Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

milton wrote:Hej, pa necemo valjda poceti i 60-u stranicu na ovu themu?

Nego, kontam nesto... zamislite ovu ideju, projekt ili koncept:
US&A - United Serbija & Albanija.

PA zar to nebi bio dobar (apoliticki) potez?
- Dobili bi smo i Veliku Srbiju, a takodjer i Veliku Albaniju!
- (veliko-)Srbi (jopet) dobiju izlaz na more, a (veliko)Albanici ujedinjenje.
- o interesima "bizniza" da na govorim ....
- oko barjaka bi se slozili dok si rek'o britva... "crno-beli" dvoglavi orao (ima li ko da nam nacrta?)
hahahahahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pesak

Post by pesak »

pala vlada srbije...izbori 11. maja...

kostunica upravo govori na rts-u 1 :-)
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

pesak wrote:pala vlada srbije...izbori 11. maja...

Veselje vazda pocinje sa zakasnjenjem :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

pesak wrote:pala vlada srbije...izbori 11. maja...

kostunica upravo govori na rts-u 1 :-)
Dobra prilika da radikali i Kostunica konacno formiraju svoju vladu, bez demokratskog bloka, pa da vidimo sta ce onda da se desi...
Bice zanimljiva predizborna kampanja, kao i rezultati, a poslije izbora neka nam je svima Bog na pomoci!
turban

Post by turban »

Kineski zid jedina opcija... :zzzz:
muha_sa

Post by muha_sa »

rekoh vec jednom, sad da ponovim-
-tamo nikad nije dosadno :D
simi5

Post by simi5 »

Uzimajući u obzir da pad vlade znači da neće biti stranih investicija, kredita za poljoprivredu, spoljne politike, pregovora sa EU, usvajanja zakona za borbu protiv organizovanog kriminala i još mnogo drugih korisnihn odluka, a da će standard i vrednost kapitala u Srbiji opasti ja ne razumem čemu se ti Pesak raduješ?
pesak

Post by pesak »

sa kostunijevom policijom i ne bi bilo svega toga sto si navela...dokazano...gledali svi na tv-u i td i td...
ovo je jedni dobar kostunijev potez.

radujem se sansi da eventualno zivim normalnije
radujem se izborima...

i da mu vidim ledja. novom milosevicu. :x
i kohabitaciji. :x

mislim, o kakvim ti pregovorima o ulasku u eu pricas, kad ovde pricaju da je kosovo srbija ?
pitt

Post by pitt »

joj pesak mene strah da vam se ne desi gore :roll: Ovo oko kosova samo znaci porast popularnosti fasista i nacionalista. :sad:
pesak

Post by pesak »

muha_sa wrote:rekoh vec jednom, sad da ponovim-
-tamo nikad nije dosadno :D
vala, da znas...rogovi mi izadjose od desavanja... :-)

danas su dobre analize na http://www.slobodnaevropa.org...sad , u 18. moze da se skine emisija, a i ponavlja se u 22.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Znaci ceka se Maj i da se vidi nasta ce ovo sve ispasti.Ako pobjedi pamet u Srbiji mogucnost za ulazak u EU sa ostalim zemljama balkana do 2012-2014,ako radikali pobjede sa Koštunjićijem,onda mrak,tama,mrak itd itd itd.
Kosovo je gotova prica i to mora svakome Srbinu da bude jasno.Nema nazad i nema pregovora oko Kosova,ali ima partnerstvo sa Kosovom kao i sa BiH,Hrvatskom,Crnom Gorom,Makedonijom itd itd itd unutar EU i NATO pakta.Svako drugo rjesenje je samoizolacija i ono najgore građanski rat.Pomoc Rusije......koja crna Rusija :-)
pesak

Post by pesak »

pitt wrote:joj pesak mene strah da vam se ne desi gore :roll: Ovo oko kosova samo znaci porast popularnosti fasista i nacionalista. :sad:
ma nek bude sta treba...laz je najgora..

jos samo da ovi ovde glupanderi shvate da je tadic=kostunica=radikali.

moguce je sve.

sto ne odoh kad sam htela... :-)
pesak

Post by pesak »

Zao mi je sto Tadic toliko mrzi Cedomira i LDP. Ne moze cima da ih vidi...

Ne znam kako oni misle, ali meni se cini da su ovde zaista nove devedesete.

mada, obicni ljudi hoce u evropu, hoce normalan zivot, mir, dobru lovu...dosta im je svega...
klinci su ti koji su uzasni.
napaljeni.
tzv. studenti . :shock: :roll:
muha_sa

Post by muha_sa »

pesak wrote:Zao mi je sto Tadic toliko mrzi Cedomira i LDP. Ne moze cima da ih vidi...

mada, obicni ljudi hoce u evropu, hoce normalan zivot, mir, dobru lovu...dosta im je svega...
napaljeni.
jesi li ovdje mislila i na onih 2 miliona što glasaju za radikale :? :-)
pesak

Post by pesak »

Čedomir Jovanović, Beta
Izbori moraju omogućiti evropsku budućnost

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da su novi parlamentarni izbori prilika za konačni raskid sa politikom koja je podelila građane Srbije, a zemlju posvađala sa gotovo čitavim svetom.

"Za taj posao potrebna nam je podrška građana i dogovor svih stranaka koje su spremne da hapšenjem ratnih zločinaca okončaju saradnju s Haškim tribunalom i time omoguće nastavak evropske integracije Srbije", rekao je Jovanović agenciji Beta.

Jovanović je rekao da 11. maj "ne sme biti dan" u kome će biti promenjeni samo premijer i ministri, već i pogrešna politika - stvaranjem novog sistema vrednosti koji će Srbiji omogućiti evropsku budućnost.

Ocenio je da razlike koje postoje između stranaka evropskog bloka ukazuju na neminosvnost dogovora kako bi se osigurala evropska budućnost zemlje.

"Spremni smo za te dogovore, jer se bez toga ne može ostvariti evropska budućnost zemlje. Evropa počiva na dogovoru i oni koji sebe smatraju evropskim političarima u Srbiji moraju imati snage za prevazilaženje svih ličnih razlika", rekao je Jovanović.

On je rekao da je Srbiji potrebna i nova politika prema Kosovu, do koje se može doći samo izborima i vladom koja će se "suprotstaviti ideji partijske države i angažovati se u zaštiti društva koje ugrožava koncentracija finansijske i političke moći u rukama tajkuna".

Jovanović je dodao da vlada izabrana 11. maja mora u 2008. i 2009. godini završiti poslove koje Srbija ne uspeva da završi osam godina i to, kako je objasnio, zbog Vojislava Košunice i onih koji su ga podržavali.

Naglasio je da će na izborima 11. maja Srbija biti suočena sa ambicijom da se u potpunosti negira sve ono što je započeto 5. oktobra 2000, i ambicijom povratka društva na put koji simbolizuje Zoran Đinđić.

"Mi ćemo učiniti sve kako bi se Srbija oslobodila pogrešne politike i kako bi se od vlasti udaljio Koštunica koji je od Srbije napravio najnesrećnije evropsko društvo 21. veka", poručio je Jovanović.

Kako je istakao, LDP je spremna za izbore i tražila je od predsednika Srbije da građanima omogući glasanje za parlament koji bi radio poslove koje mora parlament da bi menjao Srbiju.
pesak

Post by pesak »

muha_sa wrote:
pesak wrote:Zao mi je sto Tadic toliko mrzi Cedomira i LDP. Ne moze cima da ih vidi...

napaljeni.
sto mi je smessno... :lol: svi su mrtvi ozbiljni i uplaseni i tuzni...a Ceda veseo, cio, pun elana..prosto progledao covek... :lol: :lol: :lol:

ne znam sta da ti kazem za radikale...za njih glasaju primitivci...srednja strucna sprema, osnovna , bez skole...to ti je taj soj ljudi...jadni, siromasni, primitivni...neobrazovani..
oni su stvarno slucajevi...bez mozga.
pesak

Post by pesak »

aha haha...frka ovde... karla hoce da objavi knjigu o akcionom planu vlade srbije /hapsenje karadzica i mladica i ekipe/
koja frka...crkose od straha... :lol:
kao to ce da omete hapsenje ratnih zlocinaca... :lol: :lol:

a oni se ubise od rada i truda kako ih uhvatiti... :lol: :lol:
uh, sto volem...

:lol: :lol: :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

pesak wrote:
muha_sa wrote:

napaljeni.
sto mi je smessno... :lol: svi su mrtvi ozbiljni i uplaseni i tuzni...a Ceda veseo, cio, pun elana..prosto progledao covek... :lol: :lol: :lol:

ne znam sta da ti kazem za radikale...za njih glasaju primitivci...srednja strucna sprema, osnovna , bez skole...to ti je taj soj ljudi...jadni, siromasni, primitivni...neobrazovani..
Pesak...ima nas sa srednjom sto nismo jadni i primitivni, osim sto smo siromasni. :)
pesak

Post by pesak »

chuchumbamayumbe wrote:
pesak wrote:
muha_sa wrote: jesi li ovdje mislila i na onih 2 miliona što glasaju za radikale :? :-)

Pesak...ima nas sa srednjom sto nismo jadni i primitivni, osim sto smo siromasni. :)
ma znam, nezgodno sam se odrazila... :D
mislila sam na ljude bez mozga..ali, radili su neka istrazivanja i glasaci radikala su uglavnom ljudi bez skole..

imam ja poznanicu- profesorku filozofije u penziji- glasa za radikale, a kao izjasnjava se kao komunista...
mozes li zamisliti takav mozak...jos je bila profesor filozofije u gimnaziji... :lol: :roll: :(
muha_sa

Post by muha_sa »

cast izuzetcima al tamo što misli coban to misli i akademik-- guslaju li guslaju.
pesak

Post by pesak »

Nemoj bre sad, muho...znam sve..

kakva lepota sto vise nema vlade...kakva divota... :-D

sto je lep ova svet
ovde potok
onde cvet.. :D

mozda je zavrzlama u pravu...mozda nista nece biti bez gradjanskog rata unutar srbije.
Last edited by pesak on 08/03/2008 19:06, edited 1 time in total.
muha_sa

Post by muha_sa »

pesak wrote:Nemoj bre sad, muho...znam sve..

kakva lepota sto vise nema vlade...kakva divota... :-D
sacekaj ponedeljak---garant ce se predomislit :D
pesak

Post by pesak »

posebno mi je milo sto su demokrati ostali bez svojih upravnih odbora u preduzecima i bez love... :D

bas mi je zanimljivo sto se nijedan ministar od demokrata ne izjasnjava...
sokirani su...
nema vise love od kohabitacije... :D
turban

Post by turban »

Sta ja imam od toga sto je pala vlada-vlada- vladika,popova i svetih sinoda.
Sta ja imam od toga sem opreza... :shock:

Ovdje se sporadicno cuju neke fraze kao ono -evropske integracije.Daj ba ljudi kakve integracije u Srbiji.Zemlji vjecitih Obrenovica,Karadjordjevica,Mihajlovica i ostalih Crncevica.Srbi ce vjecito slusati zov gusala te vjecite napojnice smrti i nebeskog osjecaja.
Da mi je zao Cede Jovanovica i onog procenta normalnih Srba zao mi je.Ali i oni nazalost moraju platiti cjenu,uistinu manju od cjene koju sam ja platio.
Zelim Srbiji da bar odsanja Bosansku kataklizmu koju je ONA proizvela.Samo da je jednom odsanja.
chuchumbamayumbe

pesak wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
pesak wrote: sto mi je smessno... :lol: svi su mrtvi ozbiljni i uplaseni i tuzni...a Ceda veseo, cio, pun elana..prosto progledao covek... :lol: :lol: :lol:

ma znam, nezgodno sam se odrazila... :D
mislila sam na ljude bez mozga..ali, radili su neka istrazivanja i glasaci radikala su uglavnom ljudi bez skole..

imam ja poznanicu- profesorku filozofije u penziji- glasa za radikale, a kao izjasnjava se kao komunista...
mozes li zamisliti takav mozak...jos je bila profesor filozofije u gimnaziji... :lol: :roll: :(
Ma znam, salim se ja, kod nas je jos gore...
Kod nas za neke ne-nacionalisticke i proevropske opcije glasaju i srednjoskolci, samo ih malo dogura i do srednje, pa je u tome najveci problem...
Evo, kad vidis kakvi su svi nepismenjakovici u mogucnosti da kupe kompjuter, da koriste internet i palamude o raznoraznim stvarima na forumima, onda nije ni cudo sto nam u vladajucim garniturama sjede glupani i kriminalci, a o osvjedocenim ratnim zlocincima da i ne govorim.
Moja ti... :roll: :)
Post Reply