svjezi_ustipak wrote:Chisum wrote:Opet.... vadiona ili ne, okreni se malo oko sebe... Ovakav jad i bijeda, ovakva korupcija, ovolike lazi, i ti pitas "gdje su dokazi"...
Rekoh ja ranije. Svaka cast onima koji mogu progutati toliko govno, pa pohvaliti ovakvog jednog piljara koji je iz stradanja i patnje ovog grada izvukao samo, i nista drugo, do cistu dobit, a da nije prstom mrdnuo.
dakle nemas dokaza.
pricu i Bakiru predsjedniku si sveo na Bakir licnost.
sam ostavljas utisak covjeka koji je nezadovoljan sobom i kojem ce po defaultu Bakir uvijek biti kriv.
oko sebe se okrecem svaki dan. i vidim da za ovo stanje nije kriv pojedinac nego puno vise ljudi. krivo je cijelo drustvo: Bakir, Zeljko, Zlatko,Alija, Haris, Hasan, Nermin, Sanko, Faruk, Franjo, Dragan. svi uglavnom imaju prste umocene negdje i talove. vjerovati da se ovakvo stanje moze popraviti radom samo jedne osobe i bez zalaganja cijele zajednice te evolucije kompletnog drustva je naivno. ali hajde de, vjerovanje i misljenje je dozvoljeno svima.
drugi put nadji dokaze i onda pocni diskutovati. to koga ti znas po Sarajevu i sta ti cujes od raje nisu dokazi. ni od tih mahalskih traceva nemas dokaza vec ti je vrhunski dokaz s kim Bakir sjedi i sto ne pije kafu u mahali. to se zove infantilno i nekredibilno. time samo unizavas sebe kao diskutanta, sto podobro jesi uspio.
ako mislis da si bolji od Bakira onda se vrati koji post iznad i vidi na osnovu cega procjenjujes ucesnike u diskusiji: na osnovu mjesta rodjenja. time si sve rekao o sebi, najmanje o Bakiru. znam milion ljudi koji se ponose time gdje su rodjeni. iako u zivotu nisu nista postigli vrhunski ponos im je mjesto rodjenja kao da su na to oni mogli imati uticaja ili kao da ih to cini boljim od drugih. meni je to jadno, vecini je to jadno. nekima je to cool, kao sto je tebi. ali ima narodna: cega se pametan stidi, budala se ponosi. tako se i ti ponosis nedostatkom argumenata, umjesto da se stidis.
s tobom je diskusija zavrsena.
Ajde sto ti je humor tanak, i sto se volis praviti lud, ali sto si plitak.
Ja sam pomenuo Sarajevo onda kada je pocela prica o zavodu i kradji, te ljudima koje moze znati SAMO neko ko je odavdje, a ne zato sto u kompletnoj slici Bosne i opste kradje u kojoj kod nas SDA prednjaci, Sarajevo ima ikakve veze.
I upravo, cega se pametan stidi, budala se (ili BUDALE u ovom slucaju) se ponosi.
Neko bi sagorio od srama da, kao poznati podrumas izadje pred gladne, obespravljene borce i poruci "ako treba, boricemo se i ginuti opet", a nekome je, kako vidim, to sasvim normalno....
Elem, meni nije dobrodosao, a za 2 hefte nam je dvadeseta godisnjica brigade, pa se iskreno nadam da ce ga lopovluk drzati zaokupljenim, da se ne pojavi. I on i svi shupci slicni njemu (bez obzira iz koje su stranke)... povratio bih kada bi ga vidio.
P.S. A tek o ovim glupostima nema sta da se prica... sta ti znas cime se ja bavim, ko sam i koliko sam uspjesan.

Nazvati lopove lopovima samo u ovom poremecenom drustvu moze znaciti da si "neuspjesan"... Kazem ti, ima nekoliko tema na kojim otvoreno pricam o poslu kojim se bavim, o stvarima koje znam i koje su moja profesija - nadji ih pa reci koju pametnu ili mi pariraj u dijalogu, pa cemo razgovarati... ovako, sva prica je talashika... Svi nesto palamude, a na tim temama pet ljudi nije imalo dvije smislene recenice da napise.