Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Aaaa...mogu li imati u ljubavi...to neshto???
Vrlo cesto spominjem ,u razgovoru sa samim sobom,jednostavnost rijechi i njihovu uzvishenost kroz:" 'ebote...odjednum mi sinu u glavi misao...pa ja te volim"
Bravo Latina!! (koji li je ovo put da izrichem isto??)
Nego...doista...pazljivim gledanjem i pazljivim slusanjem ulazimo u vode savrsenosti.
Zaista...najljepsha Oda ljubavi moze biti uzrok odskliznucha na putu savrsenstva ljubavi .Tishinom ogrnuti i tisinom obgrljeni voljenoj(m) hrlimo...hirovitost sudimo ...o zlu ne mislimo...okove duse chulima topimo...svijet ljubavi i uzvisenost po njoj grlimo.
To je to...u nadogradnji...jel??
Duhovni život svodi se zapravo na ljubav.Čovjek ne voli zato što želi da učini dobro, ili da pomogne, ili da zaštiti nekoga.Ako tako postupamo, posmatramo svog bližnjeg kao puki objekat, a sami sebe doživljavamo kao velikodušne i mudre osobe.To nema nikakve veze sa ljubavlju.Voljeti znači ostvariti zajedništvo sa drugim i otkriti u njemu božansku iskru. (monah Tomas Merton)
bosniandizdar wrote:To je to...u nadogradnji...jel??
bez materijalne baze nema ti ni duhovne nadgradnje
He...Kolega...istina je ...nema shta!! Muzika po crijevima(kako je ono ti nazva) zna dostojanstvo u covjeku srozati do te mjere da baza ljudskosti ne postoji.
Zalosno...ali...shta je tu je!!
Last edited by bosniandizdar on 12/10/2009 01:58, edited 1 time in total.
sjedi zena stara mozda 60-70 god i pored nje njen unuk i
pita je:bako sta je ljubav
ona: to ti je nesto prirodno,nesto neopisivo ponekad je malo grubo i tvrdo izvana i zna bit ruzno al unutar se nalazi nesto mehko,uzbudljivo slatko nesto sto te na vruc dan ohladi untar je mehko i lagano da se prihvati
on uzvrati:da li stvarno vjerujes da je to ljubav
kad ona odg:ljubav??j mislila ti rekao lubenica nisam te cula
Iziritirana sam kad ljudima nista nije sveto. Ljubav je jedino sto vrijedi u zivotu, ljubav je rodila svu umjetnost, kulturu, cini najveci dio - "srce" knjizevnosti, dizajn, arhitekturu koja je tako cesto plod ciste ljubavi, i tako dalje i tome slicno. Ljubav drzi na okupu porodicu i drustvo. Na ljubavi sve opstaje, bez ljubavi smo samo prazne ljusture. Ali nema veze, ne shvataju svi forum podjednako, a i nema covjeka koji ne nosi neki "kriz"...ja cu promijeniti svoj post iznad.
Eh...shto mi je srcu prirasla i tako omiljena slozenica...ono..."tebi za ljubav"...izrasla i stasala po zemlji rodzenja.
A tek komunikacija ljudska kroz ...haj!!!...koja je uvijek izgovorena sa osmjehom.Pravilo koje je stvorilo odredzenu kulturu ,a bogme,i duh ljudi sa kojima se susrechem u trenutachnom podneblju.Taj,obavezni, haj...u mimohodu...bilo stranaca ili poznanika budi osjecaj pripadnosti...ljudskoj...jel???
Dakle ...Haj...tebi za ljubav!!!
Znam...tesko me je razumjetri! Teshko ...jer samo razumijevanje ti ,mog necheg,stvara to ...teshko te razumjeti.
Ali...moze se razumjeti...pa makar to bilo i nerazumljivo. Tvoje... 'nerazumijem izrazaj"..stvara plimu po meni ...a plimu razumijem.Nije teshko Mjeseceve mjene shvatiti.Nije tesko niti njima biti i sa istim se saziviti.Nije teshko jer sam potvrdzen da zivim ...evo tu i sada...
Za mjeseceve mjene i za razumijevanje!!!
Za pobornike plime i oseke
za one chija je dusa pisana istim
Za tebe ...za moc Mjeseca kroz sjaj tvoj
Voda u iscekivanju
Modre ...i moje moje rijeke
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
P.S.
Izvrstan prilog autorice koja svojim stavom temu i samu ljubav obogacuje.
Nishta osobno ...nishta osobnoj
Meni svojstveno...mnogima nerazumljivo
Korijenom hotim biti
Sokom nektara kodovima strujiti
Lishche krosnje iz pupoljka zaziviti
Lishchem ...strunama biti
Vjetru u poju
grana
Zivota mi.
Last edited by bosniandizdar on 14/10/2009 01:26, edited 2 times in total.
Lady xxx wrote:
Ljubav je interes.Od početka do kraja !
Bebama kupuješ osmijeh.Dalje je antologija.
Upravo je obratno, cak ni bebi ne mozes kupiti osmijeh. Bas zbog toga bebe kad vide neke ljude placu, a nekima se osmjehuju. Kad se igraju s nekim koga vole i ko ih voli, znaju se zagrcnuti od smijeha. Upravo su bebe dokaz ljudskog prirodjenog potencijala za ljubav.
"Ljubav je veličanstvena katastrofa: znati da se zalijećeš u zid i svejedno ubrzavati; srljati u propast s osmijehom na usnama; radoznalo čekati trenutak kad će se stvar usrati. Ljubav je jedino programirano razočaranje, jedina predvidiva nesreća koja se traži ponovo."
Ljudi koji vole samo jednom u zivotu, u stvari su povrsni. Ono sto oni nazivaju vjernoscu to je ljenost navike ili nedostatak fantazije. Vjernost! U njoj je strast za svojinom. Mnoge stvari bismo odbacili kada se ne bismo bojali da ce ih drugi uzeti.
Da li je ljubav bolest? Jeste, ali neprelazna. Možete nekoga ljubiti i ljubiti, ali ga nećete zaraziti ljubavlju.
Nema ljepše slike nego vidjeti dvije glave na jednom jastuku. Lijepo je čak i onda kad su se našle na jednom jastuku jer nisu imale drugi. Dobra je svaka muka koja nas povezuje i loše je svako dobro koje nas razdvaja.....
TEBI ZA LJUBAV...neznanko...i moje kroz drugog...jer nevichan sam tkanju i utkati ti moje ... da znano ti bude...Tebi za ljubav.Prosjaku... neisproseno ...prosjachkim Suncem na dlanu u sutrasnjem... i moj vid...moj usud po njemu.
bude.