Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
anais_nin

Post by anais_nin »

dacina_curica wrote:malo mojih kucnih carolija :-) :-) :-) (salata je uvijek prisutan dio vecere, ali da dzaba ne slikam - vazda isto :-) )

Govedji medaljoni u lisnatom tijestu sa gljivama i friskim parmesanom (+ krompirici i mrkvica iz rerne :D )
ImageImage

vecera od sinoc: pile sa kromiprom (obicnim i slatkim) :) (tj. ovo ce biti vecera za veceras jer je muz radio kasno pa nije jeo a meni prahnula razljevusa pa sam to jela :-) :-) :-) )
Image
daci sve odlicno izgleda :D njama :D i ja plaho volim slatki krompir :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

anais_nin wrote:daci sve odlicno izgleda :D njama :D i ja plaho volim slatki krompir :D
Faja :kiss:
Dadina omiljena hrana je slatki krompir i odkako njemu poceh praviti navadih se i ja.....sad ga "provlacim" kroz koji god recept mogu :D :D :D

Nekidan sam pravila pire od slatkog krompira sa malo slatkog mlijeka i tamnog secera, zapecen u rerni i "dokrajcen" sosom od vanilije.....super ukusan i ZDRAV slatkis :D :-) :-) :-) njam, njam, njam :-)
tech10

Post by tech10 »

dacina_curica wrote:

vecera od sinoc: pile sa kromiprom (obicnim i slatkim) :) (tj. ovo ce biti vecera za veceras jer je muz radio kasno pa nije jeo a meni prahnula razljevusa pa sam to jela :-) :-) :-) )
Ovo je za neke druge teme. :lol: :lol:
dacina_curica

Post by dacina_curica »

tech10 wrote:Ovo je za neke druge teme. :lol: :lol:
maleni tisina :x nemoj da bude puc, puc po usima :oops: :P :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

posto stalno pricate o kiflicama morala sam sinoc napraviti da me zelja mine :-) :-) :-)

before & after
ImageImage

posto mi je bilo mrsko "motati" kiflice druga polovina tijesta se "pretvorila" u mali hljeb (taman za dorucak) :D
Image
anais_nin

Post by anais_nin »

dacina_curica wrote:posto stalno pricate o kiflicama morala sam sinoc napraviti da me zelja mine :-) :-) :-)

before & after
ImageImage

posto mi je bilo mrsko "motati" kiflice druga polovina tijesta se "pretvorila" u mali hljeb (taman za dorucak) :D
Image
uh ovaj hljeb ti vala bas plah izgleda :D
turban

Post by turban »

Jede mi se swedska pita,zna li neko dobar recept... :-D
Isaac

Post by Isaac »

....
Last edited by Isaac on 24/11/2008 12:37, edited 1 time in total.
Aorta

Post by Aorta »

@ Dacina_Curica: slazem se sa Anais_Nin u vezi hljeba, a bogami i kiflica -- super ti izgledaju! Moram i ja probati. Nesto mi se ne da u kuhinju zadnjih par sedmica, sve nesto nabrzake. : (
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

Aorta wrote:@ Dacina_Curica: slazem se sa Anais_Nin u vezi hljeba, a bogami i kiflica -- super ti izgledaju! Moram i ja probati. Nesto mi se ne da u kuhinju zadnjih par sedmica, sve nesto nabrzake. : (
dedera se skoncentrisi! i ja sam bio odustao, tj. posustao ali se polako vracam u nekadasnju formu! a tvoje prezentacije su prva liga! :)
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Arslan wrote:
Aorta wrote:@ Dacina_Curica: slazem se sa Anais_Nin u vezi hljeba, a bogami i kiflica -- super ti izgledaju! Moram i ja probati. Nesto mi se ne da u kuhinju zadnjih par sedmica, sve nesto nabrzake. : (
dedera se skoncentrisi! i ja sam bio odustao, tj. posustao ali se polako vracam u nekadasnju formu! a tvoje prezentacije su prva liga! :)
Oboje nazad u kuhinju.....nemam inspiracije kad vas nema :sad: .....pogotovo za serviranje (ovako samo nesto sklepam na tanjiru, inace kad ste vi tu malo se vise trudim :) ).....pozurite sa novim slikama :)

veliki pozdrav hadzinici (znam ja da ona nas "cita") i ozdravi nam sto prije :) pozelila sam tvoju sljivopitu :) :-)
Dori

Post by Dori »

Vecera
Image

Desert
Image
dacina_curica

Post by dacina_curica »

ovih dana samo pravim torte (naredalo se rodjendana kamara, valja udovoljiti mojim poguzijicama)

Mamicina tortica (ili "sta se desi kad podjete praviti Dobos tortu, skontate da nemate dovoljno "materijala" a napolju snijeg do koljena pa morate improvizirati" torta) :D
ImageImage

i herkicina rodjendanska torta :D (vocne kore + krema od putera + mnooogo slaga da docara kanadsku zimu :lol: )
Image
dacina_curica

Post by dacina_curica »

hadzinica wrote:ma divna ti je ova improvizovana Dobos, ali ova druga me inspirise..moze recept?

i za one koje zanima :) bolje sam, imam redovne terapije, vjezbam, cuvam se i manje boli, i dalje kuham i uskoro se opet ukljucujem, samo da ova zima malo ohane :)
Hvala hadzinice :) Drago mi je da si bolje (pozelila sam tvoju sljivopitu :D )

Recept za tortu ne znam napamet, nakacim ga sutra :)
budala_mahnita

Post by budala_mahnita »

Mini quiche
10x10 lisnato tijesto

Image

prvo smjesa zelja, milerama, mladog sira i jajeta

Image

onda odozgoRa malo suhog mesa

Image

pa jedna snita tikvice

Image

pa jedna snita paradajza

Image

ondaK to malkice zatvoriti i peci na 200tinjak i ljepotica je gotova

Image

Image
budala_mahnita

Post by budala_mahnita »

Zaboravih: blago Daci sa ovakvom curicom!
Last edited by budala_mahnita on 06/03/2008 15:24, edited 1 time in total.
dacina_curica

Post by dacina_curica »

budalo_mahnita (joooj sto volJEm tvoj nick :-) :D ) par pitanja...Kao prvo jel' kupujes gotovo lisnato tijesto (zamrznuto)? Drugo: jel' razvijes malo ovo tijesto kad ga odmrznes?....super izgleda, njam, njam, moram probati :-) :-) :-)

hvala :D
budala_mahnita

Post by budala_mahnita »

Ama jes da sam budala mahnita al nisam jos i luda da sama pravim lisnato tijesto! :D Kupim vec razvijene tanke listove, mozda 20x20 cm, tako da oko toga ne radim ama bas nista, samo izrezem na velicinu koja mi za sta pase.
anais_nin

Post by anais_nin »

hadzinica wrote:
dacina_curica wrote: i herkicina rodjendanska torta :D (vocne kore + krema od putera + mnooogo slaga da docara kanadsku zimu :lol: )
Image
ma divna ti je ova improvizovana Dobos, ali ova druga me inspirise..moze recept?

i za one koje zanima :) bolje sam, imam redovne terapije, vjezbam, cuvam se i manje boli, i dalje kuham i uskoro se opet ukljucujem, samo da ova zima malo ohane :)
@daci, torta je predivna :D hvala :kiss: sad bi joj mi za sekundu glave dosle - uz pomoc dadinih rukica naravno :D

@hadzinice divno te je ponovo vidjeti medju nama, imas jedan veliki poljubac iz daleke kanade :kiss: i prvo pazi sebe, i svoja ledja, a za kuhanje cemo lako.... :D
budala_mahnita

Post by budala_mahnita »

Nego opet zaboravih: ja sto bi ja sad mogla one tvoje torte...UH
dacina_curica

Post by dacina_curica »

budala_mahnita wrote:Ama jes da sam budala mahnita al nisam jos i luda da sama pravim lisnato tijesto! :D Kupim vec razvijene tanke listove, mozda 20x20 cm, tako da oko toga ne radim ama bas nista, samo izrezem na velicinu koja mi za sta pase.
e superiska :D ....zamrznutog lisnatog tijesta uvijek imam u zamrzvacu :D ....i uvijek trazim nove "metode koristenja" :D

PS. bujrum na tortu :D ...nece se anaiska ljutiti :D

@anais: ja cu se zbog vasih rodjendana bogme praaaaaavo unistiti :-) :-) :-) mamicina torta je jos malo pa skroz pala (za slobodu naroda naravno) :-) :D :-) :D ......a mozes tek samo zamisliti kako ce biti za Dadin 1.? :shock: :-) :-) :-) :-) :-)
budala_mahnita

Post by budala_mahnita »

dacina_curica wrote:PS. bujrum na tortu :D ...nece se anaiska ljutiti :D
Ti na kojem god da si poslu, meni trebaju dva dana do tebe :D
budala_mahnita

Post by budala_mahnita »

Isaac wrote:Popara :D

Potrebno:

- bajat hljeb
- mlijeko
- kajmak, pavlaka ili vrhnje za kuhanje
- kasika maslaca
- sir

U mlijeko dodati sve osim hljeba i pustiti da prokuha. Dodati hljeb iskidan na manje komade i kuhati minutu-dvije. Posuti biberom.

Image
Jes da se ti na kraju ceris za svoj post, al ova popara zna leci ko budali pleska :-)
dacina_curica

Post by dacina_curica »

budala_mahnita wrote:
dacina_curica wrote:PS. bujrum na tortu :D ...nece se anaiska ljutiti :D
Ti na kojem god da si poslu, meni trebaju dva dana do tebe :D
Kreni onda odmah, sacuvam ti parce :D

BTW. posto sam svo slobodno vrijeme potrosila na pravljenje kolaca, dans za rucak jedem puru :D sa kajmakom :D
Isaac

Post by Isaac »

....
Last edited by Isaac on 24/11/2008 12:37, edited 2 times in total.
Post Reply