N.K. Čelik Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#1451 Re: N.K. Čelik Zenica
Ne da se nece vjerovatno desiti...nego se nece desiti 10000 % ! A svakako je on raskrstio sa Celikom pa dovoljno je to sto je otisao u Vitez da igra a mogao je ostati u Celiku i trpit obecanja Ibrakovica da racuna na njega i sjediti na klupi za vise novca nego sto igra u Vitezu ..
-
Eborg
#1452 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma kada gledam sve ovo o Čeliku samo mislim da treba ovo sve staviti na onu temu "Urbane sex legende". Pa nas guze evo 15 godina a mi ne smijemo glavu dignuti. Sve kao neki navijači kojih se svi boje, grad koji kao živi za klub kao ni jedan drugi a bojimo se cca. 15-20 ljudi koji vode kolo i ne daju nam prići klubu. 
-
Mustang1
#1453 Re: N.K. Čelik Zenica
Pretprosle sezone kad su juniori osvojili prvenstvo odmah ih je pola i vise trebalo gurnuti u prvi tim a ne slati na posudbe ...Ali klinac ...Sad se Babala gura zbog menadjera ali Babala nema pojma ... Najbolji je na terenu u Celiku zato sto je borben i na svaku loptu gine a ostali ni to ... On ako bude igrao ovako svaku utakmicu sve ce mu popucati na njemu ... Pa Arnaut je bolji Dzafica kunem se ali klinac kad od njegovih nastupa i prodaje Ibrakovic nema nista ... i kamara jos slicnih primjera ... Samo sto je velik krug ljudi koji su "dobri" prodajom nekog igraca tako da se sve to lagano utisa odnosno prodje neprimjetno
-
Eborg
#1454 Re: N.K. Čelik Zenica
Vidim ovdje ima dosta ljudi koji se razumiju u te tokove, meni to nikada nije bilo najjasnije. Ko su ti ljepotani što sjede u skupštini kluba? Skupština ima najmanje 30-40 članova, znate li makar ko su neki od njih?
Pa da vidimo hebem li mu pleme ko to koči.
Pa da vidimo hebem li mu pleme ko to koči.
-
Mustang1
#1455 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma imaju negdje imena .. Ja znam da je direktor skole Ugostiteljske(ako je jos uvijek direktor) bio u skupstini ... kad mu vidis facu jasno ti je sve .. ako su i ostali ko i on sve je jos jasnije
birtijas veci od Muniba i Ilje 
-
Eborg
#1456 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma on je bio u upravi kluba, ja više mislim na skupštinu. Uprave se mijenjaju, skupština je manje-više ista već godinama i ona kolo vodi.
-
Mustang1
#1457 Re: N.K. Čelik Zenica
A ya mislio ovo drugo..jebat ga..Uglavnom ne moze tu niko nista
Pa nedavno je bio fazon sa platama fol legle pare Sabicu na racun ali ih nije mogao dignuti i povucene pare sa racuna

-
Eborg
#1458 Re: N.K. Čelik Zenica
Što je najsmješnije - ulazak u skupštinu kluba je statutom omogućen svim punoljetnim osobama koje postanu članovi kluba. Ja par puta išao u klub da se učlanim i ona sekretarica nešto poče muljati, te bit će u "Našoj riječi" poziv, te nestalo joj formulara, te zakasnio sam na javni poziv 3 dana na koji se javilo mnogo uglednih Zeničana (ova mi je najjača
) itd.

-
Mustang1
#1459 Re: N.K. Čelik Zenica
Pa vidis .. Sve je to mutljaza zesca .. tu se pare okrecu ogromne samo sto su igraci veliki i to se sve zasuska ...Ali nije to samo kod nas siguran sam ...
-
Eborg
#1460 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma nema u Zenici TOLIKO velikih igrača što je najžalosnije, sve su to mahom kokošari čiji utjecaj prestaje negdje kod Vranduka. Ima par jačih igrača ali za ostale eto niko nije ni čuo.
Zato mi i je i krivo, nešto navijači-razbijači, svi nas se boje, ovo-ono, kao volimo se udarati sa ostalim navijačkim ekipama. Pa što onda ne propuste kroz šake ove mamlaze ako je tako, čudna neka ljubav prema klubu.
Zato mi i je i krivo, nešto navijači-razbijači, svi nas se boje, ovo-ono, kao volimo se udarati sa ostalim navijačkim ekipama. Pa što onda ne propuste kroz šake ove mamlaze ako je tako, čudna neka ljubav prema klubu.
- sadmire
#1461 Re: N.K. Čelik Zenica
a moglo bi komotno i na temu politika! Nema izgleda vecih mazohista od nas Bosanaca, sto bi onda navijaci Celika bili izuzetak!?Eborg wrote:Ma kada gledam sve ovo o Čeliku samo mislim da treba ovo sve staviti na onu temu "Urbane sex legende". Pa nas guze evo 15 godina a mi ne smijemo glavu dignuti. Sve kao neki navijači kojih se svi boje, grad koji kao živi za klub kao ni jedan drugi a bojimo se cca. 15-20 ljudi koji vode kolo i ne daju nam prići klubu.
Najzolosnije u svemu tome je, a to se svi slazemo, sto se nezadovoljstvo i reakcija ogledaju u tome da ljudi nece vise da idu na utakmice, kao da ce time nesto promijeniti!? Dozvoljavamo da nas "u zdrav mozak", i to godinama, a nista nismo u stanju da promijenimo! Ma ni da se pobunimo! E kad je tako, onda drugacije nismo ni zasluzili!
- sadmire
#1462 Re: N.K. Čelik Zenica
Dobro je Balasevic otpjevao: Nisu krivi primitivci...krivi smo mi, sto smo se sklanjali!
A to je prvo sto mi pada na pamet vezano za Celik i ljude koji ga istinski vole i koji ne gledaju samo vlastiti dzep i interes. Mada je tesko pojedinacno doci do izrazaja, brzo te ili uvuku u svoj tal ili te eliminisu, kao sto se desava i u politici. Najbolji primjer je Cizmo!
Zbog toga bi se morala pojaviti neka veca, neformalna grupa, koja bi prvo lobirala kod clanova skupstine da njih izaberu u upravu, eventualno cak i da mijenjaju statut i slicno kao u NSBIH otjeraju sve ublehase i omoguce kompetentnim, neiskompromitiranim ljudima, sa planom, programom i vizijom da nesto pokusaju.
Mislim da bi naisli na siru podrsku u javnosti, da bi se i publika vratila na stadion, pa ako i ne uspiju sa rezultatima na samom pocetku, barem znas da su zeljeli najbolje svom klubu!
Ovako mozemo samo izmedju sebe komentirati i nervirati se, ali se sustinski nista jos dugo nece promijeniti.
A to je prvo sto mi pada na pamet vezano za Celik i ljude koji ga istinski vole i koji ne gledaju samo vlastiti dzep i interes. Mada je tesko pojedinacno doci do izrazaja, brzo te ili uvuku u svoj tal ili te eliminisu, kao sto se desava i u politici. Najbolji primjer je Cizmo!
Zbog toga bi se morala pojaviti neka veca, neformalna grupa, koja bi prvo lobirala kod clanova skupstine da njih izaberu u upravu, eventualno cak i da mijenjaju statut i slicno kao u NSBIH otjeraju sve ublehase i omoguce kompetentnim, neiskompromitiranim ljudima, sa planom, programom i vizijom da nesto pokusaju.
Mislim da bi naisli na siru podrsku u javnosti, da bi se i publika vratila na stadion, pa ako i ne uspiju sa rezultatima na samom pocetku, barem znas da su zeljeli najbolje svom klubu!
Ovako mozemo samo izmedju sebe komentirati i nervirati se, ali se sustinski nista jos dugo nece promijeniti.
-
bosnovizija
#1463 Re: N.K. Čelik Zenica
Čelik dogovorio dolazak dva vezna igrača
Autor V. B. 2011-06-15 14:44:00
Čelik je, kako kaže Nermin Šabić, dogovorio angažman dva vezna igrača, ali direktor kluba ne želi otkriti njihova imena dok posao ne bude u potpunosti završen. Jedan je, kaže, iz domaće lige, a drugi je također bh. igrač, ali dolazi iz inozemstva.
Šabić dodaje da bi pitanje prvog golmana mogli riješiti i iz vlastitih redova.
- Jednog ćemo golmana, sigurno, morati dovesti, ali bismo priliku mogli dati Amelu Pjaniću koji je malo branio, pa ne možemo ni reći je li ili nije zadovoljio - objašnjava Šabić.
Pitali smo ga i za status igrača pod ugovorom, prije svih Darija Purića, kojeg želi prvak Borac, kao i nezadovoljnog Adisa Ćulova.
- Svakom ćemo igraču izaći ususret i omogućiti mu da ode tamo gdje misli da će mu biti bolje. Ćulov u medijima tvrdi da me je zvao da se raspita za visinu obeštećenja, ali da mu se nisam javljao. On ima ugovor i u ugovoru jasno propisanu visinu odštete. Mislim da je to 100.000, samo ne znam dolara ili eura. On je igrač na kojeg računamo, a zašto proljetos nije igrao više, to znaju on i trener - kaže Šabić.
Pripreme na Pohorju?
Šabić najavljuje da će nogometaši Čelika dio priprema najvjerovatnije obaviti na mariborskom Pohorju od 11. do 21. jula. Tamo se pripremaju Dinamo, Hajduk, Vojvodina...
- Uvjeti za treninge su odlični, a mi, razumljivo, ne možemo sebi priuštiti i hotele kakve oni mogu. Međutim, ima dosta hotela i trebamo ići na takva mjesta gdje možemo igrati s renomiranim ekipama - kaže Šabić.
Autor V. B. 2011-06-15 14:44:00
Čelik je, kako kaže Nermin Šabić, dogovorio angažman dva vezna igrača, ali direktor kluba ne želi otkriti njihova imena dok posao ne bude u potpunosti završen. Jedan je, kaže, iz domaće lige, a drugi je također bh. igrač, ali dolazi iz inozemstva.
Šabić dodaje da bi pitanje prvog golmana mogli riješiti i iz vlastitih redova.
- Jednog ćemo golmana, sigurno, morati dovesti, ali bismo priliku mogli dati Amelu Pjaniću koji je malo branio, pa ne možemo ni reći je li ili nije zadovoljio - objašnjava Šabić.
Pitali smo ga i za status igrača pod ugovorom, prije svih Darija Purića, kojeg želi prvak Borac, kao i nezadovoljnog Adisa Ćulova.
- Svakom ćemo igraču izaći ususret i omogućiti mu da ode tamo gdje misli da će mu biti bolje. Ćulov u medijima tvrdi da me je zvao da se raspita za visinu obeštećenja, ali da mu se nisam javljao. On ima ugovor i u ugovoru jasno propisanu visinu odštete. Mislim da je to 100.000, samo ne znam dolara ili eura. On je igrač na kojeg računamo, a zašto proljetos nije igrao više, to znaju on i trener - kaže Šabić.
Pripreme na Pohorju?
Šabić najavljuje da će nogometaši Čelika dio priprema najvjerovatnije obaviti na mariborskom Pohorju od 11. do 21. jula. Tamo se pripremaju Dinamo, Hajduk, Vojvodina...
- Uvjeti za treninge su odlični, a mi, razumljivo, ne možemo sebi priuštiti i hotele kakve oni mogu. Međutim, ima dosta hotela i trebamo ići na takva mjesta gdje možemo igrati s renomiranim ekipama - kaže Šabić.
- sadmire
#1464 Re: N.K. Čelik Zenica
Osim obavio razgovor sa Adilovicem o njegovom eventualnom prelasku u Zeljeznicar!!!
- Ajatolah_
#1465 Re: N.K. Čelik Zenica
sadmire wrote:Osim obavio razgovor sa Adilovicem o njegovom eventualnom prelasku u Zeljeznicar!!!
- Oi
#1466 Re: N.K. Čelik Zenica
treba li sta zelji platiti da ga uzme?!

- Co0l
#1467 Re: N.K. Čelik Zenica
ovo je za mustulukasadmire wrote:Osim obavio razgovor sa Adilovicem o njegovom eventualnom prelasku u Zeljeznicar!!!
- ganjeta
#1468 Re: N.K. Čelik Zenica
Platio je on,onim penalomOi wrote:treba li sta zelji platiti da ga uzme?!
- splend
#1469 Re: N.K. Čelik Zenica
ja u ovo ne vjerujem, sve dok ga ne vidim na sluzbenom predstavljanju 
- ganjeta
#1470 Re: N.K. Čelik Zenica
Daleko mu kuca od nase bila.
-
Eborg
#1471 Re: N.K. Čelik Zenica
@sadmire: Misliš nešto kao "Bordo prijatelji" koji bi pokušali preko nekih članova skupštine da se probiju u istu? Bojim se da Zenica nema kapaciteta, prije svega onog intelektualnog potkrijepljenog moralom, za takvo nešto. Ako bi se i uspjelo pronaći 5-6 odgovarajućih ljudi za početak bojim se da bi ih ostatak vrlo brzo proglasio interesdžijama koji žele da nastave kriminal u klubu.
- Gandalf
#1472 Re: N.K. Čelik Zenica
Toooooooosadmire wrote:Osim obavio razgovor sa Adilovicem o njegovom eventualnom prelasku u Zeljeznicar!!!
-
Eborg
#1473 Re: N.K. Čelik Zenica
Dobit ćemo vjerovatno naknadu za treniranje. Ako dobijemo 400-500 KM mislim da smo obavili i više nego dobar posao, više i ne vrijedi!
BTW, da citiram Kemu Hafizovića kada je Emir Spahić iz juniora prešao u seniorski tim Čelika: "Sine, ti si došao za 1000 DM iz Dubrovnika. Dobra krava je 1500 DM, gdje ćeš ti valjati za Čelik? Hajde ti kući!"

BTW, da citiram Kemu Hafizovića kada je Emir Spahić iz juniora prešao u seniorski tim Čelika: "Sine, ti si došao za 1000 DM iz Dubrovnika. Dobra krava je 1500 DM, gdje ćeš ti valjati za Čelik? Hajde ti kući!"
- sadmire
#1474 Re: N.K. Čelik Zenica
tako nesto sam mislio, jer se drugacije ne moze sa strane djelovati, ali to je u startu osudjeno na propast i to bas iz razloga koji si ti naveo. Kod nas vlada takav mentalitet da ne mozes imati casne namjere, da uvijek sve radis sa zadnjim mislima, sa nekakvim interesom! I takve optuzbe bole casne ljude, zbog cega se oni radije ne izlazu tom stresu!Eborg wrote:@sadmire: Misliš nešto kao "Bordo prijatelji" koji bi pokušali preko nekih članova skupštine da se probiju u istu? Bojim se da Zenica nema kapaciteta, prije svega onog intelektualnog potkrijepljenog moralom, za takvo nešto. Ako bi se i uspjelo pronaći 5-6 odgovarajućih ljudi za početak bojim se da bi ih ostatak vrlo brzo proglasio interesdžijama koji žele da nastave kriminal u klubu.
- sadmire
#1475 Re: N.K. Čelik Zenica
najzalosnije je sto ce, gdje god da ode, tamo vise pruziti nego u Celiku! I tako je sa mnogo drugih igraca, budu najbolji u svojim klubovima, onda dodju ovamo i nestanu! Ako hoces nazadovati u karijeri, dodji u Celik!? I da te po mogucnosti Ibrakovic trenira! A Sabic sportski direktor bude.Eborg wrote:Dobit ćemo vjerovatno naknadu za treniranje. Ako dobijemo 400-500 KM mislim da smo obavili i više nego dobar posao, više i ne vrijedi!![]()
![]()
![]()
BTW, da citiram Kemu Hafizovića kada je Emir Spahić iz juniora prešao u seniorski tim Čelika: "Sine, ti si došao za 1000 DM iz Dubrovnika. Dobra krava je 1500 DM, gdje ćeš ti valjati za Čelik? Hajde ti kući!"![]()
![]()