"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#1451 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Privatna poruka »

Mozda i nije bas neki majstor..ali ga nije bilo 20 tak minuta...skretanje u ulicu lijevo (iz njegove perspektive) stvorilo fine probleme ....

Image
duboka_misao

#1452 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

Privatna poruka wrote:Mozda i nije bas neki majstor..ali ga nije bilo 20 tak minuta...skretanje u ulicu lijevo (iz njegove perspektive) stvorilo fine probleme ....

Image
legendarno i na pjesackom mozda coek do fabulasa otisao :D
amortizer

#1453 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amortizer »

(ne)forumas wrote:zabranjeno je skretanje desno, a ostavio je dovoljno prostora za one sto dolaze iz dozvoljenog smjera da neometano prodju... veci kloc je ovaj sto se parkirao sa ovim plavim autom...

don_emir wrote:na raskrsnici stao i robu vadi :-)
Image
Je li ti ovo ozbiljno??? :lol: :lol: :lol:
Mojne loziti raju.
duboka_misao

#1454 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

awww danas prolazim Stupm krkanluk as usual i to sve do dogloda dole i prijatno me iznenadise dvije patrole koje stavljaju naloge, jer je stvarno ono nevjerovatno kuda ljudi parkiraju.
Hendrix

#1455 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hendrix »

Mene zanima koji je mentalni sklop ljudi koji pored prazne garaže u TUŠ-Merkur-u parkiraju na onoj prilaznoj cesti i blokiraju ulaz u garažu da se moraš mioilazit u centimetar sa ostalim autima. Pa eto čak nije bi bliže da uđu, još juče kiša pada, pa logično da ti je ljepše u garaži nego vani, a krkan parkira C3 paralelno pola sata iz samo njemu znanog razloga na cestu pored toliko slobodnih parkinga, pa stvarno ljudi ne kontam.
Ista situacija , druga lokacija, Bingo Hadžići, prilazna cesta puna auta a 20m dalje ima sigurno 150 parking mjesta polupraznih jer krkani moraju parkirat metar od ulaza, nabijem i mentalitet i parkiranje bosansko.I još lola stao bukvalno pred ulaz a 10m dalje praznih mjesta koliko hoćeš, čeka gospođu da dogura kolica da ne bi metar više prešla.
Predlažem ukidanje parkinga i pravljenje malo šire i komotnije ceste , jer očigledno kod nas je merak tako parkirati.
atko

#1456 Re: "Majstori" parkiranja

Post by atko »

Hendrix wrote:Mene zanima koji je mentalni sklop ljudi koji pored prazne garaže u TUŠ-Merkur-u parkiraju na onoj prilaznoj cesti i blokiraju ulaz u garažu da se moraš mioilazit u centimetar sa ostalim autima. Pa eto čak nije bi bliže da uđu, još juče kiša pada, pa logično da ti je ljepše u garaži nego vani, a krkan parkira C3 paralelno pola sata iz samo njemu znanog razloga na cestu pored toliko slobodnih parkinga, pa stvarno ljudi ne kontam.
Ista situacija , druga lokacija, Bingo Hadžići, prilazna cesta puna auta a 20m dalje ima sigurno 150 parking mjesta polupraznih jer krkani moraju parkirat metar od ulaza, nabijem i mentalitet i parkiranje bosansko.I još lola stao bukvalno pred ulaz a 10m dalje praznih mjesta koliko hoćeš, čeka gospođu da dogura kolica da ne bi metar više prešla.
Predlažem ukidanje parkinga i pravljenje malo šire i komotnije ceste , jer očigledno kod nas je merak tako parkirati.
Isto ko u BBI ... moronu nije mrsko stati cim udje izaci skloniti onaj cunj, usput malo zadrzati onog iza sebe i uprakirati na mjesto predvidjeno za invalide ... a spustis se nivo nize mjesta slobodnih koliko hoces odmah do lifta i ne zadrzavas i ne ustajes i ne zauzimas mjesto onima kojima je stvarno i potrebno i namjenjeno ... ako tu nema mjesta onda zavintaju pola kruga i pocnu na traci parkirati koja vodi na drugi nivo :-) ... sta da im covjek radi :x
NEOPLAN

#1457 Re: "Majstori" parkiranja

Post by NEOPLAN »

Al sto u Robotu u Hrasnom znaju haos napraviti to je cudo jedno...parkira na mjestu gdje ogromnim slovima pise "ZABRANJENO PARKIRANJE", a to je na svakom spratu gdje se skrece na onu rampu za penjanje na visi nivo, a tu su odmah i vrata za ulaz u centar....i onda prvi sljedeci ko naidje ne moze da skrene i eto ti belaja.....

Fakat to ne razumijem, bruka praznih parking mjesta, a svi se nabili oko ulaza (u bilo kojem TC). Stoje i na pjesackim, i pred vratima, i na prolazima, cak sam vidio jednog bisera sto se u TUS-u uparkirao na onu platformu gdje se odlazu kolica....stvarno trebas biti idiot za takvo nesto.....
atko

#1458 Re: "Majstori" parkiranja

Post by atko »

Isto kao i u merkatorima ... narocito na Socijalnom :x ... mislim fakat ne kontam sve su to relativno mali centri zasto je ljudima problem pjesaciti 50 umjesto 5 metara :-) a parkirati kulturno i biti dingospo :-) ... balkanac u nama je dominantan ocigledno :x

A u toku zime ... svi pljuju BBI parking kao kakva je ovo voda sta se ovo slilo ovoliko ... a svi sa pola metra snijega uparkirali namjerno da im se snijeg sa auta otopi dok oni piju kafic u dva sata :x
duboka_misao

#1459 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

atko wrote:Isto kao i u merkatorima ... narocito na Socijalnom :x ... mislim fakat ne kontam sve su to relativno mali centri zasto je ljudima problem pjesaciti 50 umjesto 5 metara :-) a parkirati kulturno i biti dingospo :-) ... balkanac u nama je dominantan ocigledno :x

A u toku zime ... svi pljuju BBI parking kao kakva je ovo voda sta se ovo slilo ovoliko ... a svi sa pola metra snijega uparkirali namjerno da im se snijeg sa auta otopi dok oni piju kafic u dva sata :x
pogledaj donji dio merkator parkinga ...prazan a uz vrata konstantno parkirano po 4 5 auta mislim...uz ulaz sami... :-)
Control panel

#1460 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image

BBI. valjda bila puna garaza. :-)
respo

#1461 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

citroen wrote:
Kako ce imati kad daje lovu na ove Victoria secret bra zajebancije :dance: :dance: :dance: :dance:
ja ne znam samo sta ste se okomili na ovaj "grudnjak" ako se covjeku svidja nek stavlja ako se nekome ne svidja nek ne gleda i cao o ukusima se ne raspravlja

al za parkiranje je papak
citroen

#1462 Re: "Majstori" parkiranja

Post by citroen »

respo wrote:
citroen wrote:
Kako ce imati kad daje lovu na ove Victoria secret bra zajebancije :dance: :dance: :dance: :dance:
ja ne znam samo sta ste se okomili na ovaj "grudnjak" ako se covjeku svidja nek stavlja ako se nekome ne svidja nek ne gleda i cao o ukusima se ne raspravlja

al za parkiranje je papak
Jel to i ti imas grudnjak pa ga branis :D :D :D :D zezam se,ma malo smo fulili ono sto je bitno u temi a to je parkiranje,vise smo se bacili na komentarisanje grudnjaka,kojeg covjek ne misli skidati izgleda,prije pet dana sam vidio onaj isti golf na dobrinji,grudnjak jos cuci,ne kontam :? i ovo jos vaznije,opet bio nepropisno parkiran,na trotoaru :-) :-) :-) :-)
reLoaded

#1463 Re: "Majstori" parkiranja

Post by reLoaded »

Control panel wrote:Image

Ovo je fakat da se naježiš :D
Trebalo mu ga je odmah u zrak dignut :D
sffovac

#1464 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sffovac »

reLoaded wrote:

ma ovo su oni iz osiguranja, vidis da ga je pod kameru narikto, da ga vazda vidi :)
krusty

#1465 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

reLoaded wrote:

ocito da nema nekog znaka zabrane i ocito da imaju stubici koji omogucavaju prolazak vozila
metar_drva

#1466 Re: "Majstori" parkiranja

Post by metar_drva »

evo šampiona gluposti; zauzeo 4 mjesta
Image
johntra

#1467 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

nisi trebao krkanu zatamniti tablice..
semirDAX

#1468 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirDAX »

Ciglane čini mi se, 'ebo lud zbunjenog :mrgreen:

Image
zonbirile

#1469 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zonbirile »

atko wrote:Isto kao i u merkatorima ... narocito na Socijalnom :x ... mislim fakat ne kontam sve su to relativno mali centri zasto je ljudima problem pjesaciti 50 umjesto 5 metara :-) a parkirati kulturno i biti dingospo :-) ... balkanac u nama je dominantan ocigledno :x

-------------------------------------------------
a tek TUŠ na stupu,hojrati se boje podzemne i svi se otimaju da parkiraju gore,a dole prazno sve.
Control panel

#1470 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image

evo jos jedan dokaz da malo auto zauzima najvise mjesta. :-)

doduse ni ovaj golf nije bas idealno parkirao.
hadzun

#1471 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hadzun »

Image
mislim da je ovo sampion do sad. grand centar ilidja, zauzeo 4 mjesta da bi se ona parkiro ovako, gdje inace vozila idu kontra, kao ova u redu iza njega....
Control panel

#1472 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image

svu ukoso parkiraju da se zauzme sto manje mjesta a ova dvojica ili su slijepi pa ne vide kakao treba ili ovo namjerno uradise.
Control panel

#1473 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image

jos jedan strucnjak na zelenoj povrsini.
TarikSA

#1474 Re: "Majstori" parkiranja

Post by TarikSA »

jos jedan strucnjak na zelenoj povrsini.
Evo ga kome zatreba: Zakon o osnovima bezbjednosti saobracaja na putevima u BiH SGBiH

Code: Select all

http://www.jpdcfbh.ba/ba/o_nama/Legislativa/Zakon%20o%20osnovima%20bezbjednosti%20saobracaja%20na%20putevima%20u%20BiH%20SGBiH%2006-06.pdf

Clan 73.

Vozac ne smije da zaustavi ili parkira vozilo narocito:
1) na obilježenom pješackom prelazu i na razdaljini manjoj od pet metara od tog prelaza, kao i na prelazu biciklisticke
staze preko kolovoza;
2) na prelazu puta preko željeznicke ili tramvajske pruge u istom nivou;
3) na željeznickim ili tramvajskim prugama ili u blizini tih pruga ako se time sprecava ili ometa saobracaj vozila koja
se krecu po šinama;
4) na raskrsnici i na razdaljini manjoj od pet metara od najbliže ivice poprecnog kolovoza;
5) u tunelima, na mostovima, u podvožnjacima i na nadvožnjacima, kao i na dijelovima puta ispod mostova i
nadvožnjaka i na razdaljini manjoj od 15 m od tih objekata;
6) na dijelu puta u blizini vrha prevoja i u krivini gdje je preglednost puta nedovoljna i gdje se obilaženje vozila ne bi
moglo izvršiti bez opasnosti;
7) na dijelu puta na kojem bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenog ili parkiranog vozila do neisprekidane
uzdužne linije na kolovozu, ili do suprotne ivice kolovoza, ili do neke prepreke na putu bila manja od tri metra;
8) na mjestu na kojem bi vozilo zaklanjalo postavljeni saobracajni znak ili uredaj za davanje svjetlosnih saobracajnih
znakova;
9) na biciklistickoj stazi, odnosno traci;
10) na dijelu kolovoza koji je kao stajalište za vozila javnog saobracaja obilježen saobracajnim znakom i oznakama na
kolovozu;
11) na svim uredenim zelenim površinama, parkovima i sl.;
12) na mjestu koje je oznaceno kao parking-prostor za invalidna lica;
13) na kolovozu sa dvije saobracajne trake gdje se saobracaj odvija u oba smjera.

Evo im zakona pa nek mu lijepo posalju kaznu, sliku imaju, naziv firme se moze izvuci u PS-u, registracija se skoro i vidi i eto mirna Bosna...nek radi policija svoj posao, a mi im lagano pomazemo...divota
kurajber

#1475 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kurajber »

Ovo je samo jedan od "STOTINU SARAJEVSKIH KRKANOIDA"...da neko slučajno ne bi pomislio da sam slikao zato sto je u pitanju neki nabrijani audia,a ne neki "fićo"...A oni security samo stoje i bleje ko telad...

Image
Locked