Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
alica.k

#1451 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

Henrik I wrote:Ej ljudi, aj nid help :D
Zanima me ukoliko se upise Filozofija + druga studijska grupa (Komparativna knjizevnost-recimo); da li to znaci da je Filozofija A1 i primarni odsjek tj. po semestru bih imala vise predmeta iz Filozofije, a Komparativna knjizevnost A2-kao zavina studijska grupa?? :?
Ako bi mi neko ovo mogao razjasniti, molim i zahvaljujem se unaprijed.
nema ti tu manje predmeta, vise predmeta. predmeti su isti, samo nekad broj predavanja/vjezbi varira. npr kod nas na arapskom ovi sa dvopredmetnog nisu morali na nekakav seminar dolazit, i jos su imali jedan manje cas sedmicno savremenog. il tak nest.
fino odes na stranicu fakulteta i uporedjujes razliku izmedju filozofije kao jednopredmetnog i dvopredmetnog studija. ista stvar je i sa tim sto uzmes kao a2.
Lee Loo

#1452 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

a pitanje sta ako si vanredno sociologija, dali mozes to recimo super se potruditi s prosjekom da bi bio redovan, pa se na psihologiju prebaciti?
Mmuummii

#1453 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mmuummii »

Eh da i ja nešto priupitam ove informirane ljude :D
Ja ću se na drugom roku aBd prijavit za nešto što ostane da bi se prebacila na engleski ako me prime jer ne želim vanredno i ne želim se brinut da li će mi prosjek bit 9.0 il 8.5 i sad jedno pitanje-ako ja htjednem da se prebacim na engleski, da li oni moraju zakonski da me prebace il je to do njih ako im se ćefne :roll: i još nešto, ako se htjednem prebacit na engleski i et oni ne dadnu il šta već, jel onda smijem ostat tu gdje sam????? :roll:
Gde si sad cica maco

#1454 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Gde si sad cica maco »

konačno da moderator napiše jedan konkretan post, pored šaranja na željinoj temi :mrgreen:
lala*

#1455 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

Ej ljudi, izaslo na stranici fax-a potrebna dokumentacija za upis u prvu godinu. I pise: "...UPIS PRIMLJENIH STUDENATA OBAVIĆE SE U PERIODU OD 13. 7. DO 16. 7. 2010. GODINE."

Sta ovo znaci da imamo svega 3 dana da sakupimo sve sto nam je potrebno :?
Mmuummii

#1456 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mmuummii »

moderator wrote:
Mmuummii wrote:Eh da i ja nešto priupitam ove informirane ljude :D
Ja ću se na drugom roku aBd prijavit za nešto što ostane da bi se prebacila na engleski ako me prime jer ne želim vanredno i ne želim se brinut da li će mi prosjek bit 9.0 il 8.5 i sad jedno pitanje-ako ja htjednem da se prebacim na engleski, da li oni moraju zakonski da me prebace il je to do njih ako im se ćefne :roll: i još nešto, ako se htjednem prebacit na engleski i et oni ne dadnu il šta već, jel onda smijem ostat tu gdje sam????? :roll:
:lol: kul.
Ne mozes se prebacivati kako ti je cejf. Moras aplicirati (napisati molbu) i objasniti sta zelis kako zelis, i onda je do odluka do nastavnog vijeca da li da ti je odobre ili ne. I ne, ne mogu da te prebace tek tako u redovne, cak i kao student prve godine vanredno moras imati odlican prosjek i zavrsit sve ispite do sept da bi RAZMISLILI da te prime na reodvni studij.
I da, ako ti ne odobre molbu za prebacivanje, mozes ostati gdje jesi.
Ma ja ću uglavnom probat nešto na drugom roku što mi je malkice privlačno i onda probat da me gospoda prihvati na anglistici, a ako me htjednu ja ću ostat tamo gdje sam il se bacit sa kakvog mosta, imam više opcija
Mmuummii

#1457 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mmuummii »

pardon, htjedoh reć ako me ne htjednu :lol:
almina_mima_kunic

#1458 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by almina_mima_kunic »

EEeeeejjj moze li mi neko pomoci ??
Zanima me mogu li ovi redovni- samofinansirajuci studenti platiti u ratama ovu upisninu, sto je 1.200,00 ???
ujjj heeeeeeelp :-) :-) :-) :-)
H.Ana

#1459 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by H.Ana »

almina_mima_kunic wrote:EEeeeejjj moze li mi neko pomoci ??
Zanima me mogu li ovi redovni- samofinansirajuci studenti platiti u ratama ovu upisninu, sto je 1.200,00 ???
Moze, ne znam sad tacno u koliko rata, ali definitivno moze.
almina_mima_kunic

#1460 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by almina_mima_kunic »

H.Ana wrote:
almina_mima_kunic wrote:EEeeeejjj moze li mi neko pomoci ??
Moze, ne znam sad tacno u koliko rata, ali definitivno moze.

Ma meni dosta da moze i u dvije rate :)

hvalaaa tii puno :wink: :wink:
:run:
Lee Loo

#1461 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

Može mi netko dati savjet, s čim je najbolje kombinirati Sociologiju (to mi je prva opcija) pa što mi je lakše, tj.da nije preteško uz to.Unaprijed hvala .)
mRva_4

#1462 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

Toliko o tim informacijama. Upis je 13.7.-16.7. ljudi moji :/
Šta sad, šta će ovi koji su otišli na zaslužen odmor kao što vi kažete!!!!
Ovi samofinancirajući piše moraju odmah ispuniti isplatnicu od 1200 KM . Dajte ljudi ovo je nigdje veze!
nosara

#1463 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by nosara »

Samo da spomenem rodbinu, rodjake i prijatelje svima sa FF koji su odgovorni za odluku da se upis zgovna u tri dana, od danas do petka... :-) Svaka vam cast...!
because_of_you

#1464 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

:roll: :roll: :roll:

Jel to baš, baš konačno? :-)

Mislim, ko će to izganjat sve za par dana... Al, hajd, makar nisam otišla kući :D
sunshine_AK

#1465 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by sunshine_AK »

thanks alica.k na odgovoru. ja sam inace vec kopirala i ovjerila dokumente prije, ali eto nisam bila sigurna jel sad ista trebam dizati?

a znaci, sad imam manje od tri dana da se upisem. super. jako sam sretna zbog toga. bas mi je falilo adrenalina i trcanja i stajanja u redovima i znojenja po +50 u hladu. :lol: :lol:
nista od odmora zasad. 8-)
mRva_4

#1466 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

Baš divno a šta ćemo mi koji nismo tu. Koji smo na odmoru!!! Pa nigdje veze u novinama je pisalo da je od 6.8. upis ://// i šta sad? Najgluplje je što su to danas javili i očekivaju da narednih tri dana možemo nabaviti 1200KM jer pobogu ne može na rate ako nemaš određen razlog i to moraš pokrijepiti molbom! Stvarno su nigdje veze!!! Da smo mi mjesec ranije znali da je upis 13.7.-16.7. pa hajd! UŽASSSS!!!!!
caes

#1467 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

ovo jeste cudno, nikad nije bio upis u julu o_0
because_of_you

#1468 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

Što se sve uplate ne mogu u istoj banci završiti :-)

I da, zna li neko koliko košta ljekarski na studentskoj poliklinici? (imam knjižicu kod dr. u N. Sarajevu)
lala*

#1469 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

sumayya wrote:Što se sve uplate ne mogu u istoj banci završiti :-)

I da, zna li neko koliko košta ljekarski na studentskoj poliklinici? (imam knjižicu kod dr. u N. Sarajevu)
Sve uplate mozes uplatiti u pošti, tako da nema potrebe da se peglas sad u jednoj, sad u drugoj banci :D
because_of_you

#1470 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

A što onda na stranici piše da je nešto u Raiffaisen, a nešto u Volksbank :roll: :shock: :?
nellington

#1471 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by nellington »

lala* wrote:
sumayya wrote:Što se sve uplate ne mogu u istoj banci završiti :-)

Sve uplate mozes uplatiti u pošti, tako da nema potrebe da se peglas sad u jednoj, sad u drugoj banci :D
A provizija? :roll: Manje hodaš, ali više platiš :)
because_of_you

#1472 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

Znala sam ja da ima neka kvaka :lol: :lol: :D
jeca fleetwoodmac

#1473 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by jeca fleetwoodmac »

JE li istina da moramo dati odmah 1200 KM?!?!nama koji smo samofinancirajući .:S;S:Spa nemam sada BOŽEEE
.Pa šta je ovo,,ajmo protestirat,nisu normalni ni malo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lala*

#1474 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

sumayya wrote:Znala sam ja da ima neka kvaka :lol: :lol: :D
e pa zao mi je, ne moze se sve dobiti...sad ti odluci sta ti je lakse, tacije isplatnije :D
because_of_you

#1475 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

Neka kažu ovi od prošlih godina kako je bilo... Možda je i prije nekad pisalo jedno, a postupalo se drugačije...

Vidim na temi pravnog fakulteta da isto neki kažu da treba sve odjednom platiti...
Post Reply