Senad Lulic vs Tottenham H. (Young Boys, Bern SUI) 17-8-2010
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- legionar2010
#1451 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
evo mog imenjaka...
-
JEDRILICA
#1452 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Igra i desnom i lijevom bez problema
- dinty2
#1453 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
stvarno je dobar igraclegionar2010 wrote:evo mog imenjaka...![]()
i ofanzivno i defanzivno
i lijevom i desnom
i brzina i tehnika i sut
ako ga susic ne zovne,,,,,stvarno je konj
-
klixober
#1454 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ognjen Vranjes solidno igrao za Sheriff protiv Basela,izgubili su "samo" 1-0 u Svicarskoj i moguce cak da se plasiraju u Ligu prvaka,a osigurali su minimalno Ligu Uefa.
- jutarnji
#1455 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Svaka cast, mali igra k`o zmaj, ima potrebnu dozu drkosti, bice on igracina.legionar2010 wrote:Senad Lulic vs Tottenham H
Nema on sta traziti, ako ga ne pozove, hvala na svemu i dovidjenja Pape.dinty2 wrote:ako ga susic ne zovne,,,,,stvarno je konj
- kokuz_sa
#1456 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
nudi se momak nama u mladu reprezentaciju..pitanje dal ga uzet ili ne..
mada impozantno zvuci postigao 42 pogotka makar i u juniorima
HAJDUKOV junior Ivan Lendrić trenutno je na posudbi u BiH prvoligašu Zrinjskom, za koji je u prva tri kola već zabio tri pogotka i trenutno je vodeći na ljestvici strijelaca.
Nakon što je u juniorskoj konkurenciji Hajduka zabio 42 pogotka, nije uspio izboriti se za mjesto u prvoj momčadi kod Stanka Poklepovića i zato je poslan na posudbu.
"U Mostaru se osjećam odlično, lijepo sam primljen i nisam pogriješio što sam došao u Zrinjski. Nakon odrađenih priprema s Hajdukom vidio sam da trener ne računa na mene. Nisam htio grijati klupu i odlučio sam prihvatiti ponudu Zrinjskog", rekao je za --- SPAM --- Lendrić koji je u ovom premijerligašu uspješno naslijedio još jednog bivšeg hajdukovca Matu Dragičevića.
"Drago mi je zbog golova koje sam zabio i nadam se da će ih biti još više. Ovo mi je tek prva seniorska sezona i želim ostati čvrsto na zemlji. Ne žuri mi se natrag u Hajduk jer se želim razvijati. Ovdje bih volio ostati cijelu sezonu i pomoći Zrinjskom da osvoji titulu", kaže Lendrić prisjetivši se Luke Modrića koji je u svojoj karijeri imao sličan put.
Mladi napadač bio je član mlade hrvatske reprezentacije, ali ga je u posljednje vrijeme izbornik Grnja zapostavio jer su prednost dobili Kramarić, Vukušić, Maglica... "Igrao sam u kvalifikacijama i sve je bilo dobrro, ali me izbornik kasnije izostavio s popisa za EP", žali Lendrić kojem se u međuvremenu otvorila mogućnost da zaigra za BiH reprezentaciju, s obzirom na to da mu je otac rođen u Čapljini.
"Bilo je nekih kontakata i postoji mogućnost da nastupim za BiH. Kad bi uskoro stigao poziv, razgovarao bih s obitelji i odlučio što je najbolje za mene. Rano je još pričati o tome. Rođen sam u Splitu i Hrvatska je moja zemlja, ali ako me nestave ignorirati u hrvatskim selekcijama, ne vidim zašto ne bih zaigrao za BiH reprezentaciju", kaže Ivan.
mada impozantno zvuci postigao 42 pogotka makar i u juniorima
HAJDUKOV junior Ivan Lendrić trenutno je na posudbi u BiH prvoligašu Zrinjskom, za koji je u prva tri kola već zabio tri pogotka i trenutno je vodeći na ljestvici strijelaca.
Nakon što je u juniorskoj konkurenciji Hajduka zabio 42 pogotka, nije uspio izboriti se za mjesto u prvoj momčadi kod Stanka Poklepovića i zato je poslan na posudbu.
"U Mostaru se osjećam odlično, lijepo sam primljen i nisam pogriješio što sam došao u Zrinjski. Nakon odrađenih priprema s Hajdukom vidio sam da trener ne računa na mene. Nisam htio grijati klupu i odlučio sam prihvatiti ponudu Zrinjskog", rekao je za --- SPAM --- Lendrić koji je u ovom premijerligašu uspješno naslijedio još jednog bivšeg hajdukovca Matu Dragičevića.
"Drago mi je zbog golova koje sam zabio i nadam se da će ih biti još više. Ovo mi je tek prva seniorska sezona i želim ostati čvrsto na zemlji. Ne žuri mi se natrag u Hajduk jer se želim razvijati. Ovdje bih volio ostati cijelu sezonu i pomoći Zrinjskom da osvoji titulu", kaže Lendrić prisjetivši se Luke Modrića koji je u svojoj karijeri imao sličan put.
Mladi napadač bio je član mlade hrvatske reprezentacije, ali ga je u posljednje vrijeme izbornik Grnja zapostavio jer su prednost dobili Kramarić, Vukušić, Maglica... "Igrao sam u kvalifikacijama i sve je bilo dobrro, ali me izbornik kasnije izostavio s popisa za EP", žali Lendrić kojem se u međuvremenu otvorila mogućnost da zaigra za BiH reprezentaciju, s obzirom na to da mu je otac rođen u Čapljini.
"Bilo je nekih kontakata i postoji mogućnost da nastupim za BiH. Kad bi uskoro stigao poziv, razgovarao bih s obitelji i odlučio što je najbolje za mene. Rano je još pričati o tome. Rođen sam u Splitu i Hrvatska je moja zemlja, ali ako me nestave ignorirati u hrvatskim selekcijama, ne vidim zašto ne bih zaigrao za BiH reprezentaciju", kaže Ivan.
- zecko_kupuz
#1457 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ovo je najjače - "ako me neće Hrvatska, odoh ja u BiH". Naše reprezentacije dođu kao sredstvo cijenkanja.
Ali kao da se danas drži do ponosa, ako išta valja treba ga maznuti i ćaos. 
-
Richard Peti
- smoki_choko
#1459 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
evo jos jednog potencijalnog reprezntativca. igra sa muratovicem u sturmu. veceras ga gledam protiv juventusa. sad covjek pogodi stativu.
HARIS BUKVA
http://en.wikipedia.org/wiki/Haris_Bukva
HARIS BUKVA
http://en.wikipedia.org/wiki/Haris_Bukva
-
Manager19sa
#1460 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kakva majstorija Ibricica
Ibro - Unirea 2:1

Ibro - Unirea 2:1
- Ridjobrki
#1461 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
I asistencija za treći.Manager19sa wrote:Kakva majstorija Ibricica![]()
![]()
![]()
Ibro - Unirea 2:1![]()
![]()
- zecko_kupuz
#1462 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ako Muratović nije igrao onda će Štilić najvjerovatnije umjesto njega uskočiti. Iako je glupav argument, prema izvještaju na stranici UEFA-e ispade da su i on i Burić bili prilično "aktivni" u pobjedi svog tima. I vidim da je Štilić (uobičajeno) glavni odgovorni u Lechu, kao i taj mali Bukva u Sturmu i Medunjanin u Maccabiju. 
I da, svaka čast Ibri. Čini se da je i Vaha na dobrom putu s Dinamom.
I da, svaka čast Ibri. Čini se da je i Vaha na dobrom putu s Dinamom.
-
Manager19sa
#1463 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jos da ovaj mali Bukva igra lijevog beka ili defanzivnog veznog

- alphonse kauders
#1464 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ja ne znam, ali fakat vjerujem da uz malo discipline i boljeg defanzivnog rada Ibricic moze igrati nekog centralnog veznog, nešto poput Schweinsteiger (meni liče oni stilom igre dosta), i uz kvalitetnog zadnjeg veznog (Rahimića) činiti mrak zadnju vezu reprezentacije.
Njega uopšte ne treba gurati na krilo niti na ofanzivnog veznog (tu je ipak Miske tata, samo kad hoće), jer i gore pomenuti Schweinsteiger se preporodio otkad ga je Van Gaal stavio na novu defanzivniju centralnu poziciju.
Al' k'o da vidim da tu Pape planira Murata (fakat neka mi neko kaže jednu dobru utakmicu koju je taj čovjek odigrao - možda domaća protiv Estonije????).
Njega uopšte ne treba gurati na krilo niti na ofanzivnog veznog (tu je ipak Miske tata, samo kad hoće), jer i gore pomenuti Schweinsteiger se preporodio otkad ga je Van Gaal stavio na novu defanzivniju centralnu poziciju.
Al' k'o da vidim da tu Pape planira Murata (fakat neka mi neko kaže jednu dobru utakmicu koju je taj čovjek odigrao - možda domaća protiv Estonije????).
-
klixober
#1465 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Stilic je asistirao za jedini gol,tj. pobjedu Lech-a:
Buric je branio cijelu utakmicu jako dobro i trebao bi biti 3. golman.
Ibricic

Ibricic
- smoki_choko
#1466 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
preko 8KM kvota na lech. malo mi neocekivano al zasluzena pobjeda lechakomeba wrote:Stilic je asistirao za jedini gol,tj. pobjedu Lech-a:
Ibricic![]()
- cyprus
#1467 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A meni nejasno što je onolika kvota na Lech bila
Pa ko da je Dnipro Chelsea 
- smoki_choko
#1468 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
vjerovatno zato sto su katastrofalno odigrali pretkola lige prvaka gubili kuci od nekih nepoznatih ekipacyprus wrote:A meni nejasno što je onolika kvota na Lech bilaPa ko da je Dnipro Chelsea
-
upaljac83
- cyprus
#1470 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ispod očekivanja da, ali katastrofalno ne... Pojam katastrofa je rezervisao neki drugi klub, nećemo ga imenovatsmoki_choko wrote:vjerovatno zato sto su katastrofalno odigrali pretkola lige prvaka gubili kuci od nekih nepoznatih ekipacyprus wrote:A meni nejasno što je onolika kvota na Lech bilaPa ko da je Dnipro Chelsea
- amar007
#1471 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Golcina Ibricica stvarno, da covjek igra za Mamica otis'o bi u englesku za 20 miliona ojra..
- smoki_choko
#1472 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
ako nije katastrofa pobijedi jednog inter bakua u gostima 1-0 a onda kuci izgubiti od iste ekipe i jedva na penale proci, onda ti fakat nemas pojma o bilo kakvom znacenju pojma katastrofecyprus wrote:Ispod očekivanja da, ali katastrofalno ne... Pojam katastrofa je rezervisao neki drugi klub, nećemo ga imenovatsmoki_choko wrote:vjerovatno zato sto su katastrofalno odigrali pretkola lige prvaka gubili kuci od nekih nepoznatih ekipacyprus wrote:A meni nejasno što je onolika kvota na Lech bilaPa ko da je Dnipro Chelsea
- cyprus
-
klixober
#1474 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Lech je bio dosta bolji od Dnipra,gledao sam veci dio utakmice.Za nadati se da ce i kuci u revansu odigrati ovako dobro...Dva Bosanca/Hercegovca u Lechu,svakako tim za kojeg vrijedi navijati u Ligi Uefa...
- Baltazar_khan
#1475 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Uh, al udara ovaj sportin ba po Džeki...Kad slava udari u glavu ili kad igrač glumi selektora
U Bosni i Hercegovini živi skoro četiri miliona selektora. Svi su stručni, pametni i sa jasnom vizijom. Svi imaju prava rješenja i zbog toga je baš teško biti pravi selektor. Nije jednostavno biti Safet Sušić. Svi su pametni, svi znaju ko treba da igra, a taktiku imaju u malom prstu.
Sve je to normalno, tako je valjda u svakoj zemlji na svijetu gdje se voli magična igra čiji je cilj probaciti loptu između dva direka jednake visine. Ali, kad jedan od najboljih igrača reprezentacije počne da izigrava selektora, e to je već problem. Veliki problem, koji nešto govori.
Elem, Edin Džeko je prije nekoliko dana kroz novine preporučio jednog igrača Safetu Sušiću. Jer, selektoru, odnosno reprezentaciji, treba lijevi bek. Očajni Pape samo što nije objavio konkurs u dnevnim novinama. I na press konferenciji nakon utakmice sa Katarom zavapio je: nađite mi lijevog beka, pa ćete vidjeti šta mogu. Ali, ovo je Sušić rekao novinarima, a ne igračima. Vjerovatno je Džeko pogrešno shvatio poruku.
Tako je mladi Edin odlučio da agitira za svog prijatelja Amira Spahića, nogometaša Slaska iz Wroclawa, bivšeg igrača Željezničara i Torpeda iz Moskve. Naizgled lijepa gesta, ali avaj... Njih dvojica su u biti dobri prijatelji; Edin i Amir su nerazdvojni za vrijeme odmora u Sarajevu, a često posjećuju jedan drugoga u Njemačkoj, odnosno Poljskoj. I jasno je da je prijateljska linija zaslužna da Džeko preporuči selektoru Spahića kao novog lijevog beka.
Međutim, pitanje je da li je Edin preporučio Amira selektoru jer je dobar igrač, ili mu nedostaje jaran s kojim će zatvarati sarajevske kafane i s kojim će bijesnim automobilima juriti kroz crveno. Što zna cijelo Sarajevo. Da li je Spahić pravo rješenje za lijevi bok jer to Džeko iskreno misli ili je to pokušaj da se ojača klan u reprezentaciji koji je svoje korjene dobrano pustio u vrijeme mandata Ćire Blaževića.
Taj klan se razvija, stekao je respekt među ostalim igračima i svi zaziru od njega. Taj klan se želi nametnuti i Sušiću, vršeći pritisak na njega ko bi trebao igrati u reprezentaciji. Džeko je prije to radio u rukavicama. A sada to čini bez ikakvog ustručavanja. Toliko drsko da je i preko novina odlučio da izrazi svoje viđenje kadrovskih rješenja u nacionalnoj selekciji.
Interesantno je da Džeko nije Sušiću predložio, primjerice, Samira Merzića, pomalo zaboravljenog lijevog beka, s kojim je Edin dijelio dobro i zlo u prvim mjesecima boravka u Češkoj. Jeli su iz istog tanjira, spavali u istom stanu, trenirali zajedno, jedan drugog hrabrili i bodrili... Kad je postao planetarna zvijezda zaboravio je Merzića. Šteta! Ili, zašto Džeko ne predložio Sušiću kvalitetne igrače kakvi su Admir Ljevaković i Aidin Mahmutović iz Teplica. Odlično ih poznaje. Zna da ih vodi njegov trener Jiri Plisek. Zna, i to vrlo dobro, da su Mahmutović i Ljevaković igrači njegovog (Džekinog) menadžera Irfana Redžepagića. Zbog korektnosti prema svom menadžeru koji ga je izvukao iz blata i dao mu hljeb u ruke. Ne, Džeki treba jaran za sarajevske klubove i kafane.
Nema sumnje da se Džeko posljednjih godinu dana promjenio. Nije to više dečko s kojim se može razgovarati. Znaju to novinari, znaju navijači, znaju saigrači i treneri. Džeko je sada mister 40 miliona eura. S njim se teško komunicira, on se više ne javlja na telefon, novinare škartira, iako je do prije godinu dana uvijek bio na dispoziciji. I radovao se kad bi objavili tekst o njemu, trčao da da izjavu...
Zaboravio je Džeko da je vijek nogometaša kratak. I prije nego što se okrene oko sebe, već je kraj karijere. Vremena se mijenjaju... Za nekoliko godina će hodati svojim rodnim gradom, a da niko na njega neće obraćati pažnju. Prije njega su velike zvijezde bh. selekcije bili Baljić, Barbarez, Bolić, Konjić... Sada su obični smrtnici, ljudi koji žive normalan život.
Edin je zaboravio da grad Sarajevo nikada nije imao zvijezde. Zaboravio je da se u šeheru nije padalo na koljena ni jednom Mirzi Delibašiću, ni Safetu Sušiću, ni Ivici Osimu, koji su, by the way, ljudske i sportske gromade za sve vremena. Za razliku od tamo nekog dijamanta. Što prije dragi Džeko shvatiš koliko je loše parati nosom nebo, to će biti bolje za tvoju karijeru i za tvoj status u društvu koje te okružuje.