A po kriteriju znanja, nijedna od osoba koje si spomenula nije kvalitetno rješenje za Drugu gimnaziju.
@Jay - po kriteriju znanja iako nemam kompetencije da prosuđujem, evo možda nijedna od spomenutih osoba nije kvalitetno rješenje. Ono što ih odvaja od nove/stare direktorice je da nikada nisu ni probali. Nisu dobili priliku da pokažu znaju li ili ne znaju. Ona je dobila priliku, dva puta pala i opet dobila priliku da nastavi padati tj. ne ona jer ona niže ne može već djeca koju ta škola obrazuje i odgaja.
Zar nije "ikebana"???? Osim toga ima tema o KLjujiću, ima tema o namješteni natječajima, ali ne zanimaju oni nikoga dok se ne radi o S. V. Dakle, princip je da se nema principa
@Katarina - ako želiš baš u detalje on jeste ikebana na stranu koliko ga mi svi volimo i poštujemo. Gdje ga ovih dana možeš vidjeti da nešto značajno radi. Nema ga nigdje. Od onakve ljudine predao se i povukao u naletu ovih ala. Prodao svoju dušu za mjesto slijedećeg gradonačelnika. Na stranu, lično mislim da bi bio sjajan za tu poziciju, ali narod ga je volio, gledao u njega imao očekivanja, a njega nigdje. Zato je ikebana. Druga je stvar kako ti zlo sebi definiraš ikebanu. Ali realno kada pogledaš u ovim godinama on jeste to.
Drugo, naš lični izbor je i ako hoćemo učestvovati samo u ovoj temi i to nam je dovoljno. Šta pokazuje se time što skacemo sa teme na temu. Da smo sveopšte zaineresovani. Ali koji bilo kome od nas zabranio da bude zainteresovan za samo jednu temu. Možda ja hoću samo temu o sanji...to mi je super cool. Izvan toga mi nista ne treba. Kroz to raspravim i vlast, i konkurse, i ubogi sdp i sve to. Sanja nikada nije nazivala SDP, FTV ili bilo šta ali jei vrlo jasna distinkcija između obićnih građana i onih na koje je sanjina priča uspmjerena. Pametnom je i išaret dosta. Ne mora se sve izreči da bi bilo jasno. A sad je stvar zle predrasure i želje da se lično nađemo u sanjinim tekstovima kako bi mogli sebe doživljavati kao žrtve pa ako ništa sanjinog pisanja. Ja sebe tako ne doživljavam. A što se sanje tiče, ona jeste žrtva relanog sistema, između ostalog i svog pisanja. Greška joj je što je mislila da u ovakvoj zemlji može ljude necemu naučiti, a suštinski trebala je kao i ostali narod šutiti, pustiti da stvari pored nje prolaze i kako se od grada i države za koju smo se borili pravi jedan koncentracio logor. šteta da nije bila takav debelokožac i onda iz sjene mijenjala radna mjesta i pozicije. Sreća za nju da čista obraza i uzdignute glave može proci jer zna da je pokušala. Mogu li drugi?
i osim toga, kada je i kritikovala forume to je bilo zbog jezika mržnje koji se ovdje svakodnevno može pročitati. Da ne shvatiš pogrešno, ne samo ovom forumu već i drugima. Nekako je ženi valjda najbliži bio ovaj o njoj. Ne znam da ona plače zbog kritike ali svakako trebalo bi provjeriti. Mogla bi plakati zbog nepravde i toga u šta se grad pretvorio (ovdje nije riječ o sarajevu kako ga ona spominje nego svim ljudima) jer teško da na forumu pišu ljudi o kojima ona u tekstovima govori.
i na isti način kako smo mi samo na ovoj temi ti imaš izbor da svaki dan budeš na drugoj a ovu izbjegavaš jer je sanja dobila više od jednog na svojoj strani ne zato što ona to hoće nego zato što je to zaslužila.