Bundesliga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#1451 Re: Bundesliga
pa dobro, nek nije 15 eura ali eto, i po tom što si napisao je 3 put manje nego u Italiji, ili duplo manje nego u Španjiji, a da ne govorim o Engleskoj
Bayern, a i ostali njemački klubovi, se financijski jednostavno ne mogu nositi sa vrhunskim klubovima iz najboljih liga... real i barcelona suklasa za sebe, i zbog 100 000 ljudi na utakmicama, i zbog sistema tv prava koji favorizuje njih u odnosu na druge ekipe : Milan, Inter, Juventus su jednostavno veći i bogatiji klubovi u vlasništvu prebogatih pojedinaca, a Englezi su neka druga dimenzija za sve
Njemačka liga nikad neće biti globalno popularna jer nikad neće privući najveće zvijezde u ovom sportu. Tamo negdje po Aziji je Bayern, a da ne govorimo o nekim Stuttgartima, Hamburzima i sl. poznat haman kao i Željo.. jednostavno - englezi, španci i talijani su poklopili globalno tržište i švabi tu, sa ovakvom organizacijom lige i općenito fudbala, mogu mahati ušima... još da im nije reprezentacije, "ne bi se znalo za njih"
Njihov sistem je dobar u strogo njemačkom okruženju - klubovi su im stabilni, nisu u privatnom vlasništvu, fudbal je megapopularan među stanovništvom ali van njihovih granica oni su srednja klasa... Bayern se tu i tamo drži jer je poklopio cijelu ligu, i "gazi preko mrtvih" da se održi na površini ali sve su to neki bljeskovi od godinu-dvije u nekom periodu od 10 godina, nemaju ni oni šanse da godinama budu u vrhu, ono mogu se održavati među 10-ak evropskih ekipa, i to je to. Za ostale da i ne govorim jer ne znam kad su zadnji put imali drugi klub osim Bayerna da istovremeno dobro igra i u LP, i u Bundesligi. Ili ko bljesne u Ligi Prvaka pa se jedva spasi ispadanja iz Bundeslige u istoj sezoni, ili odigra ovako kao Dortmund u Ligi Prvaka i nekako se nakon 10-ak kola uhaviza pa počne dobro igrati u prvenstvu.
Bayern, a i ostali njemački klubovi, se financijski jednostavno ne mogu nositi sa vrhunskim klubovima iz najboljih liga... real i barcelona suklasa za sebe, i zbog 100 000 ljudi na utakmicama, i zbog sistema tv prava koji favorizuje njih u odnosu na druge ekipe : Milan, Inter, Juventus su jednostavno veći i bogatiji klubovi u vlasništvu prebogatih pojedinaca, a Englezi su neka druga dimenzija za sve
Njemačka liga nikad neće biti globalno popularna jer nikad neće privući najveće zvijezde u ovom sportu. Tamo negdje po Aziji je Bayern, a da ne govorimo o nekim Stuttgartima, Hamburzima i sl. poznat haman kao i Željo.. jednostavno - englezi, španci i talijani su poklopili globalno tržište i švabi tu, sa ovakvom organizacijom lige i općenito fudbala, mogu mahati ušima... još da im nije reprezentacije, "ne bi se znalo za njih"
Njihov sistem je dobar u strogo njemačkom okruženju - klubovi su im stabilni, nisu u privatnom vlasništvu, fudbal je megapopularan među stanovništvom ali van njihovih granica oni su srednja klasa... Bayern se tu i tamo drži jer je poklopio cijelu ligu, i "gazi preko mrtvih" da se održi na površini ali sve su to neki bljeskovi od godinu-dvije u nekom periodu od 10 godina, nemaju ni oni šanse da godinama budu u vrhu, ono mogu se održavati među 10-ak evropskih ekipa, i to je to. Za ostale da i ne govorim jer ne znam kad su zadnji put imali drugi klub osim Bayerna da istovremeno dobro igra i u LP, i u Bundesligi. Ili ko bljesne u Ligi Prvaka pa se jedva spasi ispadanja iz Bundeslige u istoj sezoni, ili odigra ovako kao Dortmund u Ligi Prvaka i nekako se nakon 10-ak kola uhaviza pa počne dobro igrati u prvenstvu.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#1452 Re: Bundesliga
ma meni je bezveze to uspoređivanje liga - koja je jača, koja je bolja, bla, bla... to jednostavno nije moguće utvrditi gledajući cijelu ligu... neki tamo augsburg ili kaserslautern su ista, da prostite, kao i lecce i chievo
ono što se može gledati i usporediti je broj i kvaliteta onih vrhunskih, top klubova - onih zbog kojih je fudbal popularan i u Indiji iako su oni sami za fudbal trube. Njemačka, realno, ima samo jednog takvog, a to je Bayern. I taj, i takav Bayern, je po svemu manji klub od Milana i Juventusa, a i Inter je globalno puno popularniji klub od njih bez obzira što su Bavarci dosta uspješniji na međunarodnoj sceni.
I zbog tog bih ja dao prednost Talijanima bez obzira što su klubovi iz njemačke lige u zadnje vrijeme postizali veće uspjehe u Evropi.
Ono po čemu su Švabi dosta bolji je sama fudbalska atmosfera. Pola, ionako skromnih, talijanskih stadiona zjapi prazno dok se njemački stadioni puni ko šipak, čak i kod većina klubova u cvajti. Čudno je, zaista, da Nijemci bolje ne iskorištavaju takvu popularnost fudbala (samo se Englezi s njima mogu mjeriti u tome) - da malo ne povise cienu karata, nije baš da su sirotinja neka, da ne dozvole klubovima malo veće financijske slobode i sl. Ali to je vjerovatno iz razloga zbog kojeg ja nikad Švabe nisam gotivio - ta neka njihova robotizovanost i fanatična želja za nekom disciplinom i perfektnim uređenjem svega - nemaju kao društvo nimalo vica u sebi, improvizacije, fakinstva.. hladno sve ko Sjeverno more. A to se meni, Balkancu, Hercegovcu, da prostite, malo gadi
Fudbal je sport, a sport je showbiz. A u showbizu i one gadne lokalne manekenke i sponzoruše se ponašaju ko da su holiwoodske glumice iako banke prebijene u džepu nemaju. U sportu je ekvivalent tome glamur, zvijezde, spektakl... jedan Manchester City je za godinu dana više fanova stekao nego će Bayern u 20 godina. A zašto ? Pa zato što je sportu pristupio onako kako se jedino i treba - kao biznisu, ali i kao showbizu. U Švaba je to biznis, ali interesantan kao računovodstvena kancelarija. Nema od tog haira van njemačkih granica, a imaju sve moguće kapacitete da postanu najjači - izvrsna ekonomija, pubo bolja od talijanske, španske, pa i engleske; ogromna popularnost sporta; sjajni rezultati reprezentacije desetljećima. Ali džaba - ta njihova nespremnost na rizik i neku poslovnu avanturu ih održava na toj njihovj mediokritetskoj razini.
ono što se može gledati i usporediti je broj i kvaliteta onih vrhunskih, top klubova - onih zbog kojih je fudbal popularan i u Indiji iako su oni sami za fudbal trube. Njemačka, realno, ima samo jednog takvog, a to je Bayern. I taj, i takav Bayern, je po svemu manji klub od Milana i Juventusa, a i Inter je globalno puno popularniji klub od njih bez obzira što su Bavarci dosta uspješniji na međunarodnoj sceni.
I zbog tog bih ja dao prednost Talijanima bez obzira što su klubovi iz njemačke lige u zadnje vrijeme postizali veće uspjehe u Evropi.
Ono po čemu su Švabi dosta bolji je sama fudbalska atmosfera. Pola, ionako skromnih, talijanskih stadiona zjapi prazno dok se njemački stadioni puni ko šipak, čak i kod većina klubova u cvajti. Čudno je, zaista, da Nijemci bolje ne iskorištavaju takvu popularnost fudbala (samo se Englezi s njima mogu mjeriti u tome) - da malo ne povise cienu karata, nije baš da su sirotinja neka, da ne dozvole klubovima malo veće financijske slobode i sl. Ali to je vjerovatno iz razloga zbog kojeg ja nikad Švabe nisam gotivio - ta neka njihova robotizovanost i fanatična želja za nekom disciplinom i perfektnim uređenjem svega - nemaju kao društvo nimalo vica u sebi, improvizacije, fakinstva.. hladno sve ko Sjeverno more. A to se meni, Balkancu, Hercegovcu, da prostite, malo gadi
Fudbal je sport, a sport je showbiz. A u showbizu i one gadne lokalne manekenke i sponzoruše se ponašaju ko da su holiwoodske glumice iako banke prebijene u džepu nemaju. U sportu je ekvivalent tome glamur, zvijezde, spektakl... jedan Manchester City je za godinu dana više fanova stekao nego će Bayern u 20 godina. A zašto ? Pa zato što je sportu pristupio onako kako se jedino i treba - kao biznisu, ali i kao showbizu. U Švaba je to biznis, ali interesantan kao računovodstvena kancelarija. Nema od tog haira van njemačkih granica, a imaju sve moguće kapacitete da postanu najjači - izvrsna ekonomija, pubo bolja od talijanske, španske, pa i engleske; ogromna popularnost sporta; sjajni rezultati reprezentacije desetljećima. Ali džaba - ta njihova nespremnost na rizik i neku poslovnu avanturu ih održava na toj njihovj mediokritetskoj razini.
- ODVRATAN_i_GADAN
#1453 Re: Bundesliga
Misa mu malog... Poredio sam Bayern i Barcelonu tj. utakmice iste klase, a Milan sam dodao inclusive jer je rijec o utakmici prije sest godina i u skroz drugom (skupljem takmicenju). Italija i Njemacka su tu negdje sa cjenama sa razlikom da u Italiji utakmice haman pa gledas u rusevinama i na nesigurnim stadionima, a u Njemackoj je ugodjaj vrhunski sto se tice same infrastrukture! Englezi su najskuplji u paketu sa Barcelonom i Realom (ostali Spanci su rang sa Italijom i Njemackom)!
- odesveuhonduras
#1454 Re: Bundesliga
ma hair, nebito, poanta je da oni, a prije svega Bayern (jer je Augsburgu svejedno kakve su cijene kod Wolverhamptona, a i obratno pošto jedan drugom nisu nikakva konkurencija), ne može sa tim cijenama biti konkurentan ostalim vrhunskim klubovima sa kojim bi se željeli takmičiti.ODVRATAN_i_GADAN wrote:Misa mu malog... Poredio sam Bayern i Barcelonu tj. utakmice iste klase, a Milan sam dodao inclusive jer je rijec o utakmici prije sest godina i u skroz drugom (skupljem takmicenju). Italija i Njemacka su tu negdje sa cjenama sa razlikom da u Italiji utakmice haman pa gledas u rusevinama i na nesigurnim stadionima, a u Njemackoj je ugodjaj vrhunski sto se tice same infrastrukture! Englezi su najskuplji u paketu sa Barcelonom i Realom (ostali Spanci su rang sa Italijom i Njemackom)!
- citadela
#1455 Re: Bundesliga
ooo Majko draga, citam sve ovo i ne vjerujem ... spominju ljudi i porede neki ruski, talijanski itd fudbal sa njemackim, i pri tome pljuju na isti pa ono ne mos` vjerovati ... ali mi jos smjesnije zasto neki uopce ulaze ovdje u raspravu s tim likovima braneci Bundeligu i njemacki fudbal..
Pa ljudi moji, zar mozete uopce shvatiti ozbiljno covjeka, koji dodje i kaze da je navijac Milana i pri tome trazi neke razloge zasto ljudi "mrze" Bayern, zasto njemacki fudbal ne valja itd itd .. Meni licno je dovoljno to sto gotivi Milan --mislim, dovoljno da vidis koliko doticni uziva u nogometnoj igri (a pri tome jos govori o igri Bayerna).. pa Milan je meni licno sinonim za antifudbal (opcenito talijanski fudbal), mislim ono "no hard feelings", ali brate u istom pasusu govoriti o ljepoti ili neljepoti igre nekog kluba i izjasnjavati se kao navijac Milana ne ide ba ... jos kad sam vidio da covjek spominje Gomeza kao fudbaleru koji ne daje golove sa vece udaljenosti od 3 metra
--- covjek se malo zbunio, mozda zaboravio na veliku "zvijezdu" iz grada mode zvanu INZAGHI, ili mozda nije,-- mozda nikad nije ni cuo za njega,.. Da ne spominjem i to sto covjek dize Real u nebo, unizujuci sve ostalo, koji je definicija tzv. vjestackog kluba, ali nejse...
Dovoljno mi je bilo kad sam procitao dotle citavu raspravu, dalje nije bilo potrebe (a taman sam pomislio evo ozbiljne rasprave na nikad prevazidjenu temu -njemacki vs. talijanski nogomet), s toga

Pa ljudi moji, zar mozete uopce shvatiti ozbiljno covjeka, koji dodje i kaze da je navijac Milana i pri tome trazi neke razloge zasto ljudi "mrze" Bayern, zasto njemacki fudbal ne valja itd itd .. Meni licno je dovoljno to sto gotivi Milan --mislim, dovoljno da vidis koliko doticni uziva u nogometnoj igri (a pri tome jos govori o igri Bayerna).. pa Milan je meni licno sinonim za antifudbal (opcenito talijanski fudbal), mislim ono "no hard feelings", ali brate u istom pasusu govoriti o ljepoti ili neljepoti igre nekog kluba i izjasnjavati se kao navijac Milana ne ide ba ... jos kad sam vidio da covjek spominje Gomeza kao fudbaleru koji ne daje golove sa vece udaljenosti od 3 metra
Dovoljno mi je bilo kad sam procitao dotle citavu raspravu, dalje nije bilo potrebe (a taman sam pomislio evo ozbiljne rasprave na nikad prevazidjenu temu -njemacki vs. talijanski nogomet), s toga
- odesveuhonduras
#1456 Re: Bundesliga
sinko, pretpostavljam po tvom upisu da si tih godina da ti se mogu tako obratiti, nadam se da mi nećeš zamjeriti, kad je Milan igrao fudbal od čije su ljepote otpadale trepavice onih koji su ih gledali, njemački, a i Bayernovi igrači, su znali samo trčat ko konji. Uz pokojeg izuzetka, i danas im je to vrhunac. U Milanu su igrali Savićevići i Weahe čiji su potezi insana tjerali da pišne u gaće, a u Bayernu onaj skinheads Jancker il kako mu bješe ime. Radije bih u bacanju koplja uživao..
Nemoj molim te da uspoređujemo Milan i Bayern po bilo kojoj osnovi, grehota je to velika
Kada se spomene Milan i Juventus, Bayernovi, a i navijači bilo kojih drugih njemačkih klubova se trebaju ustati na noge, i reći Poštovanje gospodo, vi ste giganti
To od simpatizera Milana jer navijač nekog stranjskog kluba nit sam kad bio, niti ću biti. Da sutra ispadnu nasekirao bih se ko večeras kad čuh da je Kosorka zijanila izbore u Hrvatskoj.
Ja sam navijač Veleža i fudbala. Ovo ostalo mogu nekog više ili manje simpatizirati, i mogu ne voljeti Bayern i United
, i to je to..
Nemoj molim te da uspoređujemo Milan i Bayern po bilo kojoj osnovi, grehota je to velika
Kada se spomene Milan i Juventus, Bayernovi, a i navijači bilo kojih drugih njemačkih klubova se trebaju ustati na noge, i reći Poštovanje gospodo, vi ste giganti
To od simpatizera Milana jer navijač nekog stranjskog kluba nit sam kad bio, niti ću biti. Da sutra ispadnu nasekirao bih se ko večeras kad čuh da je Kosorka zijanila izbore u Hrvatskoj.
Ja sam navijač Veleža i fudbala. Ovo ostalo mogu nekog više ili manje simpatizirati, i mogu ne voljeti Bayern i United
- Gandalf
#1457 Re: Bundesliga
Baudelaire wrote:Ja generalno ne volim nijedan klub čiji predstavnici i navijači misle da polažu ekskluzivno pravo na nešto.
-
missko
#1458 Re: Bundesliga
Meni je logicno da karte za tekme Barce , Reala i Engleske lige budu duplo skuplje od Bundes lige. Ti u BL imas 5 top starsa koje bi covjek bar jednom u zivotu volio gledati uzivo a u Engleskoj na svakoj tekmi imas nekoga ko vrijedi pogledati a Real i Barca su prica za sebe kao i Milan, a i Talijanska liga. Samo da napomenem ako imas clansku Bayernovu , karta te kosta 6-8 eura za BL tekme na stajanju iza gola gdje su fol vatreni navijaci.
- citadela
#1459 Re: Bundesliga
Je li se to na utakmice ide da bi vidio nekog "top stara" ??missko wrote:Meni je logicno da karte za tekme Barce , Reala i Engleske lige budu duplo skuplje od Bundes lige. Ti u BL imas 5 top starsa koje bi covjek bar jednom u zivotu volio gledati uzivo a u Engleskoj na svakoj tekmi imas nekoga ko vrijedi pogledati a Real i Barca su prica za sebe kao i Milan, a i Talijanska liga. Samo da napomenem ako imas clansku Bayernovu , karta te kosta 6-8 eura za BL tekme na stajanju iza gola gdje su fol vatreni navijaci.
Onda nema potrebe da se fudbal igra bilo gdje van Engleske, Italije, Spanije, Njemacke i eventualno Francuske, jer pobogu sto bi se igralo, kad nema ko da gleda, jer nema top star igraca
Ima li taj neki top star u FK Sarajevo ? Hmmm
- ODVRATAN_i_GADAN
#1460 Re: Bundesliga
Ima... "Lijevo-desno Messi! 
- odesveuhonduras
#1461 Re: Bundesliga
Pa zato i postoje razlike između klubova i liga o kojima pričamo. Je li isto gledati Sarajevo ili je isto gledati Barcelonu ? Nije vala da mi babo za sarajevo igra. A i u Sarajevu se i dan danas Pape spominje jer je čovjek znao igrati lopte.citadela wrote:Je li se to na utakmice ide da bi vidio nekog "top stara" ??missko wrote:Meni je logicno da karte za tekme Barce , Reala i Engleske lige budu duplo skuplje od Bundes lige. Ti u BL imas 5 top starsa koje bi covjek bar jednom u zivotu volio gledati uzivo a u Engleskoj na svakoj tekmi imas nekoga ko vrijedi pogledati a Real i Barca su prica za sebe kao i Milan, a i Talijanska liga. Samo da napomenem ako imas clansku Bayernovu , karta te kosta 6-8 eura za BL tekme na stajanju iza gola gdje su fol vatreni navijaci.![]()
![]()
Onda nema potrebe da se fudbal igra bilo gdje van Engleske, Italije, Spanije, Njemacke i eventualno Francuske, jer pobogu sto bi se igralo, kad nema ko da gleda, jer nema top star igraca
Vrhunski igrači, tzv. zvijezde su ono što popularizira fudbal i zbog čega smo svi mi u nekom trenutku zagotivili tu igru. Nismo je zagotivili ubog nekog 0:0 Slobode i Rudara.
I zbog toga će neke lige uvijek biti ispred drugih - jer će imati veći broj takvih igrača koji od fudbala prave spektakl.
-
missko
#1462 Re: Bundesliga
Sarajevo- Kozara zbog toga gleda 1200 gledalaca a Sarajevo - Celsi bi Kosevo 5 puta bilo rasprodato. Jel se ide na tekmu samo navijati ?citadela wrote:Je li se to na utakmice ide da bi vidio nekog "top stara" ??missko wrote:Meni je logicno da karte za tekme Barce , Reala i Engleske lige budu duplo skuplje od Bundes lige. Ti u BL imas 5 top starsa koje bi covjek bar jednom u zivotu volio gledati uzivo a u Engleskoj na svakoj tekmi imas nekoga ko vrijedi pogledati a Real i Barca su prica za sebe kao i Milan, a i Talijanska liga. Samo da napomenem ako imas clansku Bayernovu , karta te kosta 6-8 eura za BL tekme na stajanju iza gola gdje su fol vatreni navijaci.![]()
![]()
- simonese
#1463 Re: Bundesliga
ljubitelji Serije A imate temu i razligu
za ovog rusa:otvori temu ako je nema
- odesveuhonduras
#1464 Re: Bundesliga
kad ti nick pogledam, pomislio bi da si samo taki fan Serie A 
-
missko
#1465 Re: Bundesliga
Jest, trebalo se malo pricati ovdje o sumnjivim penalima za Bayern u subotu. Al to je standard pa dosadi.simonese wrote:ljubitelji Serije A imate temu i razligu
- simonese
#1466 Re: Bundesliga
sumnjivi penali,da,trebali su dobit 3 penala
-
bahonnen
#1467 Re: Bundesliga
Hm... to što niko nije ono baš polomljen, nema veze. Možda neki sudija ne bi svirao, ali ono su bili penali po PS. Nema se tu šta reći.
Niko od Werderovaca poslije utakmice nije ništa rekao. Jbg., ono je bilo više nego zaslužena pobjeda Bayerna i sasvim je svejedno, jel' 3:1, 4:1, 5:1 ili...
P.S. Ne navijam za Bayern, ali tako je.
Niko od Werderovaca poslije utakmice nije ništa rekao. Jbg., ono je bilo više nego zaslužena pobjeda Bayerna i sasvim je svejedno, jel' 3:1, 4:1, 5:1 ili...
- East_side
#1468 Re: Bundesliga
Zanimljiv post i mogu reći da se slažem s ovim.Melodicni wrote:Bundesliga sigurno zanimljivija al dal i jaca.Pa tesko pitanje...Ajmo rec da Bayern kad ima svoj dan moze pobjediti sve ekipe iz Serije A dok ostale Njemacke ekipe nemaju bas tu sansu.Ekipe od 1. do 4. mjesta su sigurno jace od Njemackih na istim pozicijama dok ovo ostalo od 5 pa dole sigurno su Svabe jace.
Nece se mozda svi slozit sa ovim al eto
Pogotovo s ovim poređenjem od 1. do 4. mjesta, koje se odnosi na učesnike Lige šampiona gdje su Talijani generalno uspješniji od Švaba koji god vremenski okvir uzeli u razmatranje; zadnjih 5, 10, 15... godina.
Tako i sa ovim od 5. mjesta pa nadole, koje se odnosi na učesnike u Evropskoj Ligi/Kupu UEFA gdje su Švabe uspješnije, posebno zadnjih par sezona u kojim Talijani gotovo ništa nisu napravili dok su Švabe igrale u finalima, polufinalima i td.
Ihhh kad se sjetim samo one, blago rečeno, sumnjive sezone kada se Bayern u predzadnjem kolu spasio poraza u gostima protiv HSV-a golom nakon nekakvog indirekta u 90+ minuti. Tada je Bayer Leverkusen u zadnjem kolu ostao bez titule nakon još "zanimljivijeg" poraza od Unterhachinga, inače još jednog Bavarskog kluba, čiji su igrači bili čak i nagrađeni premijama od strane...missko wrote:Jest, trebalo se malo pricati ovdje o sumnjivim penalima za Bayern u subotu. Al to je standard pa dosadi.simonese wrote:ljubitelji Serije A imate temu i razligu
Na kraju su B.M. i B.L. imali jednak broj bodova ali su ovi prvi osvojili titulu zbog bolje gol razlike.
Nakon te sezone, Bayern mi se posebno zgadio.
-
missko
#1469 Re: Bundesliga
Alofs je spomenuobahonnen wrote:Hm... to što niko nije ono baš polomljen, nema veze. Možda neki sudija ne bi svirao, ali ono su bili penali po PS. Nema se tu šta reći.
http://www.spox.com/de/sport/fussball/b ... nchen.html
A ja tvrdim isto da se onaj prvi penal koji je okrenuo tok utakmice kada je bilo 1-1 ne bi nigdje i nikada svirao kontra Bayerna a do tada je tekma bila sve samo ne u rukama Bayerna. Bili su jalovi na silu pokusavali srali sudiji sta god dosudi i plus 30 min prije kraja imali samo 1-1 a Werdera nisu u Minhenu 6 godina dobili i sada da ih je uzeo pretekao bi ih i on na tabeli a ovako Njemacka salje svog jedinog prvaka osokoljenog u novu pobjedu u Champions ligi u Macester.
- vicious
#1470 Re: Bundesliga
Nije to bila ista sezona, nego 99/2000 i 2000/01.East_side wrote: Ihhh kad se sjetim samo one, blago rečeno, sumnjive sezone kada se Bayern u predzadnjem kolu spasio poraza u gostima protiv HSV-a golom nakon nekakvog indirekta u 90+ minuti. Tada je Bayer Leverkusen u zadnjem kolu ostao bez titule nakon još "zanimljivijeg" poraza od Unterhachinga, inače još jednog Bavarskog kluba, čiji su igrači bili čak i nagrađeni premijama od strane...![]()
Na kraju su B.M. i B.L. imali jednak broj bodova ali su ovi prvi osvojili titulu zbog bolje gol razlike.
2000. Leverkusen je u zadnjem kolu izgubio kod Unterhachinga, iako je bio veliki favorit.
2001. je bila ta situacija sa indirektom u Hamburgu, dok je Schalke na svom stadionu već počeo slaviti titulu
i onda hladan tuš
Samo da se razumijemo, nisam se tome obradovao zbog Bayerna
- vicious
#1471 Re: Bundesliga
Slažem se, ono što je u Minhenu svirano je baš bilo debelo domaćinsko suđenje... haman k'o u našoj ligimissko wrote:Alofs je spomenuobahonnen wrote:Hm... to što niko nije ono baš polomljen, nema veze. Možda neki sudija ne bi svirao, ali ono su bili penali po PS. Nema se tu šta reći.
http://www.spox.com/de/sport/fussball/b ... nchen.html
A ja tvrdim isto da se onaj prvi penal koji je okrenuo tok utakmice kada je bilo 1-1 ne bi nigdje i nikada svirao kontra Bayerna a do tada je tekma bila sve samo ne u rukama Bayerna. Bili su jalovi na silu pokusavali srali sudiji sta god dosudi i plus 30 min prije kraja imali samo 1-1 a Werdera nisu u Minhenu 6 godina dobili i sada da ih je uzeo pretekao bi ih i on na tabeli a ovako Njemacka salje svog jedinog prvaka osokoljenog u novu pobjedu u Champions ligi u Macester.
- East_side
#1472 Re: Bundesliga
Do mene je, nisam prethodno provjerio.vicious wrote:Nije to bila ista sezona, nego 99/2000 i 2000/01.East_side wrote: Ihhh kad se sjetim samo one, blago rečeno, sumnjive sezone kada se Bayern u predzadnjem kolu spasio poraza u gostima protiv HSV-a golom nakon nekakvog indirekta u 90+ minuti. Tada je Bayer Leverkusen u zadnjem kolu ostao bez titule nakon još "zanimljivijeg" poraza od Unterhachinga, inače još jednog Bavarskog kluba, čiji su igrači bili čak i nagrađeni premijama od strane...![]()
2000. Leverkusen je u zadnjem kolu izgubio kod Unterhachinga, iako je bio veliki favorit.
2001. je bila ta situacija sa indirektom u Hamburgu, dok je Schalke na svom stadionu već počeo slaviti titulu
i onda hladan tuš![]()
![]()
Samo da se razumijemo, nisam se tome obradovao zbog Bayerna
Jbg znam da se sve to dešavalo prije nekih 10-ak godina.
Ali eto, time još gore
- citadela
#1473 Re: Bundesliga
- East_side
#1474 Re: Bundesliga
citadela wrote:![]()
Bundesliga je nekvalitetna, nepopularna, slaba, eh sad je jos i sumnjiva
Ne brini se, ovo je svakako bilo poprilično davno
A danas Bayern suvereno dominira Bundesligom i ne treba mu ničija pomoć
- odesveuhonduras
#1475 Re: Bundesliga
Fussballstellungcitadela wrote:![]()
Bundesliga je nekvalitetna, nepopularna, slaba, eh sad je jos i sumnjiva .. Negooo, kako bi se "Calciopoli" mogao preformulisati na njemacki