Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Comrad

#1451 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Iznenadili su me, dobro igraju, ukrajina ima dobrih igraca, nema im niko ispod 210cm :D

Da je Menso tu, time-out bi trazili tamo krajem trece cetvrtine nakon serije od -20, ja mislim da je ljudima koji prate kosarku skratio zivot za jedno 5-6 godina. Dobar je Sabe, pocese nas stizati, odmah time-out i gotovo. Pa nek im i ne kaze sta pametno, nek barem nekako prekine seriju.

Ajd, samo da dovrse ovo do kraja. :bih: :bih:
cyprus

#1452 Re: reprezentacija

Post by cyprus »

Sigurno :thumbup: ja ne znam što ste uglavnom bili skeptični u vezi ove utakmice :-) Za dalje ćemo vidjet...
Baltazar_khan

#1453 Re: reprezentacija

Post by Baltazar_khan »

shalla

#1454 Re: reprezentacija

Post by shalla »

Edo fantastičan u odbrani (kad ga je stavio na Pecherova ovaj se nije više haman ni upisao) a imao je i 7-8 skokova, Domercant praćka samo takva, Varda raznovrstan, Keno standardno dobar...
Meni je ovo večeras bilo ok, najviše mi se sviđa podatak da se 10 igrača upisalo u strijelce a čak 5-ica su bila dvocifreni...
Plej najslabija tačka definitivno...
LSD

#1455 Re: reprezentacija

Post by LSD »

Nemamo centra i opet su nas protivnici (ovaj put ukrajnici) ubili skokom (ofanzivnim pogotovu) - skok je rak rana naše ekipe, u tom segmentu se svako iživljava na nama....Vardi svaka cast,covjek došao ozljeđen na ove kvalifikacije cak i kao takav odlicno igra, ali nema zamjene jer Jazvina ne možemo smatrati košarkašem.
Ne znam šta je sa Kikanovićem :?
harleyquinn

#1456 Re: reprezentacija

Post by harleyquinn »

kako me nervirao onaj Pecherov, strasan je :-) :mrgreen: valjda ce atmosfera biti malo bolja u skenderiji sljedeci put, uglavnom nije losa tekma bila :roll:
zenny

#1457 Re: reprezentacija

Post by zenny »

u zadnje vrijeme nisam pratio nasu repku u kosarci pa ako moze neko ukratko da me uputi sta je sa ovim igracima i njihovim igrama za nas..? Hukic, Kikanovic, Vasiljevic, Mrsic, Teletovic i Terell Castle.
LSD

#1458 Re: reprezentacija

Post by LSD »

zenny wrote:u zadnje vrijeme nisam pratio nasu repku u kosarci pa ako moze neko ukratko da me uputi sta je sa ovim igracima i njihovim igrama za nas..? Hukic, Kikanovic, Vasiljevic, Mrsic, Teletovic i Terell Castle.
Mršić i Castle su odavno penzija....kapiten Hukić, Ikonić, Teletović, Vasiljević se nisu odazvali selektoru (furaju nešto prema KS slicno kao što Papac fura prema NSBiH....dojadilo ljudima totalni amaterizam na celu sa grobarima naše košarke Imamovićem ,Đelilovićem, Džonlagićem, covjek sa 100 funkcija Konaković i ostali vampiri.
Ima ko ima, igraju ovi što igraju i koji su se odazvali pozivu...Domercant ispade veliki patriota :mrgreen:
Joey Tribbiani

#1459 Re: reprezentacija

Post by Joey Tribbiani »

LSD wrote:Nemamo centra i opet su nas protivnici (ovaj put ukrajnici) ubili skokom (ofanzivnim pogotovu) - skok je rak rana naše ekipe, u tom segmentu se svako iživljava na nama....Vardi svaka cast,covjek došao ozljeđen na ove kvalifikacije cak i kao takav odlicno igra, ali nema zamjene jer Jazvina ne možemo smatrati košarkašem.
Ne znam šta je sa Kikanovićem :?

dopingovan, po njegovoj prici nije kriv. Dali mu nesto u Zvezdi da popije. Po meni, kriv zbog toga sto ih nije pito koji ce kur*c pit ista. nec sad ni porast, nit preko noci postat dwight Howard. Puno bi nam značilo njegovo prisustvo, but yebi ga.
Teletovic :-) . Na terenu Tito. Nosio bi nas na svojim ledjima. Svima moze uvalit 20+ , ako ne i preko 30.

Momci su dobro odigrali, ali meni opet zao sto ne ostade onih +19. Sad ce neko rec da serem, ali fakat su me razmazili i odrastao sam gledajuci Markovica, Firketa, Huku i ostale redovno na eurobasketu. Derali Hrvatsku u gostima, uzimali jednu Litvarniju...Jadno je kad nam je ovakav fudbal ispred kosarke koja je bila nas 2. najuspjesniji timski sport od nezavisnosti.

Nadam se da ce Sabe nesto napraviti i da ce Djedovic, Djurasovic i Gordic biti uzori omladini u BiH.

Svaka čast na pobjedi :bih:
Last edited by Joey Tribbiani on 06/08/2010 01:46, edited 1 time in total.
zenny

#1460 Re: reprezentacija

Post by zenny »

LSD wrote:
zenny wrote:
bio na tekmi veceras pa onako razmisljam o ovim ljudima.. ovako nesto sam i predpostavio :-D hvala na odgovoru...
LSD

#1461 Re: reprezentacija

Post by LSD »

sverige_ wrote:ko je jos u grupi s nama Ukrajina,mi :thumbup:
Ukrajina,Mi,Madjari,Britanci i Makedonci.
Manijakus

#1462 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

Al opet cini mi se posto sam sluso na radiu prijenos nisam mogo gledat :D a ona dvojica komentatora su uzas u pm :D al cini mi se da opet padamo u drugom dijelu trece cetvrtine i u cetvrtoj .. samo je sreca sto makedonci nisu iskoristili svoje prilike kad nismo ni mi .. na pocetku zadnje cetvrtine cini mi se 3-4 napada smo bili bez kosa ...al et valjda ce bit bolje :D
El_comadante

#1463 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

rezultati drugog kola:
Macedonia 81–44 Hungary
po četvrtinama:
23-10, 16-10, 19-11, 20-13
ovi Makedonci opasni pravo deru sve redom. kako je krenulo oni idu sigurno na EP
Bosnia and Herzegovina 86–76 Ukraine
po četvrtinama:
24–14, 21–21, 24–20, 17–21
dobro smo igrali nije to nimalo loše izgledalo na terenu. vrlo važna i bitna pobjeda pogotvo zato što je konforma. padova u igri je bilo nadati se da če se to popraviti u narednom periodu.

Tabela:
Makedonija2/0
V. Britanija 1/0
BiH 1/0
Ukrajina 0/2
Mađarska 0/2
pametolog

#1464 Re: reprezentacija

Post by pametolog »

Manijakus wrote:Al opet cini mi se posto sam sluso na radiu prijenos nisam mogo gledat :D a ona dvojica komentatora su uzas u pm :D al cini mi se da opet padamo u drugom dijelu trece cetvrtine i u cetvrtoj .. samo je sreca sto makedonci nisu iskoristili svoje prilike kad nismo ni mi .. na pocetku zadnje cetvrtine cini mi se 3-4 napada smo bili bez kosa ...al et valjda ce bit bolje :D
Sreca je i da Grci nisu bili na visini zadatka :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1465 Re: reprezentacija

Post by Tomahawk11 »

pametolog wrote:
Manijakus wrote:Al opet cini mi se posto sam sluso na radiu prijenos nisam mogo gledat :D a ona dvojica komentatora su uzas u pm :D al cini mi se da opet padamo u drugom dijelu trece cetvrtine i u cetvrtoj .. samo je sreca sto makedonci nisu iskoristili svoje prilike kad nismo ni mi .. na pocetku zadnje cetvrtine cini mi se 3-4 napada smo bili bez kosa ...al et valjda ce bit bolje :D
Sreca je i da Grci nisu bili na visini zadatka :D
A sta tek reci za Fince :mrgreen:
Manijakus

#1466 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

U pm i Makedonci i Ukrajinci :lol: :lol: nikako da potrefim da su Ukrajinci bili a ne yebeni Makedonci :D
El_comadante

#1467 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

Slijedeče kolo je na programu 5.8. i igraju:
Great Britain vs. Macedonia
ovo je jedna od odlučujućih utakmica za prvo mjesto i mislim da če biti jako interesantna utakmica. blagu prednost dajem Makedoncima mada se to nemože tvrditi 100% jer su ipak Britanci domaćini. ko zna...
Hungary vs. Bosnia and Herzegovina
jako bitna utakmica za nas. u prvoj utakmici smo se fino pokazali dok su Mađari talašike i nisu ništa posebno pokazali. a ako ih pobjedimo onda smo Mađare gurnuli na rub B divizije i tako sami sebe spasili. a što se tiiče borbe za 1 mjesto bit če teško i u svakom slučaju moramo pobjediti Mađare.
Robben

#1468 Re: reprezentacija

Post by Robben »

Fino smo odigrali, nije mala stvar da 5 igrača u rosteru ubaci dvocifren broj poena. U nekim trenucima smo bili neozbiljni u odbrani, kako će centru dopustiti da im nemilice ubacuje trojke? :roll:
Sve u svemu, Varda i Kenan fino funkcioniraju pod košem, Henry odličan, ubacio buzzer u stilu Pola Pirsa... :dance:
nuki_cika

#1469 Re: reprezentacija

Post by nuki_cika »

Robben wrote:Fino smo odigrali, nije mala stvar da 5 igrača u rosteru ubaci dvocifren broj poena. U nekim trenucima smo bili neozbiljni u odbrani, kako će centru dopustiti da im nemilice ubacuje trojke? :roll:
Sve u svemu, Varda i Kenan fino funkcioniraju pod košem, Henry odličan, ubacio buzzer u stilu Pola Pirsa... :dance:
Kakav crni Domerkant,bolji je Bremer od njega :D .Domrkant je za bremera izmislio kosarku,svaka cast,cova odlicno igra!!!
Comrad

#1470 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Valjda su slijedeće tekme 08. augusta. Ma s obzirom kolike su one stozine iz Ukrajine, jos smo i dobro skakali. Nekad su nas znale mnogo nize repke poderati u skokovima.

I ono sto se desilo nakon dugo vremena, pobijedili smo TRECU CETVRTINU. :D :lol:

:bih: :bih:
red01

#1471 Re: reprezentacija

Post by red01 »

Čestitke za pobjedu protiv Ukrajine, koja je pokazala da ima jaku centarsku liniju, sa ipak daleko lošijom vanjskom linijom pogotovo plejom koji su kao na traci gubili lopte(Lukashov i Zabirchenko), što je u konačnici i donijelo pobjedu....

Očekujem i pobjedu protiv Mađarske, čime bi istakli kandidaturu za prije drugo, nego prvo mjesto, jer je potrebno za tu poziciju pobjediti i Ukrajinu u gostima, što će ipak biti puno teže.....

Iako sam bio prije 15-tak dana puno veći pesimist u pogledu plasmana na EP prvenstvo, sada sam ipak uvjeren da imamo tim za borbu za prve dvije pozicije.
Ovaj optimizam temeljim prije svega na DVA jako sjajna igrača koji su u zadnji čas pristigli na jako bitnim pozicijama u timu , Domercant(2-3) i Varda (5) , kao i na odličnim partijama trojca Đedović, Bavčić i Bajramović, uz solidan učinak Gordića i Kojadinovića, čak i Jazvina uz statiranje Miloševića i Nešovića.
Sa Vardom i Bavketom(gdje li su sada oni pametnjakovići koji su govorili da je TRUBA i da je tamo neki Aleksandrov izmislio košarku za njega i da će igrati u Olimpiji 2-3 minuta... :-) :-) :-) ), i uz pomoć Jazvina , te sa Kenom na
4 -rki možemo dosta dobro parirati suparnicima pod košem. Bit ćemo i bolji kako se bude takmičenje odvialao zbog uigranosti ekipe, tako da nam i kasnije gostovanje u VB ide u prilog.
Na vanjskim pozicijama sa Gordićem na kecu, te Henrijem i Đedom na dvici, te Kojadinovićem na trici se možemo nositi i sa Makedonijom ravnopravno jer i sa Boom ili Greenom i Sokolovim na kecu, te Stojanovskim na dvici i Čekovskim na trici su po meni i SLABIJI od nas. Obzirom da sa Makedonijom igramo tek u 4. kolu i to u gostima, mislim da ćemo i protiv njih imati šanse, a da će meč u sarajevu možda i odlučiti ko će biti PRVI U SKUPINI.

VB , PO MENI NEMA NEKIH VELIKIH ŠANSI za prvu ili drugu poziciju , JER IM NEDOSTAJE PAR JAKO BITNIH IGRAČA, KAO ŠTO SU GORDON, FREELAND , ARCHIBALD, Betts, TE krilo Kaner-Medley. Sa Mensahom i Acharom na poz 4 i 5 nemaju neki veliki izbor, Deng je prije trica nego 4, a bekovi su blago rečeno katastrofa....
Romanista 101%

#1472 Re: reprezentacija

Post by Romanista 101% »

zar Britancima neigraju igraci iz NBA lige?
samo_ovaj_put

#1473 Re: reprezentacija

Post by samo_ovaj_put »

koliko iz grupe prolazi i ima li opet onog baraza?
Comrad

#1474 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Joj al onaj Nesovic je panj samo takav. Ne znam kakav je u klubu u kojem igra, ali je u repki katastrofa. I prosle kvalifikacije je bio nula. Ne znam cime zasluzi poziv, da se popuni roster, sta li.

Steta stvarno sto nema Teletovica, ne znam koji je razlog, al bolje im je neka to rijese sto prije, jer ja ne vjerujem da je u pitanju povreda.
cyprus

#1475 Re: reprezentacija

Post by cyprus »

Joj, eto što sam košarku presto patit za ozbiljno odavno, jer je sasvim normalno da se za reprezentacije ne odaziva masa igrača... :oops:
Post Reply