BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ohran

#1451 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ohran »

Hasan Salihamidzic je njemacki drzavljanin i mislim da bi imao problema ponovo zaigrati za BiH. Hvala mu na svemu sto je dao reprezentaciji iako nikada nije bio cijenjen koliko je zasluzivao. Mozda je i sam kriv posto je uvijek bio nenametljiv pa se pokoravao raznim prznicama i idiotima tipa Spahica.
Bosanski_kralj

#1452 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Bosanski_kralj »

Ohran wrote:Hasan Salihamidzic je njemacki drzavljanin i mislim da bi imao problema ponovo zaigrati za BiH. Hvala mu na svemu sto je dao reprezentaciji iako nikada nije bio cijenjen koliko je zasluzivao. Mozda je i sam kriv posto je uvijek bio nenametljiv pa se pokoravao raznim prznicama i idiotima tipa Spahica.
Ma daj kakve to veze ime. Čini mi se da i Hasagić ima tursko državljanstvo
bruce lee

#1453 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bruce lee »

Ohran wrote:Hasan Salihamidzic je njemacki drzavljanin i mislim da bi imao problema ponovo zaigrati za BiH. Hvala mu na svemu sto je dao reprezentaciji iako nikada nije bio cijenjen koliko je zasluzivao. Mozda je i sam kriv posto je uvijek bio nenametljiv pa se pokoravao raznim prznicama i idiotima tipa Spahica.
dobro je vise bo :roll:
Socijalista

#1454 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Socijalista »

Vidjecemo danas u kakvoj formi ce biti Stilic, Ibricic i Zeko peko :thumbup: :bih:
klixober

#1455 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Ohran wrote:U redu je da se ponekad reklamiraju rodjaci, zemljaci, drugovi...ali da je dobar on ne bi ni usao nego bi igrao od pocetka za jednu Arminiju. Ako je usao i dao gol, treba li ga odmah u reprezentaciju? Koliko sam shvatio momak je Dzekinih godina i vec je prosao stadijum kad se moze reci - nada. Sa 22 (mozda i 23) godine je vrijeme da pokaze sta zna, a on je jos uvijek rezerva u Arminiji.
Zasto ne pozvati momka da se proda ili uspije preko reprezentacije? Ako se razni Vasilici,Sarabe,Mikeliniji...mogu pozivati da bi se prodali u Ž ligu,moze i ovaj momak koji vec igra u Bundesligi...bolje njega forsirati,pa da prede u neki jos bolji bundesligaski klub,ili da u ovom klubu bude standardan,nego pozivati ove navedene.Niko ne kaze da treba biti standardan u reprezentaciji,ali da ga treba isprobati u prijateljskoj-treba.
vee-jay

#1456 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by vee-jay »

komeba wrote:
Ohran wrote:U redu je da se ponekad reklamiraju rodjaci, zemljaci, drugovi...ali da je dobar on ne bi ni usao nego bi igrao od pocetka za jednu Arminiju. Ako je usao i dao gol, treba li ga odmah u reprezentaciju? Koliko sam shvatio momak je Dzekinih godina i vec je prosao stadijum kad se moze reci - nada. Sa 22 (mozda i 23) godine je vrijeme da pokaze sta zna, a on je jos uvijek rezerva u Arminiji.
Zasto ne pozvati momka da se proda ili uspije preko reprezentacije? Ako se razni Vasilici,Sarabe,Mikeliniji...mogu pozivati da bi se prodali u Ž ligu,moze i ovaj momak koji vec igra u Bundesligi...bolje njega forsirati,pa da prede u neki jos bolji bundesligaski klub,ili da u ovom klubu bude standardan,nego pozivati ove navedene.Niko ne kaze da treba biti standardan u reprezentaciji,ali da ga treba isprobati u prijateljskoj-treba.
:thumbup:
zalizani

#1457 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Štilić danas odlično odigrao momak je stvarno :thumbup: ,izvodi sve prekide i ima strasan pas-ono sto sam ja danas gledao komotno moze mjenjati Salihovića.
Pjanića nema u startnih 11(standardno grije klupu-nadam se da ce mu trener pruziti priliku u drugom poluvremenu).

Evo jedna asistencija Štilića nije iz današnje utakmice
Last edited by zalizani on 15/03/2009 17:09, edited 1 time in total.
klixober

#1458 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Stilic dao go u zadnjoj minuti i izvukao bod za Lech :bih:
zalizani

#1460 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

komeba wrote:Stilic dao go u zadnjoj minuti i izvukao bod za Lech :bih:
Nije drug nego Rengifo,da u 2 minuti sudijske nadoknade Štilić je počeo akciju u kojoj je gol postignut. :bih:
gledao sam tekmu pa znam :)
klixober

#1461 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

zalizani wrote:
Nije drug nego Rengifo,da u 2 minuti sudijske nadoknade Štilić je počeo akciju u kojoj je gol postignut. :bih:
na livescore pise da je Stilic dao go..
zalizani

#1462 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

komeba wrote:
zalizani wrote:
na livescore pise da je Stilic dao go..
Slagali su :) ,Štilić je bio na vrhu 16-terca,uposlio na desnoj strani Bandrowskog koji je ubacio,te je Rengifo poslao loptu u mrezu.
Ohran

#1463 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ohran »

Bosanski_kralj wrote:
Ma daj kakve to veze ime. Čini mi se da i Hasagić ima tursko državljanstvo
Da, ali Njemacka trazi da se odreknes svoga starog drzavljanstva da bi dobio njihovo.
Ohran

#1464 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ohran »

komeba wrote:
Ohran wrote:
To je paradoks o cemu ti pricas. Valjda prvo treba da se dokaze, sto podrazumjeva da nesto i vrijedi na trzistu, da igra standardno pa tek onda da se pozove u reprezentaciju te eventualno poveca sebi cijenu. Nakaradno je postavljanje stvari da igraca treba pozvati u A reprezentaciju da bi postao standardan u svom timu ili da se proda negdje drugdje, Kad bi nam prijateljske utakmice sluzile samo za to, trebali bi ih igrati svaki drugi dan i ne bi pokrili sve one koje bi neko predlozio. Ako su oni prethodni pozvati samo za to onda nikako nema opravdanja za taj postupak i treba smjesta prestati sa tim, a ne jos i druge pozivati. Yebemo s'pravom savezu mater, Pasalic je danonocno napadan zbog tih stvari a mi sami onda predlazemo da se radi isto, kad je u pitanju neko "nas". Dvostruki moral.
Ohran

#1465 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ohran »

bruce lee wrote:
dobro je vise bo :roll:
A koji si ti faktor? Imas li komentar ili glumis frajera?
Majjah

#1466 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

On je 86' godiste, koliko znam bio je dosta povrijedjen, ovo mu je prva sezona u Bundesligi a tema se zove ,,BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci ;)
Meni se ovaj momak svidja jer konstantno napreduje, prosao je sve juniorske ekipe Arminije, bio kapiten njihove U23 ekipe i prosle sezone u 29 utakmica dao 15 golova kao ofanzivni vezni. Ove sezone je dobio profesionalni ugovor na 2 godine, poceo je ulaziti a citajuci komentare navijaca Arminije na njihovim forumima, uskoro bi se trebao i ustaliti u prvoj ekipi. Sve su ovo podaci koje se mogu naci na internetu bez da se odmah neko optuzuje za nepotizam ;)
Last edited by Majjah on 15/03/2009 20:29, edited 1 time in total.
and

#1467 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

Ohran wrote:
komeba wrote:
Ohran wrote:
To je paradoks o cemu ti pricas. Valjda prvo treba da se dokaze, sto podrazumjeva da nesto i vrijedi na trzistu, da igra standardno pa tek onda da se pozove u reprezentaciju te eventualno poveca sebi cijenu. Nakaradno je postavljanje stvari da igraca treba pozvati u A reprezentaciju da bi postao standardan u svom timu ili da se proda negdje drugdje, Kad bi nam prijateljske utakmice sluzile samo za to, trebali bi ih igrati svaki drugi dan i ne bi pokrili sve one koje bi neko predlozio. Ako su oni prethodni pozvati samo za to onda nikako nema opravdanja za taj postupak i treba smjesta prestati sa tim, a ne jos i druge pozivati. Yebemo s'pravom savezu mater, Pasalic je danonocno napadan zbog tih stvari a mi sami onda predlazemo da se radi isto, kad je u pitanju neko "nas". Dvostruki moral.
netačno.
s takvim razmišljanjima smo čekali ibrahimovića i mnoge da postanu zvijezde.fala bogu nismo ni misimovića čekali da se dokaže u bajernu,već ga je neko(hasan)prepoznao i na vrijeme preporučio za reprezentaciju.
s takvim razmišljanjima bi i ja mogao sjediti u savezu i skontati kada se neko dokaže da je za reprezentaciju.fazon je da u savezu trebaju sjediti sposobni ljudi koji će kada vide igrača skontati da li je pred njim budućnost i odmah ga pozvati u reprezentaciju.takvih u našem savezu nema pa oni čekaju da neko postane najbolji strijelac bundes lige pa da ga zovnu u reprezentaciju.
palermo

#1468 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by palermo »

and wrote: netačno.
s takvim razmišljanjima smo čekali ibrahimovića i mnoge da postanu zvijezde.fala bogu nismo ni misimovića čekali da se dokaže u bajernu,već ga je neko(hasan)prepoznao i na vrijeme preporučio za reprezentaciju.
s takvim razmišljanjima bi i ja mogao sjediti u savezu i skontati kada se neko dokaže da je za reprezentaciju.fazon je da u savezu trebaju sjediti sposobni ljudi koji će kada vide igrača skontati da li je pred njim budućnost i odmah ga pozvati u reprezentaciju.takvih u našem savezu nema pa oni čekaju da neko postane najbolji strijelac bundes lige pa da ga zovnu u reprezentaciju.
Nijedna nije viška :thumbup:
Ohran

#1469 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ohran »

and wrote:
netačno.
Ima istine u onome sto ti kazes, mada sam ja prvenstveno mislio o pozivanju da bi se neko prodao, kako je gore neko naveo. Ipak rezonski, ne mozes pozvati sve talente, ima ih preko 200 samo u Evropi koji se pominju, a nema toga strucnjaka koji ce tacno predvidjeti njihov razvoj. Osnova je da fudbaler nesto pokaze prije nego se pozove, a ako u tim momentima nece da se odazove vec ode da igra za drugu reprezentaciju, sta se tu moze. Misimovic i nije bio bas tako nepoznat, igrao je za U-21 Srbije, a kako sam Ibrahimovic izjavljuje nikada nije bila realna opcija da zaigra za BiH.
sajosarajlija

#1470 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by sajosarajlija »

Znam da je zabranjeno sa ovih portala prenositi informacije ali ovo je šokantno

Emir Spahić slobodan igrač

Emir Spahić od danas više nije član ekipe Lokomotiva iz Moskve. Kapiten naše najbolje fudbalske reprezentacije, prema našim saznanjima, sporazumno je večeras raskinuo ugovor sa svojim, već sada bivšim klubom, te je od danas slobodan igrač. Prema dogovoru rukovodstva Lokomotiva i našeg kapitena, ruski klub je dužan isplatiti martovsku platu Spahiću, dok su daljnje finansijske obaveze prema našem kapitenu suspendovane.

Ipak, iako su ruski mediji uveliko pisali o odličnim odnosima između uprave Lokomotiva i Emira Spahića, iz izvora bliskim ruskom klubu došla je jedna izjava u kojoj se kaže kako je Spahić iako nekadašnja važna karika kluba svojim negativističkim stavom doveo do ovakvog razvoja situacije, te da iako je želio igrati u Europi, sada neće moći pristupiti niti jednom klubu van Rusije.

Razlog takvoj konstataciji je svakako razlika u trajanju prijelaznih perioda u zemljama zapadne Europe i Rusiji, koja je trenutno jedina zemlja u Europi sa otvorenim transfer rokom.

Svakako, ne smije se zaboraviti činjenica da postoje određene administrativne metode kojima se slobodan igrač može priključiti bilo kojem klubu u svakom trenutku tokom sezone. Svakako, Emiru Spahiću želimo brz pronalazak novog kluba, kao i uspješan nastavak karijere.

(Reprezentacija portal)
shalla

#1471 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by shalla »

Nek odigra polusezonu u Sarajevu :mrgreen:
drmadzija

#1472 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by drmadzija »

A evo kako oni o kojima pisemo reaguju na nase komentare :)

Image
buzzer

#1473 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by buzzer »

radeljic je juce asistirao hsv za 1:0. odlicna akcija: radeljic - tavares - olic - goool!!! :mrgreen:

volio bih biti optimista, ali kako stvari stoje, nejebali smo u belgiji. :bih:
zalizani

#1474 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

I Rahimić ozlijeđen
Elvir Rahimić zamijenjen je prošlog četvrtka nakon prvog poluvremena utakmice osmine finala Kupa UEFA protiv ukrajinskog Šahtjora.
Nakon pregleda, doktori su našem reprezentativcu odredili mirovanje od deset dana zbog istegnuća prednje lože.

Tako se Rahimić, inače najvažniji oslonac selektora Miroslava Blaževića, pridružio Sejadu Salihoviću i Kenanu Hasagiću na listi povrijeđenih reprezentativaca.

Ne želim ni pomisliti da bih mogao propustiti nastup u Belgiji. Doktori su rekli da bih mogao početi trenirati krajem sedmice. Sigurno je da neću igrati u revanšu protiv Šahtjora, ali se nadam da bih mogao biti spreman za narednu prvenstvenu utakmicu, idućeg vikenda protiv Tomska, rekao je Rahimić za Dnevni avaz.

Uoči meča u Genku Rahimić je optimista. Kako kaže, samo je važno da se svi povrijeđeni oporave i da reprezentacija bude kompletna.

Kada smo svi zdravi, možemo se nositi sa svakim protivnikom. Zato je najvažnije da nemamo problema s povredama. Nažalost, uoči meča u Belgiji situacija nije takva, ali ja sam optimista i nadam se da ćemo se svi oporaviti i biti spremni za ovu izuzetno važnu utakmicu u kojoj možemo mnogo napraviti, dodao je Rahimić.
zecko_kupuz

#1475 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

E pa ko je kriv Spahiću. Nema veze što je ovakav i onakav, sjajan, bajan...počeo je previše kontrirati i to u totalno pogrešno vrijeme :roll: . Sad se još i Rahimić povrijedio, spominje se nekakav Kuduzović (u konkurenciji za lijevog beka), Ibričić kao moguće rješenje na lijevoj strani, Džeko sam u napadu itd. Mogli smo biti koliko-toliko optimistični do prije par sedmica, a sada je ipak situacija nezavidna.
Te povrede i izostanci se uvijek počnu pojavljivati 10-15 dana uoči okupljanja i to u serijama. Nevjerovatno :x .
Locked