FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zeljoooo

#1451 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Zeljoooo »

Logovan wrote:
Zeljoooo wrote:Zeljo vas je namjerno gurnuo u drugu ligu i opet ce ako se samo prilika ukaze!
Lijepo je što ste im priznali. :D
Ko prizna pola mu se prasta :D
Logovan

#1452 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

Zeljoooo wrote: Ko prizna pola mu se prasta :D
:mrgreen: :thumbup:
Tyke

#1453 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Ja nikad necu oprostiti takav potez Zelje i Veleza, ali sa druge strane su nam pomogli jer se pokrenulo sa mrtve tacke u 1. ligi FBiH, pa smo onda doveli Husica, prepolovili dug sa gotovo 8 miliona KM na nesto manje od 4 mil, pa se sredila Sjeverna tribina na Tusnju, pa dobili novi autobus (a ne da nam se kvari na pola puta ili nestaje goriva :D), pa smo dobili bolje sponzore, pa prijatelji kluba osnovani i potpomazu koliko mogu, pa eto imamo makar titulu u 1. ligi (kad vec ne mozemo do Premijerligaske, haha), i jos masa toga pozitivnog se desilo u posljednje vrijeme, a tu spada i dolazak Reprezentacije BiH i odigravanje prijateljske utakmice...

@todd - e jesi pametan, a tamo prijavljujes tudje postove, a poganiji jezik imas od njih. Smatrao sam te zrelijim i pametnijim, izvinjavam se sebi sto pogrijesih.
Tyke

#1454 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

jeza u ledja wrote:
zarko.filip wrote:
BHF_Manijak wrote:Slazem se, ali ne mozete se na to oslanjati kako ce drugi za vas igrati, posebno ne kad ti ba TRI ZNAKA odgovaraju!! Dakle mozes i zijanit i ti ispadnes!

Zeljeznicar je mog'o i s juniorima komotno izaci, a to ste i vi znali, jer su ligu osvojili, dok je i Veleza bolio qrac...
Jedna mala digresija.KK Bosna je dva puta pustala protivnike(jednom KK Buducnost jednom KK Novi Zagreb) i KK Sloboda Dita je zbog toga ispadala iz prve savezne lige tadasnje SFRJ.Jedan od razloga za animozitet izmedju Tuzle i Sarajeva.
Eksi jedan od razloga?? :-)

Taj animozitet nema veze sa sportom uopce i postojao je vec decenijama prije rata.
"Tuzla radi, Sarajevo se gradi." To sam cuo jos pocetkom 80ih kad sam prvi put krocio u taj grad.

Doduse jednom sam cuo i ovo , nesto tipa "cijeli Novi Beograd je sagradjen od para iz ..." ne znam sad je li bila Sodaso, ili TE ili rudnici, sta vec.
:-) :lol:
Nije samo Tuzla, ispastaju i ostali manji gradovi. Logicno da ce se ulagati u glavni i najveci grad. Nasalost tako je.
Da se nisu odrzale OI 1984. u Sarajevu, Tusanj bi se zavrsio po maketi koja je jos tada bila napravljena. Ali, sta je - tu je.

A taj animozitet se opravdano prenjeo sa politickog aspekta na sportski, a stadion je sve pogodnije mjesto iskazivanja nelagode, misljenja, frustracija, primjedbi, (ne)kulture, pa i mrznje, nazalost.
Zeljoooo

#1455 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Zeljoooo »

Tyke wrote:Ja nikad necu oprostiti takav potez Zelje i Veleza, ali sa druge strane su nam pomogli jer se pokrenulo sa mrtve tacke u 1. ligi FBiH, pa smo onda doveli Husica, prepolovili dug sa gotovo 8 miliona KM na nesto manje od 4 mil, pa se sredila Sjeverna tribina na Tusnju, pa dobili novi autobus (a ne da nam se kvari na pola puta ili nestaje goriva :D), pa smo dobili bolje sponzore, pa prijatelji kluba osnovani i potpomazu koliko mogu, pa eto imamo makar titulu u 1. ligi (kad vec ne mozemo do Premijerligaske, haha), i jos masa toga pozitivnog se desilo u posljednje vrijeme, a tu spada i dolazak Reprezentacije BiH i odigravanje prijateljske utakmice...

@todd - e jesi pametan, a tamo prijavljujes tudje postove, a poganiji jezik imas od njih. Smatrao sam te zrelijim i pametnijim, izvinjavam se sebi sto pogrijesih.

Ko da neko trazi oprost od tebe i tebi slicnih. Nema ogavnije mavijacke skupine od Fukara. Slave ubice one nesretne zene na pjesackom i sl.
Nista od vas. Vama je druga liga plafon.

Drzava Tuzla :lol: :lol: :lol:
todd_smith

#1456 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by todd_smith »

Zeljoooo wrote:
Logovan wrote:
Zeljoooo wrote:Zeljo vas je namjerno gurnuo u drugu ligu i opet ce ako se samo prilika ukaze!
Lijepo je što ste im priznali. :D
Ko prizna pola mu se prasta :D
a druga polovica se dodaje :mrgreen:
todd_smith

#1457 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by todd_smith »

Tyke wrote:Ja nikad necu oprostiti takav potez Zelje i Veleza, ali sa druge strane su nam pomogli jer se pokrenulo sa mrtve tacke u 1. ligi FBiH, pa smo onda doveli Husica, prepolovili dug sa gotovo 8 miliona KM na nesto manje od 4 mil, pa se sredila Sjeverna tribina na Tusnju, pa dobili novi autobus (a ne da nam se kvari na pola puta ili nestaje goriva :D), pa smo dobili bolje sponzore, pa prijatelji kluba osnovani i potpomazu koliko mogu, pa eto imamo makar titulu u 1. ligi (kad vec ne mozemo do Premijerligaske, haha), i jos masa toga pozitivnog se desilo u posljednje vrijeme, a tu spada i dolazak Reprezentacije BiH i odigravanje prijateljske utakmice...

Ma zalibo me ba kada je ovo u pitanju, tokom himne drzave se psuje i zvizdi, pa se poslije skandira jebem sarajevo, sve dok se igra protiv jedne srbije i njihovu himnu aplauzom ispratite u tuzli. Ko vas jebe, ba.
Tyke

#1458 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Zeljoooo wrote:

Ko da neko trazi oprost od tebe i tebi slicnih. Nema ogavnije mavijacke skupine od Fukara. Slave ubice one nesretne zene na pjesackom i sl.

Odakle onda potreba dolaska na ovu temu!? Odes u skokovima na temu Zeljeznicar i divanis koliko ti srcu drago. Mi ogavni vama, vi ogavni nama, i tako u nedogled. Jedni slave tog ubicu starice jer je bio njihov prijatelj sa tribine i u privatnom zivotu, ja ga ne slavim, dakle, individualna stvar.

Samo se ti ne nerviraj meni, popij leksaurin, skuliraj se, a za oprost idi u Dzamiju ili Crkvu pa tamo trazi. Pa paa
zarko.filip

#1459 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by zarko.filip »

Zeljoooo wrote:

Ne dodjose u staroj SFRJ ni Horde ni Manijaci u Tuzlu.Doduse,jednom su Horde dosle na basket u Mejdan ali kao i da nisu bile.A Fukare su bile tamo gde vecina navijackih grupa iz BiH tada nisu ni pomisljale da odu.Sibenik,Zadar,Becej,Firenca.o gostovanju Slobodinih navijaca u Osijeku i Novom Sadu koja po brojnosti spadaju u Top 15 eks YU mozemo pricati.
ellaxaz

#1460 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ellaxaz »

Image
ellaxaz

#1461 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ellaxaz »

Na današnji dan preminula je istinska legenda bh. fudbala

http://sportsport.ba/bh_fudbal/na-danas ... ala/168728
Heller

#1462 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Heller »

6 bodova do ponedjeljka :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1463 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

Image

lijepo, pa makar i privremeno :kiss:
perfekcionista1

#1464 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by perfekcionista1 »

Samo da ne pocnemo prodavati utakmice zbog lose finansijske situacije. Inace za sad ODLICNO :thumbup:
plain vanilla

#1465 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

ostadosmo ove sedmice :mrgreen:
Coromandel

#1466 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Coromandel »

plain vanilla wrote:ostadosmo ove sedmice :mrgreen:
vala neka ste. kad naši nehljebi nisu znali iskoristiti šansu...

drago mi je zbog husrefa, a i zbog vas. ono navijanje na koševu zadnju tekmu kad smo osvojili titulu, ne zaboravlja se.

čestitke i sve najbolje, te da se plasirate u evropa ligu :thumbup:
plain vanilla

#1467 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

Coromandel wrote:
plain vanilla wrote:ostadosmo ove sedmice :mrgreen:
vala neka ste. kad naši nehljebi nisu znali iskoristiti šansu...

drago mi je zbog husrefa, a i zbog vas. ono navijanje na koševu zadnju tekmu kad smo osvojili titulu, ne zaboravlja se.

čestitke i sve najbolje, te da se plasirate u evropa ligu :thumbup:
Ima jos puno da se igra, ali ovo je bas lijepo, narocito nakon onog koprcanja u nizoj ligi

hvala :kiss:
costacurta

#1468 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

Šta 'vo ba vako, nema ništa o lideru PL saće mjesec?! :mrgreen:
U Tz niko ne vjeruje da je Sloboda ovako dobra ili kontaju da ce grohnuti u drugom dijelu prvenstva, uglavnom skepticizam, ali potajno se svi nadaju da ce se moci barem do mjesta koje vodi u Evropu i pored hercegovackog i sarajevskog lobija :mrgreen:
U nedjelju nema pritiska. Rezultat i nije bitan. Sa Zrinjskim iduce kolo za jesenju titulu.
Al bitiće mi milo na proljeće gledati na Tusnju i strumfove i pitare :thumbup:
maida95

#1469 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Ne vjeruje niko da igraju ovako :D
Danas utakmica k'o govno, ništa nisu pokazali. Da su igrali k'o što inače igraju dobili bi ih sigurno, ovo danas Bog zna šta je bilo :twisted:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1470 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tomahawk11 »

Dosli po bod, a bolje bi bilo da ste napali, Sarajevo izvelo neki lijevi sastav, odnosno sastav u kojem je falilo 4-5 standardnih igraca.
maida95

#1471 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Tačno jesu došli po bod, ono nikakva igra nije bila, ne mogu se sastavit sa loptom. Da su napadali k'o što znaju dobili bi ih sigurno.
todd_smith

#1472 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by todd_smith »

maida95 wrote:Tačno jesu došli po bod, ono nikakva igra nije bila, ne mogu se sastavit sa loptom. Da su napadali k'o što znaju dobili bi ih sigurno.
sigurno da bi, onakav sastav malo ozbiljniji pristup i 2 komada ne bih sumnjao da bi pala

ne znam zasto ste igrali tako, ali neka ste vala :mrgreen:
maida95

#1473 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Igrali kreteni onako jer hoće da im noge polomimo sad kad dođu nazad. Majmuni, pa ni Musemić nije zadovoljan, ne možeš ni bit' onakvom igrom.
Edin H.

#1474 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Edin H. »

maida95 wrote:Igrali kreteni onako jer hoće da im noge polomimo sad kad dođu nazad. Majmuni, pa ni Musemić nije zadovoljan, ne možeš ni bit' onakvom igrom.
Samo da primjetim da si sklon previse radikalnim rjesenjima. :P
maida95

#1475 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Sklona :D jesam, pa ne možeš ba igrat' onako kad znaš i sam da možeš bolje, meni se želudac prevrt'o svo vrijeme dok sam gledala.
Post Reply