Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Giordano

#1451 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

Babayaro wrote:Ohooohoooo ja koje ste vi debilcine, sta vi sve napisaste, izvrijedjaste, izblatiste i ste sve ne i Semira i sve oko njega, pa majka mu stara jel dosta ba skrivanja po rupama, izadjite imenom i prezimenom javno iznesite 10-dio ovoga sto ste napisali na ovih vol 6 i garantujem da ce za vama krenuti jos masa ljudi, a ne ovako...pa Jaso stoji imenom iza svojih tekstova a vi skupljate fekalije koje Semir i njegovi izbace jer niste nista drugo do misevi kanalci...
Samo jos da skontate da vas je Semir natakario ko nikog na svijetu i stvarno nisam vidio vecih ludaka od vas...
Hajd zivjeli vi meni :razz: :razz:
:roll:

Ooooooooooo Gospodaru svih svjetova,pogledaj u ovog svoga roba nitkovanog kao "Babayaro",prosvijetli mu pamet,i imaj

milosti prema njemu i njegovom sponzoru sheshirdiji!

Izvedi ih na put istine,pravde i skromnosti,i imaj milosti prema njima!

Rasimovski

#1452 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Giordano wrote:
Babayaro wrote:Ohooohoooo ja koje ste vi debilcine, sta vi sve napisaste, izvrijedjaste, izblatiste i ste sve ne i Semira i sve oko njega, pa majka mu stara jel dosta ba skrivanja po rupama, izadjite imenom i prezimenom javno iznesite 10-dio ovoga sto ste napisali na ovih vol 6 i garantujem da ce za vama krenuti jos masa ljudi, a ne ovako...pa Jaso stoji imenom iza svojih tekstova a vi skupljate fekalije koje Semir i njegovi izbace jer niste nista drugo do misevi kanalci...
Samo jos da skontate da vas je Semir natakario ko nikog na svijetu i stvarno nisam vidio vecih ludaka od vas...
Hajd zivjeli vi meni :razz: :razz:

Ooooooooooo Gospodaru svih svjetova,pogledaj u ovog svoga roba nitkovanog kao "Babayaro",prosvijetli mu pamet,i imaj

milosti prema njemu i njegovom sponzoru sheshirdiji!

Izvedi ih na put istine,pravde i skromnosti,i imaj milosti prema njima!

AMIN!
krntija

#1453 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by krntija »

To legendo... :thumbup:
Ne zaboravi nam sutra uputit i bajramsku cestitku... 8)

Jel fakat taj semir toliko djubre pa nam hoce uzet za sebe i ono malo sto imamo, ili se samo malo zajebao sa tom idejom o postojanju nekakve piramide? :?
Samo ako neko ima nesto pametno kazat, please...I duhovito po mogucnosti posto vam to bas dobro ide...

Usput vidim da ni vama bageri nisu strani ili to semir ponovo laze.
nigdje.nikog

#1454 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

.
Rasimovski

#1455 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Svim piramidiotima želim uspješno igranje ove prahilirske igrice :Stoneage Sam:

http://www.flasharcade.com/adventure-ga ... -game.html
Kolega sa Alipasinog

#1456 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

krntija wrote:To legendo... :thumbup:
Ne zaboravi nam sutra uputit i bajramsku cestitku... 8)

Jel fakat taj semir toliko djubre pa nam hoce uzet za sebe i ono malo sto imamo, ili se samo malo zajebao sa tom idejom o postojanju nekakve piramide? :?
Samo ako neko ima nesto pametno kazat, please...I duhovito po mogucnosti posto vam to bas dobro ide...

Usput vidim da ni vama bageri nisu strani ili to semir ponovo laze.
Kad vec pominjes viceve, jedan od najboljih u zadnje vrijeme je kad se Kandidat Semir Obmanagic zali Varalici Sabini Alikadic za upotrebu bagera na arheoloskoj lokaciji.

--
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - varalica FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Obmanagicu.
Rasimovski

#1457 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

JEs afkors, na svim slikama se jasno vide nakopi i mali žuti bager u radu:

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... AKATA.html

Ovo znači da se samo baerom mogu pronaći piramidalni artefakti (ma šta god značilo :piramidalni artefakti=
Energični leptir

#1458 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Energični leptir »

Bager se u arheologiji upotrebljava stručno - dakle za blago uklanjanje površinskih slojeva i to tamo gdje stručni arheolog (a ne lovac na duhove i/ili ekonomista) i geometar procjene da se nešto može naći. Zatim, arheolog pregledava sadržaj SVAKE viljuške koja je iskopana i klasificira materijal, tj. crta i bilježi u svoj dnevnik kada je i šta pronađeno. Nalazište se kasnije može zatrpati kako bi se konzerviralo - dakle, to nije isto kao nasumično rovljenje i kopanje rupe od tri metra gdje kome padne na pamet po "intuiciji" damanhurske vračare Višnje Dobrić ili vječno alkoholiziranog Enesa Ramovića, a bez nadzora stručnog arheologa. Stoga ovo piramidalno-primitivno iživljavanje nad primjerom kako se vode arhoeloška istraživanja, nije ništa drugo do podmuklost svojestvena Merimici, Sabinici i drugim žgrofljama plitke pameti.
privremeni

#1459 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by privremeni »

Već je postalo zamorno i samo pratiti 6 vol. o liku i djelu S.O. No, kad već spominjete viceve, bagere i altruizam imenovanog, evo nekoliko viceva o Bračanima:
- Kako je nastao Brački kanal? Bračaninu ispalo 10 lipa u lokvu i on počeo da ih traži.
-Zašto bračanin ima dvije špijunke na vratima? Na jednu gleda ko ide, a na drugu šta nosi.
-Koja je omiljena domaća životinja Bračaninu? Žirava. Stoji u njegovoj bašti, a pase u komšijinoj.

A Semci će već znati zašto baš oni 8) , kao što i ja znam otkud baš piramide u Visokom, a ne negdje drugdje.
Žao mi samo one sirotinje u ZE-DO kantonu, što joj i ono malo uzeše od usta.
sekiracija

#1460 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by sekiracija »

Poznajem ovu temu vec od njenog pocetka,kada sam napisao da su neki poceli da zakopaju ne otkopano.
Cudi me da ovi porazeni i nakon boja jos uvijek nose koplje.
POSLIJE BOJA KOPLJEM U TRNJE ,ako nemislis skuplat papirice oko piramiode :lol:
rajvosa1

#1461 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by rajvosa1 »

A PIRAMIDE???? zar nas nisu piramidioti, uključujući duet Tihić&Haris, uvjeravali da će UNESCO doći u Visoko i priznati najveće otkriće svih vremena??? Ovo je već deseti out ove godine da se sastaju sa Matsuurom i ne smiju ni slova o piramidama? Šta je bilo, piramidioti? Ko je koga lagao za UNESCO?

Silajdžić se sastao s generalnim direktorom UNESCO-a
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić sastao se danas u Parizu s generalnim direktorom UNESCO-a Koichirom Matsuurom, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
Silajdžić je zahvalio Matsuuri na njegovom naporima i angažmanu UNESCO-a pri procesu uključivanja bosanskohercegovačke baštine na listu svjetske baštine, što je rezultiralo uvrštavanjem dva mosta, Mehmed paše Sokolovića u Višegradu i Starog mosta u Mostaru, na UNESCO-vu listu.

Sugovornici su razgovarali i o kandidaturi Jajca, te o projektima obnove pravoslavne crkve u Mostaru, banjalučke džamije i samostana Plehan.

Po riječima predsjedavajućeg Silajdžića, Jajce zaslužuje biti na listi svjetske baštine, jer se radi o gradu s povijesnim implikacijama u kojem različite kulture stoljećima koegzistiraju.

Razgovarano je i o bosanskim stećcima, za koje je Silajdžić kazao da su jedinstveni u svijetu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH istaknuo je da će BiH sa svoje strane učiniti sve da podrži aktivnosti UNESCO-a u našoj zemlji, dok je generalni direktor Koichiro Matsuura naglasio kako UNESCO ima dosta projekata koje sa BiH može zajedno implementirati, stoji u priopćenju.
Rasimovski

#1462 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

rajvosa1 wrote:A PIRAMIDE???? zar nas nisu piramidioti, uključujući duet Tihić&Haris, uvjeravali da će UNESCO doći u Visoko i priznati najveće otkriće svih vremena??? Ovo je već deseti out ove godine da se sastaju sa Matsuurom i ne smiju ni slova o piramidama? Šta je bilo, piramidioti? Ko je koga lagao za UNESCO?

Silajdžić se sastao s generalnim direktorom UNESCO-a
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić sastao se danas u Parizu s generalnim direktorom UNESCO-a Koichirom Matsuurom, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
Silajdžić je zahvalio Matsuuri na njegovom naporima i angažmanu UNESCO-a pri procesu uključivanja bosanskohercegovačke baštine na listu svjetske baštine, što je rezultiralo uvrštavanjem dva mosta, Mehmed paše Sokolovića u Višegradu i Starog mosta u Mostaru, na UNESCO-vu listu.

Sugovornici su razgovarali i o kandidaturi Jajca, te o projektima obnove pravoslavne crkve u Mostaru, banjalučke džamije i samostana Plehan.

Po riječima predsjedavajućeg Silajdžića, Jajce zaslužuje biti na listi svjetske baštine, jer se radi o gradu s povijesnim implikacijama u kojem različite kulture stoljećima koegzistiraju.

Razgovarano je i o bosanskim stećcima, za koje je Silajdžić kazao da su jedinstveni u svijetu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH istaknuo je da će BiH sa svoje strane učiniti sve da podrži aktivnosti UNESCO-a u našoj zemlji, dok je generalni direktor Koichiro Matsuura naglasio kako UNESCO ima dosta projekata koje sa BiH može zajedno implementirati, stoji u priopćenju.

Kako jednom davno rece Hare: To je dobro za biznis.

I zar stećci nisu otkotrljali megaliti?
nigdje.nikog

#1463 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

Image
Babayaro

#1464 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Babayaro »

nigdje.nikog wrote:Image
Bravo majstore 8-) 8-) 8-) ovo ti je provala za enciklopedije...vjerovatno svrsavate od dragosti vas nekoliko...

Vrhunac tvog bistvovanja je ova slika...vase rupe su oblijepljene semirovim slikama i novinskim isjeccima...i stvarno vecih debilcina i psihijatrijskih slucajeva nema na daleko...
Rasimovski

#1465 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Babayaro wrote:
Bravo majstore 8-) 8-) 8-) ovo ti je provala za enciklopedije...vjerovatno svrsavate od dragosti vas nekoliko...

Vrhunac tvog bistvovanja je ova slika...vase rupe su oblijepljene semirovim slikama i novinskim isjeccima...i stvarno vecih debilcina i psihijatrijskih slucajeva nema na daleko...

Jel to vidim ljutnju u necijem "glasu". Al je nekom krivo.
rajvosa1

#1466 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by rajvosa1 »

A GDJE JE OVDJE SEMIR, A GDJE SU OVDJE PIRAMIDE??? SIGURNO JOŠ JEDNA ZAVJERA ONIH KOJI NAM NE ŽELE DOBRO.

Skup evropskih arheologa
Predstavljena istraživanja u Hutovom blatu
Suradnica Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta u Sarajevu mag. sc. Snježana Vasilj predstavila je dosadašnje rezultate arheoloških istraživanja na lokalitetu Desilo u Hutovom Blatu na nedavno završenom 14. godišnjem skupu Evropske asocijacije arheologa (EAA), koji je održan u La Valletti na Malti.
Vasilj je rezultate istraživanja sa lokaliteta gdje su pronađeni ilirski brodovi stari oko 2.200 godina predstavila znanstvenim referatom i prigodno izrađenim posterom, koji je dizajnirala Roberta Barbarić.

Generalni sekretar EAA prof. dr. Predrag Novaković izjavio je danas za Fenu da je ovaj projekt, kojeg finansira Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH, pobudio velik interes među stručnjacima koji se bave podvodnom arheologijom i istraživanjima najstarijih brodova u Evropi.

Prof. Novaković je naglasio da je otkriće prapovijesne naseobine na jezerskom dnu na dubini većoj od šest metara bilo među najatraktivnijim novostima predstavljenim na skupu na kojem je učestvovalo više od 600 arheologa iz Evrope i svijeta.
Kolega sa Alipasinog

#1467 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

hehehe

Na stranicama fondacije:
SEZONA ORGANIZIRANOG KRIMINALA "PIRAMIDE U VISOKOM" JOŠ TRAJE

Sindikati, gradske uprave, yada, yada...
--
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - Varalica iz FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Obmanagicu.
Kolega sa Alipasinog

#1468 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Babayaro wrote:

Babayaro, ti si prvi pomenuo takarenje. Moras shvatiti da nemas ekskluzivno pravo na koristenje izraza.

--
Ohooohoooo ja koje ste vi debilcine, sta vi sve napisaste, izvrijedjaste, izblatiste i ste sve ne i Semira i sve oko njega, pa majka mu stara jel dosta ba skrivanja po rupama, izadjite imenom i prezimenom javno iznesite 10-dio ovoga sto ste napisali na ovih vol 6 i garantujem da ce za vama krenuti jos masa ljudi, a ne ovako...pa Jaso stoji imenom iza svojih tekstova a vi skupljate fekalije koje Semir i njegovi izbace jer niste nista drugo do misevi kanalci...
- piramidiot Babayaro u jednom od svojih verbalnih proljeva.

"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - Varalica iz FENE Sabina Alikadic Takarenjem-Do-Istine, u poruci Semiru Obmanagicu.
sistem

#1469 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by sistem »

dobri ljudi, gdje je nestao blog drage nam sluticije?

Dieses Blog steht nur geladenen Lesern zur Verfügung.
http://antibarbarorum.blogspot.com/

:|
Kolega sa Alipasinog

#1470 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

sistem wrote:dobri ljudi, gdje je nestao blog drage nam sluticije?

Dieses Blog steht nur geladenen Lesern zur Verfügung.
http://antibarbarorum.blogspot.com/

:|
Jes ti fulio forum?
Pitaj administratora za blogove.

--
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - Varalica iz FENE Sabina Alikadic Takarenjem-Do-Istine, u poruci Semiru Obmanagicu.
metal_rules_cura

#1471 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by metal_rules_cura »

rajvosa1 wrote:A GDJE JE OVDJE SEMIR, A GDJE SU OVDJE PIRAMIDE??? SIGURNO JOŠ JEDNA ZAVJERA ONIH KOJI NAM NE ŽELE DOBRO.

Skup evropskih arheologa
Suradnica Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta u Sarajevu mag. sc. Snježana Vasilj predstavila je dosadašnje rezultate arheoloških istraživanja na lokalitetu Desilo u Hutovom Blatu na nedavno završenom 14. godišnjem skupu Evropske asocijacije arheologa (EAA), koji je održan u La Valletti na Malti.
Vasilj je rezultate istraživanja sa lokaliteta gdje su pronađeni ilirski brodovi stari oko 2.200 godina predstavila znanstvenim referatom i prigodno izrađenim posterom, koji je dizajnirala Roberta Barbarić.

Generalni sekretar EAA prof. dr. Predrag Novaković izjavio je danas za Fenu da je ovaj projekt, kojeg finansira Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH, pobudio velik interes među stručnjacima koji se bave podvodnom arheologijom i istraživanjima najstarijih brodova u Evropi.

Prof. Novaković je naglasio da je otkriće prapovijesne naseobine na jezerskom dnu na dubini većoj od šest metara bilo među najatraktivnijim novostima predstavljenim na skupu na kojem je učestvovalo više od 600 arheologa iz Evrope i svijeta.
Da!!! O tome sam govorila u nekom od prethodnih postova! O znalcima, pravim entuzijastima i strucnjacima koji ZAISTA pronadju vrijedne stvari, ali na koje se ne obraca paznja (nista novo) i koji uvijek spajaju kraj s krajem sto se sredstava tice.
Kolega sa Alipasinog

#1472 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

metal_rules_cura wrote:
rajvosa1 wrote:A GDJE JE OVDJE SEMIR, A GDJE SU OVDJE PIRAMIDE??? SIGURNO JOŠ JEDNA ZAVJERA ONIH KOJI NAM NE ŽELE DOBRO.

Skup evropskih arheologa

Da!!! O tome sam govorila u nekom od prethodnih postova! O znalcima, pravim entuzijastima i strucnjacima koji ZAISTA pronadju vrijedne stvari, ali na koje se ne obraca paznja (nista novo) i koji uvijek spajaju kraj s krajem sto se sredstava tice.
Tacno!

Ko je bio kada zadnji put u Zemaljskom?

Koga stvarno zanima! ima izvrsna stalna izlozba. Jedino me cudi sto je sve tu, nadohvat ruke. Neolit, stari rimski mozaici, skulpture, fosili. Sve nadohvat ruke, ne kao u Luvru iza sigurnosnioh stakala i alarma.
Odlican muzej! A jos ih moras moliti da ti naplate ulaznicu. Ja bih se sada mijenjao s bilo kime od njih za posao, koja je to divota.
Last edited by Kolega sa Alipasinog on 05/10/2008 19:36, edited 1 time in total.
Rasimovski

#1473 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Nekad davno na blogu sam postavio pitanje: "Koliko ljudi koji su podrzavali Semira i njegovu supklju o piramidama, je uopce posjetilo recimo stare gradove :Bobovac, Jajce, Doboj, Vranduk, Maglaj, Srerenik, kulu Stjepana Kosace ili bilo koji arheološki lokalitet?" Misklim da nije niko. Ko ce gledat nekakve stare zidine i koga interesuje "novija" historija. Pa jel i sam šeširđija rekao za kostur koji su sakrili/izgubili da ga ne interesuje jer to nije graditelj piramida. Toliko o profesionalnosti jednog od pameti nezavisnog istraživača, koji bi morao znati da historijski ostaci iz bilo kojeg razdoblja su bitni, a ne samo ostaci iz "ciljane skupine".
JBT

#1474 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by JBT »

Kad ce se vise otkopati ta piramida?
Razvuklo se nekako. Hoce li bar u neko dogledno vrijeme od 20-30 godina?
kirby

#1475 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by kirby »

JBT wrote:Kad ce se vise otkopati ta piramida?
Razvuklo se nekako. Hoce li bar u neko dogledno vrijeme od 20-30 godina?

hoce nikad a mozda ni tad :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Locked