Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
stojdraga

Post by stojdraga »

Vidim, jake snage budalaš su u akciji. Nemereš vjerovat da ti isti nisu izmislili tupi kut. :D

Nego, budući da vam nitko i ništa nije dovoljno dobro, onda je posve okej da se na svaki način solidarizirate sa svojim ekspertom Kemicom. Što on kaže za vas je zakon i iznad svega. Kakvi ba egipatski arheolozi il učeni ljudi, Kemica je nivo vašeg znanja i obrazovanja - pa kad je već tako, onda kmečite i dalje...

hehehehe.

vid ti tih vapaja od a-idiota.
stojdraga

Post by stojdraga »

E da, StulFurerica je u klevetanju nadmašila samu sebe. Sad je više ne interesira zašto stećci nisu samo bosanska baština, već i tko i koga kako jebe. Stvarno, ona je stručnjak za sve - pa i za to, a najveći za Klevete.

Najbolje je ovo: napraviš par blogova kao gazda Živko il kako već , pa onda tvrdiš da su to blogovi tvog neistomišljenika Čovječe, da joj daš pet minuta vlasti gulazi u Sibiru bili bi pizdin dim prema njoj. Kakva znanstvena reputacija. Neviđeno. :D
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Rjecnik prilicniji gazda-Ziki nego publicisti!
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

stojdraga wrote:E da, StulFurerica je u klevetanju nadmašila samu sebe. Sad je više ne interesira zašto stećci nisu samo bosanska baština, već i tko i koga kako jebe. Stvarno, ona je stručnjak za sve - pa i za to, a najveći za Klevete.

Najbolje je ovo: napraviš par blogova kao gazda Živko il kako već , pa onda tvrdiš da su to blogovi tvog neistomišljenika Čovječe, da joj daš pet minuta vlasti gulazi u Sibiru bili bi pizdin dim prema njoj. Kakva znanstvena reputacija. Neviđeno. :D

Stojdraga se opet poceo bacakat nogicama. Mnogo bolje prolazis na http://bosnian-pyramid.com/ gdje se bas sva trojica mozete tapsati po ramenu i cestitati jedan dugom do mile volje.

S kim ti ovdje pricas? Da nisi i ti kao Chupo, prolupo? Piramidioti izgleda ne znaju niti citirati post o kome raspravljaju. Ko ti je StulFurerica? Ne sjecam se da sam vidio taj nik na ovom forumu. Hajde sad, saberi se, pripazi na rijecnik, pa nam probaj objasniti ovaj fenomen, priznanje jednog od Semirovih piramidiota, u trenutcima rijetkih napada iskrenosti:
bc_chupo wrote:eto rusimo a vi mozete samo plakat za nama...i slinit....whaaaaa sta je ?!
Da te podsjetim, radi se o rusenju ostataka zida kraljevskog grada na Visocici, za koji se Semir tesko naprovaljivao kako ne postoji, u emisiji FTV koji moze svako da pregleda (osim Chupe koji ne zna kako da dodje do "Igraca Reala" :) ).

Jos samo teske budale nisu shvatile kojika je kolicina magle koju ovaj megaloman nastoji utrapiti bosancima. Lista bi mogla izgledati ovako, iako nepotpuna, jer tesko se sjetiti bas svih idiotluka koje je Fondacija objavila:

- Nestao kostur bez traga i glasa, u Londonu gdje je trebalo da se procijeni starost pra-stanovnika pra-piramide
- Bager ka sredstvo arheoloskih istrazivanja
- tocak u obliku kruga od 360 stepeni (ali ni ovo nisu dobro izmjerili, ima vise od 360 ;) ), koji je ostavljen na mjestu gdje je nadjen, nakon sto su ga rudari pokusali sastaviti iz komada nadjenih na raznim lokacijama, za dalju arheolosku obradu, koja nikad nije provedena.
- crtez ribe u Photo-Shopu na kamenu iskopanom u tunelu usred mraka
- sveta pra-krava, ostavljena na mjestu nalaska za dalju arheolosku obradu
- sveto dvostrano stopalo, kao preteca engleske mjere za duzinu, feet
- kamen neobicnog oblika, koji je neobican ne po obliku nego po obliku
- sveto pra-pismo, nastalo u pradavna doba nakon pronalaska kamena na kojem je pronadjeno
- sveti reljef visocke doline, isto na vjecnoj arheoloskoj obradi
- metalne ploce o kojima vise niko nista nikad nece reci
- Majka svih faraona, RAMIZ
- piramida kao sredstvo Atlantidjana za otapanje ledenog doba
- piramida kao sredstvo Atlantidjana za otpuhivanje neprijatelja
- piramida kao generator struje
- elektromagnetna zracenja piramide registrovane tajansvenim uredjajem, koji je u stvari mobilni telefon
- otkrice piramide uz pomoc raslji i kristalne kugle
- NLO iznad piramide
- podjela besplatnih prospekata posjetiocima (u zamjenu za 10 KM)
- nismo isli u Zadar jer Govedarica nije htio da nas pozove na konferenciju na koju se treba sam prijaviti

te brojni drugi nepobitni dokazi o postojanju najvece i najstarije piramide na svijetu.
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

HoustonPyramidiot, objasnio ti je on to sve na svom blogu Collective: http://collective.bloger.hr/. Čudo neviđeno kako su 4 blogera postali oličenje svjetske zavjere protiv sirotih alternativaca iz Hrvatske kojima je Osmanagićev projekt "simpatičan". Toliko su sad iziritirani da se sa svakim komentarom sve više uvaljuju. :lol:
HoustonPiramidiot

Moj tata je jaci od tvog tate :)

A ja mislio da samo (kako ono Semir stavi u navodnike) "zvanicna" nauka tvrdi da Semir prodaje maglu.

Sta li ce na ovo Semir reci? Da i on odgovorno tvrdi da Troja nije u Gabeli? Ili ce biti kao i dosad: "Ne cujem dobroooo..."

http://www.radioq.ba/index.php?option=c ... 7&Itemid=1

Salinas Price: NEMA PIRAMIDA U VISOKOM

Roberto Salinas Price je na izravno pitanje što misli o otkriću navodnih piramida kod Visokog u središnjem dijelu Bosne ustvrdio kako su one, za razliku od njegove Troje, puka izmišljotina.

"Odgovorno tvrdim da piramide ne mogu biti u Europi pa tako ne vjerujem da su piramide u Visokom stvarne", kazao je Salinas Price te pojasnio kako su iskopine, na kojima kao na senzaciji inzistira arheolog-amater Semir Osmanagić, zapravo tek obične prirodne naslage zemlje i kamena.
veseoko_kukulamovic

HoustonPyramidiot, mislim da je taj tekst još od prosle godine, ne znam zasto je sad opet prenesen, ali nebitno. Znam da je poslije te Salinsove izjave Fondacija pozurila da u goste pozove njegovog koordinatora:

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... &Itemid=26:
Veličanstveni piramidalni kompleks danas je posjetio direktor Turističke zajednice Hercegovačko – neretvanskog kantona/županije i koordinator Salinasa Preisa Dragan Bradvica, koji je, nakon obilaska nekoliko aktivnih sondi te informiranja o projektu Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, pozvao gosp. Salinasa da i sam posjeti ovaj arheološki lokalitet.
Ali ocito se jos nisu uspjeli dogovoriti, ako me kontas ;)

A Gospon Publicist je fakat nevjerovatan lik! Sad mu je APWR kriv za sve: oni su namjerno urezivali simbole da poslije mogu Osmanagića optužiti za plagijat, sami su srušili one zidove starog grada, i ko zna sta jos!

http://www.forum.hr/showpost.php?p=1060 ... count=2526
Članovi APWRa su na Plješivici izgleda ugravirali simbole u jednu stijenu ne bi li potom optužili Fondaciju da je to plagijat. Također, slali su takve informacije Dowelici mejlovima, pa kada je ova to kasnije na svom blogu izrekla, onda su to prenosili kao dokaz od treće strane.

Zasigurno, puno je tu podmetanja i obmana sa strane apwra. Kao što meni podmeću čitav niz identiteta, tako nije nemoguće da su upravo oni srušili zidiće na tek otkopanom gradu Visoki, e da bi se onda to podmetnulo Fondaciji ili drugima kojima je ideja piramide bliska. Nadam se da će policija uredno obaviti svoj posao, pronači krivce i kazniti ih - ma ko da su.
Ja cekam jos samo da te blogere optuze da su oni izmislili cijelu pricu s visockom piramidom da napakoste Osmanagicu. Sto neko rece, otkad nije bilo ovak'e zahebancije! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stojdraga

Post by stojdraga »

:-D

Naravno. Pa ako su u stanju tolko lagat i klevetat, u stanju su počinit i veća sranja.

Evo, zar nije StulFurerica il netko drugi od nanonimaca iz apwra upravo na ovom forumu imala tri il četri lika pa joj je onda admin uskratio tu raskoš?

I Kukumicumacu, ako si tek u pravu kako praf za praf tvrdiš, šta je bitno tko je tko? Zašto ste i ti i drugi tvoji idijoti kao onaj iz hjustona i pajdaš, odmah udarili po meni osobno. Zar nije privatnost i pitanje identiteta stvar koja krši pravila civilizovanog forumovanja?

Dakle, budući da ste odmah u nedostatku ičega (a to možete slobodno nazivati i službenom znanošću, iako je takav izraz već sam po sebi neznanstven), krenuli s osobnim uvredama i klevetama - nema druge no da vas se i dalje ismijava. :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

:-) :-) :-)
veseoko_kukulamovic

Ma Stojdraga, da sam na tvom mjestu, ja bi gled'o kako da tom APWR-u utovarim i 9/11! :lol: :lol: :lol: :lol:
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

veseoko_kukulamovic wrote:Ma Stojdraga, da sam na tvom mjestu, ja bi gled'o kako da tom APWR-u utovarim i 9/11! :lol: :lol: :lol: :lol:
Da,da, kad su vec "vahabije, drugih fanatici, poluinteligenti sa sarajveske povjesne katedre ili luzeri iz njihovog muzeja". :D

http://www.forum.hr/showpost.php?p=1066 ... count=2544
veseoko_kukulamovic

Čak šta više, možda nije daleko dan ni kad će Semke sam izać u javnost i reć da on nema pojma o čemu se tu sve radi, i da su to njemu sve APWR podmetnuli, a da on u životu nije bio u Visokom! :lol: :lol: :lol: :lol:
HoustonPiramidiot

stojdraga wrote::-D

Naravno. Pa ako su u stanju tolko lagat i klevetat, u stanju su počinit i veća sranja.

Evo, zar nije StulFurerica il netko drugi od nanonimaca iz apwra upravo na ovom forumu imala tri il četri lika pa joj je onda admin uskratio tu raskoš?

I Kukumicumacu, ako si tek u pravu kako praf za praf tvrdiš, šta je bitno tko je tko? Zašto ste i ti i drugi tvoji idijoti kao onaj iz hjustona i pajdaš, odmah udarili po meni osobno. Zar nije privatnost i pitanje identiteta stvar koja krši pravila civilizovanog forumovanja?

Dakle, budući da ste odmah u nedostatku ičega (a to možete slobodno nazivati i službenom znanošću, iako je takav izraz već sam po sebi neznanstven), krenuli s osobnim uvredama i klevetama - nema druge no da vas se i dalje ismijava. :D
Za veca sranja, obrati se Chupi-->Prolupo (vidim opet se smije ko mahnit bezveze), koji je povodom rusenja ostataka zida kraljevskog grada na Visocici, ponosno izjavio:
bc_chupo wrote:eto rusimo a vi mozete samo plakat za nama...i slinit....whaaaaa sta je ?!
Stojdraga kako te nije sramota: odrastao covjek u sestoj deceniji, a psuje i laze na forumu koji cak i maloljetnici posjecuju. I nemoj nas vise tako ismijavat, pomislice ljudi da si gluplji nego sto jesi, sto je u stvari nemoguce.

Sto se tice HoustonPiramidiota iz Hjustona, kako bi bilo da nam ti, kao Semketov glasnogovornik na ovom forumu, protumacs listu koju je Hjustonpiramidiot postavio nekoliko postova iznad. Evo da ti osvjezim pamcenje:

- Nestao kostur bez traga i glasa, u Londonu gdje je trebalo da se procijeni starost pra-stanovnika pra-piramide
- Bager ka sredstvo arheoloskih istrazivanja
- tocak u obliku kruga od 360 stepeni (ali ni ovo nisu dobro izmjerili, ima vise od 360 Wink ), koji je ostavljen na mjestu gdje je nadjen, nakon sto su ga rudari pokusali sastaviti iz komada nadjenih na raznim lokacijama, za dalju arheolosku obradu, koja nikad nije provedena.
- crtez ribe u Photo-Shopu na kamenu iskopanom u tunelu usred mraka
- sveta pra-krava, ostavljena na mjestu nalaska za dalju arheolosku obradu
- sveto dvostrano stopalo, kao preteca engleske mjere za duzinu, feet
- kamen neobicnog oblika, koji je neobican ne po obliku nego po obliku
- sveto pra-pismo, nastalo u pradavna doba nakon pronalaska kamena na kojem je pronadjeno
- sveti reljef visocke doline, isto na vjecnoj arheoloskoj obradi
- metalne ploce o kojima vise niko nista nikad nece reci
- Majka svih faraona, RAMIZ
- piramida kao sredstvo Atlantidjana za otapanje ledenog doba
- piramida kao sredstvo Atlantidjana za otpuhivanje neprijatelja
- piramida kao generator struje
- elektromagnetna zracenja piramide registrovane tajansvenim uredjajem, koji je u stvari mobilni telefon
- otkrice piramide uz pomoc raslji i kristalne kugle
- NLO iznad piramide
- podjela besplatnih prospekata posjetiocima (u zamjenu za 10 KM)
- nismo isli u Zadar jer Govedarica nije htio da nas pozove na konferenciju na koju se treba sam prijaviti

Ima jos ali mi je mrsko listat po Fondacijinoj stranici.

Za izraz "sluzbena znanost", obrati se Semiru, to je njegova omiljena floskula. Pitaj ga, nek ti objasni. On doduse koristi (kao sto bi se ti izrazio) "vehabijski" rjecnik, pa kaze "zvanicna nauka".

I ko ti je StulFurerica? Daj postavi kakav link, pa da sami vidimo kako ta osoba siri strahovladu.
veseoko_kukulamovic

Hopsla!

http://www.sarajevo-x.com/clanak/071009110
Nakon pisma koje je prije nekoliko mjeseci najuglednijem svjetskom magazinu za nauku Science uputio dr. Robert Schoch, američki geolog koji je prošle godine posjetio BiH i visočke "piramide", s tvrdnjom da se radi o prirodnim formacijama, u najnovijem broju tog magazina oglasio se još jedan američki geolog, Paul V. Heinrich s univerziteta u Luizijani, s pismom pod naslovom "Bosanska pseudonauka".

U tom pismu, Heinrich iznosi rezultate nedavno obavljenih laboratorijskih analiza uzoraka uzetih sa kamenih kugli u Zavidovićima, koji nedvojbeno potvrđuju da se radi o prirodnim karbonatnim izlučevinama, navodeći slične primjere iz drugih krajeva svijeta.

Prilikom iznošenja ovih rezultata, gospodin Heinrich uputio je kritiku na račun pseudonaučnih objašnjenja ovih formacija od Semira Osmanagića, koji tvrdi da se radi o "ostacima monumentalne supercivilizacije".

Heinrich ističe da se interes koji su tzv. bosanske piramide pobudile treba usmjeriti na educiranje šire javnosti o porijeklu i značaju geoloških formacija i geologije.
Jel Semke još ne Ćuje dobro? :lol:
HoustonPiramidiot

veseoko_kukulamovic wrote:Hopsla!

http://www.sarajevo-x.com/clanak/071009110
Nakon pisma koje je prije nekoliko mjeseci najuglednijem svjetskom magazinu za nauku Science uputio dr. Robert Schoch, američki geolog koji je prošle godine posjetio BiH i visočke "piramide", s tvrdnjom da se radi o prirodnim formacijama, u najnovijem broju tog magazina oglasio se još jedan američki geolog, Paul V. Heinrich s univerziteta u Luizijani, s pismom pod naslovom "Bosanska pseudonauka".

U tom pismu, Heinrich iznosi rezultate nedavno obavljenih laboratorijskih analiza uzoraka uzetih sa kamenih kugli u Zavidovićima, koji nedvojbeno potvrđuju da se radi o prirodnim karbonatnim izlučevinama, navodeći slične primjere iz drugih krajeva svijeta.

Prilikom iznošenja ovih rezultata, gospodin Heinrich uputio je kritiku na račun pseudonaučnih objašnjenja ovih formacija od Semira Osmanagića, koji tvrdi da se radi o "ostacima monumentalne supercivilizacije".

Heinrich ističe da se interes koji su tzv. bosanske piramide pobudile treba usmjeriti na educiranje šire javnosti o porijeklu i značaju geoloških formacija i geologije.
Jel Semke još ne Ćuje dobro? :lol:
Ali sta to ima veze?

Nedavna Semketova posjeta New Yorku po njegovim rijecima, ima znacaj zbog ovoga:

"Posjeta New York-u je značajna jer se tu nalazi oko 50.000 ljudi – Bošnjaka a važno je da oni dobiju korektne informacije o ovome šta se zbiva, a naravno s njima i američka javnost."

http://piramidasunca.ba/ba/images/stori ... tervju.jpg

Ko ce se sad sekirati sta tamo neki americki foteljasi tvrde, kad mi imamo svoje Bosnjake koji ima da vjeruju, jer to su (iz istog intervjua)

"entuzijasti koji sa srcem prihvataju dobre vijesti o njihovoj zemlji porijekla".

Ma ne pokusava Semir nikog izmanipulisati, je li tako?
babanovac

Post by babanovac »

Hoce li opet kakvi Rusi sa sciniclatorom dolazit`?
veseoko_kukulamovic

babanovac wrote:Hoce li opet kakvi Rusi sa sciniclatorom dolazit`?
Hoće, čim Sony izbaci novi palm PC! :lol: :lol: :lol: :lol:
stojdraga

Post by stojdraga »

Gosp. Heinrich je svašta tvrdio bez ikakavih labaratorijskih analiza i prije više od godinu dana. Naime, od početka je na forumu arheology.org napadao ideju bilo kakve "drugačije" povijesti Balkana i pri tome izvodio svakojake vratolomije.

Link na njegova postignuća: http://www.hallofmaat.com/modules.php?n ... le&sid=103

Prema tome, budući da je frajer prišao stvari sa unaprijed iskristaliziranim mišljenjem, ne vidim kako bi on mogao bit objektivan (što se tih kugli tiče prema njima sam posve ravnodušan i ne mislim ono što mi pakiraš). Dakako, siguran sam i u to da će neki drugi geolog imat tu i tamo posve drugačije objašnjnje za taj fenomen (što ne znači da su te kugle umjetno napravljene).

Elem, Lijepo bi bilo kada bi se gosp. Henirich založio da i američki đaci dobiju adekvatno geološko i kulturno znanje u nastavnim i van nastavnim aktivnostima, pa da recimo znaju da Atlantski okean razdvaja Ameriku i Evropu i da Sredozemlje nije na Pacifiku. :P

Svakako, treba pozdraviti svako nastojanje koje će pogodavti tome da im se podigne prosjek, pa onda moguće Heinrich i nebi tak vraški štrčal, kaj ne?
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

veseoko_kukulamovic wrote:Hopsla!

"Posjeta New York-u je značajna jer se tu nalazi oko 50.000 ljudi – Bošnjaka a važno je da oni dobiju korektne informacije o ovome šta se zbiva, a naravno s njima i američka javnost."

:shock: :shock: :shock: :? :? :?

Ma sta 50,000. Ima nas 500,000, miminum !! Samo vecina ih je u podzemlju. Grad ih zbog dugogodisnjeg iskustva u kopanju tunela piramide zaposlio da kopaju podzemnu zeljeznicu pa ne izlaze puno na sunce. :D
HoustonPiramidiot

stojdraga wrote:Gosp. Heinrich je svašta tvrdio bez ikakavih labaratorijskih analiza i prije više od godinu dana. Naime, od početka je na forumu arheology.org napadao ideju bilo kakve "drugačije" povijesti Balkana i pri tome izvodio svakojake vratolomije.

Link na njegova postignuća: http://www.hallofmaat.com/modules.php?n ... le&sid=103

Prema tome, budući da je frajer prišao stvari sa unaprijed iskristaliziranim mišljenjem, ne vidim kako bi on mogao bit objektivan (što se tih kugli tiče prema njima sam posve ravnodušan i ne mislim ono što mi pakiraš). Dakako, siguran sam i u to da će neki drugi geolog imat tu i tamo posve drugačije objašnjnje za taj fenomen (što ne znači da su te kugle umjetno napravljene).

Elem, Lijepo bi bilo kada bi se gosp. Henirich založio da i američki đaci dobiju adekvatno geološko i kulturno znanje u nastavnim i van nastavnim aktivnostima, pa da recimo znaju da Atlantski okean razdvaja Ameriku i Evropu i da Sredozemlje nije na Pacifiku. :P

Svakako, treba pozdraviti svako nastojanje koje će pogodavti tome da im se podigne prosjek, pa onda moguće Heinrich i nebi tak vraški štrčal, kaj ne?
Sta li si ti ovdje samo zbrda-zdola navaljao, to cak ni ti sam ne razumijes. Kakve veze imaju americki djaci, Sredozemlje i Pacifik sa Heinrichom, valjda je jasno samo tebi. Slutim da si htio reci kako su Amerikanci glupi, a Hrvati, kao eto npr. ti, pametni. Kako originalno.

Ali da volis zabijati auto-golove, to je vec odavno jasno. Cak bi se i omrazeni APWR dicio izborom clanaka koje si nam prezentirao na jednom mjestu, sve skupa s referencama i linkovima sa objasnjenjima geoloskih fenomena. Ova objasnjenja su izvrsno dokumentovana, i osim toga sto su precizno i jasno izlozena, daju odgovore na sve "misterije" sa one liste Osmanagicevih umotvorina koju ti iz nepoznatih razloga uporna zaobilazis.

Osim tvog umijeca s auto-golovima, vrlo me je impresionira upotreba rijeci "frajer", sad si mu pokazao! Samo naprijed, i treba ti malo samopouzdanja nakon sto si se onako tuzno rasplakao na forum.hr "Na rubu znanosti", gdje si citatelje, bas kao sto cinis i ovdje, uveseljavao svojim umotvorinama koje nisu cak ni na rubu pameti.
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

veseoko_kukulamovic wrote:
babanovac wrote:Hoce li opet kakvi Rusi sa sciniclatorom dolazit`?
Hoće, čim Sony izbaci novi palm PC! :lol: :lol: :lol: :lol:
U pravu si, treba i podzemne tunele snimit… Dr Harry Potter and the Chamber of Secrets :D :D
veseoko_kukulamovic

stojdraga wrote:Gosp. Heinrich je svašta tvrdio bez ikakavih labaratorijskih analiza i prije više od godinu dana. Naime, od početka je na forumu arheology.org napadao ideju bilo kakve "drugačije" povijesti Balkana i pri tome izvodio svakojake vratolomije.

Ono što je meni zapelo za oko je ovo: svaki put kad se oglasi neki stručnjak kao ovaj geolog, ili kad se pojavi neko ograđivanje kao prošle sedmice onaj intervju s egipatskim ambasadorom, kad Semke ne smije da se oglasi ni po jednom od tih pitanja, uvijek se pojavi ovaj njegov glasnogovornik na nekoliko foruma po internetu... :D
stojdraga

Post by stojdraga »

Ma ja ti uopće ne sporim da je gosp. Henirich geolog. Dapače, tipovi istog prezimena svakako su bolje poznati iz povijesnih čitanki nego on. :D
To svakako, pardon, jedan s drugim nikakve veze nemaju.

Kad pogledaš njegove radove vidiš da se on upor da dokaže da su to brda. Uglavnom na osonvu literature. Svakako, njegovo je mišljenje vrlo potkrijepljeno, ali ipak ne vidim kako zadire u bit problema, naročito onda ako su brda nekada modifikovana i dorađivana i slično, a za što imaš brojne indicije.

Nagalsio bih: ja ne mislim da su tamo piramide, ali branim pravo mišljenja svakome tko želi mislit ili vjerovat da su tamo piramida - da misli i vjeruje što god želi. Dapače, držim da čak i nije nemoguće da su brda modifikovana u oblik piramide il nečeg sličnog, ali vidim da bi to trbalo bolje i opširinije istražit i dokumentirati.

Naproto mi ide na živce što tko zna kakvi globtroteri i kakti profesorčići negdje na nekom učilištu u nekoj zabiti il srednoj školi, sada nalaze potrebu da dociraju i elaboriraju s visokog, kao prosvječujući glupi i neobrazovani puk u Bosni i šire. On, nemereš verovat. Mi smo svi skupa gomila idiota s piramidama il bez njih, a oni ono, prodaju jedino što imaju - svoju pozu. Krasno nešto. Što on malo ne prosvjeduje npr. glede mišljenja kako je prorok Mormon utemeljio izabrani narod (indijance i koloniste) u Americi, pa su oni miljenici Božji po toj mističnoj obnovi koja će njih i samo njih odvesti u život vječni? Mogao bi to i geološki i sociološki objasnit. Također, baš je u Americi između više tisuća sekti i sljedbi nastala i ona koja se naziva Crkvom Nikole Tesle, pa vjeruje kako ovaj nije iz Like već sa neke zvijezde. Nisam primjetio ni u jednom slovu da prof. Heinrich prosvjeduje protiv takvih papanskih i opskurnih vjerovanja u njegovoj domovini, mišljenja koja su povijesno utemeljena u čistoj fikciji i fantaziji, ali zato se našao odmah pozvanim da nam objašnjava što je brdo.

E moj, Kukumicumacu (to od milja, da se ne bi vrijeđo) nadam se da ti glava nije šuplja kao tekstovi. :P
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

stojdraga wrote: Naproto mi ide na živce što tko zna kakvi globtroteri i kakti profesorčići negdje na nekom učilištu u nekoj zabiti il srednoj školi, sada nalaze potrebu da dociraju i elaboriraju s visokog, kao prosvječujući glupi i neobrazovani puk u Bosni i šire.
I meni naprosto ide na zivce sto kojekakvi prodavaci magicne vode, prodavaci minijatura, instalateri klima-uredjaja, bibliotekarke, pjesnikinje i instruktorice reikija i inih holistickih metoda utopljeni u njihova New Age vjerovanja, a svi redom iz susjedne nam zapadne drzave, mlate praznu slamu na temu Visokog, pisu iz svog ugla (vidi, vidi, ima i tvoj rad tamo!) i pune jedra guruove ladje koja se opasno priblizava rubu provalije dok, uz njihovu pomoc, prosvjecuje glupi i neobrazovani puk u Bosni i sire (tj. bosnjackoj dijaspori, jer sumnjam da bi, recimo, ministar obrazovanja u RH bio tako tolerantan prema alternativnoj istoriji u svojim skolama i slanjem skolskih izleta na te lokalitete)!
veseoko_kukulamovic

BRAVO NEREGISTRIRANI, ote mi rječ iz usta! :thumbup:

Posebno mi ide na živce kad "ugledna profesorica arheologije i etnologije" (čitaj: bibliotekarka) iz Zagreba ide "prosvjećivat glupi i neobrazovani puk u Bosni" gluparijama kao što je "Zabranjena arheologija" dok negira postojanje bosanskih spomenika! :P
Locked