Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
tuzla075

#1451 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by tuzla075 »

zateznistub wrote:
nermin.padez wrote:Sta mislite o kupovini preko PIKa. Kakva su iskustva? Nesto nemam povjerenja, sve ko novi, stari mjesec dana a nema garancije :-) Sumnjivo mi je porijeklo telefona.

Planiram MOZDA kupiti SGS2 :)

Sent from my GT-I9000 using Jelly Bean
Ja sam imao par transakcija i sve je bilo OK i sa moje i sa druge strane. Ako te nesto interesuje, dogovoris se sa prodavcem, pregledas robu, znas i sam sta sve treba pogledati kad se telefon kupuje i ako je sve ok kupis a ako ti se ne sviđa samo kazes ne hvala i svako na svoju stranu.
i ja mogu reci sto se tice pik-a da nisam imao problema ... i prodavo sam i kupovo , dogovoris se gdje da pregledas mob i zavrsis ako ti odgovara ako ne nikom nista ... a obavezno pitaj za mob jeli ko nov ili je stvarno nov ... jer ni cijena ne moze biti ista ;-)
tarikBA

#1452 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by tarikBA »

jel tacno da kad se u bh telecomu uzima telefon na rate (pretplata) placa cijeli iznos pdv-a uz prvu ratu?
zateznistub

#1453 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

tarikBA wrote:jel tacno da kad se u bh telecomu uzima telefon na rate (pretplata) placa cijeli iznos pdv-a uz prvu ratu?
Da naravno.Drzava mora uzeti svoj dio kolaca. I na kraju krajeva to je normalno.
Cossack

#1454 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Cossack »

zateznistub wrote:
tarikBA wrote:jel tacno da kad se u bh telecomu uzima telefon na rate (pretplata) placa cijeli iznos pdv-a uz prvu ratu?
Da naravno.Drzava mora uzeti svoj dio kolaca. I na kraju krajeva to je normalno.
Koliko znam to je isto kod svih operatera.
tarikBA

#1455 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by tarikBA »

sr*nje... hvala na odgovorima :thumbup:
agent_zero

#1456 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

agent_zero wrote:Zna li neko gdje najjeftinije mogu kupiti ORIGINAL (a ne nekog kineskog kopijanera) Sandisc microSD od 8 ili 16gb?
Iko?

Pitao sam u fontele - nemaju.

U univerzalno čisto sumnjam da su original (ako imaju uopšte).

Po ovim IT radnjama imaju ali sve 2-4gb i preskupo.
tuzla075

#1457 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by tuzla075 »

agent_zero wrote:
agent_zero wrote:Zna li neko gdje najjeftinije mogu kupiti ORIGINAL (a ne nekog kineskog kopijanera) Sandisc microSD od 8 ili 16gb?
Iko?

Pitao sam u fontele - nemaju.

U univerzalno čisto sumnjam da su original (ako imaju uopšte).

Po ovim IT radnjama imaju ali sve 2-4gb i preskupo.
tesko druze , jedino ti ostaje e-bay ili da vjerujes na rijec da je orginal :-)
shiljak

#1458 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shiljak »

galaxy s III
1360 KM - bh telecom bez popusta
950 KM - u svim drugim radnjama

"Popust" za paket "50" cijena bude 950 KM (na dvije godine!)
"Popust za paket "100" cijena bude 950 KM (na jednu godinu) ili 670 KM (na dvije godine!).

Koja pljacka?
tuzla075

#1459 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by tuzla075 »

shiljak wrote:galaxy s III
1360 KM - bh telecom bez popusta
950 KM - u svim drugim radnjama

"Popust" za paket "50" cijena bude 950 KM (na dvije godine!)
"Popust za paket "100" cijena bude 950 KM (na jednu godinu) ili 670 KM (na dvije godine!).

Koja pljacka?

BH Telecom je dobio i iPhone 4S u ponudu ( izgleda da su konacno dobili licencu za prodaju iPhona ) ... jedva cekam cijenu da vidim kakva je
skafiskafsnjak

#1460 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Ne mogu da vjerujem da neko moze dati 950km za mobitel... nevjerovatno !

Neko nema za hljeba ... :-?
Frtalj_Duše

#1461 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Frtalj_Duše »

L00d wrote:Ne mogu da vjerujem da neko moze dati 950km za mobitel... nevjerovatno !

E i ti usra' motku, ali baš! Najgluplja moguća logika, razmisli pa ćeš skontati i zašto! :skoljka:

OnTopic:

http://www.pik.ba/artikal/4117678/iphone-5-16gb-black/

Kad' ga prije zbaviše??? :mrgreen:
cappy_tempo

#1462 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by cappy_tempo »

ima li ko da ne rovim forume i google sony sola, htc one v i lg L7? cackao,igrao se,imao bilo sta. jesu ova tri mobitela u 5 deka ali uvijek ima ta neka nijansa. kakva im je kamera,video,displej bla bla bla :D
Fauja Singh

#1463 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Fauja Singh »

L00d wrote:Ne mogu da vjerujem da neko moze dati 950km za mobitel... nevjerovatno !

Jbg jarane, ne mogu ni ja shvatiti da na danasnjem vremenu ljudi puse kutiju-dvije cigara dnevno, em nije zdravo em je preskupo, mnoga domacinstva mjesecno potrose 150-200 KM samo na cigare...
Ja nemam nikakvih poroka a eto hvala Bogu radim, nije neka pljacka ali mogu sebi u godinu i po-dvije priustiti mobitel od 1000KM pa makar i na rate, i da znas da mi sekunde nije zao, ljudi pate za dobrim cipelama, majicama... ja volim dobar komad tehnike 8-)
agent_zero

#1464 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

cappy_tempo wrote:ima li ko da ne rovim forume i google sony sola, htc one v i lg L7? cackao,igrao se,imao bilo sta. jesu ova tri mobitela u 5 deka ali uvijek ima ta neka nijansa. kakva im je kamera,video,displej bla bla bla :D
Ja imam one v. Što se kamere tiče, nema kamere do nokia. To odgovorno tvrdim, jer imam na kompu tonu slika slikanih raznoraznim mobitelima, ali nokia nema premca.

Ova na one v je među boljim 5mpx kamerama, ali mislim da ni sola niti one v ne mogu parirati 5mpx kameri od recimo nokie n95, n96, n97...

Video je 720p hd, displej nikad bolji nisam imao niti na jednom mobu. Uglovi vidljivosti prosto savršeni, odakle god da pogledaš, sve se vidi jasno i čisto kao dan.

Od ta tri, prekriži za vijeke vjekova LG
Last edited by agent_zero on 18/09/2012 08:07, edited 3 times in total.
agent_zero

#1465 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Dupli....
Hemera

#1466 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Hemera »

trazila sam u bh telekomu ashu 300,ali nemaju i ne znaju kad ce biti,ali mi ponudili sony xperia tipo
meni nekako beze,jer sam htjela da ima tipke,iako i asha je touch displey i svidio mi se..

pa kakav je ovaj sony jel bolji ili gori?

mislim ne trazim nesto namazano treba mi jos jedan telefon uzela bi ga na pretplatu koju vec imam
tuzla075

#1467 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by tuzla075 »

agent_zero wrote:
cappy_tempo wrote:ima li ko da ne rovim forume i google sony sola, htc one v i lg L7? cackao,igrao se,imao bilo sta. jesu ova tri mobitela u 5 deka ali uvijek ima ta neka nijansa. kakva im je kamera,video,displej bla bla bla :D
Ja imam one v. Što se kamere tiče, nema kamere do nokia. To odgovorno tvrdim, jer imam na kompu tonu slika slikanih raznoraznim mobitelima, ali nokia nema premca.

Ova na one v je među boljim 5mpx kamerama, ali mislim da ni sola niti one v ne mogu parirati 5mpx kameri od recimo nokie n95, n96, n97...

Video je 720p hd, displej nikad bolji nisam imao niti na jednom mobu. Uglovi vidljivosti prosto savršeni, odakle god da pogledaš, sve se vidi jasno i čisto kao dan.

Od ta tri, prekriži za vijeke vjekova LG
mislim da ti ova stranica moze dati dosta odgovora
http://www.gsmarena.com/

samo sto se tice kamere Sony Eicsson a sad Sony je sto se tice kamere car careva ;-)
tuzla075

#1468 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by tuzla075 »

Hemera wrote:trazila sam u bh telekomu ashu 300,ali nemaju i ne znaju kad ce biti,ali mi ponudili sony xperia tipo
meni nekako beze,jer sam htjela da ima tipke,iako i asha je touch displey i svidio mi se..

mislim ne trazim nesto namazano treba mi jos jedan telefon uzela bi ga na pretplatu koju vec imam
Hemera ni jedan ni drugi nisu neka sreca , Asha 300 je fin model sa kombinacijom touch skreen-a i tastature ali njegova izrada , kamera i sve ostale funkcije nece te previse impresionirat ( na zalost Asha je jos uvijek na Symbian OS ) ; a sony je klasicni touch skreen , velicine kao HTC WIldfire ( ako znas koji je to model ) sa Android OS i kamerom od 3,2 Mpx ... sad je do tebe hoces li touch skreen ili ipak volis klasicnu tastaturu
shiljak

#1469 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shiljak »

neki imaju vile, po par auta.. a ja nemam ni za galaxy s III, moram cekati svaki novi mobitel da ostari par godina pa onda uzeti rastiman :-D

A sto se tice trosenja para, ako imas da kupis zasto da ne.. A pare ne propadaju ako ti kupis nesto skupo, najpozeljnije je da potrosis novac jer tako pomazes drzavi i svima :D
Last edited by shiljak on 23/09/2012 14:01, edited 1 time in total.
Qler

#1470 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

tuzla075 wrote:
Hemera wrote:trazila sam u bh telekomu ashu 300,ali nemaju i ne znaju kad ce biti,ali mi ponudili sony xperia tipo

Hemera ni jedan ni drugi nisu neka sreca , Asha 300 je fin model sa kombinacijom touch skreen-a i tastature ali njegova izrada , kamera i sve ostale funkcije nece te previse impresionirat ( na zalost Asha je jos uvijek na Symbian OS ) ; a sony je klasicni touch skreen , velicine kao HTC WIldfire ( ako znas koji je to model ) sa Android OS i kamerom od 3,2 Mpx ... sad je do tebe hoces li touch skreen ili ipak volis klasicnu tastaturu

Ako je Asha na Symbianu, onda je moja 808 na Windows 8 64bit....

Asha je S40 telefon, nije smartphone uopste. Te telefone uzimaju nezahtjevni korisnici i zato su i jeftini...
Hemera

#1471 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Hemera »

ma meni ne treba nista extra
a asha mi se svidjela radi tipki,nisam nesto za touch displey,
niti trazim kamere snimanja i tako te opcije itd.
samo poruka poziv i to je to nista posebno
ali eto pogledacu ovaj sony kad dodje kakav je kad vec nokije nema
Qler

#1472 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Ja sam cackao onu qwerty asha-u i solidan je telefon, ako neces smartphone. Baterija dugo traje, signal odlican, ekran, moze bolje, ali moze i proci.. U glavnom, za te pare odlican nov telefon..
tuzla075

#1473 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by tuzla075 »

Qler wrote:
tuzla075 wrote:

Ako je Asha na Symbianu, onda je moja 808 na Windows 8 64bit....

Asha je S40 telefon, nije smartphone uopste. Te telefone uzimaju nezahtjevni korisnici i zato su i jeftini...
Do mene :-) malo sam se zeznuo i usput kakva je 808
zateznistub

#1474 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

tuzla075 wrote: Do mene :-) malo sam se zeznuo i usput kakva je 808
Preskupa za pare koje trebas ljuljnuti a sem kamere ne nudi nista vec viđeno
Curve

#1475 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

radi li tj. jel otvorena opet radnja univerzalnog u shopingu, nedavno sam isao i zatvorena :roll:
Post Reply