Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jefferson

#1451 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:ne znam dal se mogu i platiti karte preko knjihove stranice jer nogdje ne putujem .

U jucerasnjem Avazu: pise da Vlada F BiH otpisuje BH Airlinesu 2,5 mil maraka duga koji se odnose na neplaceni zakup poslovnih prostora, do usluga navigacije i kontrole letenja na aerodromnima u BiH. Na upit novinara Avaza zasto otpis duga kad BHA nije u 100 postotonom drzavnom vlasnistvu, federalni ministar saobracaja kaze da Vlada Federacije time daje svoj doprinos u poslovanju BHA.Obaveza Vlade F BiH a sve prema ugovoru o dokapitalizaciji jeste da Vlada pomaze rad kompanije a otpis dugova je jedan od nacina. Posebno je bitno da bi ti isti iznosi koje otpise Vlada , TK ulozio u razvoj kompanije ,skolovanje kadrova i obezbjedjenje novih aviolinija.

BH Airlines jos otplacuje leasing veci od 10 mil KM za 2 ATR.Moguca opcija je a cijeli posao uz naravno prijevremenu otplatu kredita i lizinga kod Hypo banke predje na Razvonu banku F BiH jer bi uslovi vracanja bili povoljniji. Kao i sada dio novca za te namjene bio bi osiguran naplatom putnicke taxe za razvoj i unapredjenje avioprometa u F BiH.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Hvala ti sto si podupro ono o cemu vazim 58 stranica!
Fuj!!!!!!
macan prvi

#1452 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

akcija007 wrote:Medjunarodni aerodrom Sarajevo uveo kupovinu karata ,hotela i rent a car usluga na svojim internet stranicama. Međunarodni aerodrom Sarajevo je od 26.01.2010. počeo sa pružanjem usluga on-line rezervacije avio-karata, hotela i rent-a-car-a. Sistem za pretraživanje nudi mogućnost podešavanja brojnih parametara pretraga, čime ćete uštedjeti novac, vrijeme i jednostavno pronaći upravo ono što trebate.
Pronađite odmah Vašu kartu i letite po niskim cijenama gdje god želite !
To je odlicno i takvo nesto treba imati web-stranica svakog aerodroma. S druge strane, sad sam testirao ponudu i sistem mi nigdje nije nasao ni hotel u Sarajevu. :roll:

Isto tako mi se cini da je za sada Aerodromu Sarajevo vaznije da u meni "Putnicke informacije" napokon ubaci informaciju o redu voznje autobusa Aerodrom - Bascarsija. :oops: Znam da je to navedeno dole u vijestima, ali to sigurno nije prvo mjesto gdje ce neko kome treba informacija traziti. I ne bi bilo lose red voznje prevesti na engleski. :roll:
macan prvi

#1453 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

akcija007 wrote:ne znam dal se mogu i platiti karte preko knjihove stranice jer nogdje ne putujem .

U jucerasnjem Avazu: pise da Vlada F BiH otpisuje BH Airlinesu 2,5 mil maraka duga koji se odnose na neplaceni zakup poslovnih prostora, do usluga navigacije i kontrole letenja na aerodromnima u BiH. Na upit novinara Avaza zasto otpis duga kad BHA nije u 100 postotonom drzavnom vlasnistvu, federalni ministar saobracaja kaze da Vlada Federacije time daje svoj doprinos u poslovanju BHA.Obaveza Vlade F BiH a sve prema ugovoru o dokapitalizaciji jeste da Vlada pomaze rad kompanije a otpis dugova je jedan od nacina. Posebno je bitno da bi ti isti iznosi koje otpise Vlada , TK ulozio u razvoj kompanije ,skolovanje kadrova i obezbjedjenje novih aviolinija.

BH Airlines jos otplacuje leasing veci od 10 mil KM za 2 ATR.Moguca opcija je a cijeli posao uz naravno prijevremenu otplatu kredita i lizinga kod Hypo banke predje na Razvonu banku F BiH jer bi uslovi vracanja bili povoljniji. Kao i sada dio novca za te namjene bio bi osiguran naplatom putnicke taxe za razvoj i unapredjenje avioprometa u F BiH.
Zna li neko koliko tacno BH Airlines godisnje dobije od Federalne vlade na temelju ove takse - subvencije?
akcija007

#1454 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Gledam sada rezervacijski sistem, fkt u ljetnom redu letenja let iz Sarajeva za Kopenhagen ide preko Geteborga. To je ustvari let Sarajevo Kopenhagen Geteborg Sarajevo ; 50 min se zadrzava u Geteborgu. Svaki red letenja mijenjaju kombinacije da s jednim letom pokriju 2 grada, u sadasnjem zimskom redu je Geteborg preko Stokholma .

Macan prvi,meni daje hotele u SA, ima samo u ponudi hotele Alem, America i Holiday Inn. Moras kad ukucas grad Sarajevo ili SJJ sistem ti izbaci Sarajevo i Butmir, ja kliknuo na SA i izasli hoteli, a kad sam kliknuo na Butmir nijedan hotel nije pronadjen .
ljubav_aha

#1455 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

jefferson wrote:

Fuj!!!!!!
meni je najbolja ideja o prije-vremenoj otplati kredita :mrgreen:
jefferson

#1456 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

ljubav_aha wrote:
jefferson wrote:

Fuj!!!!!!
meni je najbolja ideja o prije-vremenoj otplati kredita :mrgreen:
Ma malo kriminala bilo u "Razvojnoj" banci pa sad nasli ovu "tkz" avio-kompaniju da jos malo tu zakuhaju!
Mislim, e otpisati dugove za koristenje prostorija, pa ko ce platiti tim ustanovama troskove? Opet Vlada, tj. poreski obveznici!
Koja je ovo pljacka to je smjesno.
Ovu kompaniju treba bojkotovat majke mi!
Brisbane

#1457 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

Sta cu bojkotovati, bojkotuje sami sebe :x
Iz prve ruke, stujardesa BHA kaze da nisu dobili plate za 3 mjeseca plus dnevnice vec vise od 4 mjeseca.
To je kao bacati pare u kantu bez dna.
Sve sto je propalo, propalo je sa razlogom.
Ne planiram se vise participirati na ovoj temi.
Sve je jasno bilo od 1 strane ali eto dobaci li smo na 60.
Generalni topic o civilnoj avijaciji bi vec imao smisla.
Pozdrav :thumbup:
jefferson

#1458 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Brisbane wrote:Sta cu bojkotovati, bojkotuje sami sebe :x
Iz prve ruke, stujardesa BHA kaze da nisu dobili plate za 3 mjeseca plus dnevnice vec vise od 4 mjeseca.
To je kao bacati pare u kantu bez dna.
Sve sto je propalo, propalo je sa razlogom.
Ne planiram se vise participirati na ovoj temi.
Sve je jasno bilo od 1 strane ali eto dobaci li smo na 60.
Generalni topic o civilnoj avijaciji bi vec imao smisla.
Pozdrav :thumbup:
Da imao bi smisla generalni topic, ali ce se ova kompanija drzati na aparatima za zivot ne bil se sto vise para opralo kroz nju!
onda ce biti kao i sa Air Bosnom!
Kad sam ja reko da sve vise licimo na one Juzno-americke drzave!
ArmaniMO

#1459 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ArmaniMO »

Dobro jutro Ekipa,

hajmo sada malo pozitive :)
Udjem jutros na onu glupost od Facebook, i vidim da ima nesto i od BH Airlines.... woohooooo dobrodosli u 2010 - ELEKTRONSKO PLACANJE!

Image

Evo uletio sam na brzaka na stranicu samo da isprobam, i izgleda bogami radi....

Image

Jeste da mi jos layout para oci, i jos mnogo stvari, ali hajde barem su napravili to da se moze placati!

Eh sada jedna druga stvar, sto nisu malo reklamirali s tim na drugim mjestima? Npr. na naslovnoj stranici.

Hajde, da pustimo negativu, i malo forcamo sada. :) :bih: :bih:

Ja mislim ustvari da se nas 10 mora skupiti u SA, i lijepo jednostavno oteti kompaniju i pokazati im kako se to radi! hehehehe
Timotije

#1460 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

Zvao ih maloprije, navodno let je tu, kao uvodi se jos jedan let na relaciji CPH-SJJ, tako da ce biti tri leta sedmicno (1,4,7). I na checkmytrip.com, sam kontrolisao, nema promjena. Problem je samo taj, sto na web stranici BH Airlinesa, u ovome momentu, a tako je i zadnjih sedam dana, stoji samo ponedjeljak!? :?:
Niko ziv ne moze kupiti kartu za taj let u ovom trenutku :?:
Navodno radi se na tome, nece biti problema i sl., znate vec odgovore nasih sluzbenica... :roll:
Brisbane je u pravu, agoniji nikad kraja, nece jos dugo ovako...
akcija007

#1461 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

jefferson wrote:
ljubav_aha wrote: Ma malo kriminala bilo u "Razvojnoj" banci pa sad nasli ovu "tkz" avio-kompaniju da jos malo tu zakuhaju!
Mislim, e otpisati dugove za koristenje prostorija, pa ko ce platiti tim ustanovama troskove? Opet Vlada, tj. poreski obveznici!
[/quote]

Jefferson , niko nikome nece platiti dugove ove. Naime, BH Airlines ima sjediste pod kirijom u zgradi Energoinvesta. Energoinvest drzavna firma. Aerodrom drzavna firma, civilna avijacija drzavna firma, polsovnica kod pozorista u Privrednoj banci ne znam vklasnicku strukturu banke dal je drzavna ili privatna. Tako da niko nikome nece nista platiti i to je to.
jefferson

#1462 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:
jefferson wrote:
ljubav_aha wrote: Ma malo kriminala bilo u "Razvojnoj" banci pa sad nasli ovu "tkz" avio-kompaniju da jos malo tu zakuhaju!
Jefferson , niko nikome nece platiti dugove ove. Naime, BH Airlines ima sjediste pod kirijom u zgradi Energoinvesta. Energoinvest drzavna firma. Aerodrom drzavna firma, civilna avijacija drzavna firma, polsovnica kod pozorista u Privrednoj banci ne znam vklasnicku strukturu banke dal je drzavna ili privatna. Tako da niko nikome nece nista platiti i to je to.[/quote]

Ma znam da nece. Ali eto mozda se u toj plemenskoj ekonomskoj strukturi nadje i neki privatnik koji ce svoje pare cekati nekih 2 godine!
akcija007

#1463 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Kako je moguce da je karta na ovim online rezervacijama aerodroma sarajevo za Bec jeftinija nego na online rezevacijama bh airlinesa. ?
Sarajevo polazak 5.2.;povratak 8.2. Sarajevo Bec Sarajevo s BHA
Na aerodromu je sa svim taxama i TSC 330 KM, a na BH Airlines-u je 438 KM. Kako je ovo moguce ?
Napominjem da aerodrom posluje kao agent u prodaji dakle skuplji je TSC (49KM), a na BHA je TSC 20 KM.
jefferson

#1464 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:Kako je moguce da je karta na ovim online rezervacijama aerodroma sarajevo za Bec jeftinija nego na online rezevacijama bh airlinesa. ?
Sarajevo polazak 5.2.;povratak 8.2. Sarajevo Bec Sarajevo s BHA
Na aerodromu je sa svim taxama i TSC 330 KM, a na BH Airlines-u je 438 KM. Kako je ovo moguce ?
Napominjem da aerodrom posluje kao agent u prodaji dakle skuplji je TSC (49KM), a na BHA je TSC 20 KM.
Ja iz zajebancije otisao da vidim koliko bi me iz USA kostalo!
2836km :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tvrtko II Kotromanic

#1465 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Tvrtko II Kotromanic »

pitanja za uposlenike BHA ili druge koji su više u toku

1. da li su dale ikakve rezultate posljednje dvije akcije koje je BHA imao i kad će naredna akcija :-D
2. ja sam u zadnjih godinu dana letio sa BHA 4 puta. Pitao sam u agenciji da li imam pravo na neke pogodnosti ili da li postoji neka kartica koju mogu dobiti radi sakupljanja bodova. Rećeno mi je da za pogodnosti moram imati sačuvane orginalne karte (što ja nemam), a da će kartice biti uskoro! Ima li išta od tih kartica?
akcija007

#1466 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

"Tvrtko II Kotromanic", ne radim u BHA ali ti mogu reci da od tih kartica za skupljanje milja na BHA jos uvijek nema nista. Cijelu proslu godinu su gopvorili da ce biti uskoro pa nema nista ... Naqredni put kad budes letio eventualno sacuvaj boarding pass pa kad se pojavi ta kartica ako se ikada i pojavi posalji im je da ti ubiljeze milje
jefferson

#1467 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:"Tvrtko II Kotromanic", ne radim u BHA ali ti mogu reci da od tih kartica za skupljanje milja na BHA jos uvijek nema nista. Cijelu proslu godinu su gopvorili da ce biti uskoro pa nema nista ... Naqredni put kad budes letio eventualno sacuvaj boarding pass pa kad se pojavi ta kartica ako se ikada i pojavi posalji im je da ti ubiljeze milje
Samo u BHA. Pa zar ne mogu izvuci njegove podatke iz kompjutera, ili je i to visa matematika??? Meni se par puta desilo s Deltom i Lufthansom da mi milje nisu obracunate, nazvao ih, ljudi trazili ime i prezime, i datume leta. Rekli provjerite racun za 14dana, ja provjerio sve obracunato, ili BHA drzi podatke u fioci na papiru :lol:
Koshpa

#1468 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

jefferson wrote:
akcija007 wrote:"Tvrtko II Kotromanic", ne radim u BHA ali ti mogu reci da od tih kartica za skupljanje milja na BHA jos uvijek nema nista. Cijelu proslu godinu su gopvorili da ce biti uskoro pa nema nista ... Naqredni put kad budes letio eventualno sacuvaj boarding pass pa kad se pojavi ta kartica ako se ikada i pojavi posalji im je da ti ubiljeze milje
Samo u BHA. Pa zar ne mogu izvuci njegove podatke iz kompjutera, ili je i to visa matematika??? Meni se par puta desilo s Deltom i Lufthansom da mi milje nisu obracunate, nazvao ih, ljudi trazili ime i prezime, i datume leta. Rekli provjerite racun za 14dana, ja provjerio sve obracunato, ili BHA drzi podatke u fioci na papiru :lol:

Kako duhovito, ti mislis da samo vi amerikanci ste najpametniji i popili svu pamet ovog svijeta, mislis da u BIH nemamo tehnologiju kakvu i u Americi vi imate ?

Tvrtko, skontaj datume kada si letio i sve ti se moze provjeriti,potrebno ti je da imas u 12 mjeseci 9 iskoristenih karata i 10-tu dobijas besplatno + taxe
Koshpa

#1469 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Image

Evo i zvanicno
ljubav_aha

#1470 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Koshpa wrote:
jefferson wrote:

Kako duhovito, ti mislis da samo vi amerikanci ste najpametniji i popili svu pamet ovog svijeta, mislis da u BIH nemamo tehnologiju kakvu i u Americi vi imate ?

Tvrtko, skontaj datume kada si letio i sve ti se moze provjeriti,potrebno ti je da imas u 12 mjeseci 9 iskoristenih karata i 10-tu dobijas besplatno + taxe

na svakoj temi su amerikanci krivi :lol: ovakav stav postaje hronican :mrgreen:
jefferson

#1471 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Koshpa wrote:
jefferson wrote:

Cisto sumnjam da nemate, pitanje je da li ljudi u BHA koji su zaduzeni za to znaju i hoce! Ako znate sto onda nema uvezanih letova, a sto se tice karticnog placanja, nisam siguran jel pocelo raditi, ali ako jeste, bas ste poranili s tim! Ti znas da vam je jedna forumasica i banku nasla prije godinu dana za karticno poslovanje i nakon jednog e-maila nikad vise nista nije cula od odredjene gospodje. Stoga cisto sumnjam da je u pitanju tehnologija, u pitanju je ili neznanje ili jos gore, lijenost. Ali to smo obradili davno, i nista BHA nije drugaciji od Poste, EP, PIO i slicnih ustanova.
I izgleda da samo kod BHA u 12 mjeseci trebas 9 karata. Zar ne ide to kumulativno??? Kada skupis odredjeni broj km ili milja dobijes besplatnu kartu? Znaci cirka 10 ljudi ce dobiti besplatnu kartu, bas ste velikodusni u pm.
jefferson

#1472 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Koshpa wrote:Image

Evo i zvanicno
Super, a koje su to ostale BH avio kompanije????
Koshpa

#1473 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Cisto sumnjam da nemate, pitanje je da li ljudi u BHA koji su zaduzeni za to znaju i hoce! Ako znate sto onda nema uvezanih letova, a sto se tice karticnog placanja, nisam siguran jel pocelo raditi, ali ako jeste, bas ste poranili s tim! Ti znas da vam je jedna forumasica i banku nasla prije godinu dana za karticno poslovanje i nakon jednog e-maila nikad vise nista nije cula od odredjene gospodje. Stoga cisto sumnjam da je u pitanju tehnologija, u pitanju je ili neznanje ili jos gore, lijenost. Ali to smo obradili davno, i nista BHA nije drugaciji od Poste, EP, PIO i slicnih ustanova.
I izgleda da samo kod BHA u 12 mjeseci trebas 9 karata. Zar ne ide to kumulativno??? Kada skupis odredjeni broj km ili milja dobijes besplatnu kartu? Znaci cirka 10 ljudi ce dobiti besplatnu kartu, bas ste velikodusni u pm.[/quote]

E vjeruj mi i da znaju i hoce, a da ti kazem da imamo i uvezane letove, a bogami da ti i kazem da imamo i naplatu putem kreditnih kartica, e vidis posto jos uvijek nismo clan milies&smiles ali cemo uskoro i to biti, na "neki" nacin smo i dali ponudu umijesto milja, 9 karata = milje :dance:
jefferson

#1474 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

@Koshpa, sistem radi, mislim dosao sam do kupovine, i naravno nisam dalje isao pa izgleda sve OK do tada. Malo je pozadina bezzzze, moglo se i tu sta uraditi, ali eto, i ovo je napredak.
Ono sto me iznenadilo jeste da je equipment B737-700. To je super sa stanovista komfora, ali zar se za Zurich takav avion? Nije mi jasno sto se umjesto dva ATR-a ne uzmu dva CRJ-200 ili jedan CRJ-200 i jedan CRJ-700? Manja tezina=manje taxe, a popunjenost niej takva da je bas Boeing potreban na svim relacijama niti ce dugo jos biti potreban.
jefferson

#1475 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Koshpa wrote:Cisto sumnjam da nemate, pitanje je da li ljudi u BHA koji su zaduzeni za to znaju i hoce! Ako znate sto onda nema uvezanih letova, a sto se tice karticnog placanja, nisam siguran jel pocelo raditi, ali ako jeste, bas ste poranili s tim! Ti znas da vam je jedna forumasica i banku nasla prije godinu dana za karticno poslovanje i nakon jednog e-maila nikad vise nista nije cula od odredjene gospodje. Stoga cisto sumnjam da je u pitanju tehnologija, u pitanju je ili neznanje ili jos gore, lijenost. Ali to smo obradili davno, i nista BHA nije drugaciji od Poste, EP, PIO i slicnih ustanova.
I izgleda da samo kod BHA u 12 mjeseci trebas 9 karata. Zar ne ide to kumulativno??? Kada skupis odredjeni broj km ili milja dobijes besplatnu kartu? Znaci cirka 10 ljudi ce dobiti besplatnu kartu, bas ste velikodusni u pm.
E vjeruj mi i da znaju i hoce, a da ti kazem da imamo i uvezane letove, a bogami da ti i kazem da imamo i naplatu putem kreditnih kartica, e vidis posto jos uvijek nismo clan milies&smiles ali cemo uskoro i to biti, na "neki" nacin smo i dali ponudu umijesto milja, 9 karata = milje :dance:
Evo ja trazim kartu iz SAD za SJJ ali da letim BH Airlinesom kao vezom pa ti javim imal vas!
Post Reply