Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- kritichar
#1451 Re: Kineski mobiteli
ovaj mi se čini dobar
http://www.geekbuying.com/item/THL-T11- ... 25878.html
na drugim stranicama se može naći jeftinije
- SONY_91
#1453 Re: Kineski mobiteli
Usporedi hardver tog telefona i cijenu u odnosu na ovaj koji je već spomenut. A, ukoliko možeš čekati, uskoro bi trebali u prodaju UMI Zero i Doogee DG900, možda ti budu zanimljivikritichar wrote:ovaj mi se čini dobar
- kritichar
#1454 Re: Kineski mobiteli
ja te pito za ozbiljne brendove, a sad ti meni tamo neke drugorazredne 
- dinooh
#1455 Re: Kineski mobiteli
UMI Zero ce imati super amoled ekran od Samsunga, FHD, octa core i 2gb rama. Bas me zanima cijena istog kad izade, ali mene provlaci ovaj superamoled ekran kojeg vec imam na svom starom samsungukritichar wrote:ja te pito za ozbiljne brendove, a sad ti meni tamo neke drugorazredne
- dinooh
#1456 Re: Kineski mobiteli
umjesto tog thl-a pogledaj xiaomi redmi note. Dobra baterija
- SONY_91
#1457 Re: Kineski mobiteli
Pogledaj malo UMI uređaje. UMI C1 primjer ima LTPS ekran, UMI ZERO će imati Amoled,... Ako su to drugorazredni telefoni onda neznam šta da ti kažem. UMI C1 sam imao u svojim rukama, kvalitet izrade je na zavidnom nivou. Imao sam također i par Doogee uređaja, i oni nisu loši. Čak, štoviše, ni na jednom do dana današnjeg nije bilo problema a prodao sam ih par komadakritichar wrote:ja te pito za ozbiljne brendove, a sad ti meni tamo neke drugorazredne
- kritichar
#1458 Re: Kineski mobiteli
ja vama švercerima ništa ne vjerujem
jest i skuplji, a baterija kod thl-a je bolja od baterije nibiru-adinooh wrote:umjesto tog thl-a pogledaj xiaomi redmi note. Dobra baterija
- salatu
#1459 Re: Kineski mobiteli
Cubot, Elephone, Doogee NE
Dodao bih još i recimo TCL, Jiayu(ne Jiake), iOcean, Lenovo, Coolpad..
Dodao bih još i recimo TCL, Jiayu(ne Jiake), iOcean, Lenovo, Coolpad..
- kloniran
#1460 Re: Kineski mobiteli
neki dan je bio t100s za te parekritichar wrote:ovaj mi se čini dobar
- dinooh
#1461 Re: Kineski mobiteli
Ma najbolje lajkati sve stranice na FB i onda ti se izbacuju ponude u News feed.
Evo stranica
everybuying
pandawill
klix
geekbuying
dealmachine
to2c
dinodirect
1949
antelife
banggood
Sve su to kineske stranice koje prodaju mobitele.
Pandawill ima svake sedmice nove ponude gdje su mobiteli na snizenju, svaki dan po 1-2 mobitela
Evo stranica
everybuying
pandawill
klix
geekbuying
dealmachine
to2c
dinodirect
1949
antelife
banggood
Sve su to kineske stranice koje prodaju mobitele.
Pandawill ima svake sedmice nove ponude gdje su mobiteli na snizenju, svaki dan po 1-2 mobitela
- kloniran
- rovac13
#1463 Re: Kineski mobiteli
Zna li neko gdje se moze isprobat taj neki kineski mob pa onda kupit (u tuzli bi bilo idealno).
Znaci bez narucivanja.Vidio sam kod kolege taj neki kinez,dobar mob,specifikacije odlicne,kamera 13 mp uzasne slike i po danu a po noci tako reci bez kamere.Procesor quad radi super,ram 1gb taman,ali neke gluposti viber ne cuje u slusalici nego u dnu na zvucnik koji je katastrofalno los,ili npr neko ga nazove on se javi i nikako da ustima da se zatamni display non stop uhom otvara opcije po telefonu,ili npr navigacija prakticno ne radi koliko je slab signal.
Znaci ok je ako je kinez ali da radi osnovne stvari normalno.
Znaci bez narucivanja.Vidio sam kod kolege taj neki kinez,dobar mob,specifikacije odlicne,kamera 13 mp uzasne slike i po danu a po noci tako reci bez kamere.Procesor quad radi super,ram 1gb taman,ali neke gluposti viber ne cuje u slusalici nego u dnu na zvucnik koji je katastrofalno los,ili npr neko ga nazove on se javi i nikako da ustima da se zatamni display non stop uhom otvara opcije po telefonu,ili npr navigacija prakticno ne radi koliko je slab signal.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1464 Re: Kineski mobiteli
Ja sve sto sam imao je youtube, google i ova tema na forumu pri kupovini a mislim da je i tebi dovoljno
- rovac13
#1465 Re: Kineski mobiteli
Izgleda da meni nije.U specifikacijama samo navedeno da ima gps,a nisu naveli da taj gps skoro nikad nece uhvatit signal,sto je slucaj kod mog kolege.bordo gandalf wrote:Ja sve sto sam imao je youtube, google i ova tema na forumu pri kupovini a mislim da je i tebi dovoljno
- avaks
#1466 Re: Kineski mobiteli
Ko zna koji je čip kod kolege a vjerovatno je neka kopija u pitanju ako su tako loši utisci.
Ja imam pozitivnih iskustava s Kinezima vala, evo stari dan danas koristi UMI X2 ^^ Fercera sve vala.
Ja imam pozitivnih iskustava s Kinezima vala, evo stari dan danas koristi UMI X2 ^^ Fercera sve vala.
- irac300
#1467 Re: Kineski mobiteli
Ne možeš to nigdje isprobati, jer rijetko ko posjeduje prodavnicu kineskih mobitela. Moraš pratiti forume i čitati recenzije ljudi koji imaju modele koji tebe zanima, kao i gledati već nabrojane poznate kineske marke.rovac13 wrote:Zna li neko gdje se moze isprobat taj neki kineski mob pa onda kupit (u tuzli bi bilo idealno).
Ja sam dosta dobrih savjeta našao na ovom sajtu:
http://www.telekineza.com/
- SONY_91
#1468 Re: Kineski mobiteli
Ma, sve ovisi od prodavača i od kupca, znači ovisi od toga šta kupac podrazumijeva pod to da isproba uređaj. Evo, ja bi mu pr. dao da pregleda uređaj prije kupovine. Znači, upali uređaj, pregleda što ga zanima 10-tak minuta...irac300 wrote:
Ne možeš to nigdje isprobati, jer rijetko ko posjeduje prodavnicu kineskih mobitela. Moraš pratiti forume i čitati recenzije ljudi koji imaju modele koji tebe zanima, kao i gledati već nabrojane poznate kineske marke.
Ja sam dosta dobrih savjeta našao na ovom sajtu:
http://www.telekineza.com/
- rovac13
#1469 Re: Kineski mobiteli
Evo upravo pijemo kafu skupa drzim kineza u rukamaavaks wrote:Ko zna koji je čip kod kolege a vjerovatno je neka kopija u pitanju ako su tako loši utisci.
-mediatek 6582 4x1,3 ghz
-1GB ram
-mali-400mp
-nesto kao model icsh82_wet_jb5
-display 720x1279
-kamera 13mp ali katastrofalno slika,isto kao da ima gresku sa softverom,ne mozes nikako umirit ga da slika bude jasna,okidac puno kasni,dok video izgleda fenomenalno.
-stavis ga na uho da razgovaras s nekim kod njeg display i dalje sija pa uhom klikas po opcijama,mucis se da mu nadjes polozaj da se ugasi display i ponekad uspijes na par sekundi ga ugasit al on brzo opet radi na uhu
-viber kad se javis nekom moras ga okrenut konra jer je zvuk na dnu mob na zvucniku,a taj zvucnik se skroz slabo cuje inace.
-ostalo super radi,brzo,glatko,igrice tjera dobro,sta god instaliras ide ko podmazano,samo je baterija uzasno losa,ali on nije kupio nov pa ne zna kako treba da traje,mozda vrijeme mijenjat bateriju.
-sto se tice gps-evo trazi satelite vec 20 minuta ne moze da nadje nista,ponekad uspije kao malo uhvatit 1 ili 2 satelita ali odma ih izgubi.
Eh mene zanima jel sa ostalim kinezima nema ovih budalastina.
- SONY_91
#1470 Re: Kineski mobiteli
@rovac13 - da ti kod prijatelja nije replika Note-a 3?
- stakasa
#1471 Re: Kineski mobiteli
https://www.credit-suisse.com/us/en/new ... power.html
Global Trends
China Becoming Smartphone Superpower
19.09.2014
Smartphone producers in China are closing in on market leaders Samsung and Apple. This is based on a large home market with above-average growth. Potential is even higher in India and Latin America.
Today, the spotlight is on the two largest mobile telephone manufactures – Samsung and Apple – with their latest Galaxy and iPhone models. These high-end smartphones are sure to sell in the millions, but this cannot satisfy the two companies. According to figures from the International Data Corporation (IDC) and Strategy Analytics, both companies are losing ground. According to Strategy Analytics, the South Korean manufacturer's market share fell to 25.2 percent in the second quarter of 2014 as opposed to the 32.6 percent it held in the same period of the year prior. Apple's market share dropped 1.5 percent to 11.9 percent. Samsung is evidently coming under pressure from manufacturers in China. Not only are their Android devices priced lower; they are generally also head-to-head in terms of quality. Strategy Analytics ranks Huawei, Lenovo, and Xiaomi – three companies from China – among the top five in the sector; IDC lists LG as number five, ahead of Xiaomi.
http://www.credit-suisse.com/ch/en/news ... power.html
Global Trends
China Becoming Smartphone Superpower
19.09.2014
Smartphone producers in China are closing in on market leaders Samsung and Apple. This is based on a large home market with above-average growth. Potential is even higher in India and Latin America.
Today, the spotlight is on the two largest mobile telephone manufactures – Samsung and Apple – with their latest Galaxy and iPhone models. These high-end smartphones are sure to sell in the millions, but this cannot satisfy the two companies. According to figures from the International Data Corporation (IDC) and Strategy Analytics, both companies are losing ground. According to Strategy Analytics, the South Korean manufacturer's market share fell to 25.2 percent in the second quarter of 2014 as opposed to the 32.6 percent it held in the same period of the year prior. Apple's market share dropped 1.5 percent to 11.9 percent. Samsung is evidently coming under pressure from manufacturers in China. Not only are their Android devices priced lower; they are generally also head-to-head in terms of quality. Strategy Analytics ranks Huawei, Lenovo, and Xiaomi – three companies from China – among the top five in the sector; IDC lists LG as number five, ahead of Xiaomi.
http://www.credit-suisse.com/ch/en/news ... power.html
- avaks
#1472 Re: Kineski mobiteli
Drug i Xiaomi, Oppo, THL, OnePlus, Lenovo, Huawei su Kinezi i ima ih još dosta brendiranih i tih "budalaština" 100% nema jer su ti navedeni u rangu sa Samsungom, LG i ostalim flagshipovima...
A te kopije koje raja kupuje i onda nešto priča o Kinezima fakat ne znam.
p.s.
Ima u Bosni kupiti iOcean sada, a vjerovatno u radnji možeš provjeriti kakvi su i šta su uz garanciju naravno.
A te kopije koje raja kupuje i onda nešto priča o Kinezima fakat ne znam.
p.s.
Ima u Bosni kupiti iOcean sada, a vjerovatno u radnji možeš provjeriti kakvi su i šta su uz garanciju naravno.
- avaks
#1473 Re: Kineski mobiteli
A taj Hdc n9006 koji ti drug ima košta cca 90$ i ne znam šta očekivati od toga 
- SONY_91
#1474 Re: Kineski mobiteli
I ja mislim da se radi o tom modelu, zato sam i pitao da se ne radi o replici Note-a 3. Inače, taj model je povučen iz prodaje sa mnogih stranica, sad, koji je razlog možemo samo nagađatiavaks wrote:A taj Hdc n9006 koji ti drug ima košta cca 90$ i ne znam šta očekivati od toga
- stakasa
#1475 Re: Kineski mobiteli
Huawei Ascend 7 je nedavno pomeo Note3. Alibaba u petak imala najacu introdukciju na berzi, ever. Imaju ugovor sa Huaweiom o placanju mobilnim telefonima i verifikaciji pomocu otiska prsta. Xiaomi je marka koja najbrze napreduje...avaks wrote:A taj Hdc n9006 koji ti drug ima košta cca 90$ i ne znam šta očekivati od toga
Za dvije tri godine cemo skoro svi imati kineske mobitele. Gaze ljudi