Radovan Karadžić u Haagu!
- Ja_Ja
#1451 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Prikucalo, jos dvije hefte do presude. Valjda nece krepat gmizavac do tada.
- House
#1452 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
samo da rašo ne crkne prije presude
još malo...
-
VCorp
#1453 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Malo je i komično, tolike godine smo željeli da ta gnjida krepa a sad navijamo da poživi
Jebi se Radovane, crkni čim ti potvrde presudu

-
jefff
#1454 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Daklem sadašnja situacija izgleda ovako: Srbija nam titra dok ne izađe onaj rok od 10. godina za reviziju procesa pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu. To politički i tehnički izgleda tako da oni podržavaju B. Izetbegovića pa su mu valjda nabacili SDS i satelite i te preporođene vojvode da se Izetbegović održi na vlasti ali samo toliko da prođe taj rok. E kada to prođe onda Izetbegović ode u tri mile majčine a i mi skupa sa njim. Valjda na to misle Nedžad Latić i Muhamed Filipović kada stalno ističu da je Izetbegović osoba kratke karijere i da neće dulje od još par godina biti u opticaju i da se on samo bori za opstanak.
Već razmahalom Hrvatskom nacionalizmu tada će se pridružiti i agresivni srpski nacionalizam.
OK.
Osuda Radovana Krađića će svima njima znatno otežati posao jer će se čitav projekat koji se provodio najprije ratom a kasnije i politički u vidu Daytona pokazati kao krajnje kriminalan suprotan svm normama prava i međunarodnog poretka.
S tim se oni neće moći lahko nositi.
Već razmahalom Hrvatskom nacionalizmu tada će se pridružiti i agresivni srpski nacionalizam.
OK.
Osuda Radovana Krađića će svima njima znatno otežati posao jer će se čitav projekat koji se provodio najprije ratom a kasnije i politički u vidu Daytona pokazati kao krajnje kriminalan suprotan svm normama prava i međunarodnog poretka.
S tim se oni neće moći lahko nositi.
- BHCluster
-
VCorp
#1456 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Kako im se žuri vidim da će samo Karadžić biti osuđen. Milošević krepao, Mladić će uskoro a njegova četnička govna će ga pokopati uz najviše počasti i utirati nam sol na ranu s tim da nikad nije bio osuđen.
- Ironmen
#1457 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pa ako monstruma Karadzica osude logicno da ce i serenko Mladic biti osudjen samo da neizvrne papke dr Dabic za 10-tak dana.
- Nekako s proljeća
#1458 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Former Bosnian Serb leader Radovan Karadzic, center, stands in the courtroom during his initial appearance at U.N.'s Yugoslav war crimes tribunal in the Hague, Netherlands, on July 31, 2008. He faces charges of genocide, crimes against humanity and war crimes for allegedly masterminding atrocities throughout Bosnia's 1992-95 war.
-
Nuken
#1459 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Od presude želim da bude pravedna i da sranja ne bude...konkretno u manjem bh. entitetu.Budale su svuda 
- Danguba
#1460 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ti se uprpio?Nuken wrote:Od presude želim da bude pravedna i da sranja ne bude...konkretno u manjem bh. entitetu.Budale su svuda
-
Nuken
#1461 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
uprpio bi se i ti da si na 300m od Palate preCjednika.......RSDanguba wrote:Ti se uprpio?Nuken wrote:Od presude želim da bude pravedna i da sranja ne bude...konkretno u manjem bh. entitetu.Budale su svuda
Narodi s ovih područja su poznati po tome daa vole napraviti belaj ma kakva prilika da mu se pruži,a i izborna je godina pa ništa nije isključeno
- Danguba
#1462 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ma ne sikiraj se. Ako imas neki butik samo duple demire na prozor i taj dan ne otvaraj.Nuken wrote:uprpio bi se i ti da si na 300m od Palate preCjednika.......RSDanguba wrote:Ti se uprpio?Nuken wrote:Od presude želim da bude pravedna i da sranja ne bude...konkretno u manjem bh. entitetu.Budale su svuda![]()
Narodi s ovih područja su poznati po tome daa vole napraviti belaj ma kakva prilika da mu se pruži,a i izborna je godina pa ništa nije isključeno
-
Nuken
#1463 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
studiram ovdjeDanguba wrote:
Ma ne sikiraj se. Ako imas neki butik samo duple demire na prozor i taj dan ne otvaraj.
- Bradafilozof
#1464 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Skeptican sam glede osude za genocid bilo gdje osim u srebrenici.srebrenicu ce potvrditi jer je ne mogu sada ospiravati. A do drugostepene tesko da ovaj reprezentativni primjerak srpskog naroda ostane u zivotu.
- Danguba
#1465 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Skeptican sam u sve.
Tribunal pravi dilove i balanse tako da me nista ne bi moglo iznenaditi.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1466 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pozdrav psihijatru i potomcima koji će strepiti od sjena...
https://www.youtube.com/watch?v=25DC6v8oPxo
https://www.youtube.com/watch?v=25DC6v8oPxo
- muha_sa
#1467 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
nikakvog hajra od presude dok god genocidna postoji. kakve fajde da ga osude na 7 doživotnih--genocidno cedo naraslo
- Bradafilozof
#1468 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Mene je vise strah merona i drugistepene presude. Onaj covjek je monstrum.Danguba wrote:Skeptican sam u sve.
- karanana
#1469 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
bia tokom hapsenja nasla neke pervezne sexualne snimke. povracali su nakon sto su vidjeli s kim se sexao.
d. majkic?
d. majkic?
- Danguba
#1470 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Eno ga vec sada pjeni da ce Bosnjaci da napadnu. Znaci da bi to bilo logicno ali on prvi napada da alarmira javnost i da se spreme za svaku mogucnost.muha_sa wrote:nikakvog hajra od presude dok god genocidna postoji. kakve fajde da ga osude na 7 doživotnih--genocidno cedo naraslo
Pravo i pravda nalaze da se isprave nedjela pocinjena krivicnim djelom(onoliko koliko je to moguce).
Ne moze tebe neko istjerati iz dijela kuce, naseliti se a ti mu ne mozes nista jer je baraba naoruzan. Sud presudio da je to kriminalno djelo, pocinioc treba da biude kaznjen, deloziran iz dijela kuce.
- Danguba
#1471 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ono je les koji jos uvijek hoda.Bradafilozof wrote:Mene je vise strah merona i drugistepene presude. Onaj covjek je monstrum.Danguba wrote:Skeptican sam u sve.
- Bradafilozof
#1472 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ali je korumpiran do bola i ne ferma pravo i pravdu.Danguba wrote:Ono je les koji jos uvijek hoda.Bradafilozof wrote:Mene je vise strah merona i drugistepene presude. Onaj covjek je monstrum.Danguba wrote:Skeptican sam u sve.
-
L u c i f e r
#1473 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
"Zanimljiv mi je odabir datuma Haškog tribunala za izricanje presuda Karadžiću i Šešelju"
Vulin je ocenio je zanimljivim odabir datuma od strane Haškog tribunala za izricanje presuda Radovanu Karadžiću i Vojislavu Šešelju.
Vulin je podsetio da je 24. marta počelo bombardovanje Srbije.
"Osim što je u sred izborne kampanje, 24. marta je počelo bombardovanje. Moglo se i bez toga, ne znam ko im je birao te datume, ali probaću da ne kažem sve što mislim o Hagu, a mislim jako loše", rekao je Vulin za TV Pink.
Sudsko veće Haškog tribunala objavilo je juče da će presudu u slučaju protiv Karadžića izreći 24. marta, a u slučaju Šešelja 31. marta.

- Danguba
#1474 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
...i kao takav da ucini nepravdu za vlastitu korist, kome bi odgovarao i kada?Bradafilozof wrote: Ali je korumpiran do bola i ne ferma pravo i pravdu.
zato kazem da je opastan.
- red evil
#1475 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Samo kad se sjetim da sam trebao otići kod Radovana na pregled. Čuo da ima neki doktor Dabić, i roditelji otišli negdje i kad se vrate zakazat i otići. I baš tad kad su otišli na put on uhapšen. Kad sam čuo da je on Dabić, pravo nije dobar osječaj 
Nisam nimalo optimističan što se tiče presude, ne bi me iznenadilo i da ne osude. Ako kojim slučajem ga ne osude ili ga osude na nekih 5-7 god, simbolično, politika RSa će se još više ekstremizovat.
Nisam nimalo optimističan što se tiče presude, ne bi me iznenadilo i da ne osude. Ako kojim slučajem ga ne osude ili ga osude na nekih 5-7 god, simbolično, politika RSa će se još više ekstremizovat.