To je to.zaratustra wrote:Da se ja vratim na temu. Mislim da je djedici smjestio HOLIDAY ARMADILLO.
Sad je samo pitanje šta će bosanski Ben da kaže.
To je to.zaratustra wrote:Da se ja vratim na temu. Mislim da je djedici smjestio HOLIDAY ARMADILLO.
Ja mislim da je Vuckozaratustra wrote:Da se ja vratim na temu. Mislim da je djedici smjestio HOLIDAY ARMADILLO.
Ako je ko smjestio Djeda mrazu, onda je to Duška Jurišić sa svojom sujetnom emisijom! Opet kažem, da nije bilo gosp. sa maramom, već bi dva dana dedukica ležao u mezaru!beautyfool wrote:Ja mislim da je Vuckozaratustra wrote:Da se ja vratim na temu. Mislim da je djedici smjestio HOLIDAY ARMADILLO.pa da bi se to maskiralo pripisuje se Islam kao krivac
Meni on više liči na lika iz "one" pjesme!chuchumbamayumbe wrote:Djeda Mraz nije gay, nece on dati da mu ga smjeste tako lako!
ho-ho-ho
Compact wrote:Meni on više liči na lika iz "one" pjesme!chuchumbamayumbe wrote:Djeda Mraz nije gay, nece on dati da mu ga smjeste tako lako!
ho-ho-ho
amrica wrote:istocnjak napisao MODERNA nauka....
teologija jeste logija, ali nije moderna nauka u punom smislu te rieci.
U vjeri je osnovni postulat:
Prihvati bez pogovora i bez prigovora, nema tu nauke.
A to je sve bezze u odnosu na srecu jednog djeteta kad se raduje paketicu.
I svi veliki branitelji vjere, a mrzitelji Djeda Mraza, a koliko vidim svi se formalno teoLOSKI neobrazovani, nego ste samo priuceni, ne znate pricu od prije par dana.
Grupa vjerski obrazovanih ljudi (zavrsili FIN, profesori teologije) su posjetili bolnicu Kosevo, pedijatriju, i odnijeli paketice Bajaramske, i kad je tamo neko pitao sta sa onom drugom djecom: oni su rekli da su sva djeca ista, da svakome treba malo radosti, da ce svako dijete dobiti paketic, da ne smije biti "odbacenih"....
I tu je osnovna razlika izmedju obrazovanih i neobrazovanih, obrazovani prihvataju razlicitosti, a neobrazovani, zatoceni u svom malom svijetu dogmi mrze sve sto im izgleda drugacije...
... dobar je ...dr.gog wrote:"ugnjo...o se" rekao bi drug s čvileistocnjak wrote:Ne znam ... pitanje je samo da li je nakon 58 stranica sve rečeno o Arziji i Deda Mrazu ili je nešto zaboravljeno ...dr.gog wrote:Može pitanje?Šta uopšte govori ovakav razvoj teme ?...ja stvarno ne kontam,bar na prvi pogled-nakon par dana odsustva- ne zamjerite...
zagrebačka_cura wrote:mislim da je malo glupo reći da će djeca koja žele imati djeda mraza a koja ne žele neće...pa koje djete izmedju 1-6 godina ne želi djeda mraza i poklone za novu godinu...Božić il šta već....recite cjenjena gospodo koja ste protiv niste li se svi vi svojedobno veselili tome rumenom djedici???

Vala ne može gore od ovog malca! Žao mi ga pravo, duša draga! Mislio sam curicu voditi kod Djeda mraza, ali kad vidim da djeca skiće k'o vodenik, vala neću! U pravu su ovi što mu ne daju u obdanište! Nakon ove slike treba osnovati udruženje za zaštitu djece od Djeda mraza!HAVANA wrote:Što to istočnjak izbrisa post.
Duša vama zajebavat i podjebavat.
Stavite dijete Efendiji u krilo da vidiš kako će skićat.
Jes' vala...treba djecu slati Pahomiju, duse drage! Ili onom efendiji iz Zivinica.Compact wrote:Vala ne može gore od ovog malca! Žao mi ga pravo, duša draga! Mislio sam curicu voditi kod Djeda mraza, ali kad vidim da djeca skiće k'o vodenik, vala neću! U pravu su ovi što mu ne daju u obdanište! Nakon ove slike treba osnovati udruženje za zaštitu djece od Djeda mraza!HAVANA wrote:Što to istočnjak izbrisa post.
Jesi i ti vala neki!seln wrote:Jes' vala...treba djecu slati Pahomiju, duse drage! Ili onom efendiji iz Zivinica.Compact wrote:Vala ne može gore od ovog malca! Žao mi ga pravo, duša draga! Mislio sam curicu voditi kod Djeda mraza, ali kad vidim da djeca skiće k'o vodenik, vala neću! U pravu su ovi što mu ne daju u obdanište! Nakon ove slike treba osnovati udruženje za zaštitu djece od Djeda mraza!HAVANA wrote:Što to istočnjak izbrisa post.
Compact wrote:Vala ne može gore od ovog malca! Žao mi ga pravo, duša draga! Mislio sam curicu voditi kod Djeda mraza, ali kad vidim da djeca skiće k'o vodenik, vala neću! U pravu su ovi što mu ne daju u obdanište! Nakon ove slike treba osnovati udruženje za zaštitu djece od Djeda mraza!HAVANA wrote:Što to istočnjak izbrisa post.
Oni ne drže dječicu u krilima! Pogledaj sliku iznad, pa daj prijedlog za naziv udruženja!HAVANA wrote: Registrujte udruženje na Vojničkom Polju,svakako su ga babaroge okupirale.
Compact wrote:Oni ne drže dječicu u krilima! Pogledaj sliku iznad, pa daj prijedlog za naziv udruženja!HAVANA wrote: Registrujte udruženje na Vojničkom Polju,svakako su ga babaroge okupirale.

Slažem seHAVANA wrote:Spasimo djecu od bradatih spodobaCompact wrote:Oni ne drže dječicu u krilima! Pogledaj sliku iznad, pa daj prijedlog za naziv udruženja!HAVANA wrote: Registrujte udruženje na Vojničkom Polju,svakako su ga babaroge okupirale.

Amin!Arc_Angel wrote:Ja stvarno neznam kome smeta deda mraz, znam da sam mu se ja jako radovao kao malo dijete i da bih volio da sam opet malo dijete i da me obraduje paketićem za novu godinu.
samo hocu da kazem da svima onima kojima smeta deda mraz u ime vjere, religije, nacionalnog i drugog identiteta treba ozbiljno da razmisle da idu kod psihijatra, stvarno ima nešto trulo i podmuklo u vama i neka vam se Bog smiluje vama i vasim dusama.
ja samo znam da deda mraz predstavlja radost u dječijem srcu i osmjeh na dječijem licu, ako im to oduzmemo nezaslužujemo da živimo
trebamo imati na umu da mi svijet nenasljedjujemo od svojih roditelja nego ga posudjujemo od svoje djece, dječiji svijet koji je čist i bezgrešan a da se zapitamo kakv im to svijet vraćamo nakon što smo ga orobili svake radosti
još jednom svima onima kojima smeta deda mraz u ime vjere, religije, nacionalnog i drugog identiteta treba ozbiljno da razmisle da idu kod psihijatra, stvarno ima nešto trulo i podmuklo u vama i neka vam se Bog smiluje vama i vasim dusama.
![]()
![]()
![]()