Cuj Harangamoderator wrote:Haranga,
Pozivi na vandalizam i huliganstvo nisu dozvoljeni na ovom forumu.
Upozorenje.
Izvini, znam da nisi obavezan, ali kad bi htio reci sta konkretno smatras kao poziv za vandalizam i huliganstvo?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Cuj Harangamoderator wrote:Haranga,
Upozorenje.
Poziv na nasilje nije ako neko kaze da sluzbena lica koja su zakonom naoruzana u slucaju potrebe to naoruzanje i koriste. Ali jeste da ga recimo koristimo ja ili ti.moderator wrote:Harnaga, izvini na pogresno napisanom nicku, a sad opet:HarnagaHarnaga wrote:Cuj Harangamoderator wrote:Haranga,
Upozorenje.
Izvini, znam da nisi obavezan, ali kad bi htio reci sta konkretno smatras kao poziv za vandalizam i huliganstvo?
Pozivi i podrzavanje pucanja u navijace - to se smatra pozivom na nasilje, a to nije u skladu sa pravilima foruma.
Ne znam, po meni policajci su tu da bi zastitili zivote igraca, sudija....hajd da kazemo jebo inventar ne vrijedi ljudskog zivota da neko (ma kakav bio) pogine, ali brate oni (policajci) moraju zastititi "zive ljude" na terenu po svaku cijenu. Sta da su recimo tzv. navijaci dohvatili one koje su gonili i onako pijani i drogirani udarali ih do smrti? Ne znam tacno sta je i kako definisano zakonski ponasanje policajaca ako je ocigledno da upotrebom sile ne mogu sprijeciti upad u teren, a tim upadom su zivoti ugrozeni....Nekako ljudski mi djeluje da je bolje da strada onaj koji hoce oduzeti nekom zivot nego da ostvari svoj naum.moderator wrote:Harnaga, izvini na pogresno napisanom nicku, a sad opet:HarnagaHarnaga wrote:Cuj Harangamoderator wrote:Haranga,
Upozorenje.
Pozivi i podrzavanje pucanja u navijace - to se smatra pozivom na nasilje, a to nije u skladu sa pravilima foruma.
Ma ne znam jarane, moze biti da tu ima svasta nesta, ali cinjenice su da su huligani zapalili zgradu vlade i usli na teren da letvama dijelu neku svoju pravdu. Sam sam ti bio jedan od vodja navijaca (u svome mjestu) jednog prvoligasa, organizovano smo isli na utakmice, navijali, ludovali...ali brate sve u cilju podrske nasih ljubimaca. Nismo psovali ni tukli one koji su mirno sjedili i gledali utakmicu za djecom i od dvije - tri godine, nije nam palo na pamet da utrcavamo na teren, nismo mogli zamisliti da ganjamo sudije i policajce, igrace i redare....Malo se prepucavamo (navijacki uglavnom) sa protivnickim navijacima, bude tu i tamo poneka sorka prije i poslije, ali ono izdvojeno, na brzinu...jer ako neko povice "murija" ili smo odmaglili ili ako nemamo vremena, grlimo se sa onima drugima. Ovo je haos covjece, zgadi mi se i fudbal i sport iako sam cijeli zivot oko toga...Dammme wrote:@harnaga, s obzirom da ne živiš u SA, čini mi se da (opravdano) ne barataš svim informacijama oko dešavanja u i oko stadiona Koševo. Samim tim je i tvoja reakcija, u skladu sa razmišljanjem užasnutog građanina. Nemam sad vremena pisati duži post, ali ako želiš, rado ću s tobom podijeliti informacije koje imam o dešavanjima tog dana. S tobom sam imao niz interesantnih rasprava, pa i zaslužuješ da se čovjek upusti u raspravu s tobom( za razliku od pojedinaca).
Pozdrav!
Ja nisam rekao da je trebalo da puca i u Sirokom i na Kosevu ili bilo gdje drugo nego sam napisao da su oni ovlasteni da u odredjenim situacijama koriste oruzje. Ja da sam bio na mjestu policajca na Kosevu pucao bih sigurno na onog kretencinu sa letvom jer je ugrozio zivot sluzbenog lica na duznosti i za to ne bi sigurno odgovarao. Zato onom covjeku trebate da dignete spomenik ko Trebevic jer nije izvukao oruzje i nekoga od vas poslao na onaj svijet.sistematski pregled wrote:Hrasno, jesu li trebali pucati na Manijake 1998 na Koševu? Ja mislim da nisu, a ti?
Eh da, ja i ne spomenuh gore da pored ovih svih drugih policajci moraju i svoj zivot zastititi. A opauciti letvom policajca...ne znam, bojim se da me opet ne opomene inace bi rekao da taj ne bi ni stope dalje...hrasno38 wrote:Ja nisam rekao da je trebalo da puca i u Sirokom i na Kosevu ili bilo gdje drugo nego sam napisao da su oni ovlasteni da u odredjenim situacijama koriste oruzje. Ja da sam bio na mjestu policajca na Kosevu pucao bih sigurno na onog kretencinu sa letvom jer je ugrozio zivot sluzbenog lica na duznosti i za to ne bi sigurno odgovarao. Zato onom covjeku trebate da dignete spomenik ko Trebevic jer nije izvukao oruzje i nekoga od vas poslao na onaj svijet.sistematski pregled wrote:Hrasno, jesu li trebali pucati na Manijake 1998 na Koševu? Ja mislim da nisu, a ti?
Zasto sada u Grckoj policija nije sasula rafale po demonstrantima??HarnagaHarnaga wrote:Eh da, ja i ne spomenuh gore da pored ovih svih drugih policajci moraju i svoj zivot zastititi. A opauciti letvom policajca...ne znam, bojim se da me opet ne opomene inace bi rekao da taj ne bi ni stope dalje...hrasno38 wrote:Ja nisam rekao da je trebalo da puca i u Sirokom i na Kosevu ili bilo gdje drugo nego sam napisao da su oni ovlasteni da u odredjenim situacijama koriste oruzje. Ja da sam bio na mjestu policajca na Kosevu pucao bih sigurno na onog kretencinu sa letvom jer je ugrozio zivot sluzbenog lica na duznosti i za to ne bi sigurno odgovarao. Zato onom covjeku trebate da dignete spomenik ko Trebevic jer nije izvukao oruzje i nekoga od vas poslao na onaj svijet.sistematski pregled wrote:Hrasno, jesu li trebali pucati na Manijake 1998 na Koševu? Ja mislim da nisu, a ti?
Ako stvarno želiš porediti narodne demonstracije s običnim navijačkim ispadom, koji mora biti žeestoko kažnjen (naravno, i kao navijač starijeg sarajeskog klubaupaljac83 wrote: Zasto sada u Grckoj policija nije sasula rafale po demonstrantima??
Evo sad uhvatih malo vremena, pa reko' da poredam neke činjenice. Ako negdje pogriješim tu su i ostali forumaši da isprave "netačan navod".HarnagaHarnaga wrote:Ma ne znam jarane, moze biti da tu ima svasta nesta, ali cinjenice su da su huligani zapalili zgradu vlade i usli na teren da letvama dijelu neku svoju pravdu. Sam sam ti bio jedan od vodja navijaca (u svome mjestu) jednog prvoligasa, organizovano smo isli na utakmice, navijali, ludovali...ali brate sve u cilju podrske nasih ljubimaca. Nismo psovali ni tukli one koji su mirno sjedili i gledali utakmicu za djecom i od dvije - tri godine, nije nam palo na pamet da utrcavamo na teren, nismo mogli zamisliti da ganjamo sudije i policajce, igrace i redare....Malo se prepucavamo (navijacki uglavnom) sa protivnickim navijacima, bude tu i tamo poneka sorka prije i poslije, ali ono izdvojeno, na brzinu...jer ako neko povice "murija" ili smo odmaglili ili ako nemamo vremena, grlimo se sa onima drugima. Ovo je haos covjece, zgadi mi se i fudbal i sport iako sam cijeli zivot oko toga...Dammme wrote:@harnaga, s obzirom da ne živiš u SA, čini mi se da (opravdano) ne barataš svim informacijama oko dešavanja u i oko stadiona Koševo. Samim tim je i tvoja reakcija, u skladu sa razmišljanjem užasnutog građanina. Nemam sad vremena pisati duži post, ali ako želiš, rado ću s tobom podijeliti informacije koje imam o dešavanjima tog dana. S tobom sam imao niz interesantnih rasprava, pa i zaslužuješ da se čovjek upusti u raspravu s tobom( za razliku od pojedinaca).
Pozdrav!
Evo vidis kako samo jedna tvoja recenica i izgleda bolesno. Tebi je znaci najvaznije da neko kaze da je kriva policija!!! E jadna nam majka sa ovakvim naprednim razmisljanima. Vidim kuknjava sada i za juniorsku utakmicu,legtimisanje i ne dozvoljavanje djeci da udju na stadion bez pratnje roditelja. Pravi potez!!!!! B R A V O!!!!. Koji ce moj dijete od 14 godina samo na utakmici????? Trojica od 20-tak uhapsenih zbog nereda pred zgradom vlade i na kosevu su 96-to, 94-to i 93 godiste. Jadan nevina djecica koja su tako prfesionalno razbijala zgradu vlade a onda kosevski stadion. E ako nema vise fala bogu neka nema. Moj sin ima 14 godina i da sam ga vidio taj dan ne bi mu trebala ni policija ni sud ali niti sam ga vidio niti cu ga vidjeti sve dok ga ja vaspitavam, skolujem, hranim i oblacim. Na utakmicu moze ici sa mnom ali ni na sjever ni na jug nego medju normalne navijace, one sto su dosli da gledaju utakmicu. I on je to shvatio pogotovo nakon ovog sto se dogodilo na Kosevu aja sam shvatio da cu morati jos vise da posvetim njegovom izgradjivanju zdrave licnosti. Bolje da ga lomim ja nego specijalci i ulica.jeza u ledja wrote:Mashala.
Hrasno je priznao da je i policija krivac za ovaj incident.
-LIBERO- wrote:A ti sa svojih 14,15,16,17 godina nikada nisi isao na Grbavicu sa svojom rajom na tekmu Zelje???
Ovo zvuči kao ono Ahmadinedžadovo: imamo snažnu armiju - imamo dobre odnose sa susjedima - ne bismo voljeli da nas neko nešto dirne. Klasična prijetnja provučena kroz savjet koji glavu spašava. Vi da želite nekome glavu spašavati, bili biste profesionalni i ne biste imali problema sa navijačkom skupinima (a sada ih sami sebi stvarate sa Hordama i stvarali ste do sada). Sve što radite je okrutna reakcija, a nikada razumska prevencija. I to kažem ja koji nikada nisam došao u nikakav sukob niti dodir sa policijom (ni na stadionu ni van njega), potpuno mirno i staloženo.Mascherano wrote:Navedi mi post gdje ja nekome prijetim. Ja vam samo dajem savjete (koji vam sutra mogu glavu spasiti) i iznosim cinjenice. Uostalom, zasto bih ja nekome od vas prijetio? Da li imam razloga za tako nesto?
I koji si ti autoritet da zaključuješ što je normalno a što nije?Mascherano wrote:-LIBERO- wrote:A ti sa svojih 14,15,16,17 godina nikada nisi isao na Grbavicu sa svojom rajom na tekmu Zelje???
Djeca su tad bila normalna, ova danas ocigledno nisu.
Andaluzijski pas wrote:Ovo zvuči kao ono Ahmadinedžadovo: imamo snažnu armiju - imamo dobre odnose sa susjedima - ne bismo voljeli da nas neko nešto dirne. Klasična prijetnja provučena kroz savjet koji glavu spašava. Vi da želite nekome glavu spašavati, bili biste profesionalni i ne biste imali problema sa navijačkom skupinima (a sada ih sami sebi stvarate sa Hordama i stvarali ste do sada). Sve što radite je okrutna reakcija, a nikada razumska prevencija. I to kažem ja koji nikada nisam došao u nikakav sukob niti dodir sa policijom (ni na stadionu ni van njega), potpuno mirno i staloženo.Mascherano wrote:Navedi mi post gdje ja nekome prijetim. Ja vam samo dajem savjete (koji vam sutra mogu glavu spasiti) i iznosim cinjenice. Uostalom, zasto bih ja nekome od vas prijetio? Da li imam razloga za tako nesto?
Hvala.Mascherano wrote:Andaluzijski pas wrote:Ovo zvuči kao ono Ahmadinedžadovo: imamo snažnu armiju - imamo dobre odnose sa susjedima - ne bismo voljeli da nas neko nešto dirne. Klasična prijetnja provučena kroz savjet koji glavu spašava. Vi da želite nekome glavu spašavati, bili biste profesionalni i ne biste imali problema sa navijačkom skupinima (a sada ih sami sebi stvarate sa Hordama i stvarali ste do sada). Sve što radite je okrutna reakcija, a nikada razumska prevencija. I to kažem ja koji nikada nisam došao u nikakav sukob niti dodir sa policijom (ni na stadionu ni van njega), potpuno mirno i staloženo.Mascherano wrote:Navedi mi post gdje ja nekome prijetim. Ja vam samo dajem savjete (koji vam sutra mogu glavu spasiti) i iznosim cinjenice. Uostalom, zasto bih ja nekome od vas prijetio? Da li imam razloga za tako nesto?![]()
E ti me stvarno nasmija. Sad ispade da su HZ neka sila sa kojom policija ne bi smjela da udje u sukob...Vidi nesto, ako ta navijacka grupa bas bude postala problem, jednostavno ce je zabraniti. Mora se znati ko kosi, a ko vodu nosi.
burek_in_space wrote: Hoce li meni neko reci da li HZ imaju ekipu koja je zaduzhena za odrzhavanje reda na udarnoj tribini?!
Što je red?burek_in_space wrote:Mozhda sam previdio odgovor, pa molim nekoga da me uputi, a ako nisam, volio bih chuti odgovo na ovo pitanje?!
burek_in_space wrote: Hoce li meni neko reci da li HZ imaju ekipu koja je zaduzhena za odrzhavanje reda na udarnoj tribini?!
Andaluzijski pas wrote:Hvala.Mascherano wrote:
![]()
E ti me stvarno nasmija. Sad ispade da su HZ neka sila sa kojom policija ne bi smjela da udje u sukob...Vidi nesto, ako ta navijacka grupa bas bude postala problem, jednostavno ce je zabraniti. Mora se znati ko kosi, a ko vodu nosi.
Opet prijetnja.
Glupo.