Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dozer wrote:
Moze bit'...al' na Trgu heroja, recimo, nema ga ispod 2000. Pretrkeljao sam ih sve koji se prodaju...Cisto sumnjam da je na Grbavici drugacije. Naravno, svako moze traziti koliko hoce, a pitanje je da li ce to i dobiti.
U Ferhadiji, a i to sam pretrkeljao, nisam ga nasao ispod 2.600, a najcesce su od 2.800 do 3.100.
Kako nema ziv bio? Meni su nudili i po 1600. Pa ljudi moji jel' mislite da se stanovi fakat prodaju koliko traze u oglasima?
Moj savjet je da ukoliko ste ozbiljna musterija, lagano put pod noge i obidjite nekretninu. Mislim da ce cijena u oglasu i ona koju vam ponude "ako ste ozbiljna musterija" biti razlicita bar za 250 KM po kvadratu.
P.S. mala digresija vezano za ovo "ako ste ozbiljna musterija", sta bi bilo da sam neozbiljna?
Zanima me za koliko bi se para mogao prodati dvo i posoban stan 70m2, sa zatvorenim balkonom, renoviranom kuhinjom i kupatilom, nova blinda, ocuvana stolarija na mojmilu roze zgrade, drugi sprat?
ja2 wrote:Zanima me za koliko bi se para mogao prodati dvo i posoban stan 70m2, sa zatvorenim balkonom, renoviranom kuhinjom i kupatilom, nova blinda, ocuvana stolarija na mojmilu roze zgrade, drugi sprat?
------------------------------------------
imaš li klimu?
ja2 wrote:Zanima me za koliko bi se para mogao prodati dvo i posoban stan 70m2, sa zatvorenim balkonom, renoviranom kuhinjom i kupatilom, nova blinda, ocuvana stolarija na mojmilu roze zgrade, drugi sprat?
2000 - 2150 maximalne cijene
Puno je to. Tesko da ce dobiti 145.000KM za Mojmilo.
Mislim, govorim napamet, ne znam bas kako stan izgleda, ali ako se uzme u obzir da ima novogradnja na mojmilu, ja mislim da je oko 2.300KM/m2, a imaju i one nove zgrade na petici, preko puta gdje je, kolko kvadrat? 2000KM i manje. Nema sanse da dobije ove pare za starogradnju.
Dozer wrote:
Moze bit'...al' na Trgu heroja, recimo, nema ga ispod 2000. Pretrkeljao sam ih sve koji se prodaju...Cisto sumnjam da je na Grbavici drugacije. Naravno, svako moze traziti koliko hoce, a pitanje je da li ce to i dobiti.
U Ferhadiji, a i to sam pretrkeljao, nisam ga nasao ispod 2.600, a najcesce su od 2.800 do 3.100.
Kako nema ziv bio? Meni su nudili i po 1600. Pa ljudi moji jel' mislite da se stanovi fakat prodaju koliko traze u oglasima?
Moj savjet je da ukoliko ste ozbiljna musterija, lagano put pod noge i obidjite nekretninu. Mislim da ce cijena u oglasu i ona koju vam ponude "ako ste ozbiljna musterija" biti razlicita bar za 250 KM po kvadratu.
P.S. mala digresija vezano za ovo "ako ste ozbiljna musterija", sta bi bilo da sam neozbiljna?
A na kojem spratu je taj od 1600 i koje je kvadraature? Ja nisam gledao (a sve sam obisao, ne telefonirao) nista iznad 3. sprata i nista ispod 75 kvadrata. Samo 2 ili 3 su bila oko 1800, ali je u njih trebalo malo i uloziti (drvenarija i sl.), dok su svi ostali u koje se moglo useliti uz neku blazu adaptaciju (krecenje, lakiranje parketa i sl.) bili kako sam i rekao.
Dozer wrote:
A na kojem spratu je taj od 1600 i koje je kvadraature? Ja nisam gledao (a sve sam obisao, ne telefonirao) nista iznad 3. sprata i nista ispod 75 kvadrata. Samo 2 ili 3 su bila oko 1800, ali je u njih trebalo malo i uloziti (drvenarija i sl.), dok su svi ostali u koje se moglo useliti uz neku blazu adaptaciju (krecenje, lakiranje parketa i sl.) bili kako sam i rekao.
11. ili 12. u neboderu kod starog Robota u Hrasnom. Bio je na 7. u E. Sehovica po cijeni od 1700, imas cak i u kifli po 1900. Ja jos nisam vidio stan u koji se ne mora uloziti, pogotovo sto su standardi gradnje zgrada po C.Vili, Socijalnom, Malti i sl. lokacijama katastrofalni.
Dozer wrote:O tome i ja pricam. Dakle, vec renoviran stan, u smislu da ne treba sad mijenjati drvenariju, parkete i puniti rupe po zidovima - nema ga ispod 2000.
Da, ali su rijetki oni koji ce renovirati stan i prodati ga. Ostaje ti samo novogradnja, mada ni tamo nisi siguran da neces morati ulagati. Jbg ga malo je dobrih stanova u SA, ali da cijene vise nisu kao nekada, nisu...
Kakvi su stanovi u Bačićima, Stup. ONe građene prije 6-7 godina. Naime, lokacija mi prilično odgovara idućih desetak godina, pa bih mijenjao stan u KOvačićima za duplo veći dolje (65-125) za iste pare... Samo ne znam kakva je kvaliteta gradnje.
Pojma nemam...ali znam 5-6 ljudi koji su stanove tamo kupili odmah po izgradnji, i onda su se morali uvaljivat dodatne hiljade da bi ti stanovi licili na nesto (sve u njima sto je ugradjivano "po ugovoru" bilo je klj klase). Vrlo brzo nakon toga su stanove i prodali i otisli. A cuo sam da je takvih bila masa mimo ovih koje ja poznajem.
Dozer wrote:Pojma nemam...ali znam 5-6 ljudi koji su stanove tamo kupili odmah po izgradnji, i onda su se morali uvaljivat dodatne hiljade da bi ti stanovi licili na nesto (sve u njima sto je ugradjivano "po ugovoru" bilo je klj klase). Vrlo brzo nakon toga su stanove i prodali i otisli. A cuo sam da je takvih bila masa mimo ovih koje ja poznajem.
-------------------------------------------------
pa kada privatna firma bez kontrole,nadzora gradi mora biti tako.Zato papcima baci špansku keramiku i kuhinjske elemente,sve skupa 2000 milje,a zavrne 2mil.KM.Pa i danas pogledaj oglase o prodaji stana-glavna stavka ulazna vrata,o ona sa montažom 500-600KM,a stan stoja.Sječam se kada se prodavale fiće,pa čova nabraja,ima alat,nožnu pumpu,rezervne brisača-odron.
Dozer wrote:Pojma nemam...ali znam 5-6 ljudi koji su stanove tamo kupili odmah po izgradnji, i onda su se morali uvaljivat dodatne hiljade da bi ti stanovi licili na nesto (sve u njima sto je ugradjivano "po ugovoru" bilo je klj klase). Vrlo brzo nakon toga su stanove i prodali i otisli. A cuo sam da je takvih bila masa mimo ovih koje ja poznajem.
-------------------------------------------------
pa kada privatna firma bez kontrole,nadzora gradi mora biti tako.Zato papcima baci špansku keramiku i kuhinjske elemente,sve skupa 2000 milje,a zavrne 2mil.KM.Pa i danas pogledaj oglase o prodaji stana-glavna stavka ulazna vrata,o ona sa montažom 500-600KM,a stan stoja.Sječam se kada se prodavale fiće,pa čova nabraja,ima alat,nožnu pumpu,rezervne brisača-odron.
hahahah u pravu si...
a glavno mi je kad kaze ima kablovsku i ima ADSL ili mojaTV