Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
swirl

#1451 Re: Sarajevo shoping

Post by swirl »

kojeime wrote:Gdje u Sarajevu ima kupiti:

1. Futrola za mobitel/MP3 player za naramenicu (za trcanje)
2. Konvertor za naliv pero, to jeste konvertor koji omogucava da nalivpero koje koristi patrone moze biti punjeno tintom iz boce.

Hvala.
Ovo pod 1 pogledaj u Ferhadiji, ima ona radnja gdje se prodaju mobiteli, iznad Vatre
Irm@

#1452 Re: Sarajevo shoping

Post by Irm@ »

a ovo pod 2 vjerovatno ima u Svjetlosti ;-)
Poskočica

#1453 Re: Sarajevo shoping

Post by Poskočica »

Gdje u Sarajevu kupiti kvalitetnu opremu za skijanje, i da li je neko upoznat koliko bi sve to koštalo- počev od odijela pa do najsitnijih stvarčica? ;)
Bila sam u Intersportu u Mercatoru i oni trenutno nemaju ništa za ponuditi.
zamzija

#1454 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

Poskočice imaš u Sport Life-u u Ferhadiji - dole sidješ u podrum -ali ti to dobijaju tek za mjesec dva koliko znam :)
Poskočica

#1455 Re: Sarajevo shoping

Post by Poskočica »

Hvala. ;) Cudno mi je da nema tokom cijele godine bar u nekoj od prodavnica jer bih vise voljela
sada investirati ;)
kojeime

#1456 Re: Sarajevo shoping

Post by kojeime »

swirl wrote:
kojeime wrote:Gdje u Sarajevu ima kupiti:

1. Futrola za mobitel/MP3 player za naramenicu (za trcanje)
2. Konvertor za naliv pero, to jeste konvertor koji omogucava da nalivpero koje koristi patrone moze biti punjeno tintom iz boce.

Hvala.
Ovo pod 1 pogledaj u Ferhadiji, ima ona radnja gdje se prodaju mobiteli, iznad Vatre
Hvala, pogledacu.
kojeime

#1457 Re: Sarajevo shoping

Post by kojeime »

Irm@ wrote:a ovo pod 2 vjerovatno ima u Svjetlosti ;-)
Nema, nema u Svjetlosti, nema u Maslesi, nema u Exclusive, nema u trznim centrima...

Nadao sam se da neko tacno zna, ali izgleda da je to boljka ovoga grada. Mozes kupiti Mercedes ili Porshe od 150.000 maraka, ali neku sitnicu koja kosta 10 eura nema sanse...
rossoner

#1458 Re: Sarajevo shoping

Post by rossoner »

Ma.Le.Na wrote:
StupskaBitanga wrote:imam pitanje
Gdje u Sarajevu kupiti najobicniju musku bijelu i crnu majcu bez nikakvih oznaka ni nicega
pogledaj u BBIu...mislim 3. sprat..Skiny
Imal u Haris Exportu ili tako nekoj jeftinijoj radnji? Tesko jarane i na pijaci naci, treba mi skroz obicna crna i crvena.
alica.k

#1459 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

rossoner wrote:
Ma.Le.Na wrote:
StupskaBitanga wrote:imam pitanje
Gdje u Sarajevu kupiti najobicniju musku bijelu i crnu majcu bez nikakvih oznaka ni nicega
pogledaj u BBIu...mislim 3. sprat..Skiny
Imal u Haris Exportu ili tako nekoj jeftinijoj radnji? Tesko jarane i na pijaci naci, treba mi skroz obicna crna i crvena.
pa otidji vidi u harisu...tamo ima tolko stvari da nikad sa sigurnoscu ne mozes rec imal il nema...
lara b.

#1460 Re: Sarajevo shoping

Post by lara b. »

mahalik wrote:treba mi muski kais
gdje ima i koliko kosta
hvala
vidjela sam dobre kaiseve u tom tailor kod ekonomskog faxa...mozda ima u bbi pa pogledaj...bili oko 20-60 km zavisi koji zelis :D

ovo za majice bij./crne nema u harisu, bar ja nisam vidjela :-) mozda ima u alti, onaj waikiki na 2.spratu ja sam tamo vidjela dugih rukava i bez nekih oznaka... bile 20 km i imaju velicine :-D
bumbe

#1461 Re: Sarajevo shoping

Post by bumbe »

Ej raja,gdje ima kupiti dzempera (onih lijepih s dugmadima i kao V izrezom) vidio sam u butiku na raskrsnici u titovoj kod onog fast fooda gdje su pljeske dobre :D...ali preskup je (120KM) treba mi nesto malo jeftinije
HomeSweetHome

#1462 Re: Sarajevo shoping

Post by HomeSweetHome »

samo da priupitam, cini mi se da je ova tema najprikladnija a izvinjavam se ako grijesim, da li je neko primijetio da nigdje nema kupiti Herbal essences sampona :-) Koristim ovaj i odlican mi je, a danas sam na putu s posla trazila i trazila, ali jok :sad: Zna li neko gdje ga ima?
To su ovi
Image
CherryLips

#1463 Re: Sarajevo shoping

Post by CherryLips »

bumbe wrote:Ej raja,gdje ima kupiti dzempera (onih lijepih s dugmadima i kao V izrezom) vidio sam u butiku na raskrsnici u titovoj kod onog fast fooda gdje su pljeske dobre :D...ali preskup je (120KM) treba mi nesto malo jeftinije
Na Siranu sam vidjela takvih preslatkih dzempera,ali nisam pitala za cijenu...garant nisu 120 KM...po gradu ima slatkih stvari za jesen al mi se bas ne da gledati pletene stvari na +40-i-kusur...
FreeSol

#1464 Re: Sarajevo shoping

Post by FreeSol »

Zna li neko gdje ima kupiti zlatnog sjajnog papira, ovih velicina A3, A4, A5? Znaci ne onaj metallic s tackicama, vec obicna zlatna boja?
Gospoda Ministarka

#1465 Re: Sarajevo shoping

Post by Gospoda Ministarka »

HomeSweetHome wrote:samo da priupitam, cini mi se da je ova tema najprikladnija a izvinjavam se ako grijesim, da li je neko primijetio da nigdje nema kupiti Herbal essences sampona :-) Koristim ovaj i odlican mi je, a danas sam na putu s posla trazila i trazila, ali jok :sad: Zna li neko gdje ga ima?
To su ovi
Image

U dm-u sam kupila njihov regenator, tak da vjerujem da ih ima tamo.
otherside

#1466 Re: Sarajevo shoping

Post by otherside »

FreeSol wrote:Zna li neko gdje ima kupiti zlatnog sjajnog papira, ovih velicina A3, A4, A5? Znaci ne onaj metallic s tackicama, vec obicna zlatna boja?
ja sam takav vidjala u merkatoru (hipermarketu) na odjelu sa cestitkama, ukrasnim papirom,...
Gospoda Ministarka

#1467 Re: Sarajevo shoping

Post by Gospoda Ministarka »

Zene ( a, posebno alica.k :D ) zanima me kako se krece carinjene robe koju narucimo iz UK? Da li se carini sve preko 50 KM? I da li ce mi cariniti ako imam 4 dostave u mjesec dana manje od 50 KM?
Irm@

#1468 Re: Sarajevo shoping

Post by Irm@ »

ja ti bona rekoh neki dan :-D
danas idem po cipele..55 KM..
kazu mi na carini da carinik onako od oka procjeni da li ce nesto ocariniti ili ne..ovo je bio prvi paket koji sam narucila iz UK i eto su mi ga ocarinili..'bem im...
doduse moje jeste bilo preko 100 KM..
swirl

#1469 Re: Sarajevo shoping

Post by swirl »

Irm@ wrote:ja ti bona rekoh neki dan :-D
danas idem po cipele..55 KM..
kazu mi na carini da carinik onako od oka procjeni da li ce nesto ocariniti ili ne..ovo je bio prvi paket koji sam narucila iz UK i eto su mi ga ocarinili..'bem im...
doduse moje jeste bilo preko 100 KM..
Pa nije bas od oka, jer ako ti dodje racun uz robu koju si narucila, vrlo lako im je odrediti visinu carine. Zato kad narucujes imas shipping address, i billing address, ja obicno odvajam, tj. stavljam dvije razlicite adrese (mada mi bas to i ne pomaze, jer nisu ni carinici od juce). Takodjer, potpisivanjem SAP-a, na robu iz EU smo oslobodjeni placanja carine (osim na neke proizvode, ne znam tacno koji su, placa se neki odredjeni postotak). Jednom sam bas izracunala da vidim jesu li mi tacno naplatili carinu, i bila je tacna u fening, carina+pdv.
VenomousV

#1470 Re: Sarajevo shoping

Post by VenomousV »

kad vec pricate o carini, ako narucim angry birds torbu sa eu stranice, koja kosta 44,90 eura plus 5 za postarinu, koliko ce mi carine naplatiti? :D
alica.k

#1471 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Gospoda Ministarka wrote:Zene ( a, posebno alica.k :D ) zanima me kako se krece carinjene robe koju narucimo iz UK? Da li se carini sve preko 50 KM? I da li ce mi cariniti ako imam 4 dostave u mjesec dana manje od 50 KM?
sabirati posiljke apsolutno ne smiju
carini se sve iznad 50KM osim ako si sretnog klika :)

carina ide vako:

iznos carina+postarina mnozite sa 1.10, pa onda taj iznos sa 1.17, pa onda na to dodate jos 10KM takse i onda oduzmete ovaj pocetni iznos. moguce jos da cete platiti i ne znam...one postarine od carine do poste i to..izadje jos 3-4KM i plus provizije sto platite carinu i tak tih gluposti
FreeSol

#1472 Re: Sarajevo shoping

Post by FreeSol »

otherside wrote:
FreeSol wrote:Zna li neko gdje ima kupiti zlatnog sjajnog papira, ovih velicina A3, A4, A5? Znaci ne onaj metallic s tackicama, vec obicna zlatna boja?
ja sam takav vidjala u merkatoru (hipermarketu) na odjelu sa cestitkama, ukrasnim papirom,...
budem pogledao, hvala ti :)
VenomousV

#1473 Re: Sarajevo shoping

Post by VenomousV »

alica.k wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Zene ( a, posebno alica.k :D ) zanima me kako se krece carinjene robe koju narucimo iz UK? Da li se carini sve preko 50 KM? I da li ce mi cariniti ako imam 4 dostave u mjesec dana manje od 50 KM?

carina ide vako:

iznos carina+postarina mnozite sa 1.10, pa onda taj iznos sa 1.17, pa onda na to dodate jos 10KM takse i onda oduzmete ovaj pocetni iznos. moguce jos da cete platiti i ne znam...one postarine od carine do poste i to..izadje jos 3-4KM i plus provizije sto platite carinu i tak tih gluposti

ja sam imala 2 iz matematike :lol: :lol: :lol:
alica.k

#1474 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

VenomousV wrote:
alica.k wrote:

carina ide vako:

ja sam imala 2 iz matematike :lol: :lol: :lol:
pa imas calculator. i ja sam imala 2, ovo me mama naucila :) ovako odokativno to ti je 100tinjak KM, i platices oko 40KM carine
Last edited by alica.k on 26/08/2011 13:01, edited 1 time in total.
Irm@

#1475 Re: Sarajevo shoping

Post by Irm@ »

ja kad sam vidjela post od alice dobro sam se zabrinula u svoju vjecnu peticu iz matematikee :-D
helem eto.. moje sve je bilo 150 KM na sta sam dobila da platim 55 KM (carina i postarina i bla bla)
Post Reply