Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
alica.k

#1451 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

ma ja ne mogu da je prestanem gledat :D meni se svidja. mene zivo interesuje sta ce dalje bit. i volim smg.
al ne mozes mi rec da nije ista jal la usurpadora, jal ona druga, uljez kak se zvala :)
pin-up

#1452 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pin-up »

Revenge je simpa, pratit' ću i ja.
Last edited by pin-up on 19/09/2014 19:02, edited 1 time in total.
alibaba_i_30_godina

#1453 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

alica.k wrote:ma ja ne mogu da je prestanem gledat :D meni se svidja. mene zivo interesuje sta ce dalje bit. i volim smg.
al ne mozes mi rec da nije ista jal la usurpadora, jal ona druga, uljez kak se zvala :)
Za usurpadoru znam i moram priznati da ima nekih slicnih stvari, mozda su se kreativci Ringera posluzili tom serijom kao ideja, ne bi me cudilo. :D
Tu drugu ne znam ... nisam nikad pratio te spanske safunjare, i ako znam na neku to je sto sam bio primoran upoznati, pretezno od strane sestre.

Znas sta me interesuje u Ringeru?! Sa kim ona zla (ona sto zna kako da uziva :D ) komunicira stalno, ko joj pomaze u zavjeri? Ko da gledam na kraju cemo saznati da je to neka osoba koju znamo, mozda i sama Gemma?! :mrgreen:

BTW. Pregledah petu epizodu Terra Nove, nista posebno! Idem dalje sa sljedecom serijom ...
alica.k

#1454 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

ma ja sam ubjedjena da je ona u dosluhu sa onim cojkom od gemme. cudan mi je on, skroz. iako po onoj jednoj sceni kad ga nazove i suti se ne bi reklo.
obzirom sta se desilo u zadnjoj epizodi, mislim da ipak nije sa gemmom u kontaktu.
jastuk1

#1455 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

alica.k, Nije mi jasno koga porediš da Usurpadorom? Jel ti to Sarah Michelle Gellar (FUJ!) kao Gabriela Spanic :dance:

Od novih trenutno pratim Revenge, Person of Interest (kako su samo visok i bogat ton usnimili! 8) ) i A gifted man.
Digla_da_kreci

#1456 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Digla_da_kreci »

Jel neko gledao ili gleda seriju Doc Martin, meni jako draga i simpaticna serija :-D ...sad mi nesto naumpala :D

http://www.imdb.com/title/tt0408381/
alibaba_i_30_godina

#1457 Re: Gledate seriju - preporucite je

Ne poredi SMG sa Gabrielom Spanic, vec temu i koncept serije.

@alica.k
Mozda si u pravu vezano za Henry-a, mada mi to nekako nije to. Vise bih volio da je Gemma ziva, pa da ispadne nesto skroz drugo. :mrgreen:

Pregledah trecu epizodu American Horror Story i nije lose ... interesantna prica. Izgleda da cu i ovo nastaviti gledati dalje.

Inace, dosta za danas! Vrijeme da se ide dalje! :mrgreen:
alica.k

#1458 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

NeyDan wrote:Ne poredi SMG sa Gabrielom Spanic, vec temu i koncept serije.
upravo tako :)

a za smg :D ja je dugo cekam da se vrati na tv :)

elem, jos malo pa merlin :D jos uvijek poprilicno tamna ova nova sezona...
vox-populi

#1459 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vox-populi »

Odoh pogledati Game of Thrones, svi nesto hvale, pa da vidim i to cudo :)
jastuk1

#1460 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

alica.k wrote:
NeyDan wrote:Ne poredi SMG sa Gabrielom Spanic, vec temu i koncept serije.
upravo tako :)

a za smg :D ja je dugo cekam da se vrati na tv :)

elem, jos malo pa merlin :D jos uvijek poprilicno tamna ova nova sezona...
Aha, ok.

meni je Usurpadora je i "valjala" radi Gabriele, a SMG što se mene tiče može nikad da se ne pojavi na TV-u, zato što ima "zero personality." Da je Jennifer Love Hewitt, to je već druga stvar i možda bi i gledo. Ali nije...

Merlin bi bilo interesantno za gledat. Pitanje, ako nisam gledao prethodne sezone, može li se uključiti u četvrtu sezonu, ili je sva radnja povezana pa se mora gledat od prve sezone?

Pokušao sam bio sa Camelot, ali sam nakon nekoliko epizoda odustato, neuvjerljiv mi je bio glavni glumac.
alica.k

#1461 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

moras gledat od pocetka...ima tu filler epizoda koje mogu za sebe same al za citavu pricu od pocetka. i ne ocekuj nes spektakularno, merlin dooooooobro odstupa od legende o kralju arthuru. ne svidja se svima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1462 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Chmoljo »

vox-populi wrote:Odoh pogledati Game of Thrones, svi nesto hvale, pa da vidim i to cudo :)
bolje su knjige :mrgreen:
alica.k

#1463 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

Chmoljo wrote:
vox-populi wrote:Odoh pogledati Game of Thrones, svi nesto hvale, pa da vidim i to cudo :)
ma ne brini se, svi procitaju knjige nakon sto pregledaju prvu sezonu :D
jastuk1

#1464 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

alica.k wrote:moras gledat od pocetka...ima tu filler epizoda koje mogu za sebe same al za citavu pricu od pocetka. i ne ocekuj nes spektakularno, merlin dooooooobro odstupa od legende o kralju arthuru. ne svidja se svima.
Ok hvala, toga sam se i pribojavao. Ma meni će se svidjeti ako dobro glume, priča i scenariji mi je puno manje bitno i nema veze ako odstupa od legende.
bingov buraz

#1465 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bingov buraz »

Javi na posao da neces doci :D
bingov buraz

#1466 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bingov buraz »

Digla_da_kreci wrote:Jel neko gledao ili gleda seriju Doc Martin, meni jako draga i simpaticna serija :-D ...sad mi nesto naumpala :D

A tvoj post je mene podsjetio na jednu simpaticnu seriju,Ed.

http://www.imdb.com/title/tt0247091/
Pitarrr82

#1467 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

bingov buraz wrote:
Digla_da_kreci wrote:Jel neko gledao ili gleda seriju Doc Martin, meni jako draga i simpaticna serija :-D ...sad mi nesto naumpala :D

A tvoj post je mene podsjetio na jednu simpaticnu seriju,Ed.

http://www.imdb.com/title/tt0247091/

Ed je bila dobra serija, nisam bas siguran jesam li je ikada do kraja pogledao jer je na tv-u isla u cudno vrijeme pa cu morati malo potraziti :mrgreen:
VenomousV

#1468 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by VenomousV »

Chmoljo wrote:

evo gledam u prvu i jedva cekam da pocnem citati =) hvala alice :kiss:

@vox-populi: poci gledat, pa ces se zarazit ko i svi ostali :-)
jastuk1

#1469 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

@alica.k, samo da te pohvalim za Merlin, nakon prve dvije epizode nije loše, odlično za mozak na pašu, ništa spektakularno naravno ali se sve odlično uklapa za opuštajuće gledanje u ove tihe jesenje dane. Jako me podsjeća na Xena Warrior Princess i ima neke elemente "make-believe" Gossip Girl. :thumbup:

Jedno što je mana je što je tek četvrta sezona emitovana u HD-u i razlika u slici je naravno drastična (zato sam i mislio da se uključim od sezone 4). Ali DVD ripovi prve tri sezone su OK. Neemitovanje u HD-u je razlog zašto se nisam uključio prije, al eto nikad nije kasno.
alica.k

#1470 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

men vala svejedno jel HD il nije :) ispocetka je serija vise komicna, kasnije malo ozbiljnije to sve postane.

evo jedna preporuka za davno zavrsenu seriju, ko nije odgledao veronicu mars :D ja svake godine pregledam sve tri sezone u maratonu. jako pametna serija rob thomasa :)

edit: np V, cekam te da fangirliramo :)
beco

#1471 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by beco »

Revenge 5 epizoda izaslo, po meni super serija, gluma stvarno dobra, topla preporuka :D
alibaba_i_30_godina

#1472 Re: Gledate seriju - preporucite je

alica.k wrote: ma ne brini se, svi procitaju knjige nakon sto pregledaju prvu sezonu :D
Well, I wouldn't be so sure about that. :lol:

Merlin nisam nikad gledao ... ostavljam je za winter break ovih serija sto sada pratim.

@jastuk
Meni iskreno i Jennifer Love Hewitt nema neku posebnu licnost, a za Ringer je svakako neko trebao malo hladniji, kao sto je SMG.
zamzija

#1473 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

alica.k wrote: evo jedna preporuka za davno zavrsenu seriju, ko nije odgledao veronicu mars :D ja svake godine pregledam sve tri sezone u maratonu. jako pametna serija rob thomasa :)

gledala sam tu seriju, svidjela mi se ! - samo mi žao što su samo tri sezone bile, kao pala gledanost pa su je zato ukinuli...a čitala sam da su mnogi slali pisma podrške da se nastavi, međutim nije...
Isto kao Lie To Me - dobra serija skroz i ukidoše je... mrzim kad ukinu dobru seriju! :roll:
alica.k

#1474 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

zamzija wrote:gledala sam tu seriju, svidjela mi se ! - samo mi žao što su samo tri sezone bile, kao pala gledanost pa su je zato ukinuli...a čitala sam da su mnogi slali pisma podrške da se nastavi, međutim nije...
Isto kao Lie To Me - dobra serija skroz i ukidoše je... mrzim kad ukinu dobru seriju! :roll:
veronicu mars su ukinuli jer su zajebali u trecoj sezoni i opala je gledanost. pratila sam je od prve epizode prve sezone :) real time...naime, rob thomas je mrzio glavni par u seriji i stalno im pisao epizode tako da ga ljudi zamrze :S ni kristen bell se nije svidjao taj par. a fanovi su, naravno, bili za. :D. eto, sta reci :) unistili sami sebi seriju. jos kad je dosao onaj piz u trecoj sezoni, i sva ona sranja i slicno... tu su svi odustali...ja sam se zadrzala do neke 12te epizode trece sezone, i odustala isto. to sam pregledala tek kad su je vec ukinuli.

pisma podrske smo pisali za trecu sezonu, niko nije ocekivao da ce je ukakiti kako jesu. steta velika, jer je to bila strasno zanimljiva serija, definitivno drugacija nego sve ostale tada. rob thomas je genije, al je i kreten. (on je btw napravio i onu seriju Cupid :D:D:D - i prvu i drugu)
zamzija

#1475 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

Gledala sam i tu Cupid...I to su zeznuli i ukinuli brzo..
Ma ima jako kvalitetnih pisaca kao što je taj Rob Thomas, ( meni se svidjelo šta radi - sviđa mi se recimo i J.J. Abrams ) - samo što vjerovatno kad kreiraju neku seriju i počnu ih snimati i razviju karaktere - umiješaju se direktori iz TV kompanija u sve to - hoće veću gledanost, podilaze gledaocima...nedaju toliku kreativnu slobodu, diktiraju - i onda ukake sve... :roll:
Sve je to jedan veeeeliki biznis :D
Post Reply