BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ANTIDAYTONAC
#1451 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pozdrav!
Zna li neko sta je sa Cocalicem da li ga Susic ima namjeru pozvati jer nam takav igrac treba.On igra jako uspjesno poziciju Emira Spahica ?????
Zna li neko sta je sa Cocalicem da li ga Susic ima namjeru pozvati jer nam takav igrac treba.On igra jako uspjesno poziciju Emira Spahica ?????
-
salle_eh1986
#1452 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Sead Kolašinac prebačen u A tim Schalkea
Mladi, 19-godišnji stoper bh. korijena Sead Kolašinac, od naredne sezone nosiće dres njemačkog bundesligaša Schalkea.
Kolašinac je do ove sezone bio član juniorskog pogona ove slavne njemačke ekipe, a trener Schalkea Huub Stevens pozvao je mladog stopera, koji može igrati na mjestu defanzivnog veznog, u A tim.
"Philipp Hofmann i Sead Kolašinac su prebačeni u prvu ekipu i tamo će se nalaziti naredne sezone. Obojica su veoma predani igrači i treba im malo iskustva igranja na vrhunskom nivou. Obojica će dobiti svoju priliku", rekao je holandski stručnjak na kormilu Schalkea.
Kolašinac je rođen 20. juna 1993. godine u Karlsruheu i do sada je za U-19 reprezentaciju Njemačke odigrao 11 utakmica i postigao jedan gol, a kolike su kvalitete ovog mladića govori da je i kapiten njemačke U-19 reprezentacije.
S obzirom da ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu, možda ne bi bilo loše da se nadležni pobrinu za kontakt.
-
todd_smith
#1453 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
nema nista od toga, izjavio je Pape da igraci prvo trebaju reci da zeli igrati za domovinu, oni trebaju domovinu moliti za nastup, ne suprotnosalle_eh1986 wrote:Sead Kolašinac prebačen u A tim Schalkea
Mladi, 19-godišnji stoper bh. korijena Sead Kolašinac, od naredne sezone nosiće dres njemačkog bundesligaša Schalkea.
Kolašinac je do ove sezone bio član juniorskog pogona ove slavne njemačke ekipe, a trener Schalkea Huub Stevens pozvao je mladog stopera, koji može igrati na mjestu defanzivnog veznog, u A tim.
"Philipp Hofmann i Sead Kolašinac su prebačeni u prvu ekipu i tamo će se nalaziti naredne sezone. Obojica su veoma predani igrači i treba im malo iskustva igranja na vrhunskom nivou. Obojica će dobiti svoju priliku", rekao je holandski stručnjak na kormilu Schalkea.
Kolašinac je rođen 20. juna 1993. godine u Karlsruheu i do sada je za U-19 reprezentaciju Njemačke odigrao 11 utakmica i postigao jedan gol, a kolike su kvalitete ovog mladića govori da je i kapiten njemačke U-19 reprezentacije.
S obzirom da ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu, možda ne bi bilo loše da se nadležni pobrinu za kontakt.
-
MightyMatch
#1454 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jah,i ?????todd_smith wrote:
nema nista od toga, izjavio je Pape da igraci prvo trebaju reci da zeli igrati za domovinu, oni trebaju domovinu moliti za nastup, ne suprotno
Naravno da se igraci trebaju izjasniti.A ne da bude kao sa onim iz Tomislavgrada sto na kraju propade k'o kauc u Dinamu.
-
salle_eh1986
#1455 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
jah eto treba igrač zvati selektora i pitati ga dal može igrati za reprezentacijutodd_smith wrote:nema nista od toga, izjavio je Pape da igraci prvo trebaju reci da zeli igrati za domovinu, oni trebaju domovinu moliti za nastup, ne suprotno
valjda je logika da ako se igrač pokaže negdje da se za njega selektor raspita i vidi da li može i da li bi želio da igra za reprezentaciju
- Muhamed Đakmić
#1456 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Treba ovog Kolašinca odmah u prvi tim jer su novinari tako rekli, nema veze što neće napraviti nikakvu karijeru. Ako debituje za Schalke nek bude sretan.
- PapeSusic
#1457 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ibricic prelazi u Gaziantepspor
-
zlajapravaraja
#1458 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Navijaci Schalkea takodjer smatraju da je mali ogroman potencijalSarajevo1946 wrote:Treba ovog Kolašinca odmah u prvi tim jer su novinari tako rekli, nema veze što neće napraviti nikakvu karijeru. Ako debituje za Schalke nek bude sretan.
- Muhamed Đakmić
#1459 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pa šta ima reprezentacija od toga? Nek se zove u mladu. Bio je i Mustafa Kučuković ogroman potencijal.zlajapravaraja wrote:Navijaci Schalkea takodjer smatraju da je mali ogroman potencijalSarajevo1946 wrote:Treba ovog Kolašinca odmah u prvi tim jer su novinari tako rekli, nema veze što neće napraviti nikakvu karijeru. Ako debituje za Schalke nek bude sretan.
-
zlajapravaraja
#1460 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kaparisali bismo ga prije NjemackeSarajevo1946 wrote:Pa šta ima reprezentacija od toga? Nek se zove u mladu. Bio je i Mustafa Kučuković ogroman potencijal.zlajapravaraja wrote:Navijaci Schalkea takodjer smatraju da je mali ogroman potencijalSarajevo1946 wrote:Treba ovog Kolašinca odmah u prvi tim jer su novinari tako rekli, nema veze što neće napraviti nikakvu karijeru. Ako debituje za Schalke nek bude sretan.
- Muhamed Đakmić
#1461 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ne može se igrač kaparisati u prijateljskim mečevima već samo u utakmicama takmičarskog karaktera. Ako je čovjek karakteran i ako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, sigurno bi prihvatio poziv u U-21 reprezentaciju, ili čak i u U-19. Ovako, da ga zovemo bez minute seniorskog iskustva i da mu dajemo šansu u kvalifikacijama bili bismo smiješni.
-
Jokericious
#1462 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nek ga ubaci u 90-tom minutu i rijesen problem.Sarajevo1946 wrote:Ne može se igrač kaparisati u prijateljskim mečevima već samo u utakmicama takmičarskog karaktera. Ako je čovjek karakteran i ako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, sigurno bi prihvatio poziv u U-21 reprezentaciju, ili čak i u U-19. Ovako, da ga zovemo bez minute seniorskog iskustva i da mu dajemo šansu u kvalifikacijama bili bismo smiješni.
-
zlajapravaraja
#1463 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ma naravno ba, nisam mislio odmah u A reprezentaciju...ali ako zaigra za U-21, znacilo bi manje vise da smo ga kaparisali za zivota.Sarajevo1946 wrote:Ne može se igrač kaparisati u prijateljskim mečevima već samo u utakmicama takmičarskog karaktera. Ako je čovjek karakteran i ako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, sigurno bi prihvatio poziv u U-21 reprezentaciju, ili čak i u U-19. Ovako, da ga zovemo bez minute seniorskog iskustva i da mu dajemo šansu u kvalifikacijama bili bismo smiješni.
Ali kazem ti: navijaci Schalkea ga vec zovu "novi Papa", oslanjajuci se na trenutno po meni najboljeg Schalkeovog stopera, Papadopoulosa...a kao takav potencijal bi veoma lako mogao zavrsiti u njemackoj U-21 selekciji, a od tamo povratka da skoro vise i nema...
- Ja_Ja
#1464 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Boze moj neka zavrsi. Sto neko rece ranije ako neko voli svoju zemlju nece mu biti problem pricekati (Pjanic), a da se zove samo zbog toga sto je prekomandovan u prvi tim jedne ekipe je ludost.
- suadfor
#1465 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
igra kod ćaće Mehe koji trenira Real Sociedad B timSarajevo1946 wrote:Sin Mehin. Slovio za velikog talenta, mislim da su ga čak i Španci zvali u reprezentaciju, ali čini mi se da se malo pogubio u posljednje vrijeme.
-
zlajapravaraja
#1466 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
http://bhfudbal.ba/index.php/vijesti/re ... /1089-kolazlajapravaraja wrote:Ma naravno ba, nisam mislio odmah u A reprezentaciju...ali ako zaigra za U-21, znacilo bi manje vise da smo ga kaparisali za zivota.Sarajevo1946 wrote:Ne može se igrač kaparisati u prijateljskim mečevima već samo u utakmicama takmičarskog karaktera. Ako je čovjek karakteran i ako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, sigurno bi prihvatio poziv u U-21 reprezentaciju, ili čak i u U-19. Ovako, da ga zovemo bez minute seniorskog iskustva i da mu dajemo šansu u kvalifikacijama bili bismo smiješni.
Ali kazem ti: navijaci Schalkea ga vec zovu "novi Papa", oslanjajuci se na trenutno po meni najboljeg Schalkeovog stopera, Papadopoulosa...a kao takav potencijal bi veoma lako mogao zavrsiti u njemackoj U-21 selekciji, a od tamo povratka da skoro vise i nema...
Nas je!
- PapeSusic
#1467 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
treba ga odma zvat u U21
-
Zgec Lezda
#1468 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Super vijest. Odbrana nam je suplja ko svicarski sir, potrebiniji nam je super igrac u odbarni nego bilo gdje drugo.zlajapravaraja wrote:http://bhfudbal.ba/index.php/vijesti/re ... /1089-kolazlajapravaraja wrote:Ma naravno ba, nisam mislio odmah u A reprezentaciju...ali ako zaigra za U-21, znacilo bi manje vise da smo ga kaparisali za zivota.Sarajevo1946 wrote:Ne može se igrač kaparisati u prijateljskim mečevima već samo u utakmicama takmičarskog karaktera. Ako je čovjek karakteran i ako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, sigurno bi prihvatio poziv u U-21 reprezentaciju, ili čak i u U-19. Ovako, da ga zovemo bez minute seniorskog iskustva i da mu dajemo šansu u kvalifikacijama bili bismo smiješni.
Nas je!
- Arteta
#1469 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nije ni u sredi bolje,otkako je izvrseno ovo ciscenje.Zgec Lezda wrote:
Super vijest. Odbrana nam je suplja ko svicarski sir, potrebiniji nam je super igrac u odbarni nego bilo gdje drugo.
- fortaleza
#1470 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kakav je ovaj Belmin Vila što je potpisao za Hajduk?
Bio u Željinim juniorima, zabio 30 golova u 30 utakmica.
http://www.index.hr/sport/clanak/odbio- ... 30307.aspx
Bit će da je odbio Dinamo jer je Mamić htio potpisati desetogodišnji robovlasnički ugovor s njim.
Bio u Željinim juniorima, zabio 30 golova u 30 utakmica.
Bit će da je odbio Dinamo jer je Mamić htio potpisati desetogodišnji robovlasnički ugovor s njim.
- Logovan
#1471 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
A gledaj dole komentara:fortaleza wrote:Kakav je ovaj Belmin Vila što je potpisao za Hajduk?
Bio u Željinim juniorima, zabio 30 golova u 30 utakmica.![]()
belmin je decko koji nije bio sposoban zavrsiti redovno srednje obrazovanje a samo gleda gdje ce stelu dobit jer sam nije sposoban postici neki cilj...ja belmina dobro poznajem pa ovo mogu recio njemu
- vicious
#1472 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Interesantan tekst na kicker.de, pišu malo detaljnije o schalkeu nakon priprema i navode Kolašinca kao jednog od dobitnika:Zgec Lezda wrote:Super vijest. Odbrana nam je suplja ko svicarski sir, potrebiniji nam je super igrac u odbarni nego bilo gdje drugo.zlajapravaraja wrote:Ma naravno ba, nisam mislio odmah u A reprezentaciju...ali ako zaigra za U-21, znacilo bi manje vise da smo ga kaparisali za zivota.Sarajevo1946 wrote:Ne može se igrač kaparisati u prijateljskim mečevima već samo u utakmicama takmičarskog karaktera. Ako je čovjek karakteran i ako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, sigurno bi prihvatio poziv u U-21 reprezentaciju, ili čak i u U-19. Ovako, da ga zovemo bez minute seniorskog iskustva i da mu dajemo šansu u kvalifikacijama bili bismo smiješni.
http://bhfudbal.ba/index.php/vijesti/re ... /1089-kola
Nas je!
"Novopečeni juniorski prvak se bez problema uklopio i na nivou profesionalaca. Stvorio je sebi respekt ne samo na osnovu fizičkih predispozicija, nego i fudbalskog znanja. U odbrani je odmah postao prava alternativa etabliranim igračima. Stevens: "Mogu ga uvesti bez da izgubimo na kvaliteti. Bilo kao lijevog braniča, u centru odbrane ili na zadnjem veznom." I: "Sead je spreman da iskoristi svoju šansu. Ostali se brzo moraju probuditi, jer ovo je prava konkurencija."
Moram priznati da ga nisam još nijednom gledao, ali ako Stevens ovako kaže... i ja mislim da bi ga trebalo pozvati čim odigra par zvaničnih utakmica (iako igra za ovaj mrski klub)
-
zlajapravaraja
#1473 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Evo i ja to procitah o Kolasincu
Znaci, mali razvaljuje
Kad se tome pridoda da su mu konkurenti Höwedes i Papadopoulos, po meni najjaci stoperski par u bundesligi, onda je sve jasno.
I nikako da se razvije rasprava o Erminu Bicakcicu. Mali rastura u Braunschweigu, rijetko kad su primili gol otkako je dosao prosle zime.
Znaci, mali razvaljuje
I nikako da se razvije rasprava o Erminu Bicakcicu. Mali rastura u Braunschweigu, rijetko kad su primili gol otkako je dosao prosle zime.
-
mavi
#1474 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Mario Vrančić u zadnjem kolu 2. njemačke lige proglašen igračem kola. U nastupu svog Paderborna protiv Bochuma dao dva gola i imao jednu asistenciju.
Bičakčić opet dobar, odigrao svih 90. minuta u gostujućoj pobjedi svoje ekipe, dok je naš vrli reprezentativac Vrančić ušao tek u 65. minuti u igru.
E, moj Pape...
E, moj Pape...
- fosil
#1475 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Branimir Hrgota rodjen u Zenici. Steta sto se i on za Švede odlucio.