Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
amra67 wrote:ma nisam mu ni govorila koji laptop imam samo sam trazila extern HD sa onim prepozicijama koje sam trazila i on mi kaze da preko usb 2 ne moguce je ostvariti brzinu od 800 i da je 400 najveca brzina koja je moguca preko usb 2 pa me je to zbunilo..
to ti je tacno rekao, usb2 ima bandwith od 470Mbps i logicno je da je preko njega nemoguce imati 800, medjutim firewire ima 800, mada ces tesko naci hdd koji ima oba
ja sam sebi uzeo Seagate FreeAgent GoFlex koji ima hdd sa 7200 i kablove koji se mjenjaju, tako da mu ubodes fw800 i koristis sebi za backup, a opet ako imas neki stariji racunar koji ima samo usb2 ubodes onda taj prelaz na isti hdd
Ženski Dr.Med wrote:Raja za macbook pro nesto kao adobe za preradjivnje slika ... da je djabe
GIMP je onako prvo sto mi padne na um.
"Djabe" a najmocniji je po mom misljenju, poslije Adobeovih programa.
Mozda neko zna neku bolju alternativu, za one zele malo manji set funkcionalnosti.
Ženski Dr.Med wrote:Raja za macbook pro nesto kao adobe za preradjivnje slika ... da je djabe
GIMP je onako prvo sto mi padne na um.
"Djabe" a najmocniji je po mom misljenju, poslije Adobeovih programa.
Mozda neko zna neku bolju alternativu, za one zele malo manji set funkcionalnosti.
Jeli mora biti free? Imas odlican Pixelmator, kljuceva na svakom koraku
A probaj potraziti po ovom app storeu, ima finih free alata, jer zavisi koliko ti napredne opcije trebaju (nisi prezicirao)...dosta toga za osnovni editing ima čak Preview aplikacija koja dodje uz OS X...
Mah.. on mi djeluje previse glomazan. I sto je meni bitno, ne podrzava treeview.
Ja ne znam u cemu je problem mac - file managera, pa izbjegavaju to ...
Ma ja sam relativno nov mac korisnik, ali sam inace linux-as tako da sam se do sad koristio terminalom za sve naprednije file system operacije, koje nisam znao naci u finder-u
GAU8 wrote:
Ma ja sam relativno nov mac korisnik, ali sam inace linux-as tako da sam se do sad koristio terminalom za sve naprednije file system operacije, koje nisam znao naci u finder-u
Cacni malo automator i apple scripts, lude apps, mozda tamo nadjes dosta caka koje ti trebaju