BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ANTIDAYTONAC

#1451 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ANTIDAYTONAC »

Pozdrav!

Zna li neko sta je sa Cocalicem da li ga Susic ima namjeru pozvati jer nam takav igrac treba.On igra jako uspjesno poziciju Emira Spahica ?????
salle_eh1986

#1452 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by salle_eh1986 »

Sead Kolašinac prebačen u A tim Schalkea

Mladi, 19-godišnji stoper bh. korijena Sead Kolašinac, od naredne sezone nosiće dres njemačkog bundesligaša Schalkea.

Kolašinac je do ove sezone bio član juniorskog pogona ove slavne njemačke ekipe, a trener Schalkea Huub Stevens pozvao je mladog stopera, koji može igrati na mjestu defanzivnog veznog, u A tim.

"Philipp Hofmann i Sead Kolašinac su prebačeni u prvu ekipu i tamo će se nalaziti naredne sezone. Obojica su veoma predani igrači i treba im malo iskustva igranja na vrhunskom nivou. Obojica će dobiti svoju priliku", rekao je holandski stručnjak na kormilu Schalkea.

Kolašinac je rođen 20. juna 1993. godine u Karlsruheu i do sada je za U-19 reprezentaciju Njemačke odigrao 11 utakmica i postigao jedan gol, a kolike su kvalitete ovog mladića govori da je i kapiten njemačke U-19 reprezentacije.

S obzirom da ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu, možda ne bi bilo loše da se nadležni pobrinu za kontakt.
todd_smith

#1453 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by todd_smith »

salle_eh1986 wrote:
Sead Kolašinac prebačen u A tim Schalkea

Mladi, 19-godišnji stoper bh. korijena Sead Kolašinac, od naredne sezone nosiće dres njemačkog bundesligaša Schalkea.

Kolašinac je do ove sezone bio član juniorskog pogona ove slavne njemačke ekipe, a trener Schalkea Huub Stevens pozvao je mladog stopera, koji može igrati na mjestu defanzivnog veznog, u A tim.

"Philipp Hofmann i Sead Kolašinac su prebačeni u prvu ekipu i tamo će se nalaziti naredne sezone. Obojica su veoma predani igrači i treba im malo iskustva igranja na vrhunskom nivou. Obojica će dobiti svoju priliku", rekao je holandski stručnjak na kormilu Schalkea.

Kolašinac je rođen 20. juna 1993. godine u Karlsruheu i do sada je za U-19 reprezentaciju Njemačke odigrao 11 utakmica i postigao jedan gol, a kolike su kvalitete ovog mladića govori da je i kapiten njemačke U-19 reprezentacije.

S obzirom da ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu, možda ne bi bilo loše da se nadležni pobrinu za kontakt.
nema nista od toga, izjavio je Pape da igraci prvo trebaju reci da zeli igrati za domovinu, oni trebaju domovinu moliti za nastup, ne suprotno
MightyMatch

#1454 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by MightyMatch »

todd_smith wrote:
nema nista od toga, izjavio je Pape da igraci prvo trebaju reci da zeli igrati za domovinu, oni trebaju domovinu moliti za nastup, ne suprotno
Jah,i ?????
Naravno da se igraci trebaju izjasniti.A ne da bude kao sa onim iz Tomislavgrada sto na kraju propade k'o kauc u Dinamu.
salle_eh1986

#1455 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by salle_eh1986 »

todd_smith wrote:nema nista od toga, izjavio je Pape da igraci prvo trebaju reci da zeli igrati za domovinu, oni trebaju domovinu moliti za nastup, ne suprotno
jah eto treba igrač zvati selektora i pitati ga dal može igrati za reprezentaciju
valjda je logika da ako se igrač pokaže negdje da se za njega selektor raspita i vidi da li može i da li bi želio da igra za reprezentaciju
Muhamed Đakmić

#1456 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Muhamed Đakmić »

Treba ovog Kolašinca odmah u prvi tim jer su novinari tako rekli, nema veze što neće napraviti nikakvu karijeru. Ako debituje za Schalke nek bude sretan.
PapeSusic

#1457 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by PapeSusic »

Ibricic prelazi u Gaziantepspor
zlajapravaraja

#1458 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zlajapravaraja »

Sarajevo1946 wrote:Treba ovog Kolašinca odmah u prvi tim jer su novinari tako rekli, nema veze što neće napraviti nikakvu karijeru. Ako debituje za Schalke nek bude sretan.
Navijaci Schalkea takodjer smatraju da je mali ogroman potencijal :wink:
Muhamed Đakmić

#1459 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Muhamed Đakmić »

zlajapravaraja wrote:
Sarajevo1946 wrote:Treba ovog Kolašinca odmah u prvi tim jer su novinari tako rekli, nema veze što neće napraviti nikakvu karijeru. Ako debituje za Schalke nek bude sretan.
Pa šta ima reprezentacija od toga? Nek se zove u mladu. Bio je i Mustafa Kučuković ogroman potencijal.
zlajapravaraja

#1460 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zlajapravaraja »

Sarajevo1946 wrote:
zlajapravaraja wrote:
Pa šta ima reprezentacija od toga? Nek se zove u mladu. Bio je i Mustafa Kučuković ogroman potencijal.
Kaparisali bismo ga prije Njemacke :wink:
Muhamed Đakmić

#1461 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Muhamed Đakmić »

Ne može se igrač kaparisati u prijateljskim mečevima već samo u utakmicama takmičarskog karaktera. Ako je čovjek karakteran i ako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, sigurno bi prihvatio poziv u U-21 reprezentaciju, ili čak i u U-19. Ovako, da ga zovemo bez minute seniorskog iskustva i da mu dajemo šansu u kvalifikacijama bili bismo smiješni.
Jokericious

#1462 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Jokericious »

Sarajevo1946 wrote:Ne može se igrač kaparisati u prijateljskim mečevima već samo u utakmicama takmičarskog karaktera. Ako je čovjek karakteran i ako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, sigurno bi prihvatio poziv u U-21 reprezentaciju, ili čak i u U-19. Ovako, da ga zovemo bez minute seniorskog iskustva i da mu dajemo šansu u kvalifikacijama bili bismo smiješni.
Nek ga ubaci u 90-tom minutu i rijesen problem. :wink:
zlajapravaraja

#1463 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zlajapravaraja »

Sarajevo1946 wrote:Ne može se igrač kaparisati u prijateljskim mečevima već samo u utakmicama takmičarskog karaktera. Ako je čovjek karakteran i ako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, sigurno bi prihvatio poziv u U-21 reprezentaciju, ili čak i u U-19. Ovako, da ga zovemo bez minute seniorskog iskustva i da mu dajemo šansu u kvalifikacijama bili bismo smiješni.
Ma naravno ba, nisam mislio odmah u A reprezentaciju...ali ako zaigra za U-21, znacilo bi manje vise da smo ga kaparisali za zivota.

Ali kazem ti: navijaci Schalkea ga vec zovu "novi Papa", oslanjajuci se na trenutno po meni najboljeg Schalkeovog stopera, Papadopoulosa...a kao takav potencijal bi veoma lako mogao zavrsiti u njemackoj U-21 selekciji, a od tamo povratka da skoro vise i nema...
Ja_Ja

#1464 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Ja_Ja »

Boze moj neka zavrsi. Sto neko rece ranije ako neko voli svoju zemlju nece mu biti problem pricekati (Pjanic), a da se zove samo zbog toga sto je prekomandovan u prvi tim jedne ekipe je ludost.
suadfor

#1465 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by suadfor »

Sarajevo1946 wrote:Sin Mehin. Slovio za velikog talenta, mislim da su ga čak i Španci zvali u reprezentaciju, ali čini mi se da se malo pogubio u posljednje vrijeme.
igra kod ćaće Mehe koji trenira Real Sociedad B tim
zlajapravaraja

#1466 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zlajapravaraja »

zlajapravaraja wrote:
Ma naravno ba, nisam mislio odmah u A reprezentaciju...ali ako zaigra za U-21, znacilo bi manje vise da smo ga kaparisali za zivota.

Ali kazem ti: navijaci Schalkea ga vec zovu "novi Papa", oslanjajuci se na trenutno po meni najboljeg Schalkeovog stopera, Papadopoulosa...a kao takav potencijal bi veoma lako mogao zavrsiti u njemackoj U-21 selekciji, a od tamo povratka da skoro vise i nema...
http://bhfudbal.ba/index.php/vijesti/re ... /1089-kola

Nas je!
PapeSusic

#1467 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by PapeSusic »

treba ga odma zvat u U21
Zgec Lezda

#1468 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Zgec Lezda »

zlajapravaraja wrote:
zlajapravaraja wrote:

Nas je!
Super vijest. Odbrana nam je suplja ko svicarski sir, potrebiniji nam je super igrac u odbarni nego bilo gdje drugo.
Arteta

#1469 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Arteta »

Zgec Lezda wrote:
Super vijest. Odbrana nam je suplja ko svicarski sir, potrebiniji nam je super igrac u odbarni nego bilo gdje drugo.
Nije ni u sredi bolje,otkako je izvrseno ovo ciscenje.
fortaleza

#1470 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by fortaleza »

Kakav je ovaj Belmin Vila što je potpisao za Hajduk?

Bio u Željinim juniorima, zabio 30 golova u 30 utakmica. :shock:

http://www.index.hr/sport/clanak/odbio- ... 30307.aspx

Bit će da je odbio Dinamo jer je Mamić htio potpisati desetogodišnji robovlasnički ugovor s njim. :mrgreen:
Logovan

#1471 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

fortaleza wrote:Kakav je ovaj Belmin Vila što je potpisao za Hajduk?

Bio u Željinim juniorima, zabio 30 golova u 30 utakmica. :shock:

http://www.index.hr/sport/clanak/odbio- ... 30307.aspx

Bit će da je odbio Dinamo jer je Mamić htio potpisati desetogodišnji robovlasnički ugovor s njim. :mrgreen:
A gledaj dole komentara:
belmin je decko koji nije bio sposoban zavrsiti redovno srednje obrazovanje a samo gleda gdje ce stelu dobit jer sam nije sposoban postici neki cilj...ja belmina dobro poznajem pa ovo mogu recio njemu
:-) :-)
vicious

#1472 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by vicious »

Zgec Lezda wrote:
zlajapravaraja wrote:

Nas je!
Interesantan tekst na kicker.de, pišu malo detaljnije o schalkeu nakon priprema i navode Kolašinca kao jednog od dobitnika:
"Novopečeni juniorski prvak se bez problema uklopio i na nivou profesionalaca. Stvorio je sebi respekt ne samo na osnovu fizičkih predispozicija, nego i fudbalskog znanja. U odbrani je odmah postao prava alternativa etabliranim igračima. Stevens: "Mogu ga uvesti bez da izgubimo na kvaliteti. Bilo kao lijevog braniča, u centru odbrane ili na zadnjem veznom." I: "Sead je spreman da iskoristi svoju šansu. Ostali se brzo moraju probuditi, jer ovo je prava konkurencija."

Moram priznati da ga nisam još nijednom gledao, ali ako Stevens ovako kaže... i ja mislim da bi ga trebalo pozvati čim odigra par zvaničnih utakmica (iako igra za ovaj mrski klub) :D
zlajapravaraja

#1473 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zlajapravaraja »

Evo i ja to procitah o Kolasincu :-D

Znaci, mali razvaljuje :) Kad se tome pridoda da su mu konkurenti Höwedes i Papadopoulos, po meni najjaci stoperski par u bundesligi, onda je sve jasno.

I nikako da se razvije rasprava o Erminu Bicakcicu. Mali rastura u Braunschweigu, rijetko kad su primili gol otkako je dosao prosle zime.
mavi

#1474 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by mavi »

Mario Vrančić u zadnjem kolu 2. njemačke lige proglašen igračem kola. U nastupu svog Paderborna protiv Bochuma dao dva gola i imao jednu asistenciju. :shock: Bičakčić opet dobar, odigrao svih 90. minuta u gostujućoj pobjedi svoje ekipe, dok je naš vrli reprezentativac Vrančić ušao tek u 65. minuti u igru.
E, moj Pape...
fosil

#1475 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by fosil »

Branimir Hrgota rodjen u Zenici. Steta sto se i on za Švede odlucio.
Post Reply