Čestitke za pobjedu protiv Ukrajine, koja je pokazala da ima jaku centarsku liniju, sa ipak daleko lošijom vanjskom linijom pogotovo plejom koji su kao na traci gubili lopte(Lukashov i Zabirchenko), što je u konačnici i donijelo pobjedu....
Očekujem i pobjedu protiv Mađarske, čime bi istakli kandidaturu za prije drugo, nego prvo mjesto, jer je potrebno za tu poziciju pobjediti i Ukrajinu u gostima, što će ipak biti puno teže.....
Iako sam bio prije 15-tak dana puno veći pesimist u pogledu plasmana na EP prvenstvo, sada sam ipak uvjeren da imamo tim za borbu za prve dvije pozicije.
Ovaj optimizam temeljim prije svega na
DVA jako sjajna igrača koji su u zadnji čas pristigli na jako bitnim pozicijama u timu , Domercant(2-3) i Varda (5) , kao i na odličnim partijama trojca Đedović, Bavčić i Bajramović, uz solidan učinak Gordića i Kojadinovića, čak i Jazvina uz statiranje Miloševića i Nešovića.
Sa Vardom i Bavketom(gdje li su sada oni pametnjakovići koji su govorili da je TRUBA i da je tamo neki Aleksandrov izmislio košarku za njega i da će igrati u Olimpiji 2-3 minuta...

), i uz pomoć Jazvina , te sa Kenom na
4 -rki možemo dosta dobro parirati suparnicima pod košem. Bit ćemo i bolji kako se bude takmičenje odvialao zbog uigranosti ekipe, tako da nam i kasnije gostovanje u VB ide u prilog.
Na vanjskim pozicijama sa Gordićem na kecu, te Henrijem i Đedom na dvici, te Kojadinovićem na trici se možemo nositi i sa Makedonijom ravnopravno jer i sa Boom ili Greenom i Sokolovim na kecu, te Stojanovskim na dvici i Čekovskim na trici su po meni i SLABIJI od nas. Obzirom da sa Makedonijom igramo tek u 4. kolu i to u gostima, mislim da ćemo i protiv njih imati šanse, a da će meč u sarajevu možda i odlučiti ko će biti PRVI U SKUPINI.
VB , PO MENI NEMA NEKIH VELIKIH ŠANSI za prvu ili drugu poziciju , JER IM NEDOSTAJE PAR JAKO BITNIH IGRAČA, KAO ŠTO SU GORDON, FREELAND , ARCHIBALD, Betts, TE krilo Kaner-Medley. Sa Mensahom i Acharom na poz 4 i 5 nemaju neki veliki izbor, Deng je prije trica nego 4, a bekovi su blago rečeno katastrofa....