Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
Chisum

#1451 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

svjezi_ustipak wrote:
Chisum wrote:

Volim sto takvi kao ti, kojima je podrumas mali bog, ovako misle o meni. Da je drugacije, sam bi se sebi zgadio.
nemam pretjerano misljenje o Izetbegovicu. niti ga volim niti mrzim. i nisam glasao za njega. politicka misljenja nam se previse razlikuju.
o tebi ne mislim nista posebno sem da nemas dokaza kad pokusavas o necemu raspravljati. time samo ispadas neozbiljan i nezreo diskutant.
Tvoja odbrana Bakira je poput odbrane Brankovica i svih ostalih iz te izdajnicke kriminalne organizacije zvane SDA.

Vi kada kazete "gdje su dokazi", zaboravljate da se "skupljanjem dokaza" i "procesuiranjem", na ovim prostorima bave isti oni koje su ti razni Brankovici, Izetbegovici i njima slicni postavljali, pa to sto "nema dokaza" u zemlji u kojoj je SVE dovedeno pod stecaj, sve pokradeno i opustoseno, meni ne znaci nista drugo nego da ti s osmjehom zatvoris oci kada o ovome govoris.

A to "ja ne glasam za Izetbegovica", pricaj nekom drugom...

P.S. Zivis u opstini centar i nije ti jasno zasto je Bakir los?? :-D

E onda mi nije ni cudo sto te nikada nisam vidio ni na jednoj od onih tema o Sarajevu.
svjezi_ustipak

#1452 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by svjezi_ustipak »

Chisum wrote:
svjezi_ustipak wrote:
Chisum wrote:

Volim sto takvi kao ti, kojima je podrumas mali bog, ovako misle o meni. Da je drugacije, sam bi se sebi zgadio.
nemam pretjerano misljenje o Izetbegovicu. niti ga volim niti mrzim. i nisam glasao za njega. politicka misljenja nam se previse razlikuju.
o tebi ne mislim nista posebno sem da nemas dokaza kad pokusavas o necemu raspravljati. time samo ispadas neozbiljan i nezreo diskutant.
Tvoja odbrana Bakira je poput odbrane Brankovica i svih ostalih iz te izdajnicke kriminalne organizacije zvane SDA.

Vi kada kazete "gdje su dokazi", zaboravljate da se "skupljanjem dokaza" i "procesuiranjem", na ovim prostorima bave isti oni koje su ti razni Brankovici, Izetbegovici i njima slicni postavljali, pa to sto "nema dokaza" u zemlji u kojoj je SVE dovedeno pod stecaj, sve pokradeno i opustoseno, meni ne znaci nista drugo nego da ti s osmjehom zatvoris oci kada o ovome govoris.

A to "ja ne glasam za Izetbegovica", pricaj nekom drugom...

P.S. Zivis u opstini centar i nije ti jasno zasto je Bakir los?? :-D

E onda mi nije ni cudo sto te nikada nisam vidio ni na jednoj od onih tema o Sarajevu.
dakle nemas dokaza sem vadione o "losoj situaciji u nasem drustvu kojim vladaju razni Brankovici"? smrc :D

iako me pokusavs uvjeriti da sam glasao za Izetbegovica moracu te uvjeriti u suprotno. nisam. a i da sam rekao da glasam za Bakira Izetbegovica to me automatski diskredituje? imas malo neobicno vidjenje demokratije.

rekao sam da sam rodjen u opcini Centar, zivim na Dobrinji. sad je i to problem?
wolf07

#1453 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Evo ja nisam rodjen niti zivim u Sarajevu i ni ja nisam dao glas Izetbegovicu ali kakve to veze ima? Zanimljivo da ovo pitanje "kakve to veze ima" ne bode nekima oci kad se postavlja tamo gdje ne treba (kad poredim predsjednike drzava)!!!
Chisum

#1454 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

Opet.... vadiona ili ne, okreni se malo oko sebe... Ovakav jad i bijeda, ovakva korupcija, ovolike lazi, i ti pitas "gdje su dokazi"... :)

Rekoh ja ranije. Svaka cast onima koji mogu progutati toliko govno, pa pohvaliti ovakvog jednog piljara koji je iz stradanja i patnje ovog grada izvukao samo, i nista drugo, do cistu dobit, a da nije prstom mrdnuo.
Chisum

#1455 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

wolf07 wrote:Evo ja nisam rodjen niti zivim u Sarajevu i ni ja nisam dao glas Izetbegovicu ali kakve to veze ima? Zanimljivo da ovo pitanje "kakve to veze ima" ne bode nekima oci kad se postavlja tamo gdje ne treba (kad poredim predsjednike drzava)!!!

Wolf, oko, ti si me sjeb'o s Obamom i taksistima, jos ne mogu sebi da dodjem, pa nikako da ti odgovorim... Mozda sutra-prekosutra. Valja?
svjezi_ustipak

#1456 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by svjezi_ustipak »

wolf07 wrote:Evo ja nisam rodjen niti zivim u Sarajevu i ni ja nisam dao glas Izetbegovicu ali kakve to veze ima? Zanimljivo da ovo pitanje "kakve to veze ima" ne bode nekima oci kad se postavlja tamo gdje ne treba (kad poredim predsjednike drzava)!!!
ti ne smijes nista pricati o Izetbegovicu onda :D cekaj samo da Chisum cuje da nisi iz Sarajeva.

ja samo pitao za dokaze, covjek cijelu raspravu otvorio. jos mi rece da sam glasao za Bakira :D :D nidje veze diskusija...

a ti si tek nastradao nesarajlijo koji se usudjujes pitati nesto;-)
Chisum

#1457 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

Dzaba pokusaj humora, i dzaba zajebancija... Jedno ostaje cinjenica - nekom rat, nekom brat, a ovaj rat je Bakiru leg'o k'o budali samar. Mozes se ti praviti lud, ali to je tako...

I sve, bez trunke truda... presjedio covjek citav rat u podrumu, igrao se s kvadratima u Sarajevu, krio se iza babe, izasao k'o oslobodioc kad se smirilo i uziva. I dok je tebe i tebi slicnih, kojima su ovo sasvim normalne stvari, ne mora da brine.
svjezi_ustipak

#1458 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by svjezi_ustipak »

Chisum wrote:Opet.... vadiona ili ne, okreni se malo oko sebe... Ovakav jad i bijeda, ovakva korupcija, ovolike lazi, i ti pitas "gdje su dokazi"... :)

Rekoh ja ranije. Svaka cast onima koji mogu progutati toliko govno, pa pohvaliti ovakvog jednog piljara koji je iz stradanja i patnje ovog grada izvukao samo, i nista drugo, do cistu dobit, a da nije prstom mrdnuo.
dakle nemas dokaza.
pricu i Bakiru predsjedniku si sveo na Bakir licnost.

sam ostavljas utisak covjeka koji je nezadovoljan sobom i kojem ce po defaultu Bakir uvijek biti kriv.

oko sebe se okrecem svaki dan. i vidim da za ovo stanje nije kriv pojedinac nego puno vise ljudi. krivo je cijelo drustvo: Bakir, Zeljko, Zlatko,Alija, Haris, Hasan, Nermin, Sanko, Faruk, Franjo, Dragan. svi uglavnom imaju prste umocene negdje i talove. vjerovati da se ovakvo stanje moze popraviti radom samo jedne osobe i bez zalaganja cijele zajednice te evolucije kompletnog drustva je naivno. ali hajde de, vjerovanje i misljenje je dozvoljeno svima.

drugi put nadji dokaze i onda pocni diskutovati. to koga ti znas po Sarajevu i sta ti cujes od raje nisu dokazi. ni od tih mahalskih traceva nemas dokaza vec ti je vrhunski dokaz s kim Bakir sjedi i sto ne pije kafu u mahali. to se zove infantilno i nekredibilno. time samo unizavas sebe kao diskutanta, sto podobro jesi uspio.

ako mislis da si bolji od Bakira onda se vrati koji post iznad i vidi na osnovu cega procjenjujes ucesnike u diskusiji: na osnovu mjesta rodjenja. time si sve rekao o sebi, najmanje o Bakiru. znam milion ljudi koji se ponose time gdje su rodjeni. iako u zivotu nisu nista postigli vrhunski ponos im je mjesto rodjenja kao da su na to oni mogli imati uticaja ili kao da ih to cini boljim od drugih. meni je to jadno, vecini je to jadno. nekima je to cool, kao sto je tebi. ali ima narodna: cega se pametan stidi, budala se ponosi. tako se i ti ponosis nedostatkom argumenata, umjesto da se stidis.

s tobom je diskusija zavrsena.
black

#1459 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by black »

ma svi oni imaju oraha u dzepu pa tako i bakir, nista novo
Chisum

#1460 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

svjezi_ustipak wrote:
Chisum wrote:Opet.... vadiona ili ne, okreni se malo oko sebe... Ovakav jad i bijeda, ovakva korupcija, ovolike lazi, i ti pitas "gdje su dokazi"... :)

dakle nemas dokaza.
pricu i Bakiru predsjedniku si sveo na Bakir licnost.

sam ostavljas utisak covjeka koji je nezadovoljan sobom i kojem ce po defaultu Bakir uvijek biti kriv.

oko sebe se okrecem svaki dan. i vidim da za ovo stanje nije kriv pojedinac nego puno vise ljudi. krivo je cijelo drustvo: Bakir, Zeljko, Zlatko,Alija, Haris, Hasan, Nermin, Sanko, Faruk, Franjo, Dragan. svi uglavnom imaju prste umocene negdje i talove. vjerovati da se ovakvo stanje moze popraviti radom samo jedne osobe i bez zalaganja cijele zajednice te evolucije kompletnog drustva je naivno. ali hajde de, vjerovanje i misljenje je dozvoljeno svima.

drugi put nadji dokaze i onda pocni diskutovati. to koga ti znas po Sarajevu i sta ti cujes od raje nisu dokazi. ni od tih mahalskih traceva nemas dokaza vec ti je vrhunski dokaz s kim Bakir sjedi i sto ne pije kafu u mahali. to se zove infantilno i nekredibilno. time samo unizavas sebe kao diskutanta, sto podobro jesi uspio.

ako mislis da si bolji od Bakira onda se vrati koji post iznad i vidi na osnovu cega procjenjujes ucesnike u diskusiji: na osnovu mjesta rodjenja. time si sve rekao o sebi, najmanje o Bakiru. znam milion ljudi koji se ponose time gdje su rodjeni. iako u zivotu nisu nista postigli vrhunski ponos im je mjesto rodjenja kao da su na to oni mogli imati uticaja ili kao da ih to cini boljim od drugih. meni je to jadno, vecini je to jadno. nekima je to cool, kao sto je tebi. ali ima narodna: cega se pametan stidi, budala se ponosi. tako se i ti ponosis nedostatkom argumenata, umjesto da se stidis.

s tobom je diskusija zavrsena.
Ajde sto ti je humor tanak, i sto se volis praviti lud, ali sto si plitak.

Ja sam pomenuo Sarajevo onda kada je pocela prica o zavodu i kradji, te ljudima koje moze znati SAMO neko ko je odavdje, a ne zato sto u kompletnoj slici Bosne i opste kradje u kojoj kod nas SDA prednjaci, Sarajevo ima ikakve veze.

I upravo, cega se pametan stidi, budala se (ili BUDALE u ovom slucaju) se ponosi.

Neko bi sagorio od srama da, kao poznati podrumas izadje pred gladne, obespravljene borce i poruci "ako treba, boricemo se i ginuti opet", a nekome je, kako vidim, to sasvim normalno....

Elem, meni nije dobrodosao, a za 2 hefte nam je dvadeseta godisnjica brigade, pa se iskreno nadam da ce ga lopovluk drzati zaokupljenim, da se ne pojavi. I on i svi shupci slicni njemu (bez obzira iz koje su stranke)... povratio bih kada bi ga vidio.

P.S. A tek o ovim glupostima nema sta da se prica... sta ti znas cime se ja bavim, ko sam i koliko sam uspjesan. :-) Nazvati lopove lopovima samo u ovom poremecenom drustvu moze znaciti da si "neuspjesan"... Kazem ti, ima nekoliko tema na kojim otvoreno pricam o poslu kojim se bavim, o stvarima koje znam i koje su moja profesija - nadji ih pa reci koju pametnu ili mi pariraj u dijalogu, pa cemo razgovarati... ovako, sva prica je talashika... Svi nesto palamude, a na tim temama pet ljudi nije imalo dvije smislene recenice da napise.
popajic

#1461 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

svjezi_ustipak wrote:
wolf07 wrote:E moj Chisume, ako se ja pravim lud zato sto poredim jednog predsjednika s drugim predsjednicima i sto je meni moja drzava - DRZAVA a ne "drzava" ma koliko lose u njoj bilo i meni i onima oko mene onda ne znam sta se ti pravis - mozda pametan!
Chisum je jedan od tipova koji su za Andricem vikali."Nobelovac napise li se nesto?"

ne valja mu Bakir jer ne pije kafu u mahali. a i da je pije ne bi mu valjao jer ne sjedi na gajbi isprd granapa sa pivom u ruci. a i da to radi onda mu ne bi valjao jer to predsjednik ne radi.
ukratko, ne voli Bakira. zasto? mozda je Bakir ljepsi, uspjesniji, mladji, pametniji ili Chisum samo ima tipicno balkansko razmisljanje da Bakir ne moze valjati po defaultu jer je Bakir Alijin.
helem, vise je diskreditovao sebe nego Bakira. bosna 2012, nista neobicno.
Jadan i zalostan svako onaj ko nalazi ikakvu rijec opravdanja za Bakirovo ponasanje u ratu i nakon rata :oops:
Za sve njegove ne izmisljene nego sasvim istinite veze sa najgorim ljudskim sljamom , mafijasima , neljudima.za njegovo stajanje na njihovu stranu cak i onda kad su se na hastal i zvanicno stavljali dokazi za njihove protivzakonite radnje. Za njegove " poslovne " aranzmane kojima je enormno bogatio samo porodicu Izetbegovic , jer je znao da ce mnogi iz "njegovog" naroda progutati sve gadosti koje im je u 2 decenije servirao.
Chisum ne valja sto govori istinu - Bake valja jer je ne govori :roll:
Narod zna !!!??? Zna u ##*cu :oops:
Banksy

#1462 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Banksy »

Chisum wrote:
Banksy wrote:
Pretjeruješ, druži se uvijek s istim ljudima, s kojima je odrastao,
+ naravno, ološ koji se nakupio i koje je on sam prikupio u tih 20 godina, sigurno.
Ali kad god ga vidim na ulici, s nekim je od te stare raje, a to nisu tako loši ljudi ...
Nebitno ...
Onda Banksy, ja i ti ne vidimo "cestite ljude" na isti nacin... Izvini, ali tako je.

Ja nekoga ko ima makar i jednu lijepu rijec za covjeka koji je sistematski radio na unistavanju ovog grada, i to s ledja, dok smo se borili za goli opstanak tokom cetnicke agresije, ne mogu smatrati dobrim covjekom.

Pozdravljati nekoga je jedna stvar, cista kurtoazija, ali biti snishodljiv i sjediti s nekim koga svaki posten gradjanin ovog grada smatra lopinom drugi je par rukava i ja tu ne vidim nista cestito, ili je, zaista, granica izmedju los i "ne tako los" jako tanka.
Ljudi s kojima je odrastao, ljudi s kojima je išao u školu, na fakultet, ljudi iz kvarta ... Ne znam zašto bi promijenili odnos prema njemu? Ili on prema njima?
Svi ti pobrojani iznad, predratni drugovi i prijatelji, šta treba, da ga pljunu kad ga vide, da okrenu glavu? Nako?

Ovo oko ''čestitih'', pusti mi ba to, koji čestiti ... čestita sam ja ... i još dvoje, troje, što ja znam, ako i oni ...

Ukratko, o SDA sve najgore, o Bakiru još gore, ali tvrditi da ga drugovi iz mladosti, poznanici izbjegavaju, da ljudi od njega okreću glavu na ulici i sl jednostavno nije tačno.
Chisum

#1463 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

Banksy wrote:
Chisum wrote:
Banksy wrote:
Pretjeruješ, druži se uvijek s istim ljudima, s kojima je odrastao,
+ naravno, ološ koji se nakupio i koje je on sam prikupio u tih 20 godina, sigurno.
Ali kad god ga vidim na ulici, s nekim je od te stare raje, a to nisu tako loši ljudi ...
Nebitno ...
Onda Banksy, ja i ti ne vidimo "cestite ljude" na isti nacin... Izvini, ali tako je.

Ja nekoga ko ima makar i jednu lijepu rijec za covjeka koji je sistematski radio na unistavanju ovog grada, i to s ledja, dok smo se borili za goli opstanak tokom cetnicke agresije, ne mogu smatrati dobrim covjekom.

Pozdravljati nekoga je jedna stvar, cista kurtoazija, ali biti snishodljiv i sjediti s nekim koga svaki posten gradjanin ovog grada smatra lopinom drugi je par rukava i ja tu ne vidim nista cestito, ili je, zaista, granica izmedju los i "ne tako los" jako tanka.
Ljudi s kojima je odrastao, ljudi s kojima je išao u školu, na fakultet, ljudi iz kvarta ... Ne znam zašto bi promijenili odnos prema njemu? Ili on prema njima?
Svi ti pobrojani iznad, predratni drugovi i prijatelji, šta treba, da ga pljunu kad ga vide, da okrenu glavu? Nako?

Ovo oko ''čestitih'', pusti mi ba to, koji čestiti ... čestita sam ja ... i još dvoje, troje, što ja znam, ako i oni ...

Ukratko, o SDA sve najgore, o Bakiru još gore, ali tvrditi da ga drugovi iz mladosti, poznanici izbjegavaju, da ljudi od njega okreću glavu na ulici i sl jednostavno nije tačno.
Ja znam zasto bi promijenili odnos prema njemu... To je barem lako shvatiti. I znam KO je od ljudi promijenio odnos, pogotovo ako cemo o arhitektima s kojima je radio i studirao (iako, pricati o njemu kao arhitekti, sve je samo ne ozbiljno), ko je god iole drzao do sebe i svog obraza, mogao se samo zgrazavati nacinom na koji se ovaj mediokritet poigravao sa gradom. Ne radi se ovdje o okretanju glave i izbjegavanju, na sta ti konstantno svodis pricu, ovdje se radi o principu koji kod mnogih i dalje igra neku ulogu.
godinama, kazem, GODINAMA sam ga konstantno vidjao u nekoliko sarajevskih kafana i znam ko je s njim sjedio, a ko nije niti bi, a znam i kako se zalio na tu cinjenicu, i kome se zalio.
Ali, nebitno, ne zelim da svodim pricu o jednom pokvarenjaku na opasku koju sam naveo samo u jednom postu (ne znam zasto si se toga uhvatila uopste), jer se o njegovom "radu" u ovom gradu i drzavi ima toliko toga reci. Prica s kakvim je cobanima i olsem vidjan bila je samo opaska i nista vise. Ne bih da banalizujem pricu o jednoj tako "plodnoj" karijeri.
Co0l

#1464 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

Bakiru se svasta nesto moze prigovoriti ali najsmjesnije mi je kad ga se proziva sto je 'podrumas'.Pa u kojoj to paralelnoj stvarnosti predsjednikov sin u ratu stoji s puskom u rovu,na prvoj borbenoj liniji :-)To ni u onim partizanskim filmovima kojim ispiraju ljudima mozak na FTV nema a kamoli u stvarnosti.

A sto se tice situacije u Sarajevu i drzavi ne znam sta vise se tu ima spocitavati Bakiru.Mozda do oktobra 2010.-te se i imalo sta prigovoriti za situaciju njemu ali od tada pa naovamo zivimo u Zapadnoj Njemackoj kao sto nam je i obecano i uzivamo u najvecoj pobjedi nakon 45.-te tako da ako ima ko tu prigovora pogrijesio je adresu.
Chisum

#1465 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

To smo vec apsolvirali... i ptice na grani znaju da je kod Bosnji sasvim normalna stvar da mu se pitanjima opstanka bave sto dezerteri, sto podrumasi i profiteri, te da mu takvi pricaju o patriotizmu... :)
Tu vise kod ovog naroda nema ni grama stida, pa se, evo, cak i iscudjavaju sto neko, aman, uopste i pita gdje su razni Bakiri, tatini sinovi, mali bogovi, proveli rat...
Medjutim, podrumas u ovom slucaju ne znaci tek samo neko ko nije nosio pusku - za ovaj se grad i za ovu zemlju borilo i bez puske, na druge nacine - nego neko ko je tu "privilegiju da bude oslobodjen", te tudju borbu i stradanje debelo unovcio.

Svoje godine "u podrumu" mali princ nije proveo heklajuci. :)

Daleko od toga da bih takvog shupka pozelio kraj sebe u rovu one davne devedeset druge. To nikako...
Last edited by Chisum on 21/03/2012 22:41, edited 2 times in total.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1466 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by prljavi Hare »

Bakir je bio na PAT-u,pričao mi jedan čovjek iz Štutgarta! :D
Co0l

#1467 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

Chisum wrote:To smo vec apsolvirali... i ptice na grani znaju da je kod Bosnji sasvim normalna stvar da mu se pitanjima opstanka bave sto dezerteri, sto podrumasi i profiteri, te da mu takvi pricaju o patriotizmu... :)
Tu vise kod ovog naroda nema ni grama stida, pa se, evo, cak i iscudjavaju sto neko, aman, uopste i pita gdje su razni Bakiri, tatini sinovi, mali bogovi, proveli rat...
Medjutim, podrumas u ovom slucaju ne znaci tek samo neko ko nije nosio pusku - za ovaj se grad i za ovu zemlju borilo i bez puske, na druge nacine - nego neko ko je tu "privilegiju da bude oslobodjen", te tudju borbu i stradanje debelo unovcio.

Daleko od toga da bih takvog shupka pozelio kraj sebe u rovu one davne devedeset druge. To nikako...
Jedini ko se ovdje icemu iscudjava si ti i to sto predsjednikov sin nije hodao po ratistima ili sta li vec si ocekivao od njega.Ja ti samo kazem da toga nema ni u partizanskim filmovima a kamoli gdje drugo.Malo osjecaja za realnost nije naodmet pa cak i kad je kritika mrskog ti Bakira u pitanju.
Chisum

#1468 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

Co0l wrote:
Chisum wrote:To smo vec apsolvirali... i ptice na grani znaju da je kod Bosnji sasvim normalna stvar da mu se pitanjima opstanka bave sto dezerteri, sto podrumasi i profiteri, te da mu takvi pricaju o patriotizmu... :)

Jedini ko se ovdje icemu iscudjava si ti i to sto predsjednikov sin nije hodao po ratistima ili sta li vec si ocekivao od njega.Ja ti samo kazem da toga nema ni u partizanskim filmovima a kamoli gdje drugo.Malo osjecaja za realnost nije naodmet pa cak i kad je kritika mrskog ti Bakira u pitanju.
Citaj sta pisem, ili me ne citiraj bezveze...

Treba li ti crtati, ili sta?
Chisum wrote:Medjutim, podrumas u ovom slucaju ne znaci tek samo neko ko nije nosio pusku - za ovaj se grad i za ovu zemlju borilo i bez puske, na druge nacine - nego neko ko je tu "privilegiju da bude oslobodjen", te tudju borbu i stradanje debelo unovcio.
@rman

#1469 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by @rman »

Co0l wrote:Bakiru se svasta nesto moze prigovoriti ali najsmjesnije mi je kad ga se proziva sto je 'podrumas'.Pa u kojoj to paralelnoj stvarnosti predsjednikov sin u ratu stoji s puskom u rovu,na prvoj borbenoj liniji :-)To ni u onim partizanskim filmovima kojim ispiraju ljudima mozak na FTV nema a kamoli u stvarnosti.

ma ja, kada već tako realistički razmišljamo, onda bi još smješniji bili oni koji su živote dali za viziju svog pretsjednika...
Co0l

#1470 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

Chisum wrote:
Co0l wrote:

Citaj sta pisem, ili me ne citiraj bezveze...

Treba li ti crtati, ili sta?
Chisum wrote:Medjutim, podrumas u ovom slucaju ne znaci tek samo neko ko nije nosio pusku - za ovaj se grad i za ovu zemlju borilo i bez puske, na druge nacine - nego neko ko je tu "privilegiju da bude oslobodjen", te tudju borbu i stradanje debelo unovcio.
Procitao sam ja sta si ti pisao i ostatak je jos i vise bezvezan od onoga na sta sam se osvrnuo pa se nisam ni trudio da ostatak komentarisem.Ali to ne znaci da nisam procitao,samo da nije vrijedno nekog komentara.Pogotovo sto se stvari koje imputiras B.izetbegovicu mogu imputirati najmanje 90% danas aktivnih politicara u BiH.

Doduse,jeste pomalo zanimljivo kad se pojedinci samoproglasavaju autoritetima koji prosudjuju ko je koliko dao u ratu za drzavu i cija je zrtva bila veca.Ali hajd,javni je forum i svako ima pravo na misljenje.
Co0l

#1471 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

@rman wrote:
Co0l wrote:Bakiru se svasta nesto moze prigovoriti ali najsmjesnije mi je kad ga se proziva sto je 'podrumas'.Pa u kojoj to paralelnoj stvarnosti predsjednikov sin u ratu stoji s puskom u rovu,na prvoj borbenoj liniji :-)To ni u onim partizanskim filmovima kojim ispiraju ljudima mozak na FTV nema a kamoli u stvarnosti.

ma ja, kada već tako realistički razmišljamo, onda bi još smješniji bili oni koji su živote dali za viziju svog pretsjednika...
Po tvom postu vidim da nisi shvatio sta sam citiranim htio reci a kad nisi shvatio nesto tako jasno receno ne vrijedi ni raspravljati.
popajic

#1472 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

@co01
Doduse,jeste pomalo zanimljivo kad se pojedinci samoproglasavaju autoritetima koji prosudjuju ko je koliko dao u ratu za drzavu i cija je zrtva bila veca.Ali hajd,javni je forum i svako ima pravo na misljenje
Pa, fazon je sto Bake nije dao ama bas nista za drzavu , a puno , jako puno joj uzeo kad joj je bilo najgore.
Onaj ko misli suprotno je jednostavno prespavao ratne i poratne godine.
Chisum

#1473 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

popajic wrote:
@co01
Doduse,jeste pomalo zanimljivo kad se pojedinci samoproglasavaju autoritetima koji prosudjuju ko je koliko dao u ratu za drzavu i cija je zrtva bila veca.Ali hajd,javni je forum i svako ima pravo na misljenje
Pa, fazon je sto Bake nije dao ama bas nista za drzavu , a puno , jako puno joj uzeo kad joj je bilo najgore.

Minder-filozofija i minder-politika je cudo, popajicu. Samo se u tom svijetu poremecenih i izpreturanih vrijednosti patriotima mogu nazivati oni sto se nadolme na muci sopstvenog naroda... Tako da nije vrijedno rasprave. Ovaj gore je dobar primjer kako ta logika funkcionise.

Odbrana ide linijom - "stvari koje imputiras B.izetbegovicu mogu imputirati najmanje 90% danas aktivnih politicara u BiH."
Tu je manje-vise sve receno i o ovom koji ga brani, a i o branjenom...
Last edited by Chisum on 22/03/2012 00:21, edited 1 time in total.
Co0l

#1474 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

popajic wrote:
@co01
Kako nije dao nista za drzavu,pa bio je licni sekretar predsjedniku drzave (ili kako li su vec to formulisali :-D ) a i sta je to on toliko 'jako puno' uzeo od drzave a sto recimo nisu uzeli Zlatko,Haris,Fahrudin,itd.,itd.
Chisum

#1475 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

Co0l wrote:
popajic wrote:
@co01
Kako nije dao nista za drzavu,pa bio je licni sekretar predsjedniku drzave (ili kako li su vec to formulisali :-D ) a i sta je to on toliko 'jako puno' uzeo od drzave a sto recimo nisu uzeli Zlatko,Haris,Fahrudin,itd.,itd.
A i ovo mu je dobra referenca. Tu si ga opr'o.
Post Reply