Najbolja pizza u SA?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1451 Re: Najbolja pizza u SA?
Pa ja.... 
- avetinja
#1452 Re: Najbolja pizza u SA?
MaxPayne wrote:Havana,brza dostava.
Probat će se.i agree wrote:sose na malti nije los mislim da radi dostava do 7 samo navece.kad god prodjem tuda ima minimimum 2-3 da cekaju picu.
- avetinja
#1453 Re: Najbolja pizza u SA?
Meni ta tri sosa i nisu čemu. Jedino mi to kvari dojam.hopi wrote:ma dobar je PM, sigurica, velik izbor pica, dobiješ i ona 3 sosa ko voli. Primjetio sam da je kod njih tijesto nekako slatkasto, što meni ne smeta. meni je dobra pica.
ne znam jesma li već napisao, dobru 4 sira sam pojeo tamo u onom restoranu kod doma armije, ne znam kako se zove sad, bivši pomodorino. Pica dobra, velika i baš pojaka, sa puno sira, tako da jednu mogu i 2 osobe ako baš nisu pregladne.
- Haris033
#1454 Re: Najbolja pizza u SA?
E svašta da čujem. Možda bi volio senf, kečap ili majonezu?avetinja wrote:Meni ta tri sosa i nisu čemu. Jedino mi to kvari dojam.hopi wrote:ma dobar je PM, sigurica, velik izbor pica, dobiješ i ona 3 sosa ko voli. Primjetio sam da je kod njih tijesto nekako slatkasto, što meni ne smeta. meni je dobra pica.
ne znam jesma li već napisao, dobru 4 sira sam pojeo tamo u onom restoranu kod doma armije, ne znam kako se zove sad, bivši pomodorino. Pica dobra, velika i baš pojaka, sa puno sira, tako da jednu mogu i 2 osobe ako baš nisu pregladne.
-
tempuser
#1455 Re: Najbolja pizza u SA?
Kad me u Hercegovini pitaju hosh majonezu uz picu meni se stomak okrene...
- avetinja
#1456 Re: Najbolja pizza u SA?
Majonezu.Haris033 wrote:E svašta da čujem. Možda bi volio senf, kečap ili majonezu?avetinja wrote:Meni ta tri sosa i nisu čemu. Jedino mi to kvari dojam.hopi wrote:ma dobar je PM, sigurica, velik izbor pica, dobiješ i ona 3 sosa ko voli. Primjetio sam da je kod njih tijesto nekako slatkasto, što meni ne smeta. meni je dobra pica.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1457 Re: Najbolja pizza u SA?
Ima na Ilidži čini mi se doner sa kečapom ili majonezomtempuser wrote:Kad me u Hercegovini pitaju hosh majonezu uz picu meni se stomak okrene...
- dječak sa šibicama
#1458 Re: Najbolja pizza u SA?
u Mutvaku doner sa onim jeftinim salata dresingom od Kuhne iz kesice, bar dok sam jeo tamo prije par godina... od tada ne jedem
kaze nije, nije qrac, isti okus nisam lud
kaze nije, nije qrac, isti okus nisam lud
- iceman ze
#1459 Re: Najbolja pizza u SA?
Dodju i meni prijatelji iz MO i kad narucimo pizzu obavezno majonezu traze, reko donesi im i pomfrita...
-
ITNet
#1460 Re: Najbolja pizza u SA?
Jedem Pizze non stop svugdje, Chipas Pofalici cijena/dobijeno nema vala bolje
- tovarish
#1461 Re: Najbolja pizza u SA?
Pizza u Ildžisu bezze. Loša je i u onom restoranu na Skenderiji što je iznad onog desnog ulaza u tržni centar.
- Averus
#1462 Re: Najbolja pizza u SA?
Orhideja Dobrinja
Na meniju pise jedno, pizza "Orhideja" nesto sasvim drugo. Da sam htio pizzu s paradajzom, krastavcem, jajima, tražio bih. Na meniju piše pureća šunka (koje nigdje zglave nije bilo), paradajz sos (vjerovaću da je bilo iako nigdje tog ukusa), "faron" (sto je ustvari fafaron/feferon - i on je jedini valjao na cijeloj pizzil).
Sir bez ukusa. Tijesto pola živo, pola suho kao da su podgrijali pizzu od utorka. Najukusniji dio cijelog tog doživljaja mi je bio kečap.
VV ce valjda pisati svoj dojam o quattro formaggi
Hladno ne preporučujem
Na meniju pise jedno, pizza "Orhideja" nesto sasvim drugo. Da sam htio pizzu s paradajzom, krastavcem, jajima, tražio bih. Na meniju piše pureća šunka (koje nigdje zglave nije bilo), paradajz sos (vjerovaću da je bilo iako nigdje tog ukusa), "faron" (sto je ustvari fafaron/feferon - i on je jedini valjao na cijeloj pizzil).
Sir bez ukusa. Tijesto pola živo, pola suho kao da su podgrijali pizzu od utorka. Najukusniji dio cijelog tog doživljaja mi je bio kečap.
Hladno ne preporučujem
- mirsek
#1463 Re: Najbolja pizza u SA?
Montana, posebno one americke pice. 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1464 Re: Najbolja pizza u SA?
da dopišem na istu listu i kanconu u HrasnomAverus wrote:Orhideja Dobrinja
Hladno ne preporučujem
kako je prije dobra pizza bila tamo... sad katastrofa
- MaxPayne
#1465 Re: Najbolja pizza u SA?
To je onaj biljni "sir",tj.zamjena za sir.Praksa skoro svih sarajevskih picerija.Averus wrote: Sir bez ukusa.
-
baja
#1466 Re: Najbolja pizza u SA?
Havanu zaobilazim u širokom luku, čisto rad konobara otkako se promjenio prije par godina. Inače nije loša klopa bila....Onaj dobri konobar im je vani otišao, ovaj novi nesta usta krivio, i nikad vise nismo otisli.avetinja wrote:MaxPayne wrote:Havana,brza dostava.Probat će se.i agree wrote:sose na malti nije los mislim da radi dostava do 7 samo navece.kad god prodjem tuda ima minimimum 2-3 da cekaju picu.
SOSE beton, sad im je ferije
-
tempuser
#1467 Re: Najbolja pizza u SA?
Mogla je neka biti, sad prakticno sve sto nema pec na drva ispada iz konkurencije.mk ultra wrote: da dopišem na istu listu i kanconu u Hrasnom
kako je prije dobra pizza bila tamo... sad katastrofa
Prije rata 3 vodece pizzerije koliko se sjecam su bile Maestro (Metalka), la Scala (Ciglane) i Galija i mislim da su sve imale peci na struju i veliko je pitanje kako bi sa ondasnim pizzama kotirale danas!?
- Haris033
#1468 Re: Najbolja pizza u SA?
SOSE je pizza za pojest samo kada popiješ 5-6 piva u Pub-u.baja wrote:SOSE beton, sad im je ferije
Jednom maksuzije otišao poslije posla, pojeo i razočarao se.
-
baja
#1469 Re: Najbolja pizza u SA?
doduše jeo sam margaritu i 4sira. dobreHaris033 wrote:SOSE je pizza za pojest samo kada popiješ 5-6 piva u Pub-u.baja wrote:SOSE beton, sad im je ferije![]()
Jednom maksuzije otišao poslije posla, pojeo i razočarao se.
mexicana solidna
ostalo nisam probao
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1470 Re: Najbolja pizza u SA?
Ja neku noc omlatio u cheersu bosansku, odlicna bila.... 
- duga puska
#1471 Re: Najbolja pizza u SA?
To je najveca ironija posla koju sam vidio u Sa, a tice se hrane. Znaci donerhana sa ubjedljivo najvecim prometom je taj Fresh na Ilidzi, a ljudi rokaju kecap i majonezu u doner. Uz doner najprodavaniji su oni sokovi od marke iz onih slasticarskih aparata,kao limunada i borovnica. Ali fol je sto uopste nije nejestivo, cak sta viseTomahawk11 wrote:Ima na Ilidži čini mi se doner sa kečapom ili majonezomtempuser wrote:Kad me u Hercegovini pitaju hosh majonezu uz picu meni se stomak okrene...
- Haris033
#1472 Re: Najbolja pizza u SA?
La Perla ima dosta sličnu pizzu PM, s tim da moraju još poraditi na tijestu. Ali im je zato hamburger u domaćem pecivu vrh! Ja uvijek naručim hamburger sa salatom i ona 3 sosa iz pizze. 
- duga puska
#1473 Re: Najbolja pizza u SA?
U pravu si sve, ali je globalno bas korektno.Begova corba mi tu legne ko samar budali, sa njihovim domacim pecivom.Haris033 wrote:La Perla ima dosta sličnu pizzu PM, s tim da moraju još poraditi na tijestu. Ali im je zato hamburger u domaćem pecivu vrh! Ja uvijek naručim hamburger sa salatom i ona 3 sosa iz pizze.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1474 Re: Najbolja pizza u SA?
Edit:
se, ne treba ulaziti na ove teme ovako rano ujutro 
- Helghan
#1475 Re: Najbolja pizza u SA?
Pizzeria Wisa u zgradi Viza za budućnost, dobra! (radio momak u U2 pa otvorio svoju radnju)
SOSE po meni najbolja Pizza u gradu, Peperoni je VRH
Picollo Mondo je vrhić ali za one sa dubljim džepom
kao i Maslina na Trgu Heroja 
SOSE po meni najbolja Pizza u gradu, Peperoni je VRH
Picollo Mondo je vrhić ali za one sa dubljim džepom