Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
No-Name
#1451 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zmaj na stanici jeste najbolji, jedino me čudi što su premjestili roštilj u dograđeni dio koji je bio buregdžinica Berina
- beni-bu-man
#1452 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
mislim zato sto je rostilj duplo veci nego onaj stariNo-Name wrote:Zmaj na stanici jeste najbolji, jedino me čudi što su premjestili roštilj u dograđeni dio koji je bio buregdžinica Berina
-
Tromblon
#1453 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Al fakat kad vidim da se na prvo mjesto stavljaju zmaj I besko hoce nesto da mi nude. Nemam nista Ni protiv zmaja Ni beska. Nego jad I tuga bascarsije. Nije valjda da na carsiji nema vapace da ljava?
- beni-bu-man
#1454 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
NemaTromblon wrote:Al fakat kad vidim da se na prvo mjesto stavljaju zmaj I besko hoce nesto da mi nude. Nemam nista Ni protiv zmaja Ni beska. Nego jad I tuga bascarsije. Nije valjda da na carsiji nema vapace da ljava?
-
Tromblon
#1455 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pu jebem mu.beni-bu-man wrote:NemaTromblon wrote:Al fakat kad vidim da se na prvo mjesto stavljaju zmaj I besko hoce nesto da mi nude. Nemam nista Ni protiv zmaja Ni beska. Nego jad I tuga bascarsije. Nije valjda da na carsiji nema vapace da ljava?
Fakat da NE povjerujes.
- beni-bu-man
#1456 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Fakat da me sad neko pita "gdje na carsiji da pojedem dobar cevap" ne bih mu znao reci, uputio bi ga na stanicu u zmaj ili beskoTromblon wrote:Pu jebem mu.beni-bu-man wrote:NemaTromblon wrote:Al fakat kad vidim da se na prvo mjesto stavljaju zmaj I besko hoce nesto da mi nude. Nemam nista Ni protiv zmaja Ni beska. Nego jad I tuga bascarsije. Nije valjda da na carsiji nema vapace da ljava?
Fakat da NE povjerujes.
- JThomas
#1457 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
a gdje je to u turističkom centru stvarno najbolje po ukusu domicilnog stanovništva? malo gdje. baš malo gdje. turista je svake godine sve više, i razlika i u cijenama i u kvalitetu će vjerovatno još rasti.
- beni-bu-man
#1458 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kaze drug iz livna da je najbolji cevap u sarajv'u pojeo u želji, pitam ja njega "jes jeo ikad u zmaju", na to on "gdje ti je to"......JThomas wrote:a gdje je to u turističkom centru stvarno najbolje po ukusu domicilnog stanovništva? malo gdje. baš malo gdje. turista je svake godine sve više, i razlika i u cijenama i u kvalitetu će vjerovatno još rasti.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1459 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nije tacno, petica je sami vrh kad je u pitanju kvalitet.Tromblon wrote:Pu jebem mu.beni-bu-man wrote:NemaTromblon wrote:Al fakat kad vidim da se na prvo mjesto stavljaju zmaj I besko hoce nesto da mi nude. Nemam nista Ni protiv zmaja Ni beska. Nego jad I tuga bascarsije. Nije valjda da na carsiji nema vapace da ljava?
Fakat da NE povjerujes.
Zmaj ima veci cevap, ali to ne znaci da je bolji.
- Capajebo
#1460 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jesam li ja jedini kome je bolji Zmaj u Hrasnom od zeljeznicke? 
- Edin H.
#1461 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Meni jeste sigurno, jer na Zeljeznickoj nisam nikada ni probao.Capajebo wrote:Jesam li ja jedini kome je bolji Zmaj u Hrasnom od zeljeznicke?
Ko ba ide na Zeljeznicku na cevape.
-
Beno
#1462 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Neko je dobro napisao da su cevapi nekad dobri, nekad manje dobri, u principu kako naletis. Moze ti se desiti da isti dan jedes dva puta u istoj cevabdzinici i da budu razliciti. Ne mogu ni biti uvijek isti kad nije meso uvijek isto, nekad je masnije, nekad je odstojalo, cim osjetis da je cevap vise slan nego inace odmah znas da je meso staro.
Ali da ima razlike medju cevabdzinicama, ima. Ima i ona da su ukusi razliciti, sto je isto tako tacno. Recimo vecina hvali Zmaj na stanici, dok ja cevape tamo ne moram nikad jesti. Zmaj u hrasnom meni bolji tri puta dok recimo poznajem ljude koji ne vole cuti za hrasno.
zeljo mi je ubjedljivo najgori.
jedno vrijeme sam jeo cevape iz mrkve skoro svaki dan i desi se da su danas odlicni sutradan katastrofa, cevap od hrskavice.
Inace meni su najbolji cevapi bili kod rahmetli farida na marindvoru, marijin dvoru, ja naucio marindvor.
Sutra cu bas svratiti na zeljeznicku da vidim, mozda se iznenadim.
Ali da ima razlike medju cevabdzinicama, ima. Ima i ona da su ukusi razliciti, sto je isto tako tacno. Recimo vecina hvali Zmaj na stanici, dok ja cevape tamo ne moram nikad jesti. Zmaj u hrasnom meni bolji tri puta dok recimo poznajem ljude koji ne vole cuti za hrasno.
zeljo mi je ubjedljivo najgori.
jedno vrijeme sam jeo cevape iz mrkve skoro svaki dan i desi se da su danas odlicni sutradan katastrofa, cevap od hrskavice.
Inace meni su najbolji cevapi bili kod rahmetli farida na marindvoru, marijin dvoru, ja naucio marindvor.
Sutra cu bas svratiti na zeljeznicku da vidim, mozda se iznenadim.
- ultima_palabra
#1463 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nisam ni ja nikad jeo na zeljeznickoj, cisto navika da ne jedem po stanicama kojekakvim.
- duminjo
#1464 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
U zadnje vrijeme, na zeljeznickoj, cevap ko virsla.
Meni ono vise nije cevap nego što jest. Al hajd eto, nekome je možda bitna veličina
Meni ono vise nije cevap nego što jest. Al hajd eto, nekome je možda bitna veličina
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1465 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
beni-bu-man wrote: Fakat da me sad neko pita "gdje na carsiji da pojedem dobar cevap" ne bih mu znao reci, uputio bi ga na stanicu u zmaj ili besko
Potvrđujem. Dobri su im ćevapi.konektovan wrote:petica je sami vrh kad je u pitanju kvalitet.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1466 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
nisi,zeljeznicka jednom me zajebase i nikad viseCapajebo wrote:Jesam li ja jedini kome je bolji Zmaj u Hrasnom od zeljeznicke?
- cendlerbing
#1467 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kud uđoh ovdje, sad mi se za doručak jedu ćevapi. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1468 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ćevapi se jedu ono kad se popodne izađe, sad kakve salate.cendlerbing wrote:Kud uđoh ovdje, sad mi se za doručak jedu ćevapi.
- cendlerbing
#1469 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kako ja znam, ide "doručkuj kao car, ručaj kao kralj i večeraj kao siromah."Tomahawk11 wrote:Ćevapi se jedu ono kad se popodne izađe, sad kakve salate.cendlerbing wrote:Kud uđoh ovdje, sad mi se za doručak jedu ćevapi.
- beni-bu-man
#1470 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
15, 10, 5 naravno u cijelucendlerbing wrote:Kako ja znam, ide "doručkuj kao car, ručaj kao kralj i večeraj kao siromah."Tomahawk11 wrote:Ćevapi se jedu ono kad se popodne izađe, sad kakve salate.cendlerbing wrote:Kud uđoh ovdje, sad mi se za doručak jedu ćevapi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1471 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zato si ti tako mršavacendlerbing wrote:
Kako ja znam, ide "doručkuj kao car, ručaj kao kralj i večeraj kao siromah."
- nepass1
#1472 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nema, na carsiji je turisticki cevap. Prevara teskaTromblon wrote:Al fakat kad vidim da se na prvo mjesto stavljaju zmaj I besko hoce nesto da mi nude. Nemam nista Ni protiv zmaja Ni beska. Nego jad I tuga bascarsije. Nije valjda da na carsiji nema vapace da ljava?
- nepass1
#1473 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja sam ih hvalio, ali sad cevap ima i neku sivkastu boju.duminjo wrote:U zadnje vrijeme, na zeljeznickoj, cevap ko virsla.
- MaD_ProfessoR
#1474 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nune tonbe (prolaz kod celtica) !
underground a dobar
underground a dobar
- cendlerbing