Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lerdi

#1451 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

Prva stvar. Ako pogledate sliku prije Vedranovog ubistva vidite da policija nije ni u jednom trenutku bila napdnuta od strane HZ. Horde kako se i vidi na slici trče za navijačima Širokog. Ova slika je dokaz da nijedan policajac nije bio napadnut prije ubistva.

Druga stvar. Policajci nisu ni pokušali da spriječe sukob dvije skupine nego se kao miševi (da ne bi rekao nešto drugo) sklonili po strani.

Treča stvar. Odmazda prema policiji se dešava tek nakon ubistva. Što se vidi na prvoj slici. Jedine osobe koje su bile u blizini HZ, a bile su naoružene, su bili pripadnici policije što se opet može vidjeti sa prve slike.

Četvrta stvar. Samo nek mi neko objasni na koji je način Vedran mogao oteti policajcu pištolj kad policajca nije bilo u 5m oko njega?
3XL

#1452 Re: FK Sarajevo

Post by 3XL »

backclocker wrote:
3XL wrote:A evo opet na ovoj slici se vidi policajac , znaci dva tipa u sredini sto trece (jedan u bijeloj duxerici sa kapuljacom na glavi i do njega momak u smedjoj majci ) okrenutu ledjima i izmedju njih se vidi drot koji je vjerovatno ubio Vedrana , koji dolazi prema tom mjestu zlocina ...

Image

A Vedran je znaci u lijevom cosku ide prema mjestu ubistva.....
U spicu desne rotacije kombija drot se podize ili dize pistolj koji je pao na pod, dakle 100% crvenim markiranim drot, koji je nakon pucnjave utek'o u ulicu da bi se "izgubio". Koliko vidim svaka suplja pressluzbe ustaske policije pada u vodu jer ne vidim nikakvih drotova oko Vedrana koji je brutalno optuzen da je pokusao oteti pistolj u ovim momentima - kao sto rekose par sekundi pred smrt- ovaj kreten je pucao nasumice u centar mase, a primjecuje se povlacenje ljudi iz ulice kad su vjerovatno culi pucnjeve. :skoljka:
:(
PriNc_ba

#1453 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

znaci po mjestu gdje lezao pokojni Vedran moze se zakljuciti da je ova prva slika uslikana 2-3 sekunde maksimalno prije pucnjave :(

Image

Image
gold'n'brown

#1454 Re: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Obdukcija ce reci koji je kalibar metka koji ga je pogodio, ako ga je pogodio metak. I znat ce se da li se radilo o sluzbenom pistolju. Znaci tesko da ce se takvo nesto moci sakriti.
PriNc_ba

#1455 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

lerdi wrote:Prva stvar. Ako pogledate sliku prije Vedranovog ubistva vidite da policija nije ni u jednom trenutku bila napdnuta od strane HZ. Horde kako se i vidi na slici trče za navijačima Širokog. Ova slika je dokaz da nijedan policajac nije bio napadnut prije ubistva.

Druga stvar. Policajci nisu ni pokušali da spriječe sukob dvije skupine nego se kao miševi (da ne bi rekao nešto drugo) sklonili po strani.

Treča stvar. Odmazda prema policiji se dešava tek nakon ubistva. Što se vidi na prvoj slici. Jedine osobe koje su bile u blizini HZ, a bile su naoružene, su bili pripadnici policije što se opet može vidjeti sa prve slike.

Četvrta stvar. Samo nek mi neko objasni na koji je način Vedran mogao oteti policajcu pištolj kad policajca nije bilo u 5m oko njega?
ma kakvo ba otimanje pistolja. to je ublehaska prica. pa ko ce to normalan (a vedran je bio psihicki normalna i stabilna osoba) oteti pistolj i fol pucati okolo a da zna da ce ga skinuti odmah ... :S

onda jos jedna stvar ne ide u prilog svemu sto njihova policija kaze je to sto ako je vec organizovano sve bilo kako bi iko normalan poceo "akciju" nasilja i huliganstva ako nisu svi tu (jer su ih razdvojili drotovi i pustili u grad samo dio navijaca fol zbog guzve pred stadionom)
zilog

#1456 Re: FK Sarajevo

Post by zilog »

lerdi wrote:Prva stvar. Ako pogledate sliku prije Vedranovog ubistva vidite da policija nije ni u jednom trenutku bila napdnuta od strane HZ. Horde kako se i vidi na slici trče za navijačima Širokog. Ova slika je dokaz da nijedan policajac nije bio napadnut prije ubistva.

Odlicno zapazanje! :thumbup:

Jos nesto cuvajte ove slike u sto boljoj rezoluciji, nebi me iznenadilo da netragom nestanu, prije i tokom istrage. :(
klixober

#1457 Re: FK Sarajevo

Post by klixober »

Patolog utvrdio - VEDRAN PULJIC JESTE UBIJEN METKOM IZ VATRENOG ORUZJA.
medjutim

#1458 Re: FK Sarajevo

Post by medjutim »

PriNc_ba wrote:znaci po mjestu gdje lezao pokojni Vedran moze se zakljuciti da je ova prva slika uslikana 2-3 sekunde maksimalno prije pucnjave :(

Image

Image
Osa molim te mozes li mi reci,postoji li mogucnost da je ruka policajca na drugoj slici u tom polozaju uslijed trzanja pistolja prilikom pucanja?Znaci li to da postoji mogucnost da doticni policajac nije pucao u zrak,nego ukoliko je pucao u pravcu grupe momaka da je uslijed trzaja doslo do ovog polozaja ruke?I samo da se odmah razumijemo nije provokacija nego sam po prethodnim postovima skontao da se razumijes u tematiku pa zato pitam nekoga ko je strucan.Hvala !
3XL

#1459 Re: FK Sarajevo

Post by 3XL »

obratit paznju na kraj klipa...ovdje se vidi ocigledno neki celavi lik koji puca prema navijacima sarajeva i onda dodaje drugom da sakrije pistolj...sami kraj klipa

emigracija

#1460 Re: FK Sarajevo

Post by emigracija »

komeba wrote:Patolog utvrdio - VEDRAN PULJIC JESTE UBIJEN METKOM IZ VATRENOG ORUZJA.
Koji je izvor
zilog

#1461 Re: FK Sarajevo

Post by zilog »

komeba wrote:Patolog utvrdio - VEDRAN PULJIC JESTE UBIJEN METKOM IZ VATRENOG ORUZJA.
Ukoliko je tacno (potrebno je navesti izvor) i ako je rana sa desne strane, prilicno ce se lako moci zakljuciti odakle je dosao metak.
klixober

#1462 Re: FK Sarajevo

Post by klixober »

emigracija wrote:
Koji je izvor
Na radiju maloprije bilo.
peace_an

#1463 Re: FK Sarajevo

Post by peace_an »

Obdukcijom je ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hitca iz vatrenog oružja. Kako je kazao u izjavi za Fenu patolog Hamza Žujo, obdukcijom je pronađen metak u predjelu glavu.
Globus

#1464 Re: FK Sarajevo

Post by Globus »

http://www.rtvmo.ba/index.php?option=co ... 0&Itemid=2

Eto i link znaci ne moze me niko ubjedit vise da to nije bio policajac !
lerdi

#1465 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

peace_an wrote:Obdukcijom je ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hitca iz vatrenog oružja. Kako je kazao u izjavi za Fenu patolog Hamza Žujo, obdukcijom je pronađen metak u predjelu glavu.
Jesmo li završili sa kamenjem? :x :x :x
PriNc_ba

#1466 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

PriNc_ba wrote:znaci po mjestu gdje lezao pokojni Vedran moze se zakljuciti da je ova prva slika uslikana 2-3 sekunde maksimalno prije pucnjave :(

Image

Image
slike dokazuju 2 stvari ! prva je da vedran nije napao nikoga i da nije ni blizu nekog belaja bio. a druga stvar je da su na presici lagali ovi iz mupa da nije koristeno oruzje od strane policije. eh sad fino vlasti trebaju da se zadaju. treba otvoriti neki telefon ili mail za slanje svih dokaza (slika i snimaka) i da se sve to sastavi fino :) jos ako je s desne strane pogodjen vedran sto vec neko rece onda je tu sve jasno. fino sve ove drotove na ispitivanje i znat ce se koji su bili gdje pa se moze suziti izbor na nekih 6-7 koliko ih je ovde
Fordas

#1467 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

majku li im bezebraznu, treba ih ukinuti za 100 narednih godina pa nek se opet bave duhanom....

Eto, zar je neko sumnjao u pricu momaka koji su bili dole??
Scorpion Blood

#1468 Potvrdeno

Post by Scorpion Blood »

Potvrdeno da je Vedran ubijen iz pistolja...
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /091005097
do_tokija

#1469 Re: FK Sarajevo

Post by do_tokija »

hoce li odgovarati ikome onaj sto je sinoc lagao na federalnoj da navijac nije ubijen iz vatrenog oruzja nego da ga je kamen ubio... na sred dnevnika je to rekao u direktnom javljanju
3XL

#1470 Re: FK Sarajevo

Post by 3XL »

do_tokija wrote:hoce li odgovarati ikome onaj sto je sinoc lagao na federalnoj da navijac nije ubijen iz vatrenog oruzja nego da ga je kamen ubio... na sred dnevnika je to rekao u direktnom javljanju
I to odgovorno je tvrdio da nije ubijen iz vatrenog oruzja .......
Eweleen

#1471 Re: FK Sarajevo

Post by Eweleen »

"Mrze me i pljuju jer sam tu,rođen u Sarajvu"

:sad:
MoBajker

#1472 Re: FK Sarajevo

Post by MoBajker »

"Navijači Sarajeva blokirali prometnicu kod Higijenskog zavoda"

Zar pravi naslov nebi trebao biti:
Horde zla blokirale prometnicu kod Higijenskog zavoda? Samo ime vam govori kakve ste osobe.

Krivac br.1 - Nogometni savez BiH koji je organizirao susret u Mostaru i Š.Brijegu (oba susreta visokog rizika) u isto vrijeme.

Krivac br.2 - Policija koja je u Mostar poslala preko 1.000 policajaca, a u Široki poslala 10 prometnih policajaca.

Krivac br.3 - Navijači koji nisu došli na utakmicu zbog utakmice (a takvih je puno )...

Krivac br.4 - Novinari koju zakuhavaju već uzavrelu sitaciju.
Neelix

#1473 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

navijacima sarajeva se pridruzuju navijaci zeljeznicara

u zenici protesti navijaca celika

u mostaru protestuje red army

zao mi je sto se nesto ovako moralo desiti da proradi ta solidarnost, ali srce mi je k'o planina otkako sam vidio ove vijesti.
armin_tz

#1474 Re: FK Sarajevo

Post by armin_tz »

u Tuzli sutra fukare obustavaljju privremeno saobracaj...
MoBajker

#1475 Re: FK Sarajevo

Post by MoBajker »

Imam dijete od 4 i po godine i molim Boga samo da navijač ne bude. Jer ovo danas nisu više navijači, ovo su ubojice i huligani.
Locked