KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
i_ja_na_forumu

#1451 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by i_ja_na_forumu »

vivaxa wrote:konkurs za pripravnike u federalnom zavodu za zaposljavanje :roll:
to onaj prosli sto je bio..nekad ljetos ?? ne dobih nikakav mail :roll: :roll:
vivaxa

#1452 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by vivaxa »

ma jok :shock: ... ovaj najnoviji sto je bio aktuelan prije 15-20 dana ako se ne varam!
Elzana

#1453 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Elzana »

i_ja_na_forumu wrote:ima u fahdu engleski i informatika, kurs je vec poceo, tako da se mozes prijaviti tek sljedeci put..

ima i RODA, ali ne znam kako oni biraju polaznike..

Prijavila sam se i u Fahdu, mislim da je to bilo sredinom septembra, rekli obavijestiti me ukoliko budem primljena. Naravno, nisu me obavijestili.

Hvala svakako za info, i za RODA. A kontaktirat cu opet Fahd i ponovo se prijaviti za sljedeci put.
i_ja_na_forumu

#1454 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by i_ja_na_forumu »

Elzana wrote:
i_ja_na_forumu wrote:ima u fahdu engleski i informatika, kurs je vec poceo, tako da se mozes prijaviti tek sljedeci put..

Prijavila sam se i u Fahdu, mislim da je to bilo sredinom septembra, rekli obavijestiti me ukoliko budem primljena. Naravno, nisu me obavijestili.

Hvala svakako za info, i za RODA. A kontaktirat cu opet Fahd i ponovo se prijaviti za sljedeci put.
i mene su odbili prvi put... drugi put bez problema =)
idaa

#1455 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by idaa »

vivaxa wrote:Kad ti dva puta posalju e-mail jel to znaci da im se toliko svidjas pa ocajno zele da dodjem na testiranje i da me zaposle ili da su se z......i :lol: :lol: :lol:

Jos kad mi napise "Čuvajte okoliš. Ne printajte ovu poruku ukoliko nije potrebno." a oni milione pokradose dodje mi da se ubijem he he he :-) :-) :-)

i ja sam dobila dva puta mail, plus poziv :)
nego, gdje se tacno nalazi zgrada fzzz, 100 miliona puta sam prosla i znam da je u centru negdje, ali sada opet kontam gdje je tacno ? :) hvala na odgovoru :)
idaa

#1456 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by idaa »

i_ja_na_forumu wrote:
Elzana wrote:i ja sam dobila mail.

a sta je s onima koji nemaju certifikate o poznavanju engleskog jezika i rada na racunaru? izgleda, ja sam vec u iskljucena :sad: i to me i malo ljuti, otkud mi novac jos i za te certifikate. na besplatne seminare, edukacije i slicno nikako da me pozovu (bilo koje udruzenje gdje sam se prijavljivala), uvijek popunjeno do maksimuma ili sta vec. ako slucajno neko ima preporuku, informaciju gdje se besplatno moze zavrsiti bilo kakav kurs, neka proslijedi, pritipliz :)

i nije mi u potpunosti razumljivo kako se za 30 minuta moze testirati sve sto su naveli u mailu da ce testirati... tsss...
ima u fahdu engleski i informatika, kurs je vec poceo, tako da se mozes prijaviti tek sljedeci put..

mislim da zbog toga i pise testiranje iz eng i racunara, jer mnogi nemaju certifikate, samo ne znam da li ce onda i oni koji donesu certifikat polagati te dvije oblasti ?
Elzana

#1457 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Elzana »

idaa wrote:i ja sam dobila dva puta mail, plus poziv :)
nego, gdje se tacno nalazi zgrada fzzz, 100 miliona puta sam prosla i znam da je u centru negdje, ali sada opet kontam gdje je tacno ? :) hvala na odgovoru :)
i meni dupli mail stigao, ali bez poziva :)

Zgrada se nalazi u ulici do Vrazove. Znaci, ulica poslije Vrazove kada ides iz grada prema Marijin Dvoru (a izmedu dvije glavne ulice gdje voze tramvaji).

juuuj objasnjenja :-) nadam se da si shvatila, akok ne, tu je uvijek na raspolaganju http://www.openstreetmap.org/ ili Sarajevo navigator :wink:
vivaxa

#1458 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by vivaxa »

idaa wrote:
vivaxa wrote:Kad ti dva puta posalju e-mail jel to znaci da im se toliko svidjas pa ocajno zele da dodjem na testiranje i da me zaposle ili da su se z......i :lol: :lol: :lol:

Jos kad mi napise "Čuvajte okoliš. Ne printajte ovu poruku ukoliko nije potrebno." a oni milione pokradose dodje mi da se ubijem he he he :-) :-) :-)

i ja sam dobila dva puta mail, plus poziv :)
FZZZ ti je na skenderiji ... gdje je Raiffeisen banka na Skenderiji pa malo dole nize :run: ... odmah pored zgrade gdje se SASE nalazi ... ako se ne varam 8)
Elzana

#1459 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Elzana »

Da, da, to je ta zgrada!
vivaxa

#1460 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by vivaxa »

Nego moze li neko podijeliti malo vise informacija o tom testiranju ako zna ... sta/kako ... koliko pitanja, jel abc ili eseji ... ma nemam pojma sve informacije su pozeljne :roll:

Kad budu rezultati ... sta poslije rezultata ... ako te ne zaposle, dobijes li barem kakvu potvrdu da si polozio ta ispit ili nesto sl.
jaca-maca

#1461 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by jaca-maca »

vivaxa wrote:Nego moze li neko podijeliti malo vise informacija o tom testiranju ako zna ... sta/kako ... koliko pitanja, jel abc ili eseji ... ma nemam pojma sve informacije su pozeljne :roll:

Kad budu rezultati ... sta poslije rezultata ... ako te ne zaposle, dobijes li barem kakvu potvrdu da si polozio ta ispit ili nesto sl.
:thumbup:

Ovo mi je prvi konkurs, pa sam bas uzbudjena :lol:

P.S. Da li samo jedna odnosno dvije osobe "prodju" ili vise? :?
kokuz_sa

#1462 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by kokuz_sa »

jaca-maca wrote:
vivaxa wrote:Nego moze li neko podijeliti malo vise informacija o tom testiranju ako zna ... sta/kako ... koliko pitanja, jel abc ili eseji ... ma nemam pojma sve informacije su pozeljne :roll:

:thumbup:

Ovo mi je prvi konkurs, pa sam bas uzbudjena :lol:

P.S. Da li samo jedna odnosno dvije osobe "prodju" ili vise? :?

kako mislis dal jedna ili dvije osobe prodju :?

primaju 4 pripravnika i kad izbace spisak bice ti i ti su prosli i zadovoljili i oni ce biti prihvaceni..
žutija

#1463 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by žutija »

Elzana wrote:i ja sam dobila mail.

a sta je s onima koji nemaju certifikate o poznavanju engleskog jezika i rada na racunaru? izgleda, ja sam vec u iskljucena :sad: i to me i malo ljuti, otkud mi novac jos i za te certifikate. na besplatne seminare, edukacije i slicno nikako da me pozovu (bilo koje udruzenje gdje sam se prijavljivala), uvijek popunjeno do maksimuma ili sta vec. ako slucajno neko ima preporuku, informaciju gdje se besplatno moze zavrsiti bilo kakav kurs, neka proslijedi, pritipliz :)

i nije mi u potpunosti razumljivo kako se za 30 minuta moze testirati sve sto su naveli u mailu da ce testirati... tsss...
Elzana,
evo ti mail adresa na kojoj ćeš dobiti info za kurs informatike.
[email protected]
vidjela sam ovu obavijest kad sam neki dan išla na biro.Pošto sam u novom gradu na birou...ovo sam i vidjela...ne znam da li i drugi općinski biroi organizuju iste kurseve.Uglavnom javi im se pa provjeri...

Sretno.

Inače se radujem što će eto konačno izaći konkurs za pripravnike...ali koje mi fajde kad je sve ostalo isto, bolje se baciti na traženje dobre preporuke(veze) ..hehehe...i džaba nam volonterski rad kad i za to treba veza, jer zaBoga nije se lahko odlučiti za to da pomogneš mladom čovjeku ..da ga primiš kao volontera u svoju firmu ,treba mu platiti topli obrok i kartu... :?: :?: :?: :?: i stvarno se pitam kuda sve ovo vodi... :evil: :evil: će doći po svoje
MASTER_NO1

#1464 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

Treba ti veća štela za pripravnika nego za posla...
Elzana

#1465 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Elzana »

žutija wrote: Elzana,
evo ti mail adresa na kojoj ćeš dobiti info za kurs informatike.
[email protected]
vidjela sam ovu obavijest kad sam neki dan išla na biro.Pošto sam u novom gradu na birou...ovo sam i vidjela...ne znam da li i drugi općinski biroi organizuju iste kurseve.Uglavnom javi im se pa provjeri...

Sretno.

Inače se radujem što će eto konačno izaći konkurs za pripravnike...ali koje mi fajde kad je sve ostalo isto, bolje se baciti na traženje dobre preporuke(veze) ..hehehe...i džaba nam volonterski rad kad i za to treba veza, jer zaBoga nije se lahko odlučiti za to da pomogneš mladom čovjeku ..da ga primiš kao volontera u svoju firmu ,treba mu platiti topli obrok i kartu... :?: :?: :?: :?: i stvarno se pitam kuda sve ovo vodi... :evil: :evil: će doći po svoje
žutija, hvala puuuno puno!! :-D
Sretno i tebi, i svima nama hihi
vivaxa

#1466 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by vivaxa »

Ako sam dobro skontao za ove FZZZ pripravnike - testiranje treba uciti samo pitanja iz:

4. radni odnos u javnom sektoru i drzavna sluzba
i
6. osnove evropskih integracija :-)

Jel postoji sansa da nam se umjesaju pitanja i iz drugih oblasti ili ne? :shock:
Dinora

#1467 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Dinora »

vivaxa wrote:Ako sam dobro skontao za ove FZZZ pripravnike - testiranje treba uciti samo pitanja iz:

4. radni odnos u javnom sektoru i drzavna sluzba
i
6. osnove evropskih integracija :-)

Jel postoji sansa da nam se umjesaju pitanja i iz drugih oblasti ili ne? :shock:
da li mi mozes reci gdje se mogu naci/procitati te oblasti/pitanja ?
vivaxa

#1468 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by vivaxa »

poslao sam ti na PM :) good luck 8-)
Elzana

#1469 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Elzana »

može imeni link, pritipliz :D
Kloc88

#1470 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Kloc88 »

Ako nije problem i meni da se baci taj link, tražim po netu kao lud
Hvala :)
kokuz_sa

#1471 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by kokuz_sa »

isto da ste s marsa pali

ima sva literatura na stranici drzavne sluzbe
nelisa

#1472 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nelisa »

kokuz_sa wrote:isto da ste s marsa pali

Ljudi moji napisali su nam fino da ce nam testiranje biti test opce informisanosti i zašosljavanja eu integracije racunari i jezik, i kokuz_sa je u pravu ima sve na stranici agencije!
vivaxa

#1473 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by vivaxa »

nelisa wrote:
kokuz_sa wrote:isto da ste s marsa pali

Ljudi moji napisali su nam fino da ce nam testiranje biti test opce informisanosti i zašosljavanja eu integracije racunari i jezik, i kokuz_sa je u pravu ima sve na stranici agencije!
Kao prvo sta se podrazumjeva pod test opce informiranosti treba razjasniti ljudima ... jer to tu moze biti pitanja od toga sta je severina rodila ... pa do kulina bana :-) sta konkretno!!! :shock:

2. Pitanje je bilo usmjereno kolegama koje vec imaju iskustva sa ovim ADS zajebancijama ... da nas malo prosvjetle ... pa sam pitao da li ce zaista biti samo ove dvije oblasti (oblasti zapošljavanja i evropskih integracija) ili ce nas zeznuti pa ubaciti jos milijardu nekih drugih zaje.... samo da nas sto manje prodje to testiranje.

3. Da, svi znamo da na stranici ima sva literatura, ne treba nam neki genije da nam to jos jednom kaze :zzzz: .... ali ja nigdje ne nadjoh pitanja koja se vrte, a uglavnom budu na testiranju ... vise ili manje njih ... pa sam i otvori tu temu ... sa namjerom da udruzimo snage ... a ne da pametujemo o cinjenicama koje vec svi znamo a to DA JE SVA LITERATURA NA STRANICI ! ! ! (bez uvrede) :-) :-) :-)
kokuz_sa

#1474 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by kokuz_sa »

nije mi cilj da se svadjam ili da nekom drzim pridike

al ako si se vec za nesto prijavio onda mozes normalno i da se pripremis

ima evo na ovoj temi linkovi za literaturu, ima jos bar 3 teme na forumu koje imaju to istoo..
al sad odjednom milion nickova se pojavilo koji imaju 1do 20 postova i samo im je daj literaturu daj pitanja..
sto po temi tako i po pp

mrsko gospodi procitat temu od 60 stranica
i meni bi mozda bilo mrsko citat toliko al meni ako nesto treba ja cu sjesti i to pronaci i procitati sve..
vivaxa wrote: 3. Da, svi znamo da na stranici ima sva literatura, ne treba nam neki genije da nam to jos jednom kaze :zzzz: .... ali ja nigdje ne nadjoh pitanja koja se vrte, a uglavnom budu na testiranju ... vise ili manje njih ... pa sam i otvori tu temu ... sa namjerom da udruzimo snage ... a ne da pametujemo o cinjenicama koje vec svi znamo a to DA JE SVA LITERATURA NA STRANICI ! ! ! (bez uvrede) :-) :-) :-)
da ne bi mozda jos i odgovore na pitanja ili da neko ode uradit neciji test da ovaj ne mora ustajat tj raniti ujutro.

btw imas i link sa pitanjima na ovoj temi
samo potrazi

ps: bez uvrede
jaca-maca

#1475 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by jaca-maca »

vivaxa wrote:poslao sam ti na PM :) good luck 8-)
Moze li i meni? :)

kokuz_sa zeli da ukloni konkurenciju :lol:
Post Reply