Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- sekiracija
#1451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NASA STRANKA ?-cija.
Na politickoj sceni je dobro kada se dogadja nova stranka,naime otvara se jos jedan pogled na stvarnost sistema u kome zivimo .
U Holandiji je pojava PVV partije dovela do napustanja politicke ladje dvadestetak eminentnih politicara raznih profila u iscekivanju poraza od strane te partije.
Radovalo bi me kad bi se od straha pobjede NASE PARTIJE to isto u Bosni dogodilo.
Ja vam zelim puno srece u radu u pravom smislu te rijreci.
Na politickoj sceni je dobro kada se dogadja nova stranka,naime otvara se jos jedan pogled na stvarnost sistema u kome zivimo .
U Holandiji je pojava PVV partije dovela do napustanja politicke ladje dvadestetak eminentnih politicara raznih profila u iscekivanju poraza od strane te partije.
Radovalo bi me kad bi se od straha pobjede NASE PARTIJE to isto u Bosni dogodilo.
Ja vam zelim puno srece u radu u pravom smislu te rijreci.
- kafaac
#1452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A ime stranke Nasa stranka je bas cudno, kad te nana-baba pita jel nasa , pa joj ti velis jess jess nasa.A ona nato ma nek je samo nasa
a to je moglo nekad proc dok je Denis Tanovic imo vremna da se poveti stranci sta dalje .
A jel ima ideja oko toga
A jel ima ideja oko toga
-
samo malo
#1453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Smisao koalicije SDP-a i NS je mozda u cinjenici da je programska sema djelovanja SDP-a uklanjanje nacionalistickih mafijaskih struktura sa vlasti... dakle, SDP jedno govori (zelimo ukloniti nacionaliste sa vlasti) a drugo radi (idemo u (predizbornu ili postizbornu, svejedno) koaliciju sa bilo kime ko nam garantuje vlast)vulkanska_prasina wrote:samo malo wrote:Odbijanje SDP-a da udje u koaliciju sa NS je klasicni potez Zlatka Lagumdzije.
Bas me zanima koje je objasnjenje.
hajd'mo sad opet malo o lagumdziji, nismo dugo... sdp je javno rekao prije nekoliko mjeseci da ne ide u predizborne koalicije s bilo kim. a i sto bi? koalicije imaju smisla kada bi koalicija izmedju sdp-a i ns-a mogla za rezultat imati preko pedeset posto glasova, odnosno mogucnost da dvije stranke same formiraju vlast. a sa ns-om sdp ne dobija nista, osim cir na zelucu i senada pecanina za vratom.
usto, na temelju toga sto se dino mustafic i danis tanovic vole slikati u avazu, globalu i azri mislim da se moze zakljuciti da su ns i sbb vec u koaliciji (znam da nisu, ali ovo je ipak vjerovatnije od toga da su sdp i sbb u koaliciji) i siguran sam da sdp nece ici u takvu koaliciju. na kraju, posto je glas za ns glas sa silajdzica, orucevica i jos cetiri godine ovoga sto vec imamo, sdp sasvim sigurno nece biti u tom poslu...
Sto daje jasnu sliku da je SDP isti par cipela ko i vladajuca mafija, "i sa crnim djavolom ako to znaci dolazak na vlast". Sto i nije daleko od istine, ipak je SDP koalirao i sa Strankom za BiH, koja je programski i sustinski danas ista kakva je bila i na dan osnivanja.
Ne tvrdim. Samo razmisljam s obzirom na cinjenice koje prate cijeli tok desavanja.
Pricati sad neke price kako je glas za NS glas za Silajdzica, Orucevica, daj ono, nigdje veze. Meni je taj argument isti kao onaj HDZ-ov, "ko nije za naseg kandidata, on je protiv hrvatskog naroda". Oni kao malo glume jedinu opciju, a ko nije za tu opciju, on je protiv nje. O jebote.
- Kapisla
#1454 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Fadil Sero je generalni sekretar Nase stranke. Opis njegovih poslova i ovlasti mozete naci u nasem statutu na web stranici pod "Generalni sekretar".
I ovo.
Fadila poznajem i jako dobro znam da je polovna Skoda koju vozi skoro sav njegov kapital(ALI MALO SUTR). (Ne racunajuci staru kucicu u blizini Rudog i stan u Sarajevu).Najveći muljator u Sarajevu.
Fadil Šero, prvi čovjek udruge nevladinih organizacija okupljenih pod zajedničkim imenom GROZD. No, za razliku od Mahmutćehajića, Šero ima mnogo više iskustva u politici, no za njegovim se političkim angažmanom u prijeratnom Savezu komunista, a kasnije u SDP-u, i danas vuku repovi.
Šero je godinama prije rata bio angažiran u Gradskom komitetu Saveza komunista, odakle je, nakon demokratskih promjena s početkom '90-ih godina prošlog stoljeća, svoj angažman nastavio u SDP-u. U to vrijeme šef sarajevskih komunista bio je Nenad Guzina, koji će Sarajevo, zbog ranjavanja, napustiti 1994. godine.
U njegov stan, u središtu grada, Šero se uselio sa suprugom Zakirom i nastavio ga je nelegalno koristiti sve do danas. Nenad Guzina je godinama pokušavao vratiti svoje stanarsko pravo, no nikada mu to nije uspjelo i umro je u Sjedinjenim Državama ne dočekavši da se vrati u Sarajevo.
Šero je do stana mogao doći lako, izabran je za poslovnog direktora SDP-a, gdje je imenovan umjesto Ekrema Lekića. Sa ove je funkcije, sa koje je kasnije smijenjen, mogao raspolagati svom imovinom stranke, koja nije bila mala, stoga je mogao i sebe stambeno obezbijediti.
U isto vrijeme Šero je u sarajevskoj Općini Centar zaposlio i svoju suprugu Zakiru. Isprva je, na osnovu odluke tadašnjeg općinskog načelnika, radila na poslovima općinskog bibliotekara, da bi kasnije, pobjedom SDP-a na lokalnim izborima u ovoj općini i dolaska Ljubiše Markovića na mjesto općinskog načelnika, bila prekomandovana na mjesto njegove pomoćnice za nauku, obrazovanje, sport, kulturu i informisanje, što je posao koji obavlja i danas.
U isto vrijeme Šero na korištenje od Općine Centar dobija, pod iznimno povoljnim uslovima, na korištenje i dva poslovna prostora, jedan u ulici Kulovića, u samom središtu grada i drugi u ulici Nikole Kašikovića, u sarajevskom naselju Bjelave, koje, kako nam je potvrđeno, još uvijek koristi.
I ovo.
Fadila poznajem i jako dobro znam da je polovna Skoda koju vozi skoro sav njegov kapital(ALI MALO SUTR). (Ne racunajuci staru kucicu u blizini Rudog i stan u Sarajevu).Najveći muljator u Sarajevu.
Fadil Šero, prvi čovjek udruge nevladinih organizacija okupljenih pod zajedničkim imenom GROZD. No, za razliku od Mahmutćehajića, Šero ima mnogo više iskustva u politici, no za njegovim se političkim angažmanom u prijeratnom Savezu komunista, a kasnije u SDP-u, i danas vuku repovi.
Šero je godinama prije rata bio angažiran u Gradskom komitetu Saveza komunista, odakle je, nakon demokratskih promjena s početkom '90-ih godina prošlog stoljeća, svoj angažman nastavio u SDP-u. U to vrijeme šef sarajevskih komunista bio je Nenad Guzina, koji će Sarajevo, zbog ranjavanja, napustiti 1994. godine.
U njegov stan, u središtu grada, Šero se uselio sa suprugom Zakirom i nastavio ga je nelegalno koristiti sve do danas. Nenad Guzina je godinama pokušavao vratiti svoje stanarsko pravo, no nikada mu to nije uspjelo i umro je u Sjedinjenim Državama ne dočekavši da se vrati u Sarajevo.
Šero je do stana mogao doći lako, izabran je za poslovnog direktora SDP-a, gdje je imenovan umjesto Ekrema Lekića. Sa ove je funkcije, sa koje je kasnije smijenjen, mogao raspolagati svom imovinom stranke, koja nije bila mala, stoga je mogao i sebe stambeno obezbijediti.
U isto vrijeme Šero je u sarajevskoj Općini Centar zaposlio i svoju suprugu Zakiru. Isprva je, na osnovu odluke tadašnjeg općinskog načelnika, radila na poslovima općinskog bibliotekara, da bi kasnije, pobjedom SDP-a na lokalnim izborima u ovoj općini i dolaska Ljubiše Markovića na mjesto općinskog načelnika, bila prekomandovana na mjesto njegove pomoćnice za nauku, obrazovanje, sport, kulturu i informisanje, što je posao koji obavlja i danas.
U isto vrijeme Šero na korištenje od Općine Centar dobija, pod iznimno povoljnim uslovima, na korištenje i dva poslovna prostora, jedan u ulici Kulovića, u samom središtu grada i drugi u ulici Nikole Kašikovića, u sarajevskom naselju Bjelave, koje, kako nam je potvrđeno, još uvijek koristi.
Last edited by Kapisla on 18/04/2010 16:44, edited 1 time in total.
- 1gorstak
#1455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ti opet pobjegao ?vulkanska_prasina wrote:nisam ti ja kriv sto ti je precjednik partije cetnik
- kafaac
#1456 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Kapisla wrote:Fadil Sero je generalni sekretar Nase stranke. Opis njegovih poslova i ovlasti mozete naci u nasem statutu na web stranici pod "Generalni sekretar".
I ovo.
Jesi ti ovo napiso il si odnekud kopiro
- 1gorstak
#1457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bajic demografska kretanja u BiH koristi kao upozorenje Dodiku da nema vremena za odlaganje pravednog rjesenja i prolongiranje stagnacije. Srpski se narod mora vezati za BiH i mora podrzati funkcionalnost drzave ako ne zeli da bude transformisan u etnicku manjinu. Posto ne postoji mogucnost da se BiH razvali (a ne postoji sve dok se veci dio Bosnjaka protivi podjeli) onda je samo pitanje vremena kada ce ova drzava postati funkcionalna .... sada i dogovorom ili za 20 godina kada (iseljavanjem u "matice" uzrokovano Dodikovim blokadama) procenat Bosnjaka dodje do dvotrecinskog praga.vulkanska_prasina wrote:eto sad se ne smije reci da je covjek cetnik ako tvrdi da je prirodni prirastaj bosnjaka prijetnja stabilnosti bosne i hercegovine. ako nazvati takvo misljenje cetnistvom znaci da sam za jagomira, onda u redu, ja sam za jagomira1gorstak wrote:Ti opet pobjegao ?vulkanska_prasina wrote:nisam ti ja kriv sto ti je precjednik partije cetnik
Odnosno, BiH ce se svakako transformisati u stabilno drustvo, sa 40 % Srba ili sa 20 % Srba u ukupnom broju stanovnistva. Ako Dodik prestane sa forsiranjem etnicke podjele, doci ce do politicke, a zatim i ekonomske stabilizacije, sto vodi smanjenju emigracije i stabilizaciji demografskih odnosa. To je ono na sto Bajic upozorava.
- kafaac
#1458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najbolje bi bilo da niti danas ne udisete vulkansku prasinu, nikakve koristi od nje.Ako ce vam biti lose ili dobro to je zato sto ste meteoropata, ali ostalima ce isto biti ili dobro ili lose.
- Kapisla
#1459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A da mi je znati zašto ova Sarajevska i intelektualna "elita" dovede sebi predsjednika iz Rudog(bogu iza nogu). Mogli su naći u Sarajevu jednog Srbina pa da su multi-kulti. Ima li bi manje troška a ovako...ili su mogli staviti 1 Kineza pa da samo njegova bližnja rodbina glasa za njega uzeli bi vlast u cijeloj BiH
...ILI su skontali ako je Mile iz Laktaša postao glavna faca u B.Luci onda će i ovaj nekadašnji pripadnik Lake pješadijske brigade iz Rudog biti jednom faca u Sarajevu. A fakat gdje je bajić bio u JULU 1995????????? D A NIJE GANJAO DREKAVCA ILI JE BRAO JAGODE U OKOLINI SREBRENICE'

- 1gorstak
#1460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije ali ti jesi. Procenat Bosnjaka raste (natalitet, iseljavanje u Srbiju i Hrvatsku, doseljavanje sa Sandzaka) i svakim danom, ali bas svakim danom, pozicija velikosrpskog faktora postaje teza i teza ... Bajic samo ne zeli da neizbjeznim porazom velikosrpskog faktora bude porazen i srpski narod, kao sto se to desilo na Kosovu i Hrvatskoj.vulkanska_prasina wrote:ne vjerujem da je bajic, pisuci o demografiji, tako neodgovorno presao preko cinjenica.
Kao sto sam vec rekao vise puta, nekakav oblik decentralizacije je neophodan i entiteti (i kantoni) mogu posluziti svrsi. Trebamo se zalagati za eliminaciju etnickog karaktera podjele, pa ako se manji entitet zove Rijecna a FBiH preimenujemo u Planinsku, za obiljezje jednom stavimo rijeku a drugom planinu, postaje svejedno ko u kojem entitetu zivi ... iako ce Srbi svojom brojnoscu imati glavnu rijec u tom manjem entitetu. Nas cilj ne treba da bude stvaranje unitarne BiH nego eliminacija etnickog karaktera postojece decentralizacije, jer je fizicko razdvajanje naroda bio prvi na listi od sest strateskih ciljeva velikosrpskog vodjstva. Evo ti Dodiku ponudi da opstina Drvar udje u okvir manjeg entiteta u zamjenu za izmjenu naziva manjeg entiteta i on ce to hladno odbiti, jer njemu nije cilj zastita Srba Drvara, on zeli etnicku podjelu koja je korak ka nestanku drzave, tako da granice manjeg entiteta uopste ne igraju ulogu koliko je bitna priroda te administrativne podjele.sustina i jeste u tome sto ti nazivas pravednim rjesenjem. mislim da ocuvanje republike srpske na bilo kakav nacin i u bilo kojem obliku (sto ne znaci da sam protiv ustavnih garancija kolektivnih prava) ne moze biti shvaceno kao pravedno rjesenje. ono za sta se bajic zalaze je pravo republike srpske na postojanje i poziva dodika da cim prije kapitalizira karadziceva postignuca.
- ahuseino
#1461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Potpisujem...sorge_sa wrote:rece gorstak
Neozbiljno je svaku kritiku NS predstavljati propagandom,
rece vulkanska prasinadakle gorstak kad vidim da neko svih svojih 8 postova potrosi na temi Nasa Stranka, na podforumu politika, te da je friskoregistrovan, sat dva, te da mu je gore citirana recenica dosla onako u magnovenju uma, nakon opsirnog elaboriranja u 8 postova, sta drugo da pomislim, pa ja svojih hiljadu postova kucah na muzici, filmovima, na ovom forumu, cijelih 7 godina,tek zadnjih 15-ak na politici, a i to sto me muka natjerala, a sto se tice Kalimera, na drugim temama je elaborirano, pitanje Jurisica i Ganica, u njegovom izvjestacenom skamenjonom osmjehu, vec odavno iskreno nesto nisam vidio, ni osjetio, to je covjek koji je zbog svoje bolesne sujete, ukrao nam 4 godine, ako ti nije jasno, kako to izgleda, pogledaj film za djecu, "Kako je Grinich ukrao Bozic", izjava motivirana sitnosopstvenickim i dnevnopolitickim interesima, izjava kojom ni Iliji i ni Ejubu nije i nece biti nista bolje, ali ce Haris ukrasti koji glas.3. sve dosad nisam tako mislio, ali sad sam siguran: glas za NS je glas za jos cetiri godine ovoga sto imamo.
Ovih dana nikako ne mogu da se otmem jednoj metafori, a ona je paradoksalna, Nikom njegovo sopstveno govno ne smrdi, cini mi se da je Ivo Josipovic prvi sa ovih prostora kojem je zasmrdilo.
Novo-registrovanih, samo obratiti paznju... mart/april...
A vise mi se povraca od izraza Genocdna Tvorevina...
... jer je ova tu da ostane, a epitet Genocidna se koristi u neku svrhu rasplamsavanja i fear tactics, kao da se nesto moze tu ciniti samim pominjanjem... i postaje glavni argument.
Cuo sam podosta tvrdnji razocarenja u NS, i pratim ovu temu od pocetka, nebil' na kraju odgonetnuo sta je to u sto su se razocarali... Na zalost, do sada mi izgleda da je razocarenje u glavnom ili u tome sto nisu kao nesto uradili do sad'
@real khan ako citas...
kazes ima apaurina u stranci, mozes li ti ili bilo ko da SPECIFICNO kazes ko su, sta su, sta rade, odakle su... a nadasve zasto su - ti kukolji zbog koje je propaa ta ideja?
Ali specificno... znaci argument "taj i taj je dosao iz te i te stranke" - ne pije vode nego "taj i taj, ne valja jer je uradio to i to, tada i tada, pozicija mu je ta i ta, a stav taj i taj"...
- vivaldi
#1462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovaj dio ti je vrlo,vrlo diskutabilan. Tvrdis nesto sto se se itekako moze relatizovati i to zvanicnim podacima koje ti uzimas selektivno.1gorstak wrote:Nije ali ti jesi. Procenat Bosnjaka raste (natalitet, iseljavanje u Srbiju i Hrvatsku, doseljavanje sa Sandzaka) i svakim danom, ali bas svakim danom, pozicija velikosrpskog faktora postaje teza i teza ... Bajic samo ne zeli da neizbjeznim porazom velikosrpskog faktora bude porazen i srpski narod, kao sto se to desilo na Kosovu i Hrvatskoj.
- 1gorstak
#1463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To se ti slazes sa ovim likom koji Bajica naziva cetnikom zbog izmisljanja procentualnog jacanja Bosnjaka u odnosu na druga dva naroda ?vivaldi wrote:Ovaj dio ti je vrlo,vrlo diskutabilan. Tvrdis nesto sto se se itekako moze relatizovati i to zvanicnim podacima koje ti uzimas selektivno.1gorstak wrote:Nije ali ti jesi. Procenat Bosnjaka raste (natalitet, iseljavanje u Srbiju i Hrvatsku, doseljavanje sa Sandzaka) i svakim danom, ali bas svakim danom, pozicija velikosrpskog faktora postaje teza i teza ... Bajic samo ne zeli da neizbjeznim porazom velikosrpskog faktora bude porazen i srpski narod, kao sto se to desilo na Kosovu i Hrvatskoj.
- vivaldi
#1464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
S njim vise ne diskutujem. Ja se ne slazem s tobom oko ovih procenata jer je to nemoguce dokazati. Na osnovu raznih raspolozivih ZVANICNIH podataka ne moze se donijeti ovakav zakljucak poput tvog.1gorstak wrote:To se ti slazes sa ovim likom koji Bajica naziva cetnikom zbog izmisljanja procentualnog jacanja Bosnjaka u odnosu na druga dva naroda ?
- Bosnolog
#1465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vee-jay wrote:Po meni, ne bas malena greska NSa, organizacija dvije politicke kampanje u Federaciji i RSu. Dijelite BiH. Meni licno se ne svidja ovaj ruzni napad na SDP, praveci od nje "federalnu" stranku. A zna se da na podruciju RSa "federalna" ustvari znaci "bosnjacka". Ako iskreno zelite zajedno sa SDPom u predizbornu trku, zasto onda ne na citavom podruciju BiH?Pedja Kojovic wrote:
...Na pitanje da li u predizbornu utrku imaju namjeru ući u koaliciji s drugim političkim subjektima, Bajić je razložio kako je u RS-u već započelo formiranje "Trećeg proevropskog bloka".
Što se Federacije tiče, Bajić je iskoristio gostovanje u Dnevniku FTV-a kako bi uputio javni poziv SDP-u da formiraju proevropski blok u Federaciji, te na državnom nivou. "Ako SDP neće sa Našom strankom, onda vjerovatno pregovara sa Radončićem" poentirao je Bajić...
Tek sto ste krenuli u evropsku predizbornu, odmah poceli sa balkanskom.
Bajicev govor je bio ohrabrujuce vapirajuci,njegov intervju na BHTV dnevniku je bio mnogo bolji od onog na FTV kada je arognatno ucjenio SDP koalicijom sa Radoncicem sto je bila greska.Kao da je Bajic citao i analizirao postove forumasa na ovoj temi sto je uticalo na formulaciju govora i nastupa na kongresu stranke
Mislim da je Kongres bio ohrabrujuci i da imaju dobru priliku iskoristit stanje u zemlji da povuku zemlju ka EU i NATO integracijama.Vidim samo spominju EU integracije dok je NATO skakljiva i nepopularna tema,.....razumijem da je o tome prije izbora nepopularno zboriti ali ce se i o tome morati izjasniti jer ce biti pitani u toku predizborne kampanje ,.....
Ostaje da vidimo koliko su iskreni u svojim nakanama.Bajic je svijestan da je Dodikova doktrina potop doktrina za ausvic a Bajic je ocito posljednji spasilac tog dijela BiH u kome ce imati problema dobiti znacajniji broj glasova jer ce biti prestavljeni kao BH unitaristi.U Federaciji je najmanji problema naci kaoliciju za bolju i gradansko socijal liberalnu BiH u strankama koje ce raditi na jacanju i odbrani BH interesa.BiH treba korijenite reforme na svim poljima od ustavnopravnih do reorganizacije drzave,i njenog neizdrzivog birokratsko globalnog aparata koji jede svoj narod i buducnost generacija kreditiranjima i dodatnim MMF-im zaduzivanjima uz jacanje domace proizvodnje i stvaranaja uslova za ulazak ino kapitala.
- kafaac
#1466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma od ovih podataka sa svih strana i prsine covjek vise nema pojma sta bi mislio. A sad pricat o presjedniku stranke je tesko , a vec su pisali da dolazi iz takvog okruzenja u kojem ne postoji puno ljudi koji drugcije razmisljaju.Sad dali je tamo lakse njemu ili SA nisam siguran.Nepoznajem dio al da li je porediti uporedit nekoga ko je zivio u Maoci i ko se neslaze sa njovim nacinom izvota itd.. Izvinjavam se ako sam pogrijesio nikad nisam bio u tom dijelu BiH ni u Maoci ni u Rudom.A svugdje bi bio nesvacen zato mislim da je bas ruzno ga porediti sa necim takvim.A ak je htio neki brzi il normalni politicki uspon vjerovatno bi izabrao drugu opciju .A sad smjesne strane je to da je predsjenik pozivao na diskusiju Dodika sa nekim naslovima Crni Gavro i nekom mitologijom ga pozivao na diskusiju a Dodik ima iza sebe neznam koliko milona para od prodatog telekoma itd...A steta sto se ovdje pojedini dikutanti ne poznaju sanjim vjerovatno bi imali zajednickih tema i za pive :)a ja bih iz tekstova njegovih i vasih to zakljucio ... ko iz filma Nicija Zemlja a otoga je sve pocelo i one recenice na dodjeli oskara Ovo je za moju zemlju
..Nece bit na kraju ko u filmu da se tolko povadzate da vas iskljuce trajno sa foruma.
-
Pedja Kojovic
#1467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bosnolog
Bajic u svom govoru o euroatlanskim integracijama, dakle i o ulasku u NATO.
Njegov je govor usvojen na kongresu kao izborna deklaracija Nase stranke i principi i ciljevi zacrtani u njemu ce predstavljati osnovu nase predizborne kampanje na citavom teritoriju BiH.
Poziv SDP-u u koaliciju i Bojanova "optuzba" SDP=a je bazirana na pretpostavci da nijedna politicka partija nece dobiti svu vlast u oktobru i da ako oni (SDP) nece s nama i LDS-om, onda mora pricaju o tome sa nekim drugim, recimo, SBB-om. Ta izjava ne treba biti shvacena neprijateljski. (Tu je "optuzbu" lako demantovati).
Po osnovnim principima i programu SDP i NS su daleko blize jedna drugoj nego SDP i SBB ili SDP i bilo koja druga nacionalisticka stranka.
Otvoren, pa na momente i ostar dijalog "u porodici" je neophodan za "zdrav" i demokratski medjusobni odnos clanova.
p.k.
Bajic u svom govoru o euroatlanskim integracijama, dakle i o ulasku u NATO.
Njegov je govor usvojen na kongresu kao izborna deklaracija Nase stranke i principi i ciljevi zacrtani u njemu ce predstavljati osnovu nase predizborne kampanje na citavom teritoriju BiH.
Poziv SDP-u u koaliciju i Bojanova "optuzba" SDP=a je bazirana na pretpostavci da nijedna politicka partija nece dobiti svu vlast u oktobru i da ako oni (SDP) nece s nama i LDS-om, onda mora pricaju o tome sa nekim drugim, recimo, SBB-om. Ta izjava ne treba biti shvacena neprijateljski. (Tu je "optuzbu" lako demantovati).
Po osnovnim principima i programu SDP i NS su daleko blize jedna drugoj nego SDP i SBB ili SDP i bilo koja druga nacionalisticka stranka.
Otvoren, pa na momente i ostar dijalog "u porodici" je neophodan za "zdrav" i demokratski medjusobni odnos clanova.
p.k.
- kafaac
#1468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A prasina ,nebiras roditelje i mjesto gdje ces se rodit .Sad da je predsjednik odbio da ide u vojsku iz neznam kojeg razloga vjerovatno bi puno bolje bilo za njegovu biografiju mada je na ovim prostorima je sramota ako si nesposoban, ako je ova informacija da je sluzio vojsku tacna ovdje misli na period 92-95.Ovdje mislim na poziciju citave BiH ako mislite ic samo na izbore u RS vjerovatno je i pozeljno i fenomenalno .A kad ga nazivas nekim imenom to ti dodze koda tebe neko zove mudzahedinom ,ustasom,hosovcem,alijinim bojovnikom itd...A sta imas ti sa tim il ufatili te il te napalila Hanaka Paldum iz umjetnicke cete
ovdje se izvinjavam mislim na moju genraciju i iz mog kraja vjrovatno ima koji su imali drugciju i tuzniju sudbinu.
- ultima_palabra
#1469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zoomke, come back
More i gog...
-
samo malo
#1470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
S ovim se slazem, ne kontam po kojem popisu iko moze donijeti zakljucak da se broj ili postotak Bosnjaka povecava.vulkanska_prasina wrote:imas li ti neke dokaze za to sto govoris? ja sam se pozvao na zvanicne i provjerljive brojeve zvanicnih drzuavnih organa. medjutim, mi nemamo apsolutno nikakvih dokaza da se broj bosnjaka povecava. mislim da se bosnjaci iseljavaju podjednako kao i srbi (samo sto se ne iseljavaju u srbiju, nego od amerike do australije da citiram onog bijednika od dine merlina). usto, zaboravljas da se broj bosnjaka protjeranih iz bosne i hercegovine u ratu mjerio u stotinama hiljada i da se ogroman dio njih nikad nije ni vratio. trece, u istocnoj i sjeveroistocnoj bosni vise nema bosnjaka kao bilo kakavog ozbiljnog faktora, a tamo su ako igdje imali demografsku vecinu. na kraju, zasto bi poraz velikosrpskog fasizma bio i poraz srpskog naroda? ne vidim nikakvu logicnu vezu. osim ako srpski narod u bosni i hercegovini nije u jednom trenutku u dominantnoj vecini podrzao vrlikosrpsku fasisticku politicku platformu i sada ne zeli platiti cijenu svog izbora? .
Pa iselilo nas se na stotine hiljada, gdje su ubijeni, gdje su ljudi koji i danas sele, ne kontam koja je razlika izmedju Srba koji iseljavaju u Srbiju i Bosnjaka koji i danas iseljavaju u Evropu i bijeli svijet?
Jos kad nam ukinu vize
- Dozer
#1471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mila majko, al' nadrviste...
OK, da sumiramo malkice?
Ispada da u BiH imamo poprilicno utvrdjene glasacke tabore, odnosno baze i desnih i lijevih i centra. Po nekima ovdje, izborna bitka se nece uopste voditi izmedju tabora, nego unutar samih tabora? Milsim da je ovo vrlo pogresna postavka i shvatanje, a razloga je cijela gomila.
Prije svega, kao sto je i ranije receno, u BiH na izbore izadje ukupno oko 50% glasackog tijela, tj. biraca. To vrlo direktno znaci da jos toliko biraca apstinira, odnosno uopste ne glasa. Koliko sam ja shvatio, misija NS je upravo u tome da pokrene ovu masu koja je do sada apstinirala, i to je vrlo pametan potez, ili bar namjera.
S druge strane, znajuci opve podatke o izlaznosti ljudi na izbore, i znajuci da oko pola onih koji glasaju glasa za etno-vjerske kleptokrate (SDA, SBiH, HDZx2, SDS, PDP, SNSD i sl.), ispada da je druga polovica podijeljena na sve ostale stranke, vecinom opozicione, a SDP medju njima prednjaci sa oko 15%.
Drugim rijecima, ovi sto danas vladaju imaju relativno slabu biracku bazu koja se svodi na svega 25% glasova od 100% ukupnog birackog tijela.
Mislim da ce izbori u oktobri vrlo vjerovatno biti istorijski za BiH, upravo zato sto ce se etno-vjerska kamarila po prvi put ozbiljno zaljuljati u svojim foteljama, da ne kazem tresnuti iz njih.
I za ovo postoji, ako cemo gledati realno, bezbroj indikatora i faktora.
- Uzmite samo koliko je bilo strajkova i protesta raznoraznih kategorija drustva u prosloj godini.
- Uzmite u obzir i cinjenicu da su vlasti smanjile plate svima, osim sebi. Cak su ih sebi i povecali i dodali jos more nekih povlastica.
- Uzmite u obzir i to da je i ono malo ekonomije koja je radila i postojala, sada dovedena na prosjacki stap.
- Nadalje, par desetina hiljada ljudi je ostalo bez posla za samo godinu dana, a to ne utice samo na tog pojedinca koji je ostao bez posla, nego i na cijelu njegovu porodicu, a mozda i sire.
Itd., itd., mozemo nabrajati do besvijesti sve negativnosti. Ima i pozitivnosti, naravno, ali su one, gledajuci na negativnosti, u omjeru 80-85% : 15-20% u korist negativnosti. I ne nazire se kraj srozavanju, pogotovo ako se zna da smo se upravo zaduzili za nove stotine miliona kod MMF-a, i to samo kako bi se pokrile budzetske rupe koje je napravila upravo, i opet, postojeca dvodecenijska vlast.
Samim ovim gornjim cinjenicama jasno je da one glasacke baze s pocetka posta ni priblizno nece izgledati kako su izgledale do sada, odnosno i tu ce doci do poprilicnih promjena.
Moje misljenje je da su ljudi polako nadosli na ono sto govorim odavno, godinama unazad, a to je da ni srpstvo ni hrvatstvo ni bosnjastvo ne hrane nikoga, ni jedan od ovih imbecilnih etnickih faktora ni jednom djetetu nece kupiti koru hljeba, ni cipele, ni tene, ni knjige za skolu...nista. Ekonomija i normalno uredjena drzava hoce, i to je ono sto je masa ljudi polako pocela shvatati.
Nema vise nista od ispraznih etnickih (ili, kako ih se nakaradno zove - nacionalnih) prica i pricica. Nema vise nista ni od kasikaranja po dzamijama, crkvama i grobljima, a isto tako nema nista vise ni od tendencioznih prica o ukidanjima ovoga ili onoga. Te predizborne prdekane su odavno isprdile, procitane, provaljene i stavljene na svoje mjesto.
15 godina nakon rata, krajnje je vrijeme da svi ovdje, ukljucujuci i vas mladjahne, rodjene '80-ih i kasnije i koji se ne sjecate zivota u "onom sistemu koji qrcu nije valjao" (kako vas ova stoka danas uci, a i ta stoka je odrasla u istom tom sistemu, i svi bili i komunisiti i jugosloveni i PONOSILI se time, a danas su veliki muslimani/Bosnjaci, Srbi i Hrvati, i jedu govna i sami sebi skacu u usta), "upalite" svoj vlastiti mozak i pocnete ga koristiti za dobrobit svoje djece.
OK, da sumiramo malkice?
Ispada da u BiH imamo poprilicno utvrdjene glasacke tabore, odnosno baze i desnih i lijevih i centra. Po nekima ovdje, izborna bitka se nece uopste voditi izmedju tabora, nego unutar samih tabora? Milsim da je ovo vrlo pogresna postavka i shvatanje, a razloga je cijela gomila.
Prije svega, kao sto je i ranije receno, u BiH na izbore izadje ukupno oko 50% glasackog tijela, tj. biraca. To vrlo direktno znaci da jos toliko biraca apstinira, odnosno uopste ne glasa. Koliko sam ja shvatio, misija NS je upravo u tome da pokrene ovu masu koja je do sada apstinirala, i to je vrlo pametan potez, ili bar namjera.
S druge strane, znajuci opve podatke o izlaznosti ljudi na izbore, i znajuci da oko pola onih koji glasaju glasa za etno-vjerske kleptokrate (SDA, SBiH, HDZx2, SDS, PDP, SNSD i sl.), ispada da je druga polovica podijeljena na sve ostale stranke, vecinom opozicione, a SDP medju njima prednjaci sa oko 15%.
Drugim rijecima, ovi sto danas vladaju imaju relativno slabu biracku bazu koja se svodi na svega 25% glasova od 100% ukupnog birackog tijela.
Mislim da ce izbori u oktobri vrlo vjerovatno biti istorijski za BiH, upravo zato sto ce se etno-vjerska kamarila po prvi put ozbiljno zaljuljati u svojim foteljama, da ne kazem tresnuti iz njih.
I za ovo postoji, ako cemo gledati realno, bezbroj indikatora i faktora.
- Uzmite samo koliko je bilo strajkova i protesta raznoraznih kategorija drustva u prosloj godini.
- Uzmite u obzir i cinjenicu da su vlasti smanjile plate svima, osim sebi. Cak su ih sebi i povecali i dodali jos more nekih povlastica.
- Uzmite u obzir i to da je i ono malo ekonomije koja je radila i postojala, sada dovedena na prosjacki stap.
- Nadalje, par desetina hiljada ljudi je ostalo bez posla za samo godinu dana, a to ne utice samo na tog pojedinca koji je ostao bez posla, nego i na cijelu njegovu porodicu, a mozda i sire.
Itd., itd., mozemo nabrajati do besvijesti sve negativnosti. Ima i pozitivnosti, naravno, ali su one, gledajuci na negativnosti, u omjeru 80-85% : 15-20% u korist negativnosti. I ne nazire se kraj srozavanju, pogotovo ako se zna da smo se upravo zaduzili za nove stotine miliona kod MMF-a, i to samo kako bi se pokrile budzetske rupe koje je napravila upravo, i opet, postojeca dvodecenijska vlast.
Samim ovim gornjim cinjenicama jasno je da one glasacke baze s pocetka posta ni priblizno nece izgledati kako su izgledale do sada, odnosno i tu ce doci do poprilicnih promjena.
Moje misljenje je da su ljudi polako nadosli na ono sto govorim odavno, godinama unazad, a to je da ni srpstvo ni hrvatstvo ni bosnjastvo ne hrane nikoga, ni jedan od ovih imbecilnih etnickih faktora ni jednom djetetu nece kupiti koru hljeba, ni cipele, ni tene, ni knjige za skolu...nista. Ekonomija i normalno uredjena drzava hoce, i to je ono sto je masa ljudi polako pocela shvatati.
Nema vise nista od ispraznih etnickih (ili, kako ih se nakaradno zove - nacionalnih) prica i pricica. Nema vise nista ni od kasikaranja po dzamijama, crkvama i grobljima, a isto tako nema nista vise ni od tendencioznih prica o ukidanjima ovoga ili onoga. Te predizborne prdekane su odavno isprdile, procitane, provaljene i stavljene na svoje mjesto.
15 godina nakon rata, krajnje je vrijeme da svi ovdje, ukljucujuci i vas mladjahne, rodjene '80-ih i kasnije i koji se ne sjecate zivota u "onom sistemu koji qrcu nije valjao" (kako vas ova stoka danas uci, a i ta stoka je odrasla u istom tom sistemu, i svi bili i komunisiti i jugosloveni i PONOSILI se time, a danas su veliki muslimani/Bosnjaci, Srbi i Hrvati, i jedu govna i sami sebi skacu u usta), "upalite" svoj vlastiti mozak i pocnete ga koristiti za dobrobit svoje djece.
- vee-jay
#1472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a sta ti mislis, zasto se Dodik zalaze za liberalizaciju viznog rezima za BiHsamo malo wrote: Jos kad nam ukinu vizebice cou
- jeza u ledja
#1473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I dok se vi smarate sa tim kako ce Zlaja i ostala mala raja zajedno, nama se desava ovo:

http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100418092
Jezero Perucac na Drini, koje inace izgleda ovako:

Na srbijanskog strani jezera je nacionali park Tara.
Meni se stomak okrece od ovoga...
Pedja, sta NS namjerava uciniti da sprijeci ekolosku katastrofu u BiH, trajno zastiti odredjena podrucja, te omoguci reciklazu (prije svega plastike) i debele kazne za krsioce zakona o zastiti prirodne sredine? Takodje, da li namjeravate pokretati kampanje ciscenja odredjenih zagadjenih podrucja, poput ovog jezera, a i drugih.
Za mene je ovo bitnija stvar od tih svih vasih naprdjivanja o Ustavu, uredjenju, politickoj strukturi, i ostalim apstraktnim stvarima zajedno.

http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100418092
Jezero Perucac na Drini, koje inace izgleda ovako:

Na srbijanskog strani jezera je nacionali park Tara.
Meni se stomak okrece od ovoga...
Pedja, sta NS namjerava uciniti da sprijeci ekolosku katastrofu u BiH, trajno zastiti odredjena podrucja, te omoguci reciklazu (prije svega plastike) i debele kazne za krsioce zakona o zastiti prirodne sredine? Takodje, da li namjeravate pokretati kampanje ciscenja odredjenih zagadjenih podrucja, poput ovog jezera, a i drugih.
Za mene je ovo bitnija stvar od tih svih vasih naprdjivanja o Ustavu, uredjenju, politickoj strukturi, i ostalim apstraktnim stvarima zajedno.
- vee-jay
#1474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hmmm, ako smijem primjetiti.Pedja Kojovic wrote: ...Poziv SDP-u u koaliciju i Bojanova "optuzba" SDP=a je bazirana na pretpostavci da nijedna politicka partija nece dobiti svu vlast u oktobru i da ako oni (SDP) nece s nama i LDS-om, onda mora pricaju o tome sa nekim drugim, recimo, SBB-om. Ta izjava ne treba biti shvacena neprijateljski. (Tu je "optuzbu" lako demantovati).
p.k.
-> zasto je "optuzba" pod navodnicima? ako nije "optuzba", sta je onda?
-> ..."onda moraju da pricaju sa nekim"... od kad to? koliko se ja kao apsolutni politicki laik razumijem, postoje predizborne i postizborne koalicije. neko ko ganja sto veci broj glasaca (i po mogucnosti poziciju broj 1) nije primoran da ide u predizborne koalicije, jer mu to na kraju krajeva vise moze skoditi.
-> slazem se da je otvoren i ostar dijalog u porodici potreban, samo sto stavljanje SDPa i Radoncica u istu recenicu barem ja ne shvatam ni kao "otvoren" ni kao "ostar" ni kao "dijalog"
- felipe kajetano
#1475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Druze ne sikiraj se za plastiku...poslije oktobra pojescemo je k'o krisku majoneze u sretna vremena ..sami pali sami se ubili jbgjeza u ledja wrote: Pedja, sta NS namjerava uciniti da sprijeci ekolosku katastrofu u BiH, trajno zastiti odredjena podrucja, te omoguci reciklazu (prije svega plastike) i debele kazne za krsioce zakona o zastiti prirodne sredine? Takodje, da li namjeravate pokretati kampanje ciscenja odredjenih zagadjenih podrucja, poput ovog jezera, a i drugih.