E moj sulejmane, ljudi obicno kada kupuju tako polovan auto stave sa strane min 1000 KM, koje moraju odmah po kupovini uluziti u njega, da bi znali sta voze... Da nije bijeli Megane dCi karavan, sa original 147.000 km na satu ?sulejman__ wrote: ...nemam auto ni punih 3 mjesec vec sam preko 2000 maraka u njega ulozio
Vase naredno vozilo ce biti ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#1451 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
-
530i
#1452 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Nudim ti Sulejmane hiljadu eura keša da te riješim problema 
- drndalo
#1453 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Da mu vratis sve ulozeno ? 
- vukojebina
#1454 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
hahaha, sta je bilo, mora da je prokiso...i dodju strucnjaci i kazu, to je trenutno u BiH najbolji omjer ulozeno-dobiveno...
-
goran16v
#1455 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Sulejmane, sulejmane, pa sto ti je ovo trebalo dragi sulejmane...?! 
-
530i
#1456 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Da ga riješim muka od francuskog smeća...ili možda da se trampimo, dam mu golfa 2 gtd '86 godina...ključ za ključ..drndalo wrote:Da mu vratis sve ulozeno ?
- drndalo
#1457 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Nemoj, malo je, za Golfa II mora da ti doplati jos bar 700 KM, nema te nidje ispod toga...
-
sulejman__
#1458 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
sta da ti kazem ... reno vise nece uci u moju avliju ...goran16v wrote:Sulejmane, sulejmane, pa sto ti je ovo trebalo dragi sulejmane...?!
-
Mr.Fundamental
#1459 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Bez uvrede Sulejmane, ali ti se možeš samo ljutit na samog sebe kad si dozvolio da te taj prodavač tako grdno prevesla uvalivši ti to smeće od auta, jer da je to auto održavano, neovisno o marci nemoguće da se toliko kvari. Istina ima Reno historiju auta sumnjivog kvaliteta (kao oni iz 90-ih napunjeni elektronikom, ili predzadnje generacije Lagune). Ali poznato je koliko treba biti oprezan kod kupovine polovnog, prije kupovine treba odradit čitav jedan niz sigurnosnih koraka kako se ne bi desio taj tvoj slučaj.Auto koje želiš kupit treba obavezno odvući na detaljan pregled u servis ili majstoru kojem ti vjeruješ, da mu se utvrdi stanje. A iz tvoje priče meni se čini da si ti to sve preskočio, i na kraju si dobio mačka u vreći. Svako auto koje je neodržavano, rastandarano, nemarno voženo... zadat će ti slične glavobolje.sulejman__ wrote:sta da ti kazem ... reno vise nece uci u moju avliju ...goran16v wrote:Sulejmane, sulejmane, pa sto ti je ovo trebalo dragi sulejmane...?!
Evo nedavno jedan moj poznanik je imao sličan slučaj: htio uzeti Accenta, upecao se na vrlo privlačnu cijenu.Odvukli ga na servis-kad tamo mu lik nakon pregleda otvoreno rekao da je ovo smeće od auta, totalno neodržavan, turbina se treba promjenit,još masa nekih dijelova u jadnom stanju...u stanju kakvom jest to auto ne vrijedi ni pola tražene sume.A inače je riječ o vrlo pouzdanom i solidnom modelu.
Moje drugo auto u porodici je Renault Scenic, bliži član familije ima Meganea, auta ko bombon slušaju. Naravno tokom godina bio je tu i tamo poneki popravak ali daleko od toga da auto proglasim nepouzdanim i lošim.
- basicm
#1460 Vase naredno vozilo ce biti ?
Sulejmane brate 
Da je bar neko znao da nas odvrati od ovog belaja, samo dusmanu treba predloziti da kupi RenoLa.
A sto se tice pametovanja tipa trebao si ovo ono, kupio auto ni 4 godine staro sa 70 hiljada i svim servisima u BiH. I opet ne valja, i ne moze me cijeli svijet vise ubijediti da valjaju. Bolja Lada od njih.
Da je bar neko znao da nas odvrati od ovog belaja, samo dusmanu treba predloziti da kupi RenoLa.
A sto se tice pametovanja tipa trebao si ovo ono, kupio auto ni 4 godine staro sa 70 hiljada i svim servisima u BiH. I opet ne valja, i ne moze me cijeli svijet vise ubijediti da valjaju. Bolja Lada od njih.
- drndalo
#1461 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Pa dobro, evo ja ti na nevidjeno dajem onda za njega malo manje koliko slicna Lada kosta, jer je Lada bolja... Ne znam ni boju, ni motor, ali ako je domaci sa 70.000 km, toliko se mogu pruziti...
Ne pojasni ti sta ti tacno na njemu ne valja, da znam traziti...?
Ne pojasni ti sta ti tacno na njemu ne valja, da znam traziti...?
-
direstraits0078
#1462 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
basicm wrote:Ne znam koje, ali Renault akobogda nece biti. Nikad vise.
Ala te je neko navukao na tanak led... I sad ti Napoleon i Mitterand krivi.
Kupi odmah G2, tu nemas sta da se mislis, ko te god udari na cesti, cak i bicikl, izvucices deblji kraj.
- basicm
#1463 Vase naredno vozilo ce biti ?
Da sam htio Golfa kupio bih ga umjesto ovoga. Ja samo govorim onako kako jeste, ne branim nesto a da nemam pojma o njemu, nego na svom primjeru sam vidio sta je razlika u autima i njihovoj kvaliteti. Znam da ce se iz ovoga opet izroditi prepirka svabe i protiv njih, ali da mogu nazad ja ovo vise ne bih kupio.
-
technoGeek
#1464 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Da je kupio VW-a, BMW-a ili Mercedesa bilo bi samo "naletio na primjerak koji nije odrzavana", a ne odmah Reno smece i tako to. Smijesni komentari.
- Better Man
#1465 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Majstore, ti si napravio grešku, jer nisi detaljno provjerio i ispitao auto koje kupuješ! Ovo ti se moglo desiti sa bilo kojom markom auta! Danas svako auto koje kupiš novo i održavaš ga po upustvima proizvođača će ti trajati i biti ispravno. Nije ti Renault kriv, već onaj ko ti je uvalio neodržavano auto, a i ti koji nisi pazio! Prije par mjeseci bio kod Bunje na zamjeni sjelice i pričaju mi kako ih je neki čovjek nazvao i dao im broj šasije Meganea 2 kojeg je htio kupiti da mu provjere stvarnu kilometražu itd. Na satu je pisalo da je prešao 170 hiljada km, ali kad su oni provjerili ispostavilo se da je auto prešao 380 hiljada km. sjebali se ovi kod Bunje i sami rekli da se ne bi usudili to auto uzeti zbog velike kilometraže. To je čist primjer koliko znaju prodavci polovnih auta vratiti kilometražu. Zato ne vjerujte u ono što vidite, već pravac servis i provjerite pravu istoriju auta!sulejman__ wrote:sta da ti kazem ... reno vise nece uci u moju avliju ...goran16v wrote:Sulejmane, sulejmane, pa sto ti je ovo trebalo dragi sulejmane...?!
- vukojebina
#1466 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
hahahaha, vama covjek da kaze, hej kupio sam novog renoa, i sjebo sam se, non stop neke zajebancije, sitni kvarovi, trolovi poput betterman-a bi se nasli da to opravdaju i da okrive vlasnika auta...a najjaca fora mi je ubjedljivo "ovo se moglo desit sa bilo kojom markom auta" aaaahahahaha, grohotom se smijem...isto onda kad se javilo par likova ( dobro obratiti paznju, vise osoba, znaci ne samo jedan) i pozalili se da im je procurio megane, tj pojavila se voda unutra, strucnjaci su takodjer opravdavali famoznom recenicom da se to moglo desit bilo kojem autu, i kao da to uopste nije strasno, to se malo zacepili neki kanali kud se slijeva voda...
nego betteru, nesto ti meni plaho visis kod bunje, i zamisli, svaki put samo sijalice mijenjas..da ti nama ne lagis malo ovdje???
nego betteru, nesto ti meni plaho visis kod bunje, i zamisli, svaki put samo sijalice mijenjas..da ti nama ne lagis malo ovdje???
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#1467 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Prosli mjesec vodena pumpa na Golfu VI otisla. Star 4 mjeseca.vukojebina wrote:hahahaha, vama covjek da kaze, hej kupio sam novog renoa, i sjebo sam se, non stop neke zajebancije, sitni kvarovi, trolovi poput betterman-a bi se nasli da to opravdaju i da okrive vlasnika auta...a najjaca fora mi je ubjedljivo "ovo se moglo desit sa bilo kojom markom auta" aaaahahahaha, grohotom se smijem...isto onda kad se javilo par likova ( dobro obratiti paznju, vise osoba, znaci ne samo jedan) i pozalili se da im je procurio megane, tj pojavila se voda unutra, strucnjaci su takodjer opravdavali famoznom recenicom da se to moglo desit bilo kojem autu, i kao da to uopste nije strasno, to se malo zacepili neki kanali kud se slijeva voda...
P.S
Ti vjerovatno zivis jos u vremenu TAS-a i golfa dizela kad je bio pojam.Ta vremena su i danas prisutna u BiH i odlika su naseg "ucebalog" misljenja i predrasuda. Izadjite malo iz BiH pa pogledajte sto se JOŠ vozi osim Nijemaca.
- shecher
#1468 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
treba kupovati novo auto, makar se moralo čekati godinu-dvije da se saberu pare. ostalo je samo rizik...
-
goran16v
#1469 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Na tih godinu - dvije da se saberu pare za nov auto dodaj iza po jednu nulu...shecher wrote:treba kupovati novo auto, makar se moralo čekati godinu-dvije da se saberu pare. ostalo je samo rizik...
- vukojebina
#1470 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Miro Spiro wrote:Prosli mjesec vodena pumpa na Golfu VI otisla. Star 4 mjeseca.vukojebina wrote:hahahaha, vama covjek da kaze, hej kupio sam novog renoa, i sjebo sam se, non stop neke zajebancije, sitni kvarovi, trolovi poput betterman-a bi se nasli da to opravdaju i da okrive vlasnika auta...a najjaca fora mi je ubjedljivo "ovo se moglo desit sa bilo kojom markom auta" aaaahahahaha, grohotom se smijem...isto onda kad se javilo par likova ( dobro obratiti paznju, vise osoba, znaci ne samo jedan) i pozalili se da im je procurio megane, tj pojavila se voda unutra, strucnjaci su takodjer opravdavali famoznom recenicom da se to moglo desit bilo kojem autu, i kao da to uopste nije strasno, to se malo zacepili neki kanali kud se slijeva voda...
P.S
Ti vjerovatno zivis jos u vremenu TAS-a i golfa dizela kad je bio pojam.Ta vremena su i danas prisutna u BiH i odlika su naseg "ucebalog" misljenja i predrasuda. Izadjite malo iz BiH pa pogledajte sto se JOŠ vozi osim Nijemaca.
da si ti meni ziv i zdrav, ja odavno van bih, i povrh svega toga, gdje ja zivim, kao i u ostatku evrope nijemci ubjedljivo na vrhu..no, to uopste nije tema ove emisije... nego kako to, ti mi savjetujes da se osvrnem malo i da vidim da postoji jos nesto osim nijemaca, a i sam vozis sesticu...ili i ti nama malo lagis ovdje??
- matsuda
#1471 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
goran16v wrote:Na tih godinu - dvije da se saberu pare za nov auto dodaj iza po jednu nulu...shecher wrote:treba kupovati novo auto, makar se moralo čekati godinu-dvije da se saberu pare. ostalo je samo rizik...
Nova auta su izuzetno pristpacna i ukoliko zaista ne znas sta radis, a ides kupovati polovno auto koje ima petocifrenu cijenu najvjerovatnije ces zavrsiti kao ovi junaci iznad koji kukaju i krive proizvodjaca - a ne kontaju da su oni ti kojima su nabijene magarece usi i trebaju kriviti iskljucivo sebe.
Ali sto bi fino k'o gospodin sjedio u novom autu i najveca briga ti bila to sto oni debili ne spustaju cijene goriva i ne zamaras se nekakvim lamelama, zamajcima, remenima, kujčićima-pajčićima? Kad mozes uzeti uveženog iz Njemačke, baba ga vozala, sa 150.000 na satu....
- basicm
#1472 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Nova auta su najgora moguca opcija.
Pad vrijednosti je toliki da je to bacanje para u maglu. A to sto govoris o rizicima polovnog auta i da smo mi kao nasamareni, a da nije do kvaliteta nekih brendova, je apsurd, iz razloga sto svi znamo da nisu ni priblizno slicni po kvalitetu. Ja isto ne volim VW, nisam imao para da uzmem BMW koji volim, tako da sam odlucio da uzmem Megane, 3,5 godine star kupljen u BiH, za 45% vrijednosti novog auta (ovo ti je jos jedan odgovor za novo auto). Ali nisam ja kriv sto je on kao od papira, svaki dan novi zvuk. Da se razumijemo, auto ide, ali osjetis kako brzo propada uz svu njegu koju mu pruzam. I ja za razliku od ostalih pricam iz vlastitog iskustva, ne zbog nekih emocija ili kopleksa, kako kod koga.
I VW opet ne volim, ali sad mnooogo vise cijenim. Ali zato volim Skodu, i ona bi mogla biti najveci favorit za sljedece, ali ne Favorit nego Octavia
Pad vrijednosti je toliki da je to bacanje para u maglu. A to sto govoris o rizicima polovnog auta i da smo mi kao nasamareni, a da nije do kvaliteta nekih brendova, je apsurd, iz razloga sto svi znamo da nisu ni priblizno slicni po kvalitetu. Ja isto ne volim VW, nisam imao para da uzmem BMW koji volim, tako da sam odlucio da uzmem Megane, 3,5 godine star kupljen u BiH, za 45% vrijednosti novog auta (ovo ti je jos jedan odgovor za novo auto). Ali nisam ja kriv sto je on kao od papira, svaki dan novi zvuk. Da se razumijemo, auto ide, ali osjetis kako brzo propada uz svu njegu koju mu pruzam. I ja za razliku od ostalih pricam iz vlastitog iskustva, ne zbog nekih emocija ili kopleksa, kako kod koga.
I VW opet ne volim, ali sad mnooogo vise cijenim. Ali zato volim Skodu, i ona bi mogla biti najveci favorit za sljedece, ali ne Favorit nego Octavia
- Better Man
#1473 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Pregori sijalica, pa odem da je zamjenim, jer mi je usput, onda dođe vrijeme da skinem zimske gume i stavim ljetne, pa odem i to da uradim, a onda dođe redovni servis i zato ispadne da sam non stop kod Bunje. Mene auto da kucnem u drvo odlično sluša i nisam imao nikakvih kvarova izuzev redovnih servisa i zamjene potrošne robe! Nekad se potrefe dobre sijelice, pa znaju izdržati i više od godinu dana. Svako polovno auto je mačak u vreći i ako nije održavano, možeš očekivati da će ti se dešavati razni problemi, odnosno kvarovi kao posljedica neodržavanja auta! Šta ćemo sa čovjekom koji je kupio glanc novog Passata i imao sa istim bruku problema, da bi se na kraju ispostavilo da isti i nije bio baš nov, tačnije bio je udaren, pa je popravljen i lakiran i uvaljen kupcu kao nov! Ovaj slučaj se desio u Austriji. Zato kad kupujete polovno auto otvorite milion očiju, a i kad kupujete novo da vam se ne desi kao što se desilo tom čovjeku sa Passatom!vukojebina wrote:hahahaha, vama covjek da kaze, hej kupio sam novog renoa, i sjebo sam se, non stop neke zajebancije, sitni kvarovi, trolovi poput betterman-a bi se nasli da to opravdaju i da okrive vlasnika auta...a najjaca fora mi je ubjedljivo "ovo se moglo desit sa bilo kojom markom auta" aaaahahahaha, grohotom se smijem...isto onda kad se javilo par likova ( dobro obratiti paznju, vise osoba, znaci ne samo jedan) i pozalili se da im je procurio megane, tj pojavila se voda unutra, strucnjaci su takodjer opravdavali famoznom recenicom da se to moglo desit bilo kojem autu, i kao da to uopste nije strasno, to se malo zacepili neki kanali kud se slijeva voda...
- Better Man
#1474 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Nema tog brenda i kvalitetnog auta koje će ti raditi bez greške ako ga neodržavaš! Svaki proizvođač je propisao za svoja vozila način održavanja i ako želiš da te auto dugo služi onda češ se pridržavati načina održavanja propisanog od proizvođača! Zato kad se kupuje polovan automobil mora se sve detaljno ispitati! Čitao sam slučaj čovjeka u Hrvatskoj koji je imao novo auto, ali desi mu se proširenje porodice i on odluči prodaii taj automobil, jer je manji i kupiti veći do 2 godine starosti. kako nije ništa našao što mu odgovara odluči kupiti novo. I taman kad je sve sredio vidi u novinama oglas za auto staro 2 godine i nešto ga privuće i ode da vidi pomenuti automobil. Vidi on automobil tip top i kupi ga. Nakon kratkog vremena pođu mu se javljati problemi i on ode u servis da sve detaljno ispita. I majstori ustanove da je navedeni automobil imao totalnu štetu, tj. bio slupan i rekli mu da bi voljeli znati koje majstor koji je sredio auto nakon sudara, jer bi ga oni odmah zaposlili. Sam čovjek je priznao svoju grešku što nije svaki detalj auta pogledao i detaljno sve ispitao prije nego je isti kupio. Mislim da nije napisao o kojem je automobilu riječ. Zato bez detaljne provjere i utvrđivanja stvarnog stanja nema kupovine atomobilabasicm wrote:Nova auta su najgora moguca opcija.
Last edited by Better Man on 08/06/2012 08:32, edited 3 times in total.
-
frngla
#1475 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
e ja stvarno ne vjerujem svojim ocima kakve gluposti ovdje čitam...