Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

B-rank

#1451 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by B-rank »

zaratustra wrote:Da se ja vratim na temu. Mislim da je djedici smjestio HOLIDAY ARMADILLO. :run:
To je to. :dance:
Sad je samo pitanje šta će bosanski Ben da kaže. :roll:
beautyfool

#1452 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by beautyfool »

zaratustra wrote:Da se ja vratim na temu. Mislim da je djedici smjestio HOLIDAY ARMADILLO. :run:
Ja mislim da je Vucko :lol: pa da bi se to maskiralo pripisuje se Islam kao krivac :lol:
Compact

#1453 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

beautyfool wrote:
Ja mislim da je Vucko :lol: pa da bi se to maskiralo pripisuje se Islam kao krivac :lol:
Ako je ko smjestio Djeda mrazu, onda je to Duška Jurišić sa svojom sujetnom emisijom! Opet kažem, da nije bilo gosp. sa maramom, već bi dva dana dedukica ležao u mezaru!
chuchumbamayumbe

#1454 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

Djeda Mraz nije gay, nece on dati da mu ga smjeste tako lako!
ho-ho-ho

8-)
Compact

#1455 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

chuchumbamayumbe wrote:Djeda Mraz nije gay, nece on dati da mu ga smjeste tako lako!
ho-ho-ho

8-)
Meni on više liči na lika iz "one" pjesme! :D
chuchumbamayumbe

#1456 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

Compact wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Djeda Mraz nije gay, nece on dati da mu ga smjeste tako lako!
ho-ho-ho

8-)
Meni on više liči na lika iz "one" pjesme! :D
:D
fido1

#1457 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by fido1 »

Da rijesimo problem

za one koji su protiv deda mraza

"vratite sve paketice koje ste do sada dobili od deda mraza"

ovo je jedini nacin da vam se grijesi oproste i da mirno mozete na onaj svijet
port4l

#1458 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by port4l »

amrica wrote:istocnjak napisao MODERNA nauka....
teologija jeste logija, ali nije moderna nauka u punom smislu te rieci.
U vjeri je osnovni postulat:
Prihvati bez pogovora i bez prigovora, nema tu nauke.

A to je sve bezze u odnosu na srecu jednog djeteta kad se raduje paketicu.

I svi veliki branitelji vjere, a mrzitelji Djeda Mraza, a koliko vidim svi se formalno teoLOSKI neobrazovani, nego ste samo priuceni, ne znate pricu od prije par dana.

Grupa vjerski obrazovanih ljudi (zavrsili FIN, profesori teologije) su posjetili bolnicu Kosevo, pedijatriju, i odnijeli paketice Bajaramske, i kad je tamo neko pitao sta sa onom drugom djecom: oni su rekli da su sva djeca ista, da svakome treba malo radosti, da ce svako dijete dobiti paketic, da ne smije biti "odbacenih"....

I tu je osnovna razlika izmedju obrazovanih i neobrazovanih, obrazovani prihvataju razlicitosti, a neobrazovani, zatoceni u svom malom svijetu dogmi mrze sve sto im izgleda drugacije...

ohooo ode 59 strana a ti i dalje sapominjes MRZITELJE DJEDA MRAZA!!!

Jel ga i ja mrzim?

Jel mozda neko rekao da TREBA zabraniti podjelu POKLONA?
Tvoji postovi su zaista zlonamjerni, neces nista da priznas stoga ovekve lazi o nekakvim MRZITELJIMA i nekakvim zabranjivacima POKLONA i RADOSTI za djecu....

ej nije ni tebi lahko....
istocnjak

#1459 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

dr.gog wrote:
istocnjak wrote:
dr.gog wrote:Može pitanje? :) Šta uopšte govori ovakav razvoj teme ?...ja stvarno ne kontam,bar na prvi pogled-nakon par dana odsustva- ne zamjerite...
Ne znam ... pitanje je samo da li je nakon 58 stranica sve rečeno o Arziji i Deda Mrazu ili je nešto zaboravljeno ... :D
"ugnjo...o se" rekao bi drug s čvile :D
... dobar je ... :D
zagrebačka_cura

#1460 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zagrebačka_cura »

mislim da je malo glupo reći da će djeca koja žele imati djeda mraza a koja ne žele neće...pa koje djete izmedju 1-6 godina ne želi djeda mraza i poklone za novu godinu...Božić il šta već....recite cjenjena gospodo koja ste protiv niste li se svi vi svojedobno veselili tome rumenom djedici???
noRasizm

#1461 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by noRasizm »

zagrebačka_cura wrote:mislim da je malo glupo reći da će djeca koja žele imati djeda mraza a koja ne žele neće...pa koje djete izmedju 1-6 godina ne želi djeda mraza i poklone za novu godinu...Božić il šta već....recite cjenjena gospodo koja ste protiv niste li se svi vi svojedobno veselili tome rumenom djedici???
Image
Image
istocnjak

#1462 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

edited
HAVANA

#1463 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by HAVANA »

Što to istočnjak izbrisa post.
Duša vama zajebavat i podjebavat.
Stavite dijete Efendiji u krilo da vidiš kako će skićat.
Compact

#1464 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

HAVANA wrote:Što to istočnjak izbrisa post.
Vala ne može gore od ovog malca! Žao mi ga pravo, duša draga! Mislio sam curicu voditi kod Djeda mraza, ali kad vidim da djeca skiće k'o vodenik, vala neću! U pravu su ovi što mu ne daju u obdanište! Nakon ove slike treba osnovati udruženje za zaštitu djece od Djeda mraza! :D
seln

#1465 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

Compact wrote:
Vala ne može gore od ovog malca! Žao mi ga pravo, duša draga! Mislio sam curicu voditi kod Djeda mraza, ali kad vidim da djeca skiće k'o vodenik, vala neću! U pravu su ovi što mu ne daju u obdanište! Nakon ove slike treba osnovati udruženje za zaštitu djece od Djeda mraza! :D
Jes' vala...treba djecu slati Pahomiju, duse drage! Ili onom efendiji iz Zivinica.
Compact

#1466 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

seln wrote:
Compact wrote:
Jes' vala...treba djecu slati Pahomiju, duse drage! Ili onom efendiji iz Zivinica.
Jesi i ti vala neki! :D Onda ćemo proširiti aktivnosti udruženja!
HAVANA

#1467 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by HAVANA »

Compact wrote:

Registrujte udruženje na Vojničkom Polju,svakako su ga babaroge okupirale.
Compact

#1468 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

HAVANA wrote: Registrujte udruženje na Vojničkom Polju,svakako su ga babaroge okupirale.
Oni ne drže dječicu u krilima! Pogledaj sliku iznad, pa daj prijedlog za naziv udruženja!
HAVANA

#1469 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by HAVANA »

Compact wrote:
HAVANA wrote: Registrujte udruženje na Vojničkom Polju,svakako su ga babaroge okupirale.
Oni ne drže dječicu u krilima! Pogledaj sliku iznad, pa daj prijedlog za naziv udruženja!

Spasimo djecu od bradatih spodoba :P
Compact

#1470 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

Image
Image
HAVANA wrote:
Compact wrote:
Spasimo djecu od bradatih spodoba :P
Slažem se :D
HAVANA

#1471 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by HAVANA »

I ja,ako ćemo otjerati i sve one druge bradate spodobe preboliću Deda Mraza.
Arc_Angel

#1472 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Arc_Angel »

Ja stvarno neznam kome smeta deda mraz, znam da sam mu se ja jako radovao kao malo dijete i da bih volio da sam opet malo dijete i da me obraduje paketićem za novu godinu.

samo hocu da kazem da svima onima kojima smeta deda mraz u ime vjere, religije, nacionalnog i drugog identiteta treba ozbiljno da razmisle da idu kod psihijatra, stvarno ima nešto trulo i podmuklo u vama i neka vam se Bog smiluje vama i vasim dusama.

ja samo znam da deda mraz predstavlja radost u dječijem srcu i osmjeh na dječijem licu, ako im to oduzmemo nezaslužujemo da živimo

trebamo imati na umu da mi svijet nenasljedjujemo od svojih roditelja nego ga posudjujemo od svoje djece, dječiji svijet koji je čist i bezgrešan a da se zapitamo kakv im to svijet vraćamo nakon što smo ga orobili svake radosti

još jednom svima onima kojima smeta deda mraz u ime vjere, religije, nacionalnog i drugog identiteta treba ozbiljno da razmisle da idu kod psihijatra, stvarno ima nešto trulo i podmuklo u vama i neka vam se Bog smiluje vama i vasim dusama.

:sax: :sax: :sax: :sax:
HAVANA

#1473 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by HAVANA »

[quote="Compact"]Image
Image

Da nije ovo Arzijin mali.
Šta li mu je napričala pa se jadan ovako prepao.
Compact

#1474 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

Arc_Angel wrote:Ja stvarno neznam kome smeta deda mraz, znam da sam mu se ja jako radovao kao malo dijete i da bih volio da sam opet malo dijete i da me obraduje paketićem za novu godinu.

samo hocu da kazem da svima onima kojima smeta deda mraz u ime vjere, religije, nacionalnog i drugog identiteta treba ozbiljno da razmisle da idu kod psihijatra, stvarno ima nešto trulo i podmuklo u vama i neka vam se Bog smiluje vama i vasim dusama.

ja samo znam da deda mraz predstavlja radost u dječijem srcu i osmjeh na dječijem licu, ako im to oduzmemo nezaslužujemo da živimo

trebamo imati na umu da mi svijet nenasljedjujemo od svojih roditelja nego ga posudjujemo od svoje djece, dječiji svijet koji je čist i bezgrešan a da se zapitamo kakv im to svijet vraćamo nakon što smo ga orobili svake radosti

još jednom svima onima kojima smeta deda mraz u ime vjere, religije, nacionalnog i drugog identiteta treba ozbiljno da razmisle da idu kod psihijatra, stvarno ima nešto trulo i podmuklo u vama i neka vam se Bog smiluje vama i vasim dusama.

:sax: :sax: :sax: :sax:
Amin!
sarajevac071

#1475 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by sarajevac071 »

60 stranica svega i svačega ali meni još nije jasno ko smjesti djeda mrazu
ustvari da li su mu smjestili uopšte ili to djed mraz sam stvara frku i paniku da posle priča kako je ugrožen i diskriminiran i kako mu je rad u tamnom vilajetu postao pretežak
iznose laži na njega protjeruju i zabranjuju ni djeca ga ne vole više ...
i da to doživi baš u sarajevu multiovoonosvaštanešta
jadni stari dobri djed mraz

žao mi ga pravo
Locked