Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
vjecnobordo
Svaka častelSaik wrote:Hebala vas Ukrajina...
Ja sam obezbjedio pobjedu 2-0 golovima u Skoplju i Londonu.
saik, da ne trazim po pravilniku, pitanje za tebe: Koliko parova smije prepisati protivnički igrač?? Hantraga čini mi se 4 moja poklopio, pa jbg nije realno
- darius_maximus
Cestitke elSaiku na pobjedi, polako postaje neugodan ovaj niz bez pobjede, moram se malo sabrati, inace ispadam u drugu ligu...
Ali fakat me nece go... Ja postavio Austrija-Njemacka 0:4, ono 0:3; ja postavio Engleska-Svica 3:1, ono 2:1, ja postavio Spanija-Italija 1:1, ono 1:0, ma nece lopta u go ljudi moji...

Ali fakat me nece go... Ja postavio Austrija-Njemacka 0:4, ono 0:3; ja postavio Engleska-Svica 3:1, ono 2:1, ja postavio Spanija-Italija 1:1, ono 1:0, ma nece lopta u go ljudi moji...
-
elSaik
Rekoh sajprusu da provjeri...vjecnobordo wrote:Svaka častelSaik wrote:Hebala vas Ukrajina...![]()
Ja sam obezbjedio pobjedu 2-0 golovima u Skoplju i Londonu.
saik, da ne trazim po pravilniku, pitanje za tebe: Koliko parova smije prepisati protivnički igrač?? Hantraga čini mi se 4 moja poklopio, pa jbg nije realno
Maksimalno se 3 mogu prepisati...
-
vjecnobordo
Neelix wrote:cuj spanija italijapa ne igramo duele
Mogli smo i to
- darius_maximus
Ma vidis da u bunilu pisem...Neelix wrote:cuj spanija italijapa ne igramo duele
-
elSaik
U ovome je kolu došlo do kršenja Pravilnika od strane Hantrage...
6.30. Zabranjeno je prepisivanje parova, tj. igrač koji daje prognoze nakon svog protvnika može prognozirati najviše 3 ista rezultata.
6.31. U slučaju kršenja prethodne stavke, rezultat se registruje u skladu sa stavkama 6.21. i 6.22.
6.21. U slučaju nepojavljivanja igrača na utakmici, pobjeda, a time i 3 boda pripadaju protivniku.
6.22. U rezultat takve utakmice računat će se pogođeni parovi takmičara koji je svoje prognoze objavio.
6.22.a Igrač koji se ne pojavi na utakmici bit će kažnjen na sljedeće načine:
1. Prvi izostanak se kažnjava oduzimanje jednog (1) boda;
2. Svaki naredni izostanak se kažnjava oduzimanje dva (2) boda.
vjecnobordo wrote:Engleska - Švicarska 1
Sparta Rotterdam - Breda 1-1
Kipar - Island (U21) 1-2
Izrael - Sjeverna Irska (U21) 3-0
SAD - Meksiko 2-1
Turska - Švedska 1-1
Španija - Francuska 1-1
Italija - Portugal 1-1
Makedonija - Srbija 1-1
Slovenija - Danska 1-1
Hrvatska - Holandija 1-1
Pravilnik kaže:Hantraga wrote:Kipar - Ukrajina 0:3
Austrija - Njemačka 1:2
Engleska - Švicarska 2:0
Hrvatska - Holandija 1:1
Turska - Švedska 2:1
Španija - Francuska 1;1
Italija - Portugal 1:1
Makedonija - Srbija 0:0
Grčka - Finska 1:0
SAD - Meksiko 2:1
6.30. Zabranjeno je prepisivanje parova, tj. igrač koji daje prognoze nakon svog protvnika može prognozirati najviše 3 ista rezultata.
6.31. U slučaju kršenja prethodne stavke, rezultat se registruje u skladu sa stavkama 6.21. i 6.22.
6.21. U slučaju nepojavljivanja igrača na utakmici, pobjeda, a time i 3 boda pripadaju protivniku.
6.22. U rezultat takve utakmice računat će se pogođeni parovi takmičara koji je svoje prognoze objavio.
- campa_xxx
elSaik wrote:U ovome je kolu došlo do kršenja Pravilnika od strane Hantrage...
vjecnobordo wrote:Engleska - Švicarska 1
Sparta Rotterdam - Breda 1-1
Kipar - Island (U21) 1-2
Izrael - Sjeverna Irska (U21) 3-0
SAD - Meksiko 2-1
Turska - Švedska 1-1
Španija - Francuska 1-1
Italija - Portugal 1-1
Makedonija - Srbija 1-1
Slovenija - Danska 1-1
Hrvatska - Holandija 1-1Pravilnik kaže:Hantraga wrote:Kipar - Ukrajina 0:3
Austrija - Njemačka 1:2
Engleska - Švicarska 2:0
Hrvatska - Holandija 1:1
Turska - Švedska 2:1
Španija - Francuska 1;1
Italija - Portugal 1:1
Makedonija - Srbija 0:0
Grčka - Finska 1:0
SAD - Meksiko 2:1
Je li se Hantragi oduzimaju bodovi ili se samo registruje rezultat u korist protivnika?
- cyprus
Eh, kako je poštovani takmičar Neelix postavio dva para koja kasne više vremenskih zona za nama, ja vjerovatno neću bit u mogućnosti da iščekam kraj tih utakmica, zato rezultati i tabela teško da će bit postavljeni prije sutrašnjeg dana.

- campa_xxx
Imam ja rijesenje, stavis ovako:cyprus wrote:Eh, kako je poštovani takmičar Neelix postavio dva para koja kasne više vremenskih zona za nama, ja vjerovatno neću bit u mogućnosti da iščekam kraj tih utakmica, zato rezultati i tabela teško da će bit postavljeni prije sutrašnjeg dana.
1 taj i taj, toliko bodova
2 taj i taj, toliko bodova i utakmica manje
- cyprus
Nema šanse da ću ja išta računat i pisat prije nego što sudija odsvira krajcampa_xxx wrote:Imam ja rijesenje, stavis ovako:cyprus wrote:Eh, kako je poštovani takmičar Neelix postavio dva para koja kasne više vremenskih zona za nama, ja vjerovatno neću bit u mogućnosti da iščekam kraj tih utakmica, zato rezultati i tabela teško da će bit postavljeni prije sutrašnjeg dana.
1 taj i taj, toliko bodova
2 taj i taj, toliko bodova i utakmica manje![]()
![]()
- J.P.Montoya
Haj nek neko postavi parove za vikend da imamo dovoljno vremena za odigrati
- Hantraga
Pa kazu da se ja stalno bunim, a ovi iz saveza nemogu ni broj prepisat kako treba...cccccccc
Zasto je meni oduzet jedan bod???
Na ovoj tabeli poslije 5 kola, imam 6 bodova, kako bi trebalo i da bude...
A sad na ovoj poslije 6 kola, imam 5 bodova...

Zasto je meni oduzet jedan bod???
Na ovoj tabeli poslije 5 kola, imam 6 bodova, kako bi trebalo i da bude...
A sad na ovoj poslije 6 kola, imam 5 bodova...
E pa ljudi moji sta je ovo...
- cyprus
Hantraga, evo ako ti se ne čitaju prethodni postovi evo službenog obrazloženja:
Prema pravilniku SA-X managera, prekršio si član 6.30; naime, imaš više od 3 ista prognozirana rezultata kao tvoj suparnik koji je postavio svoje prognoze prije tebe. To se kažnjava automatskim porazom u datoj utakmici, te oduzimanjem jednog boda na tabeli.
Neslužbeno:
Znam da nisi namjerno, al jbg ove godine smo se rekli da ćemo se pridržavat pravila.
Prema pravilniku SA-X managera, prekršio si član 6.30; naime, imaš više od 3 ista prognozirana rezultata kao tvoj suparnik koji je postavio svoje prognoze prije tebe. To se kažnjava automatskim porazom u datoj utakmici, te oduzimanjem jednog boda na tabeli.
Neslužbeno:
Znam da nisi namjerno, al jbg ove godine smo se rekli da ćemo se pridržavat pravila.
- Hantraga
Sunce vam kalajisano, sad moram pazit kako je i protivnik prognoziro...cyprus wrote:Hantraga, evo ako ti se ne čitaju prethodni postovi evo službenog obrazloženja:
Neslužbeno:
Jos ja vidim i psujem bordou sve po spisku sto mi je nolke utakmice prepiso...
Kad ono stvarno on stavio post prije mene...
E dabro da zapamtim...a i ti vjecno bordo, cinkarosu, da nisi ocviko, ovi kasapini nebi ni primjetili...
E sam da znas, kad ti bude falio bod za opstanak, na mene ne racunaj...
- cyprus
abondanzieri, koliko puta treba reć da se tamo ne stavljaju komentari?
Ono što je Hantraga napisao očito je lapsus, al nije protupravilno ni kažnjivo, tako da ne vidim čemu frka.
PS da me se krivo ne shvati, da naglasim - naravno da mu se bonus par neće dvaput računat.
Ono što je Hantraga napisao očito je lapsus, al nije protupravilno ni kažnjivo, tako da ne vidim čemu frka.
PS da me se krivo ne shvati, da naglasim - naravno da mu se bonus par neće dvaput računat.