daci sve odlicno izgledadacina_curica wrote:malo mojih kucnih carolija![]()
![]()
(salata je uvijek prisutan dio vecere, ali da dzaba ne slikam - vazda isto
)
Govedji medaljoni u lisnatom tijestu sa gljivama i friskim parmesanom (+ krompirici i mrkvica iz rerne)
vecera od sinoc: pile sa kromiprom (obicnim i slatkim)(tj. ovo ce biti vecera za veceras jer je muz radio kasno pa nije jeo a meni prahnula razljevusa pa sam to jela
![]()
![]()
)
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- anais_nin
- dacina_curica
Fajaanais_nin wrote:daci sve odlicno izgledanjama
i ja plaho volim slatki krompir
Dadina omiljena hrana je slatki krompir i odkako njemu poceh praviti navadih se i ja.....sad ga "provlacim" kroz koji god recept mogu
Nekidan sam pravila pire od slatkog krompira sa malo slatkog mlijeka i tamnog secera, zapecen u rerni i "dokrajcen" sosom od vanilije.....super ukusan i ZDRAV slatkis
- dacina_curica
maleni tisinatech10 wrote:Ovo je za neke druge teme.![]()
- dacina_curica
posto stalno pricate o kiflicama morala sam sinoc napraviti da me zelja mine
before & after

posto mi je bilo mrsko "motati" kiflice druga polovina tijesta se "pretvorila" u mali hljeb (taman za dorucak)

before & after

posto mi je bilo mrsko "motati" kiflice druga polovina tijesta se "pretvorila" u mali hljeb (taman za dorucak)

- anais_nin
uh ovaj hljeb ti vala bas plah izgledadacina_curica wrote:posto stalno pricate o kiflicama morala sam sinoc napraviti da me zelja mine![]()
![]()
![]()
before & after
posto mi je bilo mrsko "motati" kiflice druga polovina tijesta se "pretvorila" u mali hljeb (taman za dorucak)![]()
-
Leonid Breznjev
dedera se skoncentrisi! i ja sam bio odustao, tj. posustao ali se polako vracam u nekadasnju formu! a tvoje prezentacije su prva liga!Aorta wrote:@ Dacina_Curica: slazem se sa Anais_Nin u vezi hljeba, a bogami i kiflica -- super ti izgledaju! Moram i ja probati. Nesto mi se ne da u kuhinju zadnjih par sedmica, sve nesto nabrzake. : (
- dacina_curica
Oboje nazad u kuhinju.....nemam inspiracije kad vas nemaArslan wrote:dedera se skoncentrisi! i ja sam bio odustao, tj. posustao ali se polako vracam u nekadasnju formu! a tvoje prezentacije su prva liga!Aorta wrote:@ Dacina_Curica: slazem se sa Anais_Nin u vezi hljeba, a bogami i kiflica -- super ti izgledaju! Moram i ja probati. Nesto mi se ne da u kuhinju zadnjih par sedmica, sve nesto nabrzake. : (
veliki pozdrav hadzinici (znam ja da ona nas "cita") i ozdravi nam sto prije
- dacina_curica
ovih dana samo pravim torte (naredalo se rodjendana kamara, valja udovoljiti mojim poguzijicama)
Mamicina tortica (ili "sta se desi kad podjete praviti Dobos tortu, skontate da nemate dovoljno "materijala" a napolju snijeg do koljena pa morate improvizirati" torta)

i herkicina rodjendanska torta
(vocne kore + krema od putera + mnooogo slaga da docara kanadsku zimu
)

Mamicina tortica (ili "sta se desi kad podjete praviti Dobos tortu, skontate da nemate dovoljno "materijala" a napolju snijeg do koljena pa morate improvizirati" torta)

i herkicina rodjendanska torta

- dacina_curica
Hvala hadzinicehadzinica wrote:ma divna ti je ova improvizovana Dobos, ali ova druga me inspirise..moze recept?
i za one koje zanimabolje sam, imam redovne terapije, vjezbam, cuvam se i manje boli, i dalje kuham i uskoro se opet ukljucujem, samo da ova zima malo ohane
Recept za tortu ne znam napamet, nakacim ga sutra
-
budala_mahnita
Mini quiche
10x10 lisnato tijesto

prvo smjesa zelja, milerama, mladog sira i jajeta

onda odozgoRa malo suhog mesa

pa jedna snita tikvice

pa jedna snita paradajza

ondaK to malkice zatvoriti i peci na 200tinjak i ljepotica je gotova

10x10 lisnato tijesto

prvo smjesa zelja, milerama, mladog sira i jajeta

onda odozgoRa malo suhog mesa

pa jedna snita tikvice

pa jedna snita paradajza

ondaK to malkice zatvoriti i peci na 200tinjak i ljepotica je gotova

-
budala_mahnita
Zaboravih: blago Daci sa ovakvom curicom!
Last edited by budala_mahnita on 06/03/2008 15:24, edited 1 time in total.
- dacina_curica
budalo_mahnita (joooj sto volJEm tvoj nick
) par pitanja...Kao prvo jel' kupujes gotovo lisnato tijesto (zamrznuto)? Drugo: jel' razvijes malo ovo tijesto kad ga odmrznes?....super izgleda, njam, njam, moram probati
hvala
hvala
-
budala_mahnita
Ama jes da sam budala mahnita al nisam jos i luda da sama pravim lisnato tijesto!
Kupim vec razvijene tanke listove, mozda 20x20 cm, tako da oko toga ne radim ama bas nista, samo izrezem na velicinu koja mi za sta pase.
- anais_nin
@daci, torta je predivnahadzinica wrote:ma divna ti je ova improvizovana Dobos, ali ova druga me inspirise..moze recept?dacina_curica wrote: i herkicina rodjendanska torta(vocne kore + krema od putera + mnooogo slaga da docara kanadsku zimu
)
i za one koje zanimabolje sam, imam redovne terapije, vjezbam, cuvam se i manje boli, i dalje kuham i uskoro se opet ukljucujem, samo da ova zima malo ohane
@hadzinice divno te je ponovo vidjeti medju nama, imas jedan veliki poljubac iz daleke kanade
-
budala_mahnita
Nego opet zaboravih: ja sto bi ja sad mogla one tvoje torte...UH
- dacina_curica
e superiskabudala_mahnita wrote:Ama jes da sam budala mahnita al nisam jos i luda da sama pravim lisnato tijesto!Kupim vec razvijene tanke listove, mozda 20x20 cm, tako da oko toga ne radim ama bas nista, samo izrezem na velicinu koja mi za sta pase.
PS. bujrum na tortu
@anais: ja cu se zbog vasih rodjendana bogme praaaaaavo unistiti
-
budala_mahnita
Ti na kojem god da si poslu, meni trebaju dva dana do tebedacina_curica wrote:PS. bujrum na tortu...nece se anaiska ljutiti
![]()
-
budala_mahnita
Jes da se ti na kraju ceris za svoj post, al ova popara zna leci ko budali pleskaIsaac wrote:Popara
Potrebno:
- bajat hljeb
- mlijeko
- kajmak, pavlaka ili vrhnje za kuhanje
- kasika maslaca
- sir
U mlijeko dodati sve osim hljeba i pustiti da prokuha. Dodati hljeb iskidan na manje komade i kuhati minutu-dvije. Posuti biberom.
- dacina_curica
Kreni onda odmah, sacuvam ti parcebudala_mahnita wrote:Ti na kojem god da si poslu, meni trebaju dva dana do tebedacina_curica wrote:PS. bujrum na tortu...nece se anaiska ljutiti
![]()
BTW. posto sam svo slobodno vrijeme potrosila na pravljenje kolaca, dans za rucak jedem puru