Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#1451 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by nosara »

negativ wrote:
nosara wrote:
seln wrote:JA se nalazim u jednom taboru, ne stidim se toga i ne vadim se na "neutralnost".
Kako mogu biti "neutralan" dok jedna kriminalna klika pokusava unistiti osnove sekularizma?
To je posebna prica... U taboru sam, jasta... :D
Koji ste vi tabor, onaj što zloupotrebljava vjeru ili onaj koji pljuje po vjeri? Ja nisam u tim taborima i nikad neću ni biti, hvala nisu me tako učili!
Boldirano je u stvari jedan tabor... :D

Ja licno sam vise onako... spreman da opijene vjerom izvedem na pravi put, put komunizma i bratstva-jedinstva... :lol:
seln

#1452 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

negativ wrote:
nosara wrote:
seln wrote:JA se nalazim u jednom taboru, ne stidim se toga i ne vadim se na "neutralnost".
Kako mogu biti "neutralan" dok jedna kriminalna klika pokusava unistiti osnove sekularizma?
To je posebna prica... U taboru sam, jasta... :D
Koji ste vi tabor, onaj što zloupotrebljava vjeru ili onaj koji pljuje po vjeri? Ja nisam u tim taborima i nikad neću ni biti, hvala nisu me tako učili!
Eto, ti si sad jevropejac i objektivan...
Ja sam vjernik, ali zelim jasno da kazem da sam protiv bilo kakvog podrivanja sekularizma i bilo kakvog mijesanja religije u sfere zivota u kojima joj nije mjesto. Mnogi ovdje prodaju nekakvu "objektivnost" samo iz straha da ne budu optuzeni kao islamofobi i da im neka dojucerasnja komunjara i taze vjernik ne bi rekla "ti mrzis muslimane". Samo zato zauzimaju neki no-na stav, ni bijelo ni crno...
U ovom slucaju nema bijelog i crnog. Alternative su: sekularna, demokratska drzava koja pojedincu ostavlja mogucnost da organizuje svoj vjerski zivot kako zeli.. ili teokratska ili semi-teokratska drzava, o kakvima povremeno izvjestava televizija, obicno u vezi sa povredom ljudskih prava.
nosara

#1453 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by nosara »

seln wrote: Eto, ti si sad jevropejac i objektivan...
Ja sam vjernik, ali zelim jasno da kazem da sam protiv bilo kakvog podrivanja sekularizma i bilo kakvog mijesanja religije u sfere zivota u kojima joj nije mjesto. Mnogi ovdje prodaju nekakvu "objektivnost" samo iz straha da ne budu optuzeni kao islamofobi i da im neka dojucerasnja komunjara i taze vjernik ne bi rekla "ti mrzis muslimane". Samo zato zauzimaju neki no-na stav, ni bijelo ni crno...
U ovom slucaju nema bijelog i crnog. Alternative su: sekularna, demokratska drzava koja pojedincu ostavlja mogucnost da organizuje svoj vjerski zivot kako zeli.. ili teokratska ili semi-teokratska drzava, o kakvima povremeno izvjestava televizija, obicno u vezi sa povredom ljudskih prava.
:thumbup: :bih:
negativ

#1454 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by negativ »

nosara wrote:
Ja sam ti Bosanac po nacionalnosti ne Bošnjak, ne Srbin, ne Hrvat, ne ostali.... Musliman po rođenju i u srcu. Ne podržavam vjeronauku u obdaništima ali i ne opravdavam pljuvanje po vjeri u cilju promovisanja sekularizma. Eto zašto nisam u taborima, a vi se svrstavajte gdje želite.
Atrus

#1455 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Atrus »

seln wrote:
Ima li Italija organizovanu vjeronauku, ono u stilu "avanti, bambini, fratello Giuseppe ce vam ispricati molto bella pricu o nasem Spasitelju"
...ili je to vise proslava raznih uskrsa, bozica, dana ovog, onog...?
Ama, prava vjeronauka. Otac svih nas je Josip, majka nam je Marija, Isus nas spasava i tako to...Vjeronauka (najsmjesnije mi je ime predmeta vjeroNAUKA). Nije vidjelo nauke, nego ljudi iz straha i dokolice izmisljali price, k'o Ezop, samo sto je Ezop bio svjestan da pise basne. Ama, covjecanstvo tezi mracnjastvu i mraku. Sto zatucanije, to bolje. Umjesto da se usredsredimo prema ocuvanju planete, istrazivanju kosmosa, mi palamudimo o nevidljivim silama (kojima ni traga). Dinosauri, vaskrsnite!
seln

#1456 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

negativ wrote:
nosara wrote:
Ja sam ti Bosanac po nacionalnosti ne Bošnjak, ne Srbin, ne Hrvat, ne ostali.... Musliman po rođenju i u srcu. Ne podržavam vjeronauku u obdaništima ali i ne opravdavam pljuvanje po vjeri u cilju promovisanja sekularizma. Eto zašto nisam u taborima, a vi se svrstavajte gdje želite.
Ako ikako moze, manje upotrebljavajte rijec "pljuvanje", smatram je izrazito odvratnom.
Ne postoji "promovisanje sekularizma". Bosna je, kao i sve ostale evropske zemlje sekularna i demokratska drzava (bar bi trebala biti) u kojoj je religija apsolutno privatna stvar pojedinca. Naravno, osnovno ljudsko pravo je pravo slobode vjeroispovijesti, ali to je pravo pojedinca i ne obavezuje nikoga drugog.
Kupalo

#1457 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Kupalo »

Demokratija= večina teroriše manjinu

Tolerancija=trpljenje

Sloboda? hm
zonbirile

#1458 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by zonbirile »

magla,magla svuda oko nas
seln

#1459 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

Ja sam iznenadjen cinjenicom da niko od nasih vjernika nije spomenuo jedan ( i jedini) iskonski zadatak vjere u politici: da igra ulogu socijalne savjesti.
Bar tako se radi u normalnim zemljama, uvijek je tu pri ruci neki biskup da podsjeti na tezak polozaj radnika, obavezu zastite azilanata i sl.
preneseno na sarajevski primjer, vjernica Arzija je se trebala boriti za jeftinije vrtice ( eventualno besplatno za djecu iz socijalno slabijih porodica), za bolju hranu u vrticima, za bolji polozaj saradnika...
nisu iman pocupane obrve, surma i nikab.
negativ

#1460 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by negativ »

Ako ikako moze, manje upotrebljavajte rijec "pljuvanje", smatram je izrazito odvratnom.
Ne postoji "promovisanje sekularizma". Bosna je, kao i sve ostale evropske zemlje sekularna i demokratska drzava (bar bi trebala biti) u kojoj je religija apsolutno privatna stvar pojedinca. Naravno, osnovno ljudsko pravo je pravo slobode vjeroispovijesti, ali to je pravo pojedinca i ne obavezuje nikoga drugog.[/quote]

Pa baš zato što je sekularna nije mi jasno što ti od gotovine praviš veresiju, u tom smislu sam spomenuo promovisanje. A možda je to ideja vodilja tabora u koji se svrstavaš, ne znam
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1461 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by mIRCerka »

Ja ne znam sta tu ima vise da se kaze, BB je sve rekla...
seln

#1462 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

negativ wrote: Pa baš zato što je sekularna nije mi jasno što ti od gotovine praviš veresiju, u tom smislu sam spomenuo promovisanje. A možda je to ideja vodilja tabora u koji se svrstavaš, ne znam
Ne razumijem ovo, moze li objasnjenje?
negativ

#1463 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by negativ »

seln wrote:
negativ wrote: Pa baš zato što je sekularna nije mi jasno što ti od gotovine praviš veresiju, u tom smislu sam spomenuo promovisanje. A možda je to ideja vodilja tabora u koji se svrstavaš, ne znam
Ja je doživljavam kao sekularnu, a vjerujem i puno drugih ljudi i to je ta gotovina. Ti braniš sekularno na neki, meni čudan način, i onda se meni čini da praviš od gotovine veresiju.
U ostalom Mirci je u pravu, BB je sve rekla i hvala joj što je uspjela artikulisati sve ono što ja kao pojedinac osjećam po pitanju ove teme.
seln

#1464 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

negativ wrote:
seln wrote:
Ja je doživljavam kao sekularnu, a vjerujem i puno drugih ljudi i to je ta gotovina. Ti braniš sekularno na neki, meni čudan način, i onda se meni čini da praviš od gotovine veresiju.
U ostalom Mirci je u pravu, BB je sve rekla i hvala joj što je uspjela artikulisati sve ono što ja kao pojedinac osjećam po pitanju ove teme.
Ja je ne dozivljavam kao sekularnu, toliko dugo dok se svecenici triju religija pacaju tamo gdje im nije mjesto i toliko dugo dok neko kao Arzija moze biti bilo sta osim domacica.
A glede teme, to bi mogao biti modus operandi za sve ostale teme: izaberemo nekog (aklamacijom, prosta vecina) da donese zakljucak i zatvorimo temu.
Sta mislite?
negativ

#1465 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by negativ »

seln wrote: Ja je ne dozivljavam kao sekularnu, toliko dugo dok se svecenici triju religija pacaju tamo gdje im nije mjesto i toliko dugo dok neko kao Arzija moze biti bilo sta osim domacica.
A glede teme, to bi mogao biti modus operandi za sve ostale teme: izaberemo nekog (aklamacijom, prosta vecina) da donese zakljucak i zatvorimo temu.
Sta mislite?
Ne slažem se jer možda neko još želi istaći svoj stav o bilo kojoj temi ovdje.
Ne slažem se jer ne volim kolektivno razmišljanje, tj. sakrivanje iza grupe zbog nedostatka ličnog stava.
Ne slažem se jer smatram da rasprava uvijek može da mi otvori neka vrata za koja nisam ni znao da postoje.
seln

#1466 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

negativ wrote:
seln wrote: Ja je ne dozivljavam kao sekularnu, toliko dugo dok se svecenici triju religija pacaju tamo gdje im nije mjesto i toliko dugo dok neko kao Arzija moze biti bilo sta osim domacica.
Sta mislite?
Ne slažem se jer možda neko još želi istaći svoj stav o bilo kojoj temi ovdje.
Ne slažem se jer ne volim kolektivno razmišljanje, tj. sakrivanje iza grupe zbog nedostatka ličnog stava.
Ne slažem se jer smatram da rasprava uvijek može da mi otvori neka vrata za koja nisam ni znao da postoje.
Sparina neka danas...pa posehvi covjek...
ko ono rece
BB je sve rekla i hvala joj što je uspjela artikulisati sve ono što ja kao pojedinac osjećam po pitanju ove teme.
nosara

#1467 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by nosara »

Baby Blue wrote:Citala sam ovu temu, pa zaobilazila... procitah zadnjih nekoliko strana i... onako iskreno, dusa me zabolila, kao i svaki put kad ovo citam :(
Kako to obicno biva, pa i s ovom temom, dvije ultra radikalne snage bodu se rogovima, argumenta ni na mapi, prica o djeci i vjeronauci u vrticima se svela na odlicno sredstvo manipulacije da se pokaze sva bistrina i dubokoumno razumijevanje problema. Koliko me boli kad mi neko vrijedja vjeru, jos vise me boli kad vidim kako se od moje vjere pravi nakaza, kako se zloupotrebljava i sto je najgore, u ovom slucaju, preko ledja djece. :( Jadna nasa djeca kad ih ni sami ne stedimo u sitnosicarskim prepucavanjima, jeftinim politickim potkusurivanjima a samo sa svrhom da pokazemo i dokazemo ko je gazda i cija se mora slusati.
Konkretno, jasno i glasno - ne podrzavam uvodjenje vjeronauke u vrtice. Ne zato sto sam komunjara, jer nisam, ne zato sto ne vjerujem, jer vjerujem, ne zato sto se plasim sta ce reci 'oni drugi' :roll: , jer me nije briga sta ko prica. Nisam za tu ideju iz prostih, objektivnih razloga. Djecu treba pustiti da budu djeca! Cista, neiskvarena, neproracunata, nevina, sretna u svojoj masti, igri i bezbriznosti. Od svih ljudi na ovoj temi, Mirci ubode pravu stvar. Poslanik (s.a.w.s.) je, prema hadisu, rekao, parafraziram: Pustite djecu da uzivaju u svojoj igri do 7.-e godine. Zvati sebe muslimanom, sljedbenikom Muhammeda (s.a.w.s.) i njegovog sunneta, a raditi po svom misleci da je to pametnije i bolje i ne ide bas skupa. Vjerujem kako ima onih koji ce sad reci 'to ne znaci da ih ne treba do 7-e godine nicemu uciti'. I doista ne znaci. Ali to mi otkriva jedan drugi fenomen. Cini mi se da su mnogi roditelji u ovome nasli svoj spas, skinuli odgovornost sa sebe samih. Djeca se prvenstveno odgajaju u kuci. Ako se u porodici prakticira vjera, dijete usvaja taj model ponasanja. I tu ne morate ni drzati predavanja, samo ce dijete doci i pitati sto ovo, kako ono i sl. Vjerovatno nece razumjeti mnogo toga, ali ce usvajati. Ne znam kako je organiziran koncept vjeronauke u vrticima, al znam kako je u skolama. Ako je i priblizno tome... :roll: Vidim spominje se kako se djeca nece odgajati da piju alkohol, da se drogiraju i sl. :roll: E haj vi meni sad onako iskreno recite jel vas neko u mrskoj, sekularnoj, komunistickoj skoli tome ucio?! Jeste li ikad imali nastavnika ili profesora koji je takvo sta makar i precutno podrzavao?! Citate li vi kakve nebuloze pisete?! Pokusavam shvatiti, al mi i ne ide bas. Ili ste podobro zaboravili kapacitet 5-ogodisnjeg djeteta (o mladjim da i ne pricamo), ili nemate djece, ili sami niste isli na vjeronauku u tim godinama. Dijete od pet godina jos uvijek zivi u masti, jos uvijek (potajno ili ne) vjeruje da je Crvenkapica zaista pricala s vukom, da carobne vile postoje i da se bundeve pretvaraju u kocije :D . Isto tako, nimalo ne sumnjam da ce djeciji mozak shvatiti i prihvatiti da je Allah dz.s. pretvorio Musaov (a.s.) stap u zmiju, ili da je Ejub (a.s.) 70 godina zivio u blagostanju pa sve izgubio, ili da je Isa (a.s.) pricao u kolijevci. Hoce, shvatice oni sta im pricate, ali nece shvatiti poentu. Poentu opomene, poentu iskusenja i poentu dokaza Bozijeg postojanja. U tom uzrastu ih mozete uciti sta je dobro sta nije, mozete traziti da to usvoje, al opet ne mozete traziti da razumiju. Ambijent obdanista, pa ni ambijent skole nije ambijent u kojem se djeci priblizava vjera. Djetetu od 5 godina je daleko zanimljivije otici u dzamiju, izgubiti se u moru sarenih tespiha, zagledati se u lijepe ornamente, izgubiti se u mistici marama na glavama djevojaka, zena, popeti se na munaru, prskati se oko sadrvana, 'ukrasti' koju ruzu iz harema i popratno upoznavati tu atmosferu, ponasanje, zajednicko klanjanje, nego da razmisljaju o necemu sto im se pokusava isteoretisati. Zasto ih opterecavati u tim godinama preko mjere?
Druga stvar, hajmo ispostovati volju ovih roditelja koji zele da njihova djeca imaju vjeronauku u skoli, sta cemo s drugom djecom? Sta cemo s djecom ciji roditelji su druge vjere, ciji roditelji nisu vjernici i ne pridaju tome znacaj? Jesmo li svjesni okruzenja u kojem egzistiramo? Pricamo o djeci, o bicima koja ne mogu razumjeti stvari oko sebe na nacin na koji mi mozemo ma koliko im pokusali objasniti, o bicima koja su daleko senzibilnija, osjetljivija i ranjivija negoli odrasli! Nije li najveca vjerovatnoca da ce druga djeca zeljeti vidjeti o cemu se radi, zasto oni ostaju u drugoj prostoriji za vrijeme tog casa? Vremenom se gube zajednicke teme medju ovom djecom. Hocemo li se prije ogrijesiti o tu djecu, nego sto cemo svojoj uciniti uslugu?! Pravimo li vecu korist ili stetu ovakvim cinom? Hocemo li drugoj djeci stvoriti osjecaj manje pozeljnih, manje vrijednih u tom drustvu, hocemo li ih odmah etiketirati kao drugacije, stvarati im odredjene frustracije? Djeciji mozak je krhka stvar. Osjecanja iz djetinjstva nas uveliko mogu odrediti u zivotu. Kakvo drustvo i okruzenje stvaramo za ubuduce? Nije bas tako bezazleno igrati se ovim stvarima.
Ovi koji se pozivaju na vjeronauku u vrticima u drugim drzavama, je li to smatrate pozitivnim? Kako je to biti u sredini gdje vase dijete manjina, ne prilagodjava se, odudara, etiketirano je, vi to ne zelite a izbor je ili - ili? Nije prijatno, jel de? Zasto onda taj model primjenjivati tamo gdje su 'nasi' vecina? Osveta? Pokazatelj da i mi imamo svoju teritoriju nad kojom drzimo punu kontrolu?! STA?! Islam je prelijepa vjera, i svako ko je i u jednom momentu osjetio svu njenu snagu i ljepotu zna da nema ljepseg osjecaja. Islam je pristojna vjera, umjerena, tolerantna i razumna. I islam se uistinu zivi, nije to nikakva filozofija, to je sam zivot. Zasto od islama pravite nakaradu? Zasto tako jeftino trgujete svojom vjerom? Zasto se podjednako ne zalazete za uvodjenje ekologije u skole? To nam je jedan od prijeko potrebnih predmeta sto prije, jer mnoge generacije su nam propustile nauciti nesto o tome, a posljedice koliko god sada bile vidljive za 5 godina ce biti jos gore. Odgovor znamo i vi i ja.
Da se ne vracam i ne citiram, neko ispisa o komunizmu i kako u komunizmu nisi mogao biti na funkciji ako si vjernik. Istina. Rezim je bio a-religijski, nisi mogao biti sef partije i deklarisani vjernik bilo koje vjere. Ne govori li nam to nesto o nama samima? Izbor je postojao, samo nije moglo i jare i pare. Kome je vjera bila vazna, funkcije i partija mu nisi ni trebali. A koja je to razlika danas? Koliko ljudi je naglo postalo ultra-giga-mega vjernicima samo da bi sada bili na funkciji (ne govorim samo o vjernicima islamske vjeroispovijesti, kod sve tri dominirajuce konfesije je tako)? I po cemu je takva politizacija i manipulacija vjerom bolja od komunisticke zabrane upliva vjere u drzavno?
Vjernici danas mogu biti sretni, jer su dobili slobodu da zive svoju vjeru i da se to njihovo pravo postuje, ali im niko nije dao monopol nad njom niti pravo da je iskoristavaju za sitne interese i zapisavanje teritorije. Svako zamjera 'onim drugima' na tome, a svi se takmice ko ce vise. Po cemu je onda iko bolji od onih drugih? Razmisljamo li o prostoru, vremenu i okruzenju u kojem zivimo? Imamo li objektivnu svijest o tome? Pitam se koliko bi vjernika (osvrcem se na muslimane) danas istinski prihvatilo da zivi u serijatu i po serijatu? Da se za kradju odsjecaju ruke, da sve zene hodaju pokrivene, da nema alkohola ni za bajram ni bez bajrama, da nema kredita za stanove i auta? Koliko bi ih bilo spremno zivjeti sunnet pa bratu muslimanu posuditi bruku para da moze kupiti sebi stan, auto, ili mu ponuditi pola svoje kuce ako nema gdje? Koliko bi ih bilo spremno komsiji svaki dan u ime Boga odnijeti rucak, oprati prozore ili sta vec treba? Itd., itd., sve ostale duznosti i obaveze koje islam nalaze, a koje su primjer najljepseg sto covjek moze dati od sebe. Malo je takvih, sigurno, a obzirom kakvi su ljudi danas ne znam dal bih se i ja pouzdano osjecala sigurnom kad bi mi ovakvi ljudi vladali i u serijatskoj drzavi. Al to ni ne mora, vazno je preko djecijih ledja prebijati ono sto moze. Tuzno :(
I za @jednu mamu: vidim prozva zena Mircerku za samopromotivne aktivnosti na humanitarnim akcijama. Mozda se Mirci i samopromovise, pa i ako. Ja bih licno radila na promociji svakog politicara samo kad bi htjeli odvojiti svakog mjeseca 1000KM od onih 7000 za pomoc drugim ljudima. O tome ZASTO neko nesto radi covjek ne moze suditi, jer nijedan covjek ne moze biti siguran u nijjet drugog covjeka, stavise, lakse je pogrijesiti i ogrijesiti se negoli biti u pravu. Ne vodi svakoga u zivotu 'nek ne vidi lijeva ruka sta je desna dala'. Ali rekoh, i ako se samopromovise, makar se vide konkretni rezultati. Nego, pitam se, kako onda ti mozes dopustiti da jedna Mirci pored tebe zive sve to radi i animira toliko ljudi da pomognu? Kako te nije podstakla da se takmicis s njom, da je preteknes, da budes bolja u tome, i jos pokazes kako se to radi bez samopromocije? :wink:
Pojedinci... citajte, ne tipkajte pizdarije... :thumbup:
zonbirile

#1468 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by zonbirile »

osim promocije,ličnog bogačenja i involiranja klera u vlast,.šta se konkretno dobija sa ostvarenjem cilja-vjerskog osvješčenja naroda.Hajmo hipotetički,evo uvede se svaki musliman u vjeru,onako po mjeri IZ i šta biva.Bosna bolja,pravednija,prava država,prosperitativnija,mati svojih stanovnika-jest,ali u qurcu.
phadzic

#1469 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by phadzic »

zašto čekati do vrtića
ja bih predložio nadležnima da nađu popove, svećenike i hodže koji će se moći uvlačiti u maternicu i tako raditi sa embrijima
zonbirile

#1470 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by zonbirile »

phadzic wrote:zašto čekati do vrtića
ja bih predložio nadležnima da nađu popove, svećenike i hodže koji će se moći uvlačiti u maternicu i tako raditi sa embrijima
---------------------------------------
ispravno,ili korak dalje kao pravi nacisti,neka samo oni imaju pravo oplođavadi Bosanke.
seln

#1471 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

Ako se vratite kuci i zateknete tipa sa glavom medju nogama vase zene, nemojte odmah dobiti popizditis: mozda je tip vjerski sluzbenik koji upravo izvodi ranu vjersku pouku vasoj buducoj djeci.
zonbirile

#1472 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by zonbirile »

seln wrote:Ako se vratite kuci i zateknete tipa sa glavom medju nogama vase zene, nemojte odmah dobiti popizditis: mozda je tip vjerski sluzbenik koji upravo izvodi ranu vjersku pouku vasoj buducoj djeci.

mene brine da ne odu korak dalje,kao što sam pisao u postu iznad.Strah me je.
negativ

#1473 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by negativ »

Pojedinci... citajte, ne tipkajte pizdarije...

Ne slažem se jer možda neko još želi istaći svoj stav o bilo kojoj temi ovdje - uspjela je artikulisati sve ono što ja kao pojedinac osjećam po pitanju ove teme!

Ne slažem se jer ne volim kolektivno razmišljanje, ... - sretan sam jer se ne nalazim ni u jednom navedenom taboru!

Ne slažem se jer smatram da rasprava uvijek može da mi otvori neka vrata za koja nisam ni znao da postoje – tj. da neko pokusava unistiti osnove sekularizma u državi koju njeni građani ne doživljavaju kao sekularnu!
nosara

#1474 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by nosara »

negativ wrote:Pojedinci... citajte, ne tipkajte pizdarije...

Ne slažem se jer možda neko još želi istaći svoj stav o bilo kojoj temi ovdje - uspjela je artikulisati sve ono što ja kao pojedinac osjećam po pitanju ove teme!

Ne slažem se jer ne volim kolektivno razmišljanje, ... - sretan sam jer se ne nalazim ni u jednom navedenom taboru!

Ne slažem se jer smatram da rasprava uvijek može da mi otvori neka vrata za koja nisam ni znao da postoje – tj. da neko pokusava unistiti osnove sekularizma u državi koju njeni građani ne doživljavaju kao sekularnu!
Peglas... :D
negativ

#1475 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by negativ »

nosara wrote:
negativ wrote:
Peglas... :D
Vala ni meni se ne da više o ovome :run:
Post Reply