Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
madner

#1451 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Da Hamas je kriv sto oni moraju da bombarduju naseljena podrucja :roll:
Kad bi izasli na otvoreno, oni bi ih rado pobili, ali bas nemaju sportski duh i nece da to urade.

Koja zamjena teza.
aseemic

#1452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

seka wrote:
omar little wrote:
aseemic wrote:
Dobro, ima malo istine i tu. Ali Hamas se sakriva iz vrtica i skola i sl. pa su samim tim licno odgovorni za stradanje civila...
pa, zar stvarno ima ljudskih bica sa funkcionirajucim mozgom koji ovu propagandu smatraju validnim argumentom?!?!?!

juce snimci iz izraela: raketa pala na djecije obdaniste. obdaniste je bilo prazno, jer djecu su sklonili. jos nijedno dijete ne vidjeh na bilo kojem snimku iz izraela.

snimci iz gaze: sva djeca na ulici. snimak majke koja zadrzava djete koje je htjelo da pobjegne u kucu. svaki snimak iz gaze je ranjeno ili poginulo dijete. ne znam, mozda se nemaju gdje skloniti.

Ja samo decu i vidim kada prikazivaju zrtve... valjda od onoh 1,5miliona ljudi je 1,49miliona dece.
harač

#1453 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by harač »

madner wrote:Da Hamas je kriv sto oni moraju da bombarduju naseljena podrucja :roll:
Kad bi izasli na otvoreno, oni bi ih rado pobili, ali bas nemaju sportski duh i nece da to urade.

Koja zamjena teza.
dobro... čak i da se slažem sa tobom, kako je onda kritika izraela radi tolike kolateralne štete opravdana?

kao, možeš ti gađat izrael i onda se sakrit u masu ko posljednja pička, ali oni onda ne smiju gađat tu masu jer to kao "nije fer"... zločinci su i jedni i drugi
Last edited by harač on 06/01/2009 15:32, edited 1 time in total.
tornjak-bosanski

#1454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

Lincoln-Burrows wrote:
aseemic wrote:
Zar stvarno ima ljudi koji bi trpili svakodnevno granatiranje bez povoda, a da im se ne prelije casa?
Tu si u pravu, a po meni su mnogo krivlji oni koji ne prozivaju Hamas već samo Izrael zbog reakcije.
Mene puno više zanima dali postoji ikakav mehanizam u Gazi koji bi mogao zaustaviti raketiranje
juga Izraela a da to nije izraelska vojska.

Samo se stavi u poziciju Palestine pa onda napadaj. Sto ne napadas ARBiH sto je granatirala srpska podrucija?
karanana

#1455 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

u izraelu je drzavni zakon to da za svakog stanovnika mora postojati uredjeno skloniste u neposrednoj blizini mjesta njegove kuce ili stana gdje zivi. kad vidis unutrasnjost i uredjenost tih sklonista, mnogo je bolja od stanova i kuca u kojima velika vecina palestinaca zive. cija je to krivica i greska ne znam, ali tako je.
BaileyS

#1456 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BaileyS »

zonbirile wrote:
madner wrote:
Pa ja ti ljepo kazem da 1916 Njemacka bila puno bliza kolapsu i da je uloga USA 1916 vec bila zadovoljavajuca za potrebe entente.
Tvoja teorija da je Palestina bila bitna stavka je totalna glupost.

Nije moja teorija,nego je jevrejski lobi sa finansijerima,obećao odraditi američki ulazak u rat,a za uzvrat zemlju u Palestini.Ne znam ,zar ja tako loše pišem,da ti sve kontra shvatiš,ili namjerno izvrčeš.
Zbog ovog Henri Ford nije zelio da radi za americku ratnu industriju tokom WWI. On je tvrdio da su I svjetski rat osmislili jevreji sa Wall Streeta za rad licnog bogacenja. Smatralli su ga antisemitom, sto je on negirao.
KemooSA

#1457 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

Preko 50% stanovnistva u Gazi cine maloljetnici do 14 godina...
Šeha

#1458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Šeha »

seka wrote:
omar_little wrote:
pa, zar stvarno ima ljudskih bica sa funkcionirajucim mozgom koji ovu propagandu smatraju validnim argumentom?!?!?!
juce snimci iz izraela: raketa pala na djecije obdaniste. obdaniste je bilo prazno, jer djecu su sklonili. jos nijedno dijete ne vidjeh na bilo kojem snimku iz izraela.
snimci iz gaze: sva djeca na ulici. snimak majke koja zadrzava djete koje je htjelo da pobjegne u kucu. svaki snimak iz gaze je ranjeno ili poginulo dijete. ne znam, mozda se nemaju gdje skloniti.
Sta hoces da kazes? Da majke tjeraju djecu na ulicu kako bi ih granate pogodile?!? Da bi skupili medijskih poena?!? :roll: :roll:
Last edited by Šeha on 06/01/2009 15:34, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#1459 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

harač wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
aseemic wrote:
Zar stvarno ima ljudi koji bi trpili svakodnevno granatiranje bez povoda, a da im se ne prelije casa?
Tu si u pravu, a po meni su mnogo krivlji oni koji ne prozivaju Hamas već samo Izrael zbog reakcije.
Mene puno više zanima dali postoji ikakav mehanizam u Gazi koji bi mogao zaustaviti raketiranje
na žalost apsolutno nikakav, budući da hamas drži apsolutnu vlast. može se i dalje očekivati da će "heroji na daljinu" iz sirije ili lebanona pozivati na uništenje izraela i borbe do posljednje kapi krvi
Ne znam, ali postoji recimo mogućnost da granatiranje vrše militantne skupine Hamasa
dok ostali uviđaju da to dovodi do stradanja civila, ali nemaju tu snagu da ih zaustave.

Mala mogućnot da je tako, ali ipak postoji.
anaisa

#1460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

KemooSA wrote:Preko 50% stanovnistva u Gazi cine maloljetnici do 14 godina...
Cuj, zashto li Bozhe? Jesi se zapitao kad, struchnjak?
karanana

#1461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

anaisa wrote:
ne razumijem tvoje pitanje anaisa. reci mi koje je tvoje objasnjenje zasto je to ovako?
aseemic

#1462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

tornjak-bosanski wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
aseemic wrote:

Samo se stavi u poziciju Palestine pa onda napadaj. Sto ne napadas ARBiH sto je granatirala srpska podrucija?

Jarane, otvori novu temu pa cemo tamo o ARBiH... ovde je druga tema, i sto se mene tice opravdavam agresiju na Hamas

karanana wrote:
anaisa wrote:
ne razumijem tvoje pitanje anaisa. reci mi koje je tvoje objasnjenje zasto je to ovako?

Pa ako to ne znas, sto se javljas na ovakve teme, pa laprdas o necemu sto ne znas? Prvo malo citaj, pa se onda javi...
Last edited by aseemic on 06/01/2009 15:36, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#1463 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

tornjak-bosanski wrote:
Nikoga ne napadam, pokušavam skrenuti pozornost da civili stradaju zbog pogrešne politike Hamasa.
KemooSA

#1464 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

anaisa wrote:
Objasni? Zasto?
aseemic

#1465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

Lincoln-Burrows wrote:
tornjak-bosanski wrote:
Nikoga ne napadam, pokušavam skrenuti pozornost da civili stradaju zbog pogrešne politike Hamasa.

Uopce nije u pitanju politika, nego je Hamas ocigledno u zadnje vreme potpuno presao na terorizam... njihova vlast u Gazi i Palestini ce da unisti mnoge zivote.

KemooSA wrote:
anaisa wrote:
Objasni? Zasto?

Ako stvarno ne znas, zamolio bi te lepo da se ne javljas na ovakve teme...
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1466 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

karanana wrote:mislim da sa-x postoji od 2000. eno pise na dnu stranice. 2000-2008.
:)

Rijesili smo i tu dilemu.
karanana

#1467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

haj aseemic ne kenjaj,nego ako hoces podijeli svoje misljenje i demografsku analizu i reci mi zasto po tebi nije slucajno da djeca broje veliku vecinu u gazi?

jel se to bojis nekog demografskog preokreta i demografske pobjede palestinaca? pa ljudi nemaju izbora, moraju imati po 7-8 djece jer moraju racunati na to da ce im vojska ubiti najmanje 2-3. pa sta ces, palestinci se znaju stancati, ja sam oduvijek cijenio dobre jebache.

a to sto ti imas neke misli onih zbog kojih je tvoj narod patio prije 60-70 godina nije moj problem nego tvoj u tvojoj glavi. znam kako razmisljas: gamad se razmnozava, svako malo treba uletiti sa f16kama i merkavama i malo ih potamaniti da nas ne bi poklopili. tako je i hicho mislio, dobro su ti tamo pokupili stvari od njega.
Last edited by karanana on 06/01/2009 15:44, edited 1 time in total.
aseemic

#1468 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

Latina wrote:
karanana wrote:mislim da sa-x postoji od 2000. eno pise na dnu stranice. 2000-2008.
:)

Rijesili smo i tu dilemu.

OT - Prosvijeto nas je :thumbup:
tornjak-bosanski

#1469 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

Lincoln-Burrows wrote:
tornjak-bosanski wrote:

Jarane, otvori novu temu pa cemo tamo o ARBiH... ovde je druga tema, i sto se mene tice opravdavam agresiju na Hamas

Pretpostavljam da vam ne moram objasnjavati koliko je Hamas ukorijenjen sa narodom u Gazi. Oni vode bolnice, skole, vrtice, policiju humanitarnu pomoc... Da li je njihova politika mogla biti bolja? Apsolutno.

Ono sto hocu da kazem je da su ovo potezi ocajnika, i svako u ovakvoj poziciji bi se ovako ponasao. Opravdavanjem akcija protiv Hamasa vi ste stali na stranu Izraela, posto su ovo njihovi argumenti.
KemooSA

#1470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

ASSEMIC....pitao si sto samo prikazuju ubijenu djecu....Zato sto 50% stanovnistva cine maloljetnici do 14 godina!!!!
Edin 24,5

#1471 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Edin 24,5 »

Mislim da bi moderator na ovom forumu morao HITNO reagovati.

Pisati kako je od 1,5 miliona Palestinaca u Gazi, njih 1,49 miliona djeca, da majke istjeruju djecu na ulice pa tako ona dolaze na udar bombama, da Hamas gadja vlastito stanovnistvo ukljucujuci svoje zene, djecu i rodjake, i ostale idiotarije, je uistinu neumjesno.
BaileyS

#1472 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BaileyS »

Lincoln-Burrows wrote:
tornjak-bosanski wrote:
Kako bi izgledala ispravna politika Hamasa ili bilo koga u situaciji kakava je na okupiranim teritorijama vec decenijama?

Ozbiljno pitam. Evo uzmimo da u Gazi i na Zapadnoj obali zive Hrvati ili recimo Arapi katolici (posto je ovo vrlo bitan faktor kakav ko stav ima o desavanjima u Gazi), sta bi ti ocekivao od tamosnjeg pokreta otpora, od stanovnistva, kakvu politiku da vode spram Izraela?
zonbirile

#1473 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

UnscarD wrote:
madner wrote:
zonbirile wrote:madner

da čitaš pažljivije,a ne slušaš sasmo sebe,vidio bi da sam ja napisao da je 1916g Britanija bila pred kolapsom.Trgovina je bila sa ulaskom SAD u rat,a naknada rješenje Palestine.
Pa ja ti ljepo kazem da 1916 Njemacka bila puno bliza kolapsu i da je uloga USA 1916 vec bila zadovoljavajuca za potrebe entente.
Pricali smo o ovome na jednoj drugoj temi. Meni nikada nije bilo jasno otkud kod nacista tolika mrznja prema Jevrejima pogotovo ako se zna da su se NJemacki Jevreji masovno borili u pocetku Velikog rata na strani NJemacke i mnogi su dobili Iron Cross, najvise Njemacko odlikovanje. Sta se to dogodilo u tih par desetina godina izmedju dva rata sto je na Jevreje navuklo toliki gnjev nacista, odnosno tadasnje Njemacke?

Pa ima jedna teorija koju je Veleposlanik postao i koja daje objasnjenje na to pitanje. Jevreji su bili izlozeni stalnim progonima (posebno iz carske Rusije) i mnogi su nasli utociste upravo u Njemackoj i Austriji. To su generacije Frojda, Ajnstajna itd... U Njemackoj su za razliku od ostalih zemalja naisli na gostoprimstvo i omogucena im je potpuna integracija u Njemacko drustvo. Nakon izbijanja WW1, poznato je da je Engleska riznica bila prazna i da je Engleska bila pred ekonomskim slomom i razmisljala je da prihvati primirje pod bilo kakvim uslovima. Tada su na scenu stupili mocni Jevrejski bankari koji su Engleskoj ponudili finansije i obecanje da ce uvuci Ameriku u rat, u zamjenu za palestinu. Englezi su pristali. Kada su nakon poraza Njemci ovo saznali, bili su bijesni jer su im noz u ledja zabile komsije koje su oni tako nesebicno primili na svoju zemlju.
Ovo iznad je teorija.
Ispod su cinjenice :
-Kompletno finasiranje Engleske u WW1 je islo preko Jevrejskih banakara iako trag novca nije bas tako ocigledan jer JP Morgan nije bio Jevrej.
-Amerika je doslovno uvucena u rat sa prvom dokumentovanom primjenom medijske masinerije koja je za kratko vrijeme okrenula javno mjenje stvarajuci preduslove za povod. Nakon toga je trebao povod i to je potapanje Luisitanije. Bez ozbira sto je Njemacka objavila oglas preko cijele strane u New York Times-u moleci Amerikance da ne putuju brodom koji prevozi oruzje jer ce biti smatran metom.
-02 Novembra 1917 godine napisana je Balfour deklaracija kojom se Britanija slaze da se na teritoriji Palestine napravi Jevrejska drzava Izrael.

Novac je zaista moc a Jevrejski novac dolazi uglavnom od kamata.

teško je sa pojedincima,koji ne da ne znaju,već se i ne trude da saslušaju.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by UnscarD »

BaileyS wrote:
zonbirile wrote:
madner wrote:

Nije moja teorija,nego je jevrejski lobi sa finansijerima,obećao odraditi američki ulazak u rat,a za uzvrat zemlju u Palestini.Ne znam ,zar ja tako loše pišem,da ti sve kontra shvatiš,ili namjerno izvrčeš.
Zbog ovog Henri Ford nije zelio da radi za americku ratnu industriju tokom WWI. On je tvrdio da su I svjetski rat osmislili jevreji sa Wall Streeta za rad licnog bogacenja. Smatralli su ga antisemitom, sto je on negirao.
Ispod je orginalni text Balfour deklaracije upucene Lordu Rothschildu (Cionistickom bankaru) kao zahvala za financiijsku pomoc koju su dobili u WW1. Orginalni dokument se cuva u Londonu. Bold dio je Izraelcima malo problematican:
Foreign Office,
November 2nd, 1917.

Dear Lord Rothschild,
I have much pleasure in conveying to you, on behalf of His Majesty's Government, the following declaration of sympathy with Jewish Zionist aspirations which has been submitted to, and approved by, the Cabinet:
"His Majesty's Government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country".
I should be grateful if you would bring this declaration to the knowledge of the Zionist Federation.

Yours sincerely
Arthur James Balfour

Parama ja kupujem sve, politicare, novinare sudije....
aseemic

#1475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

KemooSA wrote:ASSEMIC....pitao si sto samo prikazuju ubijenu djecu....Zato sto 50% stanovnistva cine maloljetnici do 14 godina!!!!
Opet nije moguce da samo stradaju deca, a Hamasovi ljudi nigde nema na slikama...

Edin 24,5 wrote:Mislim da bi moderator na ovom forumu morao HITNO reagovati.

Pisati kako je od 1,5 miliona Palestinaca u Gazi, njih 1,49 miliona djeca, da majke istjeruju djecu na ulice pa tako ona dolaze na udar bombama, da Hamas gadja vlastito stanovnistvo ukljucujuci svoje zene, djecu i rodjake, i ostale idiotarije, je uistinu neumjesno.

OT - Prvo lepo procitaj gde sta pise i u kojem kontekstu, pa onda zovi moderatora. Verujem da on nije glup, pa da su mu potrebne tvoje informacije...
Locked