Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
-
popajic
-
zonbirile
#1452 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
gledah film Sutjesku pa nešto kontam kako raja brzo zamjenu i zaboravi Sina,sa Očevima nacije.Dobro jest da je film,ali imaju i podaci što njemački,što engleski,pa onda kontam Užice,Drvar,Neretva,Sutjeska Sin sve sa narodom,ranjen,Švaba puca li puca,nigdje banke ,nigdje trezora.A i raja s njime,ništa Ženeva,Brisel, Vašington ,ali đaba draži Očevi od Sina.Znaju oni gdje je Sin sve bio tih vremena,ali drže čitati o tome ko je imao proljev u Ženevi,ko zatvor u Briselu,pa one strašne more po hotelskim sobama u hotelima sa hipten zvijezdica,pa jedan Otac voli viski,drugi himber,pa njihovi ađutanti,život žrtvuju da nađu sodubikarbonu,pa uz put maznu odijelo,pa akcija ova pa ona.Ja gledam film ,a misli odlutale,pa da su sve slagali opet Sinu kapa dole,a Očevi,ne znam recite sami.
-
michio
#1453 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
kazu li u ijednom filmu od cega su partizani zivjeli, onako kako nisu smjeli ni jabuku sa grane a da ih komesar ne strelja.
-
popajic
#1454 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Sad su neka "sretna" vremena gdje Ocevi nemilice krcme sto je Sin stvorio...i Sina krive da je nedovoljno stvorio , pa su bili prinudjeni postati raspikuce
"Ne okreci se Sine" - ih, da moze vidjeti sta tatice uradise...gluho bilo...
"Ne okreci se Sine" - ih, da moze vidjeti sta tatice uradise...gluho bilo...
-
zonbirile
#1455 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
------------------------------------------------------michio wrote:kazu li u ijednom filmu od cega su partizani zivjeli, onako kako nisu smjeli ni jabuku sa grane a da ih komesar ne strelja.
jah i to kažu,dijelili potvrde kojima si mogao guzicu obrisati,uzmeš kravu,sepet jabuka daš potvrdu,zavališ jadnog seljaka,ali jarane pojedeš li jabuku iz sepeta,metak u čelo.Jah ne vidiš ti tu razliku,metak je u čelo,a ne Čelo.Znači nema pljačke ,odmetnutih pojedinaca,samovolje,dizanja linija,ostavljanja i prodaje oružja,a dezeterstvo.Što me bolan za to ne priupita.Ja i Alija se pozivao na njih i molio borce da se na njih ugledaju.
-
spokojan
#1456 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Sad kad znamo da je Fahro formalno usao u politiku, mozemo poceti s komentarima njegovih prvih dana na formalnoj politickoj sceni.
Uocio sam jednu nelogicnost:
S jedne strane Fahro u prvim nastupima poziva na jedinstvo Bosnjaka, izjavljuje da je njegova stranka fokusirana na vracanje digniteta bosnjackom narodu, fokusira se na podrsku vrha IZ pa ide dotle da vlastite probleme izdize na nacionalne bosnjacke probleme.
S druge strane u nazivu njegove stranke nema bosnjackog nacionalnog pa ni vjerskog muslimanskog predznaka sto cini odredjenu nelogicnost.
Ne bi li sam naziv stranke trebao nositi jaku poruku? Ne bi li se nazivom stranke trebalo obratiti biracima (socijaldemokrati, bosnjaci, hrvati, bosanci, republikanci ...)?
Fahro se u nastupima obraca Bosnjacima i muslimanima ... a kao da se nazivom stranke obratio svim gradjanima koji zele bolju buducnost BiH???
Uocio sam jednu nelogicnost:
S jedne strane Fahro u prvim nastupima poziva na jedinstvo Bosnjaka, izjavljuje da je njegova stranka fokusirana na vracanje digniteta bosnjackom narodu, fokusira se na podrsku vrha IZ pa ide dotle da vlastite probleme izdize na nacionalne bosnjacke probleme.
S druge strane u nazivu njegove stranke nema bosnjackog nacionalnog pa ni vjerskog muslimanskog predznaka sto cini odredjenu nelogicnost.
Ne bi li sam naziv stranke trebao nositi jaku poruku? Ne bi li se nazivom stranke trebalo obratiti biracima (socijaldemokrati, bosnjaci, hrvati, bosanci, republikanci ...)?
Fahro se u nastupima obraca Bosnjacima i muslimanima ... a kao da se nazivom stranke obratio svim gradjanima koji zele bolju buducnost BiH???
- Fair Life
#1457 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Otvoreno.ba je u svojoj vijesti, pozivajući se na obavještajne strukture BiH, ustvrdio da dvojica kriminalaca iz Bugarske i jedan Albanac već duže vrijeme planiraju ovo ubistvo. Tragom ovih informacija, Oslobođenje je došlo u posjed krim-obavještajnog izvještaja 13/5-2-36/09 uistinu šokantnog sadržaja: Federalna uprava policije je, naime, još 25. septembra raspolagala saznanjima da je u hotelu Radon Plaza u Sarajevu uplaćen novac da se ubije Bakir Hadžiomerović?!michio wrote:kazu li u ijednom filmu od cega su partizani zivjeli, onako kako nisu smjeli ni jabuku sa grane a da ih komesar ne strelja.
-
zonbirile
#1458 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
pa šta rade,spremaju se da izađu na teren,kada se zlo dogodi.
-
barby02
#1459 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Znam da je gospodin Fahrudin , TOP politicka tema u smjeru pronalazenja osobe koja nas moze izvuci. Licno nemam nista protiv njega. Zao mi je sto nemam vremena iscitati sve komentare ali moje misljenje je, da je on izabrana figura i sve mi lici na to, da bi on sa Dodom naci nasao dobru konverzaciju i vise od toga, sto bi jako brzo zasmetalo pravim i nepravim Bosancima a da ne govorim zapadnim Hercegovcima. To ide dotle, (ko zna da cita) da se na Alfi pustaju i spotovi Bore Corbe, kao danas npr. Cinjenica spot je stari " Dva dinara druze", ali ja u 18 godina ne vidjeh tu toleranciju. Ja bih mu i oprostila "strani " akcent, jer ocito nemamo drugog "sposobnog" i ako nema opcije a nema je, tako nam je. Meni je to strasno. . . . U njegovo bogatstvo necu da diram, ali 20 % ljudi u Bih bi napravilo isto sa tim dobijenim parama . . No, mi damu nemamo , niti smo ikad imali i taj se nije rodio koji ce se brukat pred komsilukom u Sarajevu a na Sandzaku ipak postoje dvije struje. Ne govorim o malim , nego krupnim zvjerkama. Vidim da oni koji nikad nisu prelistali politiku, sada zdusno pripremaju "svoju"raju za buduce izbore, drze se programa - za mlade, ko pjani plota.
Mene to strasno podsjeca na 91/92 kada se jako lobiralo na podrucju Sarajeva za Vuka Draskovica (velika vecina omladine). . .i sta bi ?
Jedino nas protektorat moze spasiti i onda nema potrebe za BiH gazdom, a granice se u julu otvaraju. . pa bumo videli. .
To sto on ne bi vise "uzimo", nije nikakav argument. . ..
Mene to strasno podsjeca na 91/92 kada se jako lobiralo na podrucju Sarajeva za Vuka Draskovica (velika vecina omladine). . .i sta bi ?
Jedino nas protektorat moze spasiti i onda nema potrebe za BiH gazdom, a granice se u julu otvaraju. . pa bumo videli. .
To sto on ne bi vise "uzimo", nije nikakav argument. . ..
-
VjecitiStudent
#1460 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ovih dana se pojavise i prvi plakati nove stranke, koji savrseno odrzavaju njenu sustinu: DJL "Fahrudin Radoncic"
- starii
#1461 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
fahri na ovim plakatima sto je polijepio po gradu treba samo dodati brkove i bice isti kao Führer Adolf, sigurno sada piše neki bestseller tipa Mein kampf gegen die Recession mit Korruption 
- Haris.ba
#1462 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Al mora se priznati da skupi na svojim govorancijama dosta naroda. Sta mislite da li bi isto mogli Lagumdzija, Silajdzic i Tihic isto? Za prvu dvojicu - mozda, ali ko bi dosao slusati Tihica???
Da li je Nasa stranka imala ovakve slicne skupove?
P.S.
A od price sto Fahro izgleda isti firer, Zlatko ko Staljin, Tihic ko golum, Hare ko Monika Levinski nema nista.
I ruzniji likovi su znali osvajati vlast.
Da li je Nasa stranka imala ovakve slicne skupove?
P.S.
A od price sto Fahro izgleda isti firer, Zlatko ko Staljin, Tihic ko golum, Hare ko Monika Levinski nema nista.
I ruzniji likovi su znali osvajati vlast.
-
spokojan
#1463 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
sve se cini da je fahrina strategija:
1. Zavaditi sda s iz. Time rasklimati popularnost sda.
2. Sdp prikazati kao najkorumpiraniju stranku. Tako rasklimati popularnost sdp.
3. Sbih vec dugo blati, a ova stranka vise i nije neki faktor realno.
... a onda uletiti u rasklimanu bosnjacku politicku scenu ... zakuhava se ... nema sta ...
1. Zavaditi sda s iz. Time rasklimati popularnost sda.
2. Sdp prikazati kao najkorumpiraniju stranku. Tako rasklimati popularnost sdp.
3. Sbih vec dugo blati, a ova stranka vise i nije neki faktor realno.
... a onda uletiti u rasklimanu bosnjacku politicku scenu ... zakuhava se ... nema sta ...
- ultima_palabra
#1464 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Mogo si nas malo informisat, koliko ljudi, kakve teme, atmosfera i to...Haris.ba wrote:Al mora se priznati da skupi na svojim govorancijama dosta naroda. Sta mislite da li bi isto mogli Lagumdzija, Silajdzic i Tihic isto? Za prvu dvojicu - mozda, ali ko bi dosao slusati Tihica???
-
sansun
#1465 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ne vidim zbog čega Lagumdžiji, vječnom pretsjedniku i obavještajcu bog zna čijih sve službi, također ti brkovi još bolje nebi stajali?fahri na ovim plakatima sto je polijepio po gradu treba samo dodati brkove i bice isti kao Führer Adolf, sigurno sada piše neki bestseller tipa Mein Kampf gegen die Recession mit Korruption
- Haris.ba
#1466 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Kad budem isao javnem. Bilo na tv alfa. Vidio sam samo isjecak djevojke sto studira muziku, tj. njenu pjesmu o Srebrenici. Te da je sala bila puna. Ako nastavi skupljati ovoliko ljudi i ako su istinite price o broju ljudi koji su se upisali u stranku, opet Sdp osta u opoziciji.ultima_palabra wrote:Mogo si nas malo informisat, koliko ljudi, kakve teme, atmosfera i to...Haris.ba wrote:Al mora se priznati da skupi na svojim govorancijama dosta naroda. Sta mislite da li bi isto mogli Lagumdzija, Silajdzic i Tihic isto? Za prvu dvojicu - mozda, ali ko bi dosao slusati Tihica???
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1467 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
fuj?!Haris.ba wrote:Kad budem isao javnem. Bilo na tv alfa. Vidio sam samo isjecak djevojke sto studira muziku, tj. njenu pjesmu o Srebrenici. Te da je sala bila puna. Ako nastavi skupljati ovoliko ljudi i ako su istinite price o broju ljudi koji su se upisali u stranku, opet Sdp osta u opoziciji.ultima_palabra wrote:Mogo si nas malo informisat, koliko ljudi, kakve teme, atmosfera i to...Haris.ba wrote:Al mora se priznati da skupi na svojim govorancijama dosta naroda. Sta mislite da li bi isto mogli Lagumdzija, Silajdzic i Tihic isto? Za prvu dvojicu - mozda, ali ko bi dosao slusati Tihica???
- Andaluz1
#1468 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ljudi iz ocaja idu ka Radoncicu jer su ih SDA, SDP, SBIH, Nasa stranka, DNZ, SDU i td izdali. Radoncic nije nista bolji, ako nije jos i gori.
Ono sto narod ne moze da shvati je da svaka stranka zastupa politiku osnivaca, odnosno onih ko ih finasira. Posto mi i nemamo neku tradiciju demokratije tesko je ocekivati da recimo gradjani lojalni BH osnuju neku stranku i da je sami finansiraju (sami joj odredjuju politiku). S toga imamo strani element koji osniva svoje stranke, koje opet zastupaju njihove interese. Ne postoji skoro ni jedna stranka u BH koju su osnovali njeni gradjani i koju finansiraju clanarinom njni gradjani. Rezultat toga je ovo cerecenje BH. Dokle ce to trajati? Dok se ne opametimo!
Jedina stranka koja mi lici na stvarno nezavisnu stranku je stranka koju su osnovali Podrinjci i koju sami finansiraju. To je BPNS
http://www.bhpns.ba/program.php
kada bi bilo vise ovakvih stranaka mozda bi se nesto moglo i uciniti.
Ono sto narod ne moze da shvati je da svaka stranka zastupa politiku osnivaca, odnosno onih ko ih finasira. Posto mi i nemamo neku tradiciju demokratije tesko je ocekivati da recimo gradjani lojalni BH osnuju neku stranku i da je sami finansiraju (sami joj odredjuju politiku). S toga imamo strani element koji osniva svoje stranke, koje opet zastupaju njihove interese. Ne postoji skoro ni jedna stranka u BH koju su osnovali njeni gradjani i koju finansiraju clanarinom njni gradjani. Rezultat toga je ovo cerecenje BH. Dokle ce to trajati? Dok se ne opametimo!
Jedina stranka koja mi lici na stvarno nezavisnu stranku je stranka koju su osnovali Podrinjci i koju sami finansiraju. To je BPNS
http://www.bhpns.ba/program.php
kada bi bilo vise ovakvih stranaka mozda bi se nesto moglo i uciniti.
-
stecak
#1469 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Je li tebi bilo dobro taj dan kada si napisao ovakvu glupost? Ako je ono uopšte medij, a pogotovo najbolji ja već sutra tražm azil u Švajcarskoj. Ajmeeeoridjidji wrote:...Radoncic. On je imao tu srecu da mu je neko dao novac da osnuje novinu i da od toga do danas najbolji pisani medij u BIH-a.
- _BaD_BoY
#1470 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
izvini sto upadam nenajavljenstecak wrote:Je li tebi bilo dobro taj dan kada si napisao ovakvu glupost? Ako je ono uopšte medij, a pogotovo najbolji ja već sutra tražm azil u Švajcarskoj. Ajmeeeoridjidji wrote:...Radoncic. On je imao tu srecu da mu je neko dao novac da osnuje novinu i da od toga do danas najbolji pisani medij u BIH-a.
-
stecak
#1471 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Postavljaš mi pitanje a ujedno sam sebi/meni odgovaraš: "najtiražniji", "najcitiraniji", "najprodavaniji", "ovaj broj je oštampan u 105.000 primjeraka"... sve pusta samoreklama, nigdje medija, novinarstva, profesionalizma, etike... Tema je valjda Fahro i medij "koji će mu, nada se utemeljitelj, dati podršku". O drugima sljedeci put i na drugom mjestu._BaD_BoY wrote:izvini sto upadam nenajavljenstecak wrote:Je li tebi bilo dobro taj dan kada si napisao ovakvu glupost? Ako je ono uopšte medij, a pogotovo najbolji ja već sutra tražm azil u Švajcarskoj. Ajmeeeoridjidji wrote:...Radoncic. On je imao tu srecu da mu je neko dao novac da osnuje novinu i da od toga do danas najbolji pisani medij u BIH-a.ali koji je tebi najbolji pisani medij u BIH..ajd bar ti konkurencija nije velika da odgovoris..recimo da je avaz "najtiraznije" sranje koji je to osim njega toliko kvalitetniji?onako iskreno..
- _BaD_BoY
#1472 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
pa jel DANI treba da napisu objektivno tiraz avaza..il avaz tiraz "oslobodjena"..i neznam ispravi me ako grijesim dosad nisam gledao na tiraz avaza al sam siguran da imaju ubjedljivo najveci,pa kakva god propaganda bila..novine treba da su objektivne al to se danas u svijetu tesko postize i sve gotov rade za necije interese..jedni brane sdp,jedni sda,jedni americku politiku,drugi rusku..i tako u beskonacnostPostavljaš mi pitanje a ujedno sam sebi/meni odgovaraš: "najtiražniji", "najcitiraniji", "najprodavaniji", "ovaj broj je oštampan u 105.000 primjeraka"... sve pusta samoreklama, nigdje medija, novinarstva, profesionalizma, etike... Tema je valjda Fahro i medij "koji će mu, nada se utemeljitelj, dati podršku". O drugima sljedeci put i na drugom mjestu.
- KadSeMrtviProbudimo
#1473 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
I ti izvini što i ja upadam nenajavljen, postavio bih ti jedno obično pitanje: Šta ti podrazumijevaš pod definicijom "najboljeg pisanog medija" u BiH; šta taj najbolji medij treba da sadrži da bi dobio epitet i ocjenu - najbolji?_BaD_BoY wrote:izvini sto upadam nenajavljenstecak wrote:Je li tebi bilo dobro taj dan kada si napisao ovakvu glupost? Ako je ono uopšte medij, a pogotovo najbolji ja već sutra tražm azil u Švajcarskoj. Ajmeeeoridjidji wrote:...Radoncic. On je imao tu srecu da mu je neko dao novac da osnuje novinu i da od toga do danas najbolji pisani medij u BIH-a.ali koji je tebi najbolji pisani medij u BIH..ajd bar ti konkurencija nije velika da odgovoris..recimo da je avaz "najtiraznije" sranje koji je to osim njega toliko kvalitetniji?onako iskreno..
Nikad mi nije bilo jasno kako je došlo uopšte do privatizacije nekadašnje firme koja je proizvodila sarajevske dnevne novine, večernje novine i ostale.
Kako je Radončić uopšte pravno stekao današnji Dnevni Avaz?
-
zonbirile
#1474 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
-------------------------------------starii wrote:fahri na ovim plakatima sto je polijepio po gradu treba samo dodati brkove i bice isti kao Führer Adolf, sigurno sada piše neki bestseller tipa Mein kampf gegen die Recession mit Korruption
ono je prije poza Dučea,a i razvojni put im je sličan.Od gorljivog socijaliste/partijskog sekretara do vođe fašista/nacionalista.
- ultima_palabra
#1475 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
zonbirile wrote:-------------------------------------starii wrote:fahri na ovim plakatima sto je polijepio po gradu treba samo dodati brkove i bice isti kao Führer Adolf, sigurno sada piše neki bestseller tipa Mein kampf gegen die Recession mit Korruption
ono je prije poza Dučea,a i razvojni put im je sličan.Od gorljivog socijaliste/partijskog sekretara do vođe fašista/nacionalista.