Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Bosnian_Devil
#1451 Re: eBay - Vaša iskustva
ima neki covijek u sarajevu narucuje ljudima stvari preko e-baya i kad njemu dodju nazove te platis mu cijenu proizvoda+postarinu ako je ima i 5% od cijene proizvoda(to je njemu)
- casper_
#1452 Re: eBay - Vaša iskustva
moze li se visa elektron izvaditi u INTESA SANPAOLO BANci i koliko kosta?
- casper_
#1453 Re: eBay - Vaša iskustva
koliko se placa odrzavanje kartice?KvaziExpert wrote:casper_ wrote:moze li se visa elektron izvaditi u INTESA SANPAOLO BANci i koliko kosta?Chuckie wrote:Kakav BBI vas spopao, pravac Unicredit, RF ili Intesa, ponesite licnu, Cips i cenera i otvorite tekuci, za 7 dana dobijate Visa electron i cao.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Chuckie
#1454 Re: eBay - Vaša iskustva
Unicredit 1.65KM/mjesec.
-
Chuckie
#1455 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa svi mi na ovoj temi narucujemo na ebayu, govoris ko da je to naucna fantastika.Bosnian_Devil wrote:ima neki covijek u sarajevu narucuje ljudima stvari preko e-baya i kad njemu dodju nazove te platis mu cijenu proizvoda+postarinu ako je ima i 5% od cijene proizvoda(to je njemu)
-
sarajevomd
#1456 Re: eBay - Vaša iskustva
Mozda kod njega nema carine ? 
-
Chuckie
#1457 Re: eBay - Vaša iskustva
U hypu nema mjesecnog odrzavanja ako nema prometa, ali njihova visa electron ne radi na netu, unicredit naplacuje odrzavanje uvijek.
- casper_
#1458 Re: eBay - Vaša iskustva
a na intesi?Chuckie wrote:Unicredit 1.65KM/mjesec.
- muhafuca
#1459 Re: eBay - Vaša iskustva
1,50 mjesecno - fercera na netu besprijekorno - debitnacasper_ wrote:a na intesi?Chuckie wrote:Unicredit 1.65KM/mjesec.
- casper_
#1460 Re: eBay - Vaša iskustva
e super...znaci visa electron debitna-.
-
Chuckie
#1461 Re: eBay - Vaša iskustva
Da, trazi otvaranje tekuceg racuna i dobit ces visa electron karticu.
- Hopkins
#1462 Re: eBay - Vaša iskustva
Gledam ove jeftine satove na Ebayu. Sat izgleda ko da kosta 200 eura, a ono svega 3-4 dolara. Ima li neko iskustva je li neko narucivao?
-
hammers
#1463 Re: eBay - Vaša iskustva
Ako kupujem dvije majice od istog prodavaca da li placam samo jednu postarinu (u ovom slucaju je £7.50)? Da li ga treba kontakirati ili kako vec?
-
Chuckie
#1464 Re: eBay - Vaša iskustva
Nista, kad na ebayu placas sve se to spakuje u jednu narudzbu. Eventualno kod cijene shippinga kod nekih prodavaca stoji svaki dodatni artikal postarina se uveca za npr £1.50. Sve ti stoji u listingu artikla gdje pise postarina.
-
Melami
#1465 Re: eBay - Vaša iskustva
prijavi da ti nije dosao proizvod. Ko ih j sto salju pokvarene stvari.Znaju da ce vecina odustati od toga da salje proizvod nazad.Religious Fantastic wrote:Prvi put da imam problem...
Stigao mi je prije par dana iz Hong Konga SanDisk Extreme USB 3.0 64GB. Nov i uredno zapakovan. Samo ima jedan mali problem...NE RADI. Prvih par sektora syebano i to je kraj priče. Na amazonu i new eggu gomile upozorenja na isto, koje nisam vidio prije.
Uglavnom, krenem danas da pošaljem to nazad (prodavac mi je rekao da nije problem što nemam kutije, samo da pošaljem i dobijem refund) kad tete u pošti na šalteru, onako zgrožene..."pa ne možete vi to tek tako slati, mora na carinski pregled". Rekoh MOLIM?!
"Da, da...to je elektronika (USB u koverti). I morate sada platiti carinski pregled a ja ću to poslati na carinu, pa ako oni puste..."
tu sam negdje zgrabio onu kovertu i udaljio se dok nisam nešto gore napravio...koji cirkus
-
Fred_Perry
#1466 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li ima neko iz sarajeva da bi mi narucio neke stvari preko e baya sve bi bilo uredno placeno
-
Melami
#1467 Re: eBay - Vaša iskustva
Koliko mi je rok da platim nakon zavrsetka aukcije?
-
quarterback
#1468 Re: eBay - Vaša iskustva
trebas reci prodavcu da zelis combined shipping u protivnom ces platiti dva puta, dakle ne placaj nista dok se sa prodavcem ne dogovoris odnosno reci mu da ti ih posalje zajednohammers wrote:Ako kupujem dvije majice od istog prodavaca da li placam samo jednu postarinu (u ovom slucaju je £7.50)? Da li ga treba kontakirati ili kako vec?
-
Melami
#1469 Re: eBay - Vaša iskustva
Nasao odgovor.Melami wrote:Koliko mi je rok da platim nakon zavrsetka aukcije?
4 dana
- Ajant
#1470 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja se već dugo skanjujem, da naručim ray-banke sa e-baya, i evo konačno sam našao jedan artikal, koji bi trebao biti original, i sa kojim ne bi trebalo biti problema. U pitanju je trusted-seller, prodaje samo naočale, preko 3000 transakcija, i 99,7% pozitivan feedback. Gledao sam malih milion vodiča na youtubeu i internetu generalno o prepoznavanju fush ray-banki, ali pošto su slike artikla u ponudi vrlo oskudne, ne mogu doći do 100% tačnog zaključka da li su naočale original ili ne (isto tako vrijedi reći da su neki vodiči za prepoznavanje međusobno kontradiktorni) . Poslao sam mu poruku u kojoj ga molim za još slika, nije odgovorio.
Moja dilema je, u slučaju da ja te naočale naručim, one dođu, i ispadne da su fush, šta ja mogu da uradim da dobijem novac nazad ? Koliki je rok za povrat artikla, i da li zbog (ne)efikasnosti naše pošte može doći do toga da se taj rok prekorači ? Kolika bi meni bila finansijska šteta i da uspijem vratiti navedeni artikal (carina, shipment etc.) ?
Hvala unaprijed na odgovorima.
Moja dilema je, u slučaju da ja te naočale naručim, one dođu, i ispadne da su fush, šta ja mogu da uradim da dobijem novac nazad ? Koliki je rok za povrat artikla, i da li zbog (ne)efikasnosti naše pošte može doći do toga da se taj rok prekorači ? Kolika bi meni bila finansijska šteta i da uspijem vratiti navedeni artikal (carina, shipment etc.) ?
-
silver testelone
#1471 Re: eBay - Vaša iskustva
kažeš da artikal ne odgovara opisu, tj. ako je tamo naveo da je original, a pošalje neoriginal, presudiće u tvoju korist i dobićeš novac nazad... ili jendostavno kažeš nije ti stigloAjant wrote:Ja se već dugo skanjujem, da naručim ray-banke sa e-baya, i evo konačno sam našao jedan artikal, koji bi trebao biti original, i sa kojim ne bi trebalo biti problema. U pitanju je trusted-seller, prodaje samo naočale, preko 3000 transakcija, i 99,7% pozitivan feedback. Gledao sam malih milion vodiča na youtubeu i internetu generalno o prepoznavanju fush ray-banki, ali pošto su slike artikla u ponudi vrlo oskudne, ne mogu doći do 100% tačnog zaključka da li su naočale original ili ne (isto tako vrijedi reći da su neki vodiči za prepoznavanje međusobno kontradiktorni) . Poslao sam mu poruku u kojoj ga molim za još slika, nije odgovorio.
- Ajant
#1472 Re: eBay - Vaša iskustva
I koja je onda procedura ? Da li neefikasnost i sporost naše pošte može da uzrokuje to da on kaže, "predugo su bile kod tebe, nista od refundinga" ?
-
Melami
#1473 Re: eBay - Vaša iskustva
nevjerujem da je bilo preporuceno i ovo mu je najbezbolnija metoda. Mozda nije fer, al znao je i on da salje pokvaren proizvod i idu na to da ce kupcu biti mrsko vracati. Ja sam iz pricipa vracao stvari djaba sto je mozda bila postarina veca od ukupne cijene.KvaziExpert wrote:Može ovako ako nije bilo preporučeno. Ako jeste, potpisao si prijem.Melami wrote:prijavi da ti nije dosao proizvod. Ko ih j sto salju pokvarene stvari.Znaju da ce vecina odustati od toga da salje proizvod nazad.Religious Fantastic wrote:Prvi put da imam problem...
Stigao mi je prije par dana iz Hong Konga SanDisk Extreme USB 3.0 64GB. Nov i uredno zapakovan. Samo ima jedan mali problem...NE RADI. Prvih par sektora syebano i to je kraj priče. Na amazonu i new eggu gomile upozorenja na isto, koje nisam vidio prije.
Uglavnom, krenem danas da pošaljem to nazad (prodavac mi je rekao da nije problem što nemam kutije, samo da pošaljem i dobijem refund) kad tete u pošti na šalteru, onako zgrožene..."pa ne možete vi to tek tako slati, mora na carinski pregled". Rekoh MOLIM?!
"Da, da...to je elektronika (USB u koverti). I morate sada platiti carinski pregled a ja ću to poslati na carinu, pa ako oni puste..."
tu sam negdje zgrabio onu kovertu i udaljio se dok nisam nešto gore napravio...koji cirkus
- CaneBos
#1474 Re: eBay - Vaša iskustva
KvaziExpert wrote:Može ovako ako nije bilo preporučeno. Ako jeste, potpisao si prijem.Melami wrote:prijavi da ti nije dosao proizvod. Ko ih j sto salju pokvarene stvari.Znaju da ce vecina odustati od toga da salje proizvod nazad.Religious Fantastic wrote:Prvi put da imam problem...
Eh komotno ti mogu reci da je pravo deranje ako dobijes artikal koji ne radi a trebas ga vratiti natrag da bi ti ga refundirali. Desilo mi se jednom da sam narucila telefon koji je dosao neispravan i da bi dobila refundaciju morala ga vratiti, s tim da me vracanje, registrovana posiljka, plus "carinski pregled" kostalo skoro kao i to sto sam platila za telefon.
Tako da je to pojeo vuk magarca na kraju. Ebay je ok, ali nije isplativlo a ni preporucljivi narucivati bilo kakve elektronske stvari upravo zbog ovog problema.
A to sa njihovim insistiranjem da roba mora ici na "carinski pregled" bas bi volila da znam odakle im uporiste u tome??? Da ne kazem da su im cijene tih usluga previsoke!!!
-
freakapotamus
#1475 Re: eBay - Vaša iskustva
.
Last edited by freakapotamus on 06/07/2013 15:15, edited 1 time in total.