hočeš da kažeš da je nocria bolja, jer i ova sf35 je cca 1900 KM?? a planiram grijati cca 40 kvadrataHajlac wrote:I jednoj i drugoj slab je raspon grijanja: SF35 (1,3 – 4,6) a EF25 (1,1 - 4,2).eluna wrote: da vam je ponuđena cijena između - MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE i - MSZ-EF25VEwbs*/MUZ-EF25VE bare bare (haman pa ista) - koju od ove dvije klime biste kupili?
Ne znam koliki prostor planirate grijati klimom? Ako bas nemate 1900KM za Fujitsu Nocriu, onda SF35 jer je malo jaca.
Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
- eluna
#1451 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
- eluna
#1452 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
mislim da će i meni trebati odgovor na ovo pitanjesava84 wrote:Kako ste rijesili odvod kondenzata iz spoljasnje jedinice tokom grijanja? Kontam da mi je oo rebrasto crijevo rizicno zbog zamrzavanja vode u njemu kad krenu jaci minusi. Mislio sam odmah ispod tacne postaviti posudu od 5 l, onu za vodu pa je po nekad prazniti. Nezgodno mi je samo pustiti da kapa slobodno jer je tu betoniran prolaz oko kuce pa bi stalno bilo leda.
- eluna
#1453 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
auf .....a meni će vanjska jedinica biti na terasilamudan wrote:ja nisam nista jer mi nije na bitnom mjestu,na toj strani kuce nemam ni prozora ni nista,samo klima,to ces morat sam isprobat,samo mislim da ces cesto morat istresat vodu,kad je defrost lije iz klime i kroz crijevo i van crijeva
- eluna
#1454 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
eluna ti moras da skontas sta hoces da se malo saberes,ti danas trazis mits,pa fujitsu,pa sutra lg,pa onda elit,ovdje se romani pisu o mits vehz i fujitsu nocria,kao najjace klime za grijanje a ti onda pitas za neku upola slabiju seriju mits i poredis sa nocriom,govori li ti sta raspon grijanja sf35 1,3-4,6 kw a nocria 0,9-9,1kw[/quote]lamudan wrote:
hočeš da kažeš da je nocria bolja, jer i ova sf35 je cca 1900 KM?? a planiram grijati cca 40 kvadrata
pa poenta i jeste u tome što ti podaci meni NIŠTA ne govore - ne razumijem se, zato i pitam
i ne vidim zašto raspravlajte samo o dva proizvođača ili samo 2 modela ..... ima još ribe u okeanu .... a pitam za razne modele jer vidim da klime istih karakteristika ima za daleko manje novaca nego ovi što ih vi zovete TOP modeli ......razlog zašto pitam je taj što vam je sa masom proizvoda stanje takvo da za neke plaćate samo IME, a apsolutno isto se može dobiti za mnogo manje novca samo zato što nije ime - ali sve ostalo bude isto ....pa se mislim zašto da dajem 2000 KM za nešto što mogu da dobijem i za 1000 KM, a na čemu neće pisati nekakvo zvučno ime, jer nije bitno koje ime piše, bitno da uređaj radi ono što meni treba
-
englbert
#1455 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
nije meni jasno sta se vise preiprete
. Kupite ljudi Mitsu FH35VEHZ i sve ste rijesili ha ja.
Znaci ko ima stan do 40m2 neka kupi FH25VEHZ a ko ima 50m2 neka kupi FH35VEHZ.
Skupe jesu ali dobija VRH proizvod i nece se pokajati. Ko hoce da mu je primarno grijanje klima uredjaj, kupi Mitsu ili Daikin, ovo ostalo ne dolazi u obzir.
Posto sam ja feningas, kupio sam odmah najbolje i da vise ne razmisljam o tom grijanje.
Skupe jesu ali dobija VRH proizvod i nece se pokajati. Ko hoce da mu je primarno grijanje klima uredjaj, kupi Mitsu ili Daikin, ovo ostalo ne dolazi u obzir.
Posto sam ja feningas, kupio sam odmah najbolje i da vise ne razmisljam o tom grijanje.
-
missko
#1456 Re: AW: grijanje na struju , da ili ne....?
Ureci ces ti tu svoju klimu pa ce crknut kad naveci minus opalilamudan wrote:izvini moram te razocarat,ja ne uze ni mits ni daikin,nego fujitsu i ne razmisljam ni o cemu vise,to mi je primarno grijanje bez ikakvih problema,po tebi ne valja ni toshiba,svakakvih padobranaca ovdje dodje,mozda je meni vrijeme u zasluzenu penziju sa ovog foruma![]()
![]()
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk-4 now Free
- Hajlac
#1457 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Stalno mijenjas pricu kako ti u tom momentu odgovara - primjeri:lamudan wrote:Trebam zaposlit jednog radnika da cita tvoje postove,neobicno si tezak tip,vec drugu zimu rasprava bez kraja s tobom,nema vise smisla,imas ljude koje vjeruju i ne vjeruju u nesto,neko u eurovent neko proizvodjacu neko u vtt,sve je ok,ali nikom 100% ne vjerujem,moram se zaljubit u nju kad mi je to jedna od boljih kupovina u zivotu,i meni kao i mnogim ljudima nisu 100% jasne stvari iz testa,iako je puno mjerodavniji od euroventa,gore se testiraju modeli koji se prodaju na njihovom trzistu,koji vise trose od ovih ovdje,zbog raznih grijaca jer je gore hladnije,i koji su takodje skuplji nego ovdje,takodje na testu nisam vidio max kapacitet klime,ti ako si vidio to je tvoj problem,max kapacitet se ne postize zadajuci 20 na daljinskom,dzaba pricas o tome da mits ima bolji cop,kad to svi znamo,to je bolja klima,novija,ja bi ju rado imao
,mi pricamo o cop u na -15 i isplativosti a u tuzli prosjecna zimska temp uopce nije u minusu nego u plusu,pricamo o nerealnim stvarima,jel tako mislis pomoci ovim ljudima da rijese svoje probleme,tesko...
Cinjenica je da ta klima ima jako veliki kapacitet,sto zbog snage,sto zbog velike unutrasnje jedinice,velikog protoka zraka na maximumu(cega nema na testu) velikog isparivaca na unutrasnjoj,nevjerovatno je koliko jako moze duvat,to se slabo koristi,ali ako zatreba na velikim zimama dobro ce doci,cinjenica je da ima slabiji cop od mits 35vehz,svi imaju slabiji cop od te klime,cinjenica je i da nocria kosta puno manje,sto je kod nas mozda najvazniji faktor,to je razlog zasto sam ju i kupio,stalno pricas o dvije manje klime,sto i jest bolje,ali ne spominjes da su manje mits 25 skuplje od nocrie,sta znaci imat dvije male a sta dvije vece za manje para,vidis da ljudi imaju volju da se griju jeftino a para se bas i nema,pa se traze jeftinije opcije,cinjenica je da me cijela zima kostala 230KM grijanja,2 nocrie 14 kostaju 3800KM a dvije 35vehz kostaju 5600KM,kolko treba godina da se ustedi razlika para na boljem cop u mits-a,meni treba 9 godina da mi uopce klima potrosi 1800KM kolko je razlika,a kamo li kolko godisnje moze ustedit daj boze 50KM godisnje da manje potrosi,ma kad bi i 100 KM trosila manje od mene(sto je nemoguce) treba 18 godina da se vrati veci ulozeni novac,ima najmanje 5-6 ljudi koji su kupili nocriu poslije mene i svi su odusevljeni njome,klima grije nevjerovatno dobro,a o potrosnji nema smisla da 300 puta spomenem kolko mi trosi,stvarno mi se neda vise ovo pratit,cilj teme je trebao biti pomoci ljudima da se griju jeftino a ne nadheb...koja ima nesto bolje na testu na -20
1. Evo vec drugi put ponavljas nebuloze o nekakvoj drugacijoj Nocriji(grijaci bla bla) iz VTT testa od ovih nasih a na moje pitanje "ok, koja je onda kod tebe tj. koje se kod nas prodaju" mudro sutis. U VTT institutu testirana je Fujitsu Nocria AWYZ14LBC a sam si davno na temi rekao da si istu kupio:
http://www.klix.ba/forum/grijanje-na-st ... l#p7901503lamudan wrote:kod mene je awyz 14 lbc,daju garanciju na uredjaj,onaj ko ugradjuje daje na ugaradnju,medjutim citajuci po forumima po cijelom svijetu slabo se spominju kvarovi,svi kazu samo upali i vozi,ali eto nikad ne znas ko moze bit baksuz,meni iz tuzle nije bilo daleko a tebi iz zenice daleko heh
2. Potenciras Hi power opciju kao nesto sto bi magicno promijenilo rezultate VTT testa (kao da tada iz cetvrte dimenzije povuce sebi dodatnu energiju i efikasnost).
Kao prvo, za odnos ulazne i izlazne snage (sto je direktan pokazatelj kvalitete date klime) pri onih @-15C na VTT testu nikakvog znacaja nema teoretska maksimalna snaga vec iskljucito to koliko je ona sposobna prenijeti toplote ta toj i toj temperaturi i pri tom i tom opterecenju/potrosnji. A tu (poveliku) razliku izmedju AWYZ14 LBC i FH25VEHZ sam ti vec naveo
Kao drugo, svaka kvalitetna klima sama povecava ulaznu snagu zavisno od uslova rada - ne treba joj posebna Hi power 'naredba' da bi uspjela bolje raditi. Ako malo pogledas VTT grafikone vezane za temperaturu prostorije koja se zagrijavala, vidjeces da su kod Nocrije bile velike oscilacije u temperaturi. To je dikretan rezulat slabije izlazne snage zbog cega se tokom defrosta brze prostorija hladila. Po tvojoj logici, ona je za razliku od FHVEHZ i drugih klima @-15C trebala ici na lupam 2,5kW potrosnje kako bi eto pokazala vecu izlaznu snagu i parirala drugim klimama, znaci kako bi uopste dosla do izlazne snage od recimo onih 3,5kW koliko je imala FH35VEHZ pri potrosnji od 1,5kW.
Nebulozno jer time ti govoris da Nocria mora puno vise trositi struje da bi davala toplote kao ostale. Trece, i sam znas da Hi power tj. tako jak rad klime pri minusima nije pametna opcija:
Ako je vjerovati VTT testu, a ti ne dade argumente da su pristrasni tj. da laziraju rezultate, ne vrijedi ti prica kako Nocria ima vecu snagu od ostalih(barem ne na minusima ispod -10C).lamudan wrote: nisam siguran ali mislim da nije dobro pokretati hi power opciju kad je puno hladno vani,jer tad kompresor radi maximalno a na hladnoci to mu stvara veci problem,cesce ide u defrost,ja nocriu ne gasim ni dan ni noc uvijek radi,u kuci je uvijek 25 stepeni,ona to samo lagano odrzava
3. Kazes "max kapacitet se ne postize zadajuci 20 na daljinskom" - opet ko papagaj ti moram ponavljati: sve klime se testiraju u identicnim uslovima i s istim postavkama (ukljucujuci i protok zraka i podesenu temperaturu) tako da opet ne mozes zdrava razuma opravdati vecu potrosnju uz manju izlaznu snagu Nocrie naspram FH VEHZ serije @-15C.
4. Opet ona prica o protoku zraka
5. Za nase zime i u slucaju tih kombinacija za vece stanove - dvije klime ili jedne + konvektor itd., uopste ne treba VEHZ model vec je FH35VE odlicno rjesenje - na minusima ima snagu slicnu AWYZ14 i 13SKVP2.
U protekle tri zime moja SKVP-E, koja nema grijac, nikad nije imala problem s nakupljanjem leda u tacni vanjske jedinice. Jedina prava prednost VEHZ modela je taj tzv. Hyper heating tj. bolje zagrijavanje gasa u vanjskoj jefinici sto joj daje dosta veci kapacitet pri minusima od -10 nanize. Opet za nase zime ne toliko bitan adut.
- Hajlac
#1458 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ima majstora dundjera pa tako provedu ono crijevo iz tacne pa naravno voda u njemu zaledi zimi i onda ti se pocne preljevati preko tacnesava84 wrote:Kako ste rijesili odvod kondenzata iz spoljasnje jedinice tokom grijanja? Kontam da mi je oo rebrasto crijevo rizicno zbog zamrzavanja vode u njemu kad krenu jaci minusi. Mislio sam odmah ispod tacne postaviti posudu od 5 l, onu za vodu pa je po nekad prazniti. Nezgodno mi je samo pustiti da kapa slobodno jer je tu betoniran prolaz oko kuce pa bi stalno bilo leda.
Imas dvije opcije:
a) skinuti gume iz rupa na tacni vanjske jedinice da slobodno otice voda (u tom slucaju naravno skupljace se led na zemlji)
b) zadrzati ono crijevo i usmjeriti ga negdje gdje taj nakupljeni led na zemlji nece praviti probleme a uzeti onaj grijaci kabl i provuci ga od tacne kroz to crijevo kako bi se sprijecilo zaledjivanje vode.
- Hajlac
#1459 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Za tu kvadraturu nepotrebno je uzimati Nocriu a SF35 (po VTT testu) je dosta efikasnija.eluna wrote:hočeš da kažeš da je nocria bolja, jer i ova sf35 je cca 1900 KM?? a planiram grijati cca 40 kvadrataHajlac wrote:I jednoj i drugoj slab je raspon grijanja: SF35 (1,3 – 4,6) a EF25 (1,1 - 4,2).eluna wrote: da vam je ponuđena cijena između - MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE i - MSZ-EF25VEwbs*/MUZ-EF25VE bare bare (haman pa ista) - koju od ove dvije klime biste kupili?
Ne znam koliki prostor planirate grijati klimom? Ako bas nemate 1900KM za Fujitsu Nocriu, onda SF35 jer je malo jaca.
Da vam je veca kvadratura naravno uz dobar raspored preporucio bih Nocriu.
Jos uporedite garanciju, servis itd. pa odlucite.
- Hajlac
#1460 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Imas i Toshibe 13SKV2 i 13N3KV2 koje kostaju oko 2000KM a raspon grijanja im je bolji od SF35 (0,9-5,6 kW).eluna wrote: pa poenta i jeste u tome što ti podaci meni NIŠTA ne govore - ne razumijem se, zato i pitam![]()
i ne vidim zašto raspravlajte samo o dva proizvođača ili samo 2 modela ..... ima još ribe u okeanu .... a pitam za razne modele jer vidim da klime istih karakteristika ima za daleko manje novaca nego ovi što ih vi zovete TOP modeli ......razlog zašto pitam je taj što vam je sa masom proizvoda stanje takvo da za neke plaćate samo IME, a apsolutno isto se može dobiti za mnogo manje novca samo zato što nije ime - ali sve ostalo bude isto ....pa se mislim zašto da dajem 2000 KM za nešto što mogu da dobijem i za 1000 KM, a na čemu neće pisati nekakvo zvučno ime, jer nije bitno koje ime piše, bitno da uređaj radi ono što meni treba
Za tu kvadraturu vise nego dovoljne isto kao i SF35!
Ne placa se "samo ime" - svaka komponenta u tim jeftinim klimama je 1-3 klase losija (citaj prije crkne ili pocne praviti probleme). Od motora ventilatora do kondenzatora na elektronici koji se napusu/eksplodiraju. I onda klimu u smece jer ti jeftinjak proizvodjaci ne ulazu u servis/podrsku.
- Hajlac
#1461 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ma ne mora ni VEHZ dovoljno je FH35VE. A to za Daikina se ne slazem jer vidim po onima koji najvise na svijetu koriste klime za grijanje - nordijcima da haman niko od njih ne koristi Daikin klimeenglbert wrote:nije meni jasno sta se vise preiprete. Kupite ljudi Mitsu FH35VEHZ i sve ste rijesili ha ja.
Izvikana marka kao i York...
- Hajlac
#1462 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Nadam se da ces uzeti onaj wattmetar do ove zime pa da skontamo koliko trosi u odredjenim momentima(vanjskim temperaturama). Pogotovo jer i ti i ja drzimo na 24+ Clamudan wrote:nemam snage vise ni citat cijele postove kad su dugi,vidim ovdje svi sad znaju sve o svakoj klimi,ajd hajlac tebe razumijem imas to dugo i citas o tome,ali vidim i ostali sve znaju tako da im vise ne treba pomoc,mene ne mozes ubijedit u max kapacitet nocrie 3,7kw,ako je tad na -15 trosila 2,3a davala 3,7,i ako uzme se u obzir da moze povuci 3 kw onako na grubo dosli bi do tog da bi na -15 kad bi max povukla davala blizu 5kw,i to u nekim uslovima koji je pitanje dali cemo dozivjet ovdje,ali sve baci niz vodu nek nije ni to,nek nije ni arctic verzija nego bosanska verzija,i jos puno toga bacit opet je jeftinija za 900KM,meni ne treba ova tema,tu sam visio radi drugih,ja sam svoj problem rijesio.
http://www.conrad.ba/artikel.php?ks=125330
-
sava84
#1463 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Zahvaljujem. Pretpostavio sam da ce odgovori biti takvi, jedino mi ostaje da pustim vodu da slobodno otice, a taj dio staze da ogradim da se ide okolo kad zaledi.Hajlac wrote:Ima majstora dundjera pa tako provedu ono crijevo iz tacne pa naravno voda u njemu zaledi zimi i onda ti se pocne preljevati preko tacnesava84 wrote:Kako ste rijesili odvod kondenzata iz spoljasnje jedinice tokom grijanja? Kontam da mi je oo rebrasto crijevo rizicno zbog zamrzavanja vode u njemu kad krenu jaci minusi. Mislio sam odmah ispod tacne postaviti posudu od 5 l, onu za vodu pa je po nekad prazniti. Nezgodno mi je samo pustiti da kapa slobodno jer je tu betoniran prolaz oko kuce pa bi stalno bilo leda.To su "majstori" koji nemaju pojma kako se klima ponasa u rezimu grijanja - za njih je klima 'hladilica' i tacka.
Imas dvije opcije:
a) skinuti gume iz rupa na tacni vanjske jedinice da slobodno otice voda (u tom slucaju naravno skupljace se led na zemlji)
b) zadrzati ono crijevo i usmjeriti ga negdje gdje taj nakupljeni led na zemlji nece praviti probleme a uzeti onaj grijaci kabl i provuci ga od tacne kroz to crijevo kako bi se sprijecilo zaledjivanje vode.
-
sava84
#1464 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ipak cu se malo potruditi da fino probam rijesiti odvod kondenzata. Uzeo sam 3 m plasticnih cijevi za odvod precnika 3 cm i 2 koljena, pa cu isjeci fasadu do dna kuce ispod kompresora i tuda spustiti cijevi do betonske staze koju cu prostemati do sahta i u taj kanal fino postaviti isto cijevi sa padom do sahta. Tako cu odvesti i kondenzat iz spoljasnje i iz unutrasnje jedinice. Sve cijevi cu umotati izolacionom trakom, a ostatak prostora oko cijevi uz zid kuce cu popuniti stiroporom i navuci opet fasadu. Ako vidim da i tako mrzne i pravi probleme onda cu kroz cijev jos spustiti i grijaci kabal, ali tu onda imam problem oko obezbjedjivanja struje i ukljucivanja tog grijaca po potrebi.
- Hajlac
#1465 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
lamudan propade u zemlju
nestadose i postovi
Ne kontam
nestadose i postovi
Ne kontam
-
maliq53
#1466 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Hajlac jel imaš ti ovaj mjerač potrošnje struje i koliko ti obično vuče klima ?
- Hajlac
#1467 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ljudi moji pa sto puta sam pisao na temi i o tomemaliq53 wrote:Hajlac jel imaš ti ovaj mjerač potrošnje struje i koliko ti obično vuče klima ?
Stan od oko 40m2 okruzen drugima koji se griju na Toplane, izolacija srednja zalost, drzi se temp. na 24C zimi i 25-26 ljeti, u normalnim vremenskim uslovima i ljeti i zimi vuce od 120W do oko 500W, jedino je u Februaru 2012. kad je bilo -18 do -24C povukla cini mi se do 700-800W.
A moze povuci do 1,3kW (SKVP-E 13) - tad neizdrzljivo vruc zrak izbacuje(i to na minusima). S odmrzavanjima/defrostom je odlicna - radi samo po potrebi (ne u fiksnim vremenskim razmacima) i vrlo rijetko(dobrim dijelom zato sto radi pri malom opterecenju - do 500W).
Mjerac je ovaj:
http://www.conrad.ba/artikel.php?ks=125444
Preciznost: ± (1% + 1 znamenka)
SKVP2 su dosta pojacali - ide do 2,3kW potrosnje tako da je bara bara s Nocriom ali je naravno dosta skuplja (2600KM za 13ku) i nije vise Made in Japan vec Tajland(ako kome sta znaci mada ja ne vidim neki ekstra kvalitet ove japanske)...
Prelistaj temu - vec sam ranije postavljao i dugorocne podatke iz tog mjeraca - mjesecna i godisnja potrosnja, ukupna itd.
Stavljao sam i slike racuna iz razlicitih godina za iste zimske i ljetne mjesece za nevjerne tome da se uvjere u mizernu potrosnju/razliku...
-
tavustavus
#1468 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
hajlac sad nam vrati lamudana....od njega smo naucili puno...dobro i od tebe i ostalih...ali vrati ga..sad...ne moze se nikako naci

- Hajlac
#1469 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ma razumio bih ja da je cisto otisao (jer mu je pukao film i pogubio se bio proturjecivsi samom sebi) ali mi nije jasno kako SVI postovi mogu nestati? To valjda samo admnistratori mogu uradititavustavus wrote:hajlac sad nam vrati lamudana....od njega smo naucili puno...dobro i od tebe i ostalih...ali vrati ga..sad...ne moze se nikako naci![]()
![]()
![]()
![]()
-
ketronsd1
#1470 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Vjerovatno na njegovu molbu su ga maknuli.Hajlac wrote:Ma razumio bih ja da je cisto otisao (jer mu je pukao film i pogubio se bio proturjecivsi samom sebi) ali mi nije jasno kako SVI postovi mogu nestati? To valjda samo admnistratori mogu uradititavustavus wrote:hajlac sad nam vrati lamudana....od njega smo naucili puno...dobro i od tebe i ostalih...ali vrati ga..sad...ne moze se nikako naci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prekrdasili ste i jedan i drugi.Obojica ste tvrdoglavi.Vjerovatno mu je puko film i digo sidro.
-
anonimus0007
#1471 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
a možda je pisao prostote na sex temama pa ga žena ulovila.ketronsd1 wrote:Vjerovatno na njegovu molbu su ga maknuli.Hajlac wrote:Ma razumio bih ja da je cisto otisao (jer mu je pukao film i pogubio se bio proturjecivsi samom sebi) ali mi nije jasno kako SVI postovi mogu nestati? To valjda samo admnistratori mogu uradititavustavus wrote:hajlac sad nam vrati lamudana....od njega smo naucili puno...dobro i od tebe i ostalih...ali vrati ga..sad...ne moze se nikako naci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prekrdasili ste i jedan i drugi.Obojica ste tvrdoglavi.Vjerovatno mu je puko film i digo sidro.
-
ketronsd1
#1472 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Nemoj kvariti temu sa budalastinama.Ako nemas sta pametnije reci nemoj brate ni ovako.anonimus0007 wrote: a možda je pisao prostote na sex temama pa ga žena ulovila.
-
anonimus0007
#1473 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
mudro zboriš 
- eluna
#1474 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
vala ako se naljutio zbog jakih kontra-argumenata, neka ga ........msilim ovo je forum - mjesto za razmjenu mišljenja
-
ketronsd1
#1475 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Jah!anonimus0007 wrote:mudro zboriš
To bi bilo to.