

#1454 Re: What to wear???

Post by Sarajevski_Marlboro »

VenomousV wrote:ja znam da cu za svoju 5. godisnjicu mature u starkama and I don't give a damn :D :D
Ja im neću ni doć :mrgreen:
Jedva dočekala da ih ne gledam :mrgreen:
Shacii

#1455 Re: What to wear???

Post by Shacii »

hvala vam na odgovorima i pomoci..za vikend idem traziti sta prigodno :)
alica.k

#1456 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Sarajevski_Marlboro wrote:
VenomousV wrote:ja znam da cu za svoju 5. godisnjicu mature u starkama and I don't give a damn :D :D
ni ja nikad ne odem kad zovu.
nisu mi bili neki prijatelji i ne osjecam potrebu da ih gledam...a oni koji jesu vidjam ih puno cesce :D
Sarajevski_Marlboro

#1457 Re: What to wear???

Post by Sarajevski_Marlboro »

alica.k wrote:
Sarajevski_Marlboro wrote:
ni ja nikad ne odem kad zovu.
nisu mi bili neki prijatelji i ne osjecam potrebu da ih gledam...a oni koji jesu vidjam ih puno cesce :D
Same thing here :thumbup:
VenomousV

#1458 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

ma kod mene je bezze generacija, nece oni to ni organizovat' :lol:

(al' ako budu idem u starkama :D)
Cholina_Lokica

#1459 Re: What to wear???

Post by Cholina_Lokica »

PA dobro, to sta ces obuci na tu proslavu mi vise zavisi od toga gdje idete... Da li je neki restoran, kafana, pub... Moja godisnjica je bila u pubu, tako da nije bilo problema oko kontanja sta obuci :D
Michun

#1460 Re: What to wear???

Post by Michun »

Ono mi malo ozbiljno, ti si ipak mlada zena. Cipele, sako, tasna...odlicne :D Ako jos imas cipele u crvenoj, ciklama boji.
Ne znamo kako si gradjena, koliko kg imas i tako to.
Ali uz ovo gore sto rekoh da je OK. Mozes ovakav ili sl. top
Image
Farmerke tamnije, uske nogavice.
Partizzanka

#1461 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

nemoj me pogresno shvatiti ni ti (ne skuzih nick) ni svi oni koji misle kao ti ali ja ne shvatam odakle ta konstanta potreba da se svi "utete" za te godisnjice mature ... ako je 5 godisnjica znaci da u najgoru ruku imas 25godina
i sta ces pokazati ako obuces kostim suknja i sako i kosulja - da si ti vec odrasla i da imas posao i da si ozbiljna 5 godina nakon mature
ma bjaaazi ba

neke fine farmerkice, fina majcica kulturna (procackaj malo mangom ima bas finih onako kosuljastih majcica) nesto malo finog nakita
budi ono sto jesi i po cemu te pamte - ne sad neka teta koja je za 5 godina postala biznis vumn :)
pa ja ba :)

eventualno ovako neku haljinicu kao sto je alice pokazala ... baletankice dole da ne budes previse zenstvena :) (ako su pete zenstvene jel)

i to je to!
eluna

#1462 Re: What to wear???

Post by eluna »

HMMMMMMMMMMMMMMM...........ček da prebrojim, od 1995 do sad znači prošlo 15 godina mature ....... i ja radim, i na poslu "poslovno" ...... ali da me sad zovu na godišnjicu mature, NIKaKO ne bih obukla suknju, sako košulju ............ kao da idem na posao 8 sati raditi ......

halooooooooooo, PROSLAVA, PARTY!!!!!!!!!!!!!! Haljina, štikle, wamp šminka (meni doduše više ne stoji - ali tebi da) i opušteno, sa votkom u ruci :D :thumbup:
Nadinka

#1463 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Shacii wrote:hvala vam na odgovorima i pomoci..za vikend idem traziti sta prigodno :)
Mene nije bilo, tek vidim ovu pricu :) jesil u medjuvremenu odlucila??Ja ne bih nikako obukla kostimic,ksoulju i to, to je previse tetasto brate, to izbjegavaj i na posao osim ako ti niej takos trog dress code a kamoli na partije :) Michun je dala pravi prijedlog, meni je to odlicna kominacija koju i sam aobucme za izlazak, nadji neki top malo da sljasti i dobre farmerke i sta te briga, frizuru isto ni slucajno neke ozbilja punđe i to :)
ako volis haljine, bas kao sto kaze Alica, nadji neku haljinicu slatku, ja sam bas stavljala slike nekih iz manga na blgo koje us preslatke za takve prilike,mozes ih nositi ili sa stiklicam a ili baletankama ako ne volis stikle. isto super stvar je neka svilena košulja/tunika i farmerke + neki jači lanac ili naušnice.
eto javi nam sta si odlucila,mi smo ti radoznale ovdje :)
Nadinka

#1464 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

yellow cat wrote:nadi, članak o haljinama teksas jaknama je super.. sviđaju mi se sve kombinacije..ako budeš pravila part II, onda probaj koji savjet udjeliti kako se kombinira sa hlačama (ne od teksasa), da me malo inspirišeš :-D
Hej draga, hvala, ma ne mro biti part 2, bice u nekoj od dnevnih kombinacija sigurno :)
yellow cat

#1465 Re: What to wear???

Post by yellow cat »

Nadinka wrote:
yellow cat wrote:nadi, članak o haljinama teksas jaknama je super.. sviđaju mi se sve kombinacije..ako budeš pravila part II, onda probaj koji savjet udjeliti kako se kombinira sa hlačama (ne od teksasa), da me malo inspirišeš :-D
Hej draga, hvala, ma ne mro biti part 2, bice u nekoj od dnevnih kombinacija sigurno :)
tema o tunikama :thumbup: fakat, sve je u nakitu!
eluna

#1466 Re: What to wear???

Post by eluna »

nadi .... sad ja ne mogu komentirat na blogu :(
Shacii

#1467 Re: What to wear???

Post by Shacii »

joj divne ste :) ma i ja sam mislila da je ono preozbiljno ali sam to skoro kupila i nisam jos nosila, hvala na savjetima i trudu..definitivno necu to obuci, mozda samo gornji dio uz neki topic...a i nasla sam danas ovo,svidjelo mi se, malko je duze, neka ko tunika-haljinica, crna boja..sta mislite?? i stiklice uz to.

Image
Partizzanka

#1468 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

budi ono sto jesi i to je najvaznije
...

uz ovo posto je ovako jednostavnije nije napadno
mozes slobodno neku dooobru ogrlicu staviti nesto moze i otkacenije i privlacnije
eluna

#1469 Re: What to wear???

Post by eluna »

hej cure pomagajte - zaljubila sam se i već mi se po glavi vrzmaju svakakve ideje i dizajni ........ ajooooooooooojjjjjj :oops:

eno vam tema Husquarna mašina za šivanje, cijenim svaku pomoć

baš mi se ne kupuje na e-bayu tako skupa stvar ........... ali kad je taaaaaaaaaaaaaaakoooooooooooooooo dobraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-) :-) :-)
Nadinka

#1470 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

eluna wrote:nadi .... sad ja ne mogu komentirat na blogu :(
ja stvano ne kontam sta mu je s tim komentarima, moze sli bar ono sa strane?
Mrs.Zurbrigen

#1471 Re: What to wear???

Post by Mrs.Zurbrigen »

Image

kako bi vi - ako bi ga nosile - kombinirale ovaj blazer? bi li isao i uz suknje i haljine?
eluna

#1472 Re: What to wear???

Post by eluna »

Mrs.Zurbrigen wrote:Image

kako bi vi - ako bi ga nosile - kombinirale ovaj blazer? bi li isao i uz suknje i haljine?
uh itekako ............ na čisto bijelu suknju bi išao supeeeeerrrrr, usku široku, kakvu god ........ ako je svijetla bluza, onda može i tamnija suknja ......... još ako je svilena možeš i na crveni tepih :)

ili crvena haljinica ispod ............... može i tako :) pa sa nekom srebrnom ogromnom ogrlicom ......... i plave cipelice :D
Nadinka

#1473 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

inspire_me wrote:Nadi, evo duge cvijetne suknje, baci par ideja kad stignes, ili kad duge suknje dodju na red :-) :-)

http://img717.imageshack.us/i/hmsuknja.jpg/
Draga evo za početak, nastavak veceras ili sutra, nisma stigla vise

http://malezensketeme-kakonositi.blogsp ... uknju.html
zamzija

#1474 Re: What to wear???

Post by zamzija »

eluna wrote:
Mrs.Zurbrigen wrote:Image

uh itekako ............ na čisto bijelu suknju bi išao supeeeeerrrrr, usku široku, kakvu god ........ ako je svijetla bluza, onda može i tamnija suknja ......... još ako je svilena možeš i na crveni tepih :)

ili crvena haljinica ispod ............... može i tako :) pa sa nekom srebrnom ogromnom ogrlicom ......... i plave cipelice :D

slažem se sa Elunom. Sad vidim u mnoštvo radnji na lutkama, takvu plavu boju spajaju sa crvenom. I recimo plave sakoe s bijelim linijama i crvene pantalone ili na obične farmerke, a ispod crvena majica. Tako da se ovaj sako sa bijelim tufnama također uklapa u tu priču.
A možeš ga uvijek uz neku plavu ili teksas suknju, ili na farmerke, ili bijelu suknju ili pantalone.
Ili kako ti kažeš uz haljine super ide - bijele, crvene, plave :)
baš je lijep! hoću ovakav sakooooo :)
eluna

#1475 Re: What to wear???

Post by eluna »

vau nadi - hvala :) ako se ti slažeš sa mnom znači da i ja imam stila :D
Post Reply