Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Henrik I wrote:Ej ljudi, aj nid help
Zanima me ukoliko se upise Filozofija + druga studijska grupa (Komparativna knjizevnost-recimo); da li to znaci da je Filozofija A1 i primarni odsjek tj. po semestru bih imala vise predmeta iz Filozofije, a Komparativna knjizevnost A2-kao zavina studijska grupa??
Ako bi mi neko ovo mogao razjasniti, molim i zahvaljujem se unaprijed.
nema ti tu manje predmeta, vise predmeta. predmeti su isti, samo nekad broj predavanja/vjezbi varira. npr kod nas na arapskom ovi sa dvopredmetnog nisu morali na nekakav seminar dolazit, i jos su imali jedan manje cas sedmicno savremenog. il tak nest.
fino odes na stranicu fakulteta i uporedjujes razliku izmedju filozofije kao jednopredmetnog i dvopredmetnog studija. ista stvar je i sa tim sto uzmes kao a2.
Eh da i ja nešto priupitam ove informirane ljude
Ja ću se na drugom roku aBd prijavit za nešto što ostane da bi se prebacila na engleski ako me prime jer ne želim vanredno i ne želim se brinut da li će mi prosjek bit 9.0 il 8.5 i sad jedno pitanje-ako ja htjednem da se prebacim na engleski, da li oni moraju zakonski da me prebace il je to do njih ako im se ćefne i još nešto, ako se htjednem prebacit na engleski i et oni ne dadnu il šta već, jel onda smijem ostat tu gdje sam?????
Ej ljudi, izaslo na stranici fax-a potrebna dokumentacija za upis u prvu godinu. I pise: "...UPIS PRIMLJENIH STUDENATA OBAVIĆE SE U PERIODU OD 13. 7. DO 16. 7. 2010. GODINE."
Sta ovo znaci da imamo svega 3 dana da sakupimo sve sto nam je potrebno
Mmuummii wrote:Eh da i ja nešto priupitam ove informirane ljude
Ja ću se na drugom roku aBd prijavit za nešto što ostane da bi se prebacila na engleski ako me prime jer ne želim vanredno i ne želim se brinut da li će mi prosjek bit 9.0 il 8.5 i sad jedno pitanje-ako ja htjednem da se prebacim na engleski, da li oni moraju zakonski da me prebace il je to do njih ako im se ćefne i još nešto, ako se htjednem prebacit na engleski i et oni ne dadnu il šta već, jel onda smijem ostat tu gdje sam?????
kul.
Ne mozes se prebacivati kako ti je cejf. Moras aplicirati (napisati molbu) i objasniti sta zelis kako zelis, i onda je do odluka do nastavnog vijeca da li da ti je odobre ili ne. I ne, ne mogu da te prebace tek tako u redovne, cak i kao student prve godine vanredno moras imati odlican prosjek i zavrsit sve ispite do sept da bi RAZMISLILI da te prime na reodvni studij.
I da, ako ti ne odobre molbu za prebacivanje, mozes ostati gdje jesi.
Ma ja ću uglavnom probat nešto na drugom roku što mi je malkice privlačno i onda probat da me gospoda prihvati na anglistici, a ako me htjednu ja ću ostat tamo gdje sam il se bacit sa kakvog mosta, imam više opcija
EEeeeejjj moze li mi neko pomoci ??
Zanima me mogu li ovi redovni- samofinansirajuci studenti platiti u ratama ovu upisninu, sto je 1.200,00 ???
ujjj heeeeeeelp
almina_mima_kunic wrote:EEeeeejjj moze li mi neko pomoci ??
Zanima me mogu li ovi redovni- samofinansirajuci studenti platiti u ratama ovu upisninu, sto je 1.200,00 ???
ujjj heeeeeeelp
Moze, ne znam sad tacno u koliko rata, ali definitivno moze.
almina_mima_kunic wrote:EEeeeejjj moze li mi neko pomoci ??
ujjj heeeeeeelp
Moze, ne znam sad tacno u koliko rata, ali definitivno moze.
Može mi netko dati savjet, s čim je najbolje kombinirati Sociologiju (to mi je prva opcija) pa što mi je lakše, tj.da nije preteško uz to.Unaprijed hvala .)
Toliko o tim informacijama. Upis je 13.7.-16.7. ljudi moji :/
Šta sad, šta će ovi koji su otišli na zaslužen odmor kao što vi kažete!!!!
Ovi samofinancirajući piše moraju odmah ispuniti isplatnicu od 1200 KM . Dajte ljudi ovo je nigdje veze!
Samo da spomenem rodbinu, rodjake i prijatelje svima sa FF koji su odgovorni za odluku da se upis zgovna u tri dana, od danas do petka... Svaka vam cast...!
thanks alica.k na odgovoru. ja sam inace vec kopirala i ovjerila dokumente prije, ali eto nisam bila sigurna jel sad ista trebam dizati?
a znaci, sad imam manje od tri dana da se upisem. super. jako sam sretna zbog toga. bas mi je falilo adrenalina i trcanja i stajanja u redovima i znojenja po +50 u hladu.
nista od odmora zasad.
Baš divno a šta ćemo mi koji nismo tu. Koji smo na odmoru!!! Pa nigdje veze u novinama je pisalo da je od 6.8. upis ://// i šta sad? Najgluplje je što su to danas javili i očekivaju da narednih tri dana možemo nabaviti 1200KM jer pobogu ne može na rate ako nemaš određen razlog i to moraš pokrijepiti molbom! Stvarno su nigdje veze!!! Da smo mi mjesec ranije znali da je upis 13.7.-16.7. pa hajd! UŽASSSS!!!!!
JE li istina da moramo dati odmah 1200 KM?!?!nama koji smo samofinancirajući .:S;S:Spa nemam sada BOŽEEE
.Pa šta je ovo,,ajmo protestirat,nisu normalni ni malo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!