Haj'te sad "mir mir mir, niko nije kriv..."
Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
-
kOmpir
#1451 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Što se tiče trenutne rasprave, podržavam 'Poznanika'... lika treba poštovati ako ništa onda barem zbog njegovog doprinosa na ovu temu.

-
Mustang1
#1452 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Bogati sta si djevojci odande narucio ?kOmpir wrote:Evo samo da javim da je paket stigao 15.3., a isporučen je 28.2. Sve dure, samo platio 3,30 za pregled paketa... zadovoljankOmpir wrote:Ja sam sa DealExtreme naručio 14.2. i trenutni status je "Packaging". Nadam se da će doći do 15.3., tad je curi rođendan![]()
Prošle godine sam naručivao isto oko februara nešto i stiglo mi za 20 i koji dan.
-
kOmpir
#1453 Re: Internet kupovina iz inostranstva
http://www.dealextreme.com/p/cool-sheep ... -bag-53139Bubalo1 wrote:Bogati sta si djevojci odande narucio ?kOmpir wrote:Evo samo da javim da je paket stigao 15.3., a isporučen je 28.2. Sve dure, samo platio 3,30 za pregled paketa... zadovoljankOmpir wrote:Ja sam sa DealExtreme naručio 14.2. i trenutni status je "Packaging". Nadam se da će doći do 15.3., tad je curi rođendan![]()
Prošle godine sam naručivao isto oko februara nešto i stiglo mi za 20 i koji dan.![]()
Voli ovaj crtani
-
kOmpir
#1454 Re: Internet kupovina iz inostranstva
@semlaca
Sve je moguće, moguće je da su ga negdje zabacili, bilo u BiH ili negdje drugo. Ne sikiraj se pretjerano
Sve je moguće, moguće je da su ga negdje zabacili, bilo u BiH ili negdje drugo. Ne sikiraj se pretjerano
-
Mustang1
#1455 Re: Internet kupovina iz inostranstva
kOmpir wrote:http://www.dealextreme.com/p/cool-sheep ... -bag-53139Bubalo1 wrote:Bogati sta si djevojci odande narucio ?kOmpir wrote:Ja sam sa DealExtreme naručio 14.2. i trenutni status je "Packaging". Nadam se da će doći do 15.3., tad je curi rođendan![]()
Prošle godine sam naručivao isto oko februara nešto i stiglo mi za 20 i koji dan.
Evo samo da javim da je paket stigao 15.3., a isporučen je 28.2. Sve dure, samo platio 3,30 za pregled paketa... zadovoljan![]()
Voli ovaj crtani
- alica.k
#1456 Re: Internet kupovina iz inostranstva
pa ima garancija, te stvari se salju brzom postom a ne obicnom, a i obicnom postom ako salju onda platis insurance i to je to :SBubalo1 wrote:Zato sto ti niko nece odgovarati ako ti se slucajno sjebe u transportu ...zato sto nemas garancije ...ja nikad nesto tako skupo a sto se moze sjebat ne bih kupio bez garancije nikad ..ovi u tuzli daju garanciju ..a ako ti je sumnjivo to onda ti naruci preko neta pa mi javi kako si prosao ...
uostalom, ak t ise sjebe u transportu i niko ni habera, ti samo dignes dispute na paypalu. seller je trebao znati da takvu stvar osigura.
- JAL
#1457 Re: Internet kupovina iz inostranstva
dodje ti to sve zasticeno, ja sam dellov pocket pc narucio to je doslo u stiroporu sve zapakovano... sta odma kukate 
-
edinakovacevic
#1458 Re: Internet kupovina iz inostranstva
heh ja sam se sjebala sto sam preko dhl (posta) narucivala,,paket nikako da stigne od 21.2. poslata narudzba,,i na trackingu pise da je u njemackoj jos,,,,poslali u bjelorusiju pocetkom marta i tamo stajao 4 dana i ponovo vracen u njemacku ,i sad status stoji da je na obradi i da treba da se uputi prema doticnoj drzavi,,,jao poludit cu
izbjegavajte ovo sranje s dhl...preko Standard Int'l sam paket dobila za 10 dana a platila dostavu samo 8eura,,a u dhl platila 16 e i nikako da stigne
btw meni robu u vrijednosti od 30eura nisu nista uzeli carine
-
maajaa
#1459 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Prijateljica ce mojoj kcerki poslati paket za rodjendan (trenerka i tene, vrijednost mozda do 100 KM, iz Engleske). Da li mogu ocekivati dodatne troskove kad to stigne na nasu carinarnicu iako je u pitanju poklon?
Hvala
Hvala
- shibonja
#1460 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Imas lijepe sanse da te oglobe 
-
Mustang1
#1461 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ali nece on to uzeti na ebay...uzet ce koliko sam skonto negdje drugo...sto bi trebalo da je jos veca garancija ali recimo da mu se osteti nesto ko ce slat tamo placat troskove ..... 3 miliona bi ga izasla trojkaalica.k wrote:pa ima garancija, te stvari se salju brzom postom a ne obicnom, a i obicnom postom ako salju onda platis insurance i to je to :SBubalo1 wrote:Zato sto ti niko nece odgovarati ako ti se slucajno sjebe u transportu ...zato sto nemas garancije ...ja nikad nesto tako skupo a sto se moze sjebat ne bih kupio bez garancije nikad ..ovi u tuzli daju garanciju ..a ako ti je sumnjivo to onda ti naruci preko neta pa mi javi kako si prosao ...
uostalom, ak t ise sjebe u transportu i niko ni habera, ti samo dignes dispute na paypalu. seller je trebao znati da takvu stvar osigura.
-
bullmastiff
#1462 Re: Internet kupovina iz inostranstva
3 marta iz USA naruceno jso nije stiglo 
- armin_tz
#1463 Re: Internet kupovina iz inostranstva
traje iz usa malo duze. zadnji paket koji sam ja narucio iz usa je shippingovan 24/02, meni doso u subotubullmastiff wrote:3 marta iz USA naruceno jso nije stiglo
-
edinakovacevic
#1464 Re: Internet kupovina iz inostranstva
jnapokon dobila posiljku iz njemacke nakon cijeli mjesec dana al meni na 56 eura vrijednosti paketa carina 8,50 KM 
- shibonja
#1465 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Patike za zenu narucene u cetvrtak stigle u petak nikad brze mi nista nije stiglo sa schuh.co.uk
I jucer zovu sa carine ,hej ukupno sa sipingom sam platio 50 funti ili 115KM ,i hoce da im se na to uplati 60 KM ,pa jesu li oni nomalni neka mi neko kaze ? Izadju dadzbine preko 55%! DaBogda im za lijekova trebalo kad su takvi 
- marketleader
#1466 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Kao i kod mene slicno. Platio sam na 90KM .... dadzbina 50KM. Ali je sve po zakonu transparentno odradjeno pa se i ne zalim, doce ti i list sa carine i sve ces procitati koja je stopa i u sve ces imati uvida, ako ti to nesto znaci hehe. Ja sam za 140KM dobio patike dobre, koje ovdje ne bih mogao naci. A ono gore sto sam napisao ne zalim se, posto su iz UPS-a trazili da im dostavim racun sa paypal-a i licnu, tako da su na pravu vrijednost racunali carinu. I kad mi je javljeno za iznos carine, pitam ja zenu preko telefona onu kako prije je moglo da se i ne plati tolika carina, a ona mi rece da je to tako bilo prije i da je sad sistem promjenjen. Nek je sa srecomshibonja wrote:Patike za zenu narucene u cetvrtak stigle u petak nikad brze mi nista nije stiglo sa schuh.co.ukI jucer zovu sa carine ,hej ukupno sa sipingom sam platio 50 funti ili 115KM ,i hoce da im se na to uplati 60 KM ,pa jesu li oni nomalni neka mi neko kaze ? Izadju dadzbine preko 55%! DaBogda im za lijekova trebalo kad su takvi
- shibonja
#1467 Re: Internet kupovina iz inostranstva
marketleader wrote:Kao i kod mene slicno. Platio sam na 90KM .... dadzbina 50KM. Ali je sve po zakonu transparentno odradjeno pa se i ne zalim, doce ti i list sa carine i sve ces procitati koja je stopa i u sve ces imati uvida, ako ti to nesto znaci hehe. Ja sam za 140KM dobio patike dobre, koje ovdje ne bih mogao naci. A ono gore sto sam napisao ne zalim se, posto su iz UPS-a trazili da im dostavim racun sa paypal-a i licnu, tako da su na pravu vrijednost racunali carinu. I kad mi je javljeno za iznos carine, pitam ja zenu preko telefona onu kako prije je moglo da se i ne plati tolika carina, a ona mi rece da je to tako bilo prije i da je sad sistem promjenjen. Nek je sa srecomshibonja wrote:Patike za zenu narucene u cetvrtak stigle u petak nikad brze mi nista nije stiglo sa schuh.co.ukI jucer zovu sa carine ,hej ukupno sa sipingom sam platio 50 funti ili 115KM ,i hoce da im se na to uplati 60 KM ,pa jesu li oni nomalni neka mi neko kaze ? Izadju dadzbine preko 55%! DaBogda im za lijekova trebalo kad su takvi
Znam druze sve ,narucio sam do sada stvarno dosta obuce i nisam nikada platio vise dadzbina od 40% cijene proizvoda koji sam narucio,nije meni zao platit jer zakon je zakon ,al da su pretjerali jesu
-
kone
#1468 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja sad nakon citanja ovih vasih postova ne smijem ni naruciti patike..Vrijednost ovih mojih sa dostavom bi bila 130 dolara,odnosno nekih 180KM,pa koliko bi onda na njih zaracunali poreza i carina
...Istrpio bih 70KM,ali strah me da mi ne traze 100KM pa sta onda
...Izgleda da mi je ipak bolja opcija da se shipping adresira na Holandiju,nego na BiH....
-
kone
#1469 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Da li je bila cijena na kutiji ili su ti vrsili procjenu vrijednosti patika???I koja je marka patika???shibonja wrote:Patike za zenu narucene u cetvrtak stigle u petak nikad brze mi nista nije stiglo sa schuh.co.ukI jucer zovu sa carine ,hej ukupno sa sipingom sam platio 50 funti ili 115KM ,i hoce da im se na to uplati 60 KM ,pa jesu li oni nomalni neka mi neko kaze ? Izadju dadzbine preko 55%! DaBogda im za lijekova trebalo kad su takvi
- shibonja
#1470 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nemam pojma jos ,nisam u BiH trenutno ,kad zeni donesu na vrata tad cu znat (kad bude kasno za izmjene) inace patike su Adidas .kone wrote:Da li je bila cijena na kutiji ili su ti vrsili procjenu vrijednosti patika???I koja je marka patika???shibonja wrote:Patike za zenu narucene u cetvrtak stigle u petak nikad brze mi nista nije stiglo sa schuh.co.ukI jucer zovu sa carine ,hej ukupno sa sipingom sam platio 50 funti ili 115KM ,i hoce da im se na to uplati 60 KM ,pa jesu li oni nomalni neka mi neko kaze ? Izadju dadzbine preko 55%! DaBogda im za lijekova trebalo kad su takvi
- shibonja
#1471 Re: Internet kupovina iz inostranstva
kone wrote:Ja sad nakon citanja ovih vasih postova ne smijem ni naruciti patike..Vrijednost ovih mojih sa dostavom bi bila 130 dolara,odnosno nekih 180KM,pa koliko bi onda na njih zaracunali poreza i carina...Istrpio bih 70KM,ali strah me da mi ne traze 100KM pa sta onda
...Izgleda da mi je ipak bolja opcija da se shipping adresira na Holandiju,nego na BiH....
Necu sad da bacim raju u crnjak ,jer moram biti posten i priznati da sam isto tako znao proci bez ikakvih troskova carinjenja,pdv-a i slicno a u pitanju su bile visestruko skuplji komadi obuce ,elem da se vratim na temu ,ili carini sve ili nemoj nista ,jer po dosadasnjem iskustvu kupovina preko neta je jos uvijek lutrija ,jos to nije uredjeno ili jeste ali se neko ne drzi pravila?
-
kone
#1472 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Hm,ne zna covjek sta da radi...Evo ja bih sad potpisao na placanje carine u visini od 70KM,ali vrlo vjerovatno bi mi zaracunali minimalno 100KM jer bi na kutiji pisalo gift i isli bi na svoju procjenu patika i onda bi bilo kasno za sve
...Bilo bi ako hoces patike ponesi 100 i kusur maraka itd...
I sad kad covjek malo bolje prokonta,kako bi bilo lijepo u ovoj drzavi kao sto poznanik rece(sorry morao sam te spomenuti
)kad bi svi placali ovoliko poreza i carine na sav uvoz samo recimo patika u ovoj drzavi.Mene je recimo napao sto sam covjeka savjetovao da vrsi isporuku patika u neku od zemalja EU jer mu se ne isplati isporucivati ovdje.Vidis sta ti se desilo i znas o cemu govorim.
Eh sad kad bi svi ovi sto po prodavnicama prodaju one silne patike,platili poreza i carine onoliko koliko mi internet kupci platimo,ova drzava ne bi znala sta bi sa tolikim parama.I sad se dolazi do zakljucka da oni treniraju strogocu na obicnom narodu i nas koji narucimo jedne patike ogule samo tako,a ovi veletrgovci placaju,ali u qrcu...Ili plate 10 posto od cijele sume koju bi trebali platiti..I ko je sad ovdje lud???I onda dodje poznanik(sorry opet druze) i nagovori ti se sto hoces isporuciti patike u EU pa da ti neko donose u torbi,jer si time zakinuo drzavi i ono kako te nije stid.A nije stid njega i njegovih kolega sto tolika roba prolazi mimo carine i ljudi se bogate na osnovu drzave,a tebe napadne jer pokusavas zakinuti drzavu uz aplacanje carine jednog para patika...
To je jedna strana ove price.Eh sad ide druga strana.Ti(ja,on,neko peti,deseti) si platio te patike kazes 50 funti +60KM dazdbina i to sve izadje oko 175KM...Ti ih neces prodavati niti ces zaradjivati na njima.Da postoje takve patike u nasim radnjama,ne bi bile sigurno ispod 200-250KM(dodaj na tu svoju cijenu neku ludu marzu ovih nasih trgovaca)...Eh sad kad malo bolje razmislis ili ovi nasi trgovci ne placaju sve dadzbine za sav uvoz robe ili nama tuse kopije patika koje nabavljaju po Kini i nama ih tuse pod original...Ja mislim da je u ovom nasem slucaju u pitanju i jedno i drugo.Znaci i kopije i izbjegavanje dadzbina..
Uglavnom,sve u svemu ipak se isplati kupiti putem neta,jer znas sta si kupio(naravno u provjerenom onlinestoru),ali samo sa jednim veoma bitnim tehnickim detaljem,a to je adresa isporuke van BiH-a...
I sad kad covjek malo bolje prokonta,kako bi bilo lijepo u ovoj drzavi kao sto poznanik rece(sorry morao sam te spomenuti
Eh sad kad bi svi ovi sto po prodavnicama prodaju one silne patike,platili poreza i carine onoliko koliko mi internet kupci platimo,ova drzava ne bi znala sta bi sa tolikim parama.I sad se dolazi do zakljucka da oni treniraju strogocu na obicnom narodu i nas koji narucimo jedne patike ogule samo tako,a ovi veletrgovci placaju,ali u qrcu...Ili plate 10 posto od cijele sume koju bi trebali platiti..I ko je sad ovdje lud???I onda dodje poznanik(sorry opet druze) i nagovori ti se sto hoces isporuciti patike u EU pa da ti neko donose u torbi,jer si time zakinuo drzavi i ono kako te nije stid.A nije stid njega i njegovih kolega sto tolika roba prolazi mimo carine i ljudi se bogate na osnovu drzave,a tebe napadne jer pokusavas zakinuti drzavu uz aplacanje carine jednog para patika...
To je jedna strana ove price.Eh sad ide druga strana.Ti(ja,on,neko peti,deseti) si platio te patike kazes 50 funti +60KM dazdbina i to sve izadje oko 175KM...Ti ih neces prodavati niti ces zaradjivati na njima.Da postoje takve patike u nasim radnjama,ne bi bile sigurno ispod 200-250KM(dodaj na tu svoju cijenu neku ludu marzu ovih nasih trgovaca)...Eh sad kad malo bolje razmislis ili ovi nasi trgovci ne placaju sve dadzbine za sav uvoz robe ili nama tuse kopije patika koje nabavljaju po Kini i nama ih tuse pod original...Ja mislim da je u ovom nasem slucaju u pitanju i jedno i drugo.Znaci i kopije i izbjegavanje dadzbina..
Uglavnom,sve u svemu ipak se isplati kupiti putem neta,jer znas sta si kupio(naravno u provjerenom onlinestoru),ali samo sa jednim veoma bitnim tehnickim detaljem,a to je adresa isporuke van BiH-a...
Last edited by kone on 26/03/2011 14:12, edited 1 time in total.
- shibonja
#1473 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Neka je sve po zakonu ,ali neka je zakon isti za sve ! Zasto ja za svaku online narudzbe ne znam sta cu i koliko platiti? Zasto to mora biti lutrija ? Zasto to nebi bilo nesto jednostavno i apsolutno predvidljivo?
Sto kazes kada bi sve globili ko nas sto kupimo ponekad neku stvar preko neta ova bi drzava bila jaka ko grom ,nebi bilo bijede ni sekunde !
A sad jedno groteskno pitanje :Sta mislite kad ce kod nas na sajtu carinske uprave izaci terms and conditions for online shopping
Sto kazes kada bi sve globili ko nas sto kupimo ponekad neku stvar preko neta ova bi drzava bila jaka ko grom ,nebi bilo bijede ni sekunde !
A sad jedno groteskno pitanje :Sta mislite kad ce kod nas na sajtu carinske uprave izaci terms and conditions for online shopping
- marketleader
#1474 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Posto schuh.co.uk koristi UPS za dostavu ocekujte sad 100% placanje carine na iznos koji ste platiti znaci sa shippingom kad kupujete sa schuh. A sad sa drugih stranica koje koriste normalnu postu mislim da se moze proci da se ne plati carina ili neki manji iznos da se samo plati.shibonja wrote:kone wrote:Ja sad nakon citanja ovih vasih postova ne smijem ni naruciti patike..Vrijednost ovih mojih sa dostavom bi bila 130 dolara,odnosno nekih 180KM,pa koliko bi onda na njih zaracunali poreza i carina...Istrpio bih 70KM,ali strah me da mi ne traze 100KM pa sta onda
Necu sad da bacim raju u crnjak ,jer moram biti posten i priznati da sam isto tako znao proci bez ikakvih troskova carinjenja,pdv-a i slicno a u pitanju su bile visestruko skuplji komadi obuce ,elem da se vratim na temu ,ili carini sve ili nemoj nista ,jer po dosadasnjem iskustvu kupovina preko neta je jos uvijek lutrija ,jos to nije uredjeno ili jeste ali se neko ne drzi pravila?
-
TheDocToR
#1475 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Evo moje skorasnje iskustvo sa narucivanjem:
Ukoliko posiljka dolazi putem UPS, a iznos narudzbe preko 50 KM, carina 99% i to neki divlji iznosi.
Ukoliko posiljka dolazi normalnim putem, a iznos narudzbe preko 50 KM, manja je vjerovatnoca carinjenja, hajde da kazem 50/50.
Slazem se sa vasim misljenjima, cijene carinjenja su previsoke, ali kao i sve u ovoj drzavi nastoji se na velikom broju stvari zaraditi i napuniti drzavna kasa, kako bi gospoda iz vlade imala Q7 i sve ostale sekundarne/luksuzne stvari.
Nazalost, samo mi ispastamo, jer evo da krenemo od carine, pplicije itd., samo mi ispastamo i ja sam uvijek ZA pokretanje nekog "otpora" protiv ovog kriminala koji se vec godinama provodi u ovoj jadnoj drzavi.
Ukoliko posiljka dolazi putem UPS, a iznos narudzbe preko 50 KM, carina 99% i to neki divlji iznosi.
Ukoliko posiljka dolazi normalnim putem, a iznos narudzbe preko 50 KM, manja je vjerovatnoca carinjenja, hajde da kazem 50/50.
Slazem se sa vasim misljenjima, cijene carinjenja su previsoke, ali kao i sve u ovoj drzavi nastoji se na velikom broju stvari zaraditi i napuniti drzavna kasa, kako bi gospoda iz vlade imala Q7 i sve ostale sekundarne/luksuzne stvari.
Nazalost, samo mi ispastamo, jer evo da krenemo od carine, pplicije itd., samo mi ispastamo i ja sam uvijek ZA pokretanje nekog "otpora" protiv ovog kriminala koji se vec godinama provodi u ovoj jadnoj drzavi.