Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Jeff Bingham

#1451 Re: Mobilni all about

Post by Jeff Bingham »

znam par ljudi sa huaweiem, i izuzetno su zadovoljni :thumbup: doduse, pojma nemam koji modeli
ema_

#1452 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Pomagajte, ljudi :-)

Ne znam kako, ali skočile su mi dvije od onih pet ikonica na dnu ekrana što budu, i sad su na ekranu gore. Kako da ih vratim nazad, svašta sam pokušavala, al neće :roll: (ono duže držati prst na ekranu, pa se pojave nake opcije itd.)
burekodsira

#1453 Re: Mobilni all about

Post by burekodsira »

hoces ti naprijed kameru :lol:
ema_

#1454 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Neka, de ti meni razriješi ovo :razz:

Image

Znači, phonebook i dialer su mi otišli u vis, a ove tri ikone dole stoje :D
AmoK

#1455 Re: Mobilni all about

Post by AmoK »

ema_ wrote:Neka, de ti meni razriješi ovo :razz:

Image

Znači, phonebook i dialer su mi otišli u vis, a ove tri ikone dole stoje :D
Drži duže od 2s na toj ikonici i samo je prebaci dole gdje i bila
ema_

#1456 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mariella

#1457 Re: Mobilni all about

Post by Mariella »

Ako moze preporuka :)

Planiram uzeti novi mobitel (ovi trenutni se raspadaju bukvalno :lol: ). Zasad sam naisla na samsung galaxy mini, jedino sto mi se ne svidja je sto nema flash i kazu da baterija ne traje bas dugo... Vidim da se ovdje dosta spominjao, pa ovi koji imaju mini, je li tacno to za bateriju?

Mobitel ce mi uglavnom trebati za standardno - poruke, pozivi, muzika, plus je da ima koliko toliko dobru kameru, i organizator/kalendar dobar jer vecinu obaveza na mobitel zapisujem :)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1458 Re: Mobilni all about

Post by bordo gandalf »

Evo da se javim posto imam taj mini...baterija mu nije jaca strana mada zna pregurati 3 dana sa kracim pozivima i porukama...ali kad se nakacis na wifi onda ode za tren :D organizator/kalendar ima i to solidan a mozes naci i aplikacija sto se toga tice ima i memo....sve u svemu ja sam zadovoljan jer nisam zahtjevan korisnik :)
Mariella

#1459 Re: Mobilni all about

Post by Mariella »

Ne vjerujem nesto bar zasad da cu net posebno koristiti pa to nece biti problem :) A sta ti mislis koliko je pametno kupiti neki bolji polovan? Ili je novo ipak novo :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1460 Re: Mobilni all about

Post by bordo gandalf »

Kupovina polovnog ti je kupovina macka u vreci, sto se mene tice ja bi uvijek novo kupio...mada se moze naletiti na dobar telefon...nikad se ne zna
Reufik Refko

#1461 Re: Mobilni all about

Post by Reufik Refko »

Raja, može li mi neko ukratko napisati najlakši način za download navigacije (garmin ili neka alternativna) za galaxy fit (android 2.2). Unaprijed Hvala! :thumbup:
Astrix

#1462 Re: Mobilni all about

Post by Astrix »

Mislim da ti na android ne moze garmin on ide samo na symbian i na windows, meni je bas nedavno jedan momak instalirao iGO navigaciju jako dobra, sve detaljne mape hrvatski jezik, sve.
neo7

#1463 Re: Mobilni all about

Post by neo7 »

Tacno, garmin ne moze a ja ti preporucujem IGO. Na torrentima mozes naci sve...vecinom su fajlovi od 1 do 3GB jer su ubacene mape citave Evrope pa ti samo selektiraj BIH,CRO,SRB (tj one koje su ti potrebne) skini, prati upustva i to je to!
Reufik Refko

#1464 Re: Mobilni all about

Post by Reufik Refko »

Hvala još jednom raja :thumbup:
ema_

#1465 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Nemam pojma gdje da pitam, pa ću ovdje probati :-) .

Naime, nestali su mi kontakti sa sim kartice :roll: . Ima li ikakva mogućnost da ih nađem? U starom mobitelu nisu, do sada nikad nisam imala problema kad bih prebacila sim u neki drugi mobitel, a sada ih više nigdje nema, ni u novom mobitelu, ni starom ni nigdje :| .

Može li se to kako povratiti ili šta već?
burekodsira

#1466 Re: Mobilni all about

Post by burekodsira »

android kontakte sinhronizuje sa gmailom sto znaci da bi ti trebali biti u gmail kontaktima pohranjeni. imas u imeniku opciju za sinhronizovanje... ali druga je prica ako si ih iz kontakata u gmailu izbrisala :D
drugi nacin takodje u imeniku da izaberes koje tj odakle da prikazuje kontakte (sim kartica, telefon, gmail...)
ema_

#1467 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Misliš da su oni poslani na gmail? :?

A zašto ih više ne čita ni stari mobitel?

EDIT

Kontakti su zapravo nestali prije novog mobitela, nisam ih vidjela ni na privremenom mobitelu :-) . Sada ih nema ni na starom mobitelu, ni privremenom ni novom pogotovo. Sad sam gledala, nema ni na gmail, samo 3 koja sam kreirala na onom privremenom mobu :sad: .

Ima li još kakav način da se povrate na sim, jer brisani nisu 100%?
zateznistub

#1468 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

ema_ wrote:Misliš da su oni poslani na gmail? :?

A zašto ih više ne čita ni stari mobitel?

EDIT

Kontakti su zapravo nestali prije novog mobitela, nisam ih vidjela ni na privremenom mobitelu :-) . Sada ih nema ni na starom mobitelu, ni privremenom ni novom pogotovo. Sad sam gledala, nema ni na gmail, samo 3 koja sam kreirala na onom privremenom mobu :sad: .

Ima li još kakav način da se povrate na sim, jer brisani nisu 100%?
Imas li te kontakte u novom SE telefonu?
Ako imas onda ih jeaparat sam prebacio iz SIM-a u memoriju telefona kad si prvi put cuhnula karticu u telefon i mozda si mahinalno u tom slucaju izabrala da se podaci sa SIM-a izbrisu.

A mozda i grijesim.

edit:
ovako se pisu gluposti kad u potpunosti ne procitas tekst koji citiras...nisam vidio da u kontakti nestali prije novog telefona. Sorry.
ema_

#1469 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Ma oni su nestali prije novog mobitela, mislila sam da je do tog privremenog jer ih nije čitao, kontala da je virus ili nešto, jer nije čitao ni memory card, ali sad ih nema nikako i nigdje, čak ni kad stavim sim u stari mobitel :( .
zateznistub

#1470 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

ema_ wrote:Ma oni su nestali prije novog mobitela, mislila sam da je do tog privremenog jer ih nije čitao, kontala da je virus ili nešto, jer nije čitao ni memory card, ali sad ih nema nikako i nigdje, čak ni kad stavim sim u stari mobitel :( .
Na tri razlicita mjesta imam brojeve plus hard copy.
Jedom davno mi se desila nesreca da sam izgubio borjeve...od tada back up zakon.
bez_ideje

#1471 Re: Mobilni all about

Post by bez_ideje »

Ja jos uvijek sve revnosno upisujem u mali telefonski imenik (papirnati ).......nikad se ne zna :mrgreen:
ema_

#1472 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Ma nije ni ovo toliko loše, taman da se isfiltrira imenik :-D , nakupi se godinama bezze brojeva ili osoba koje se nikad neće javiti osim kad im zatrebaš :-) .
bez_ideje

#1473 Re: Mobilni all about

Post by bez_ideje »

Meni je sad kriza bila kad kopirah sim brojeve na novi mob.....a karticu imam od 7 osnovne......ove nove sve spasavala na telefon.....a ovi prahistorijski ostali.....kuku ......ne znam ni ko su ni sta ljudi i brojevi.......
Al vratih nekako,u stari telefon pa prekopirala brojeve sa tog telefona preko tih na kartici ......pa u novi
Pooll

#1474 Re: Mobilni all about

Post by Pooll »

chuchumbamayumbe wrote:Narode,
Valja li ovaj Huawei U8180 čemu.
Ima ova decembarska akcija http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M535fd9ca11f.html , potreban mi je novi mob, je li ovaj čemu ako ima neko iskustva iz prve ruke?! Gledao sam recenzije kod stranaca, nije loš mobilni.
A cijena mi je, haman pa nevjerovatna za to što se dobije (ili je ipak koliko para toliko i muzike)?!
Image
I ja danas vidjeh akciju ovu... fakat je jeftin... e sad ne znam da li je bolje njega il'

Samsung GT- S5260

Image

:roll:
Quaresma

#1475 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

izmedju ta dva prije bih uzeo huawei

jel trazite bas touch screen tog cjenovnog ranga ili? zasto ne pogledate imali gdje uzeti nokiu n95/96 i sl. to su i dan danas odlicni mobiteli, ja i sad imam n95 sluzi me odlicno :-D
Post Reply