Naime o cemu se radi, narucio sam par artikala, placam preko paypala. Ok stavio narudzbu, narudzba primljena, dolazi mail od paypala, dolazi mail od njih, sve ok. Onda se ja predomislim i posaljem zahtjev za ponistavanje te narudzbe. Napomenut cu da sam prije te narudzbe imao dobru kominikaciju s adminima i odgovarali su mi na mailove u roku od 10 minuta.
Razlika izmedju narudzbe i mog ponistavanja je 4 sata. Poslan mail niko ne odgovara, posaljem drugi, treci, cetvri, deseti, petnaesti, pocnem prijetiti tuzbom i policijom, i onda mi dolazi mail da su ti artikli procesuirani, ali da jos uvjek nisu poslani, pa ja jos vise opalim po njima. Uz sve to kontaktiram banku pokusam blokirati sredstva, kazu nemoze, novac je vec rezervisan. Odem na paypal i prijavim sajt, copy/paste dijela gdje pise da je ponistavanje narudzbe moje puno pravo, i da ce oni novce refundirati u najbrzem mogucem vremenu, i trazim da se to sve stopira.
Nakon toga ponovo navalim po mailovima, da bi mi se nekakav javio i rekao kao, mozemo odkazati jedan artikal, ali drugi je vec prosao processing i njeg ne mozemo vratiti. Ok reko nije problem, zelim da mi se refundira taj novac odmah. Nakon toga ponovo tapija, poslao sam poslje toga jos 5-6 mailova na koje mi nisu odgovorili. Pogledam racune, nisu novce ni vratili, odnosno na bankovnom stoji da nista nije ni skinuto, dok na paypalu stoji da je kao skinuto 150 eura.
Jutros pokusavao da prebacim novce sa jednog na drugi racun i nije mi uspjevalo. Malo prije pokusam isto, i uspijem, na ovom racunu na kojem me terete 150 eura ostavio sam nesto sitno, dok sam ovo ostalo prebacio na drugi racun.
E sad ono sto me buni, ako taj novac stoji na paypalu, pise da je skinut sa kartice i uplacen trgovcu, taj isti mi se ne pokazuje na bankovnom racunu, ali dobro, treba vremena bankama da to sve procesuiraju, no, ako je ta glavnica rezervisana, kao sto je prije slucaj bio, pa sam mogao ici do te svote koja je vec rezervisana necim sto nije obradjeno, kako sam onda uspio ja prebaciti glavnicu tog novca na drugi racun i jesam li samim time uspio blokirati naplatu necega sto ja ne zelim ?
Jesam li ovim prebacivanjem sa racuna na racun sacuvao se glavobolje, jer kad dodje onaj cas da se to skine s racuna, nece imati sta da skine jer je racun prazan, ili, glavobolja mi tek predstoji ?
Lijepi Amazon....znao sam nakon 10 dana kanselirati narudzbu, oni je kanseliraju u iduca 2 sata...
Ima li ko da se razumije na ovome polju.
Uglavnom racun je prazan, pregledao sam transakcije, stoji nesto zvaka, nesto cigara sto se kupovalo i to je to, stoji nesto na paypal sto se uplatio, pa se s paypala vratilo na racun i to je to.
PomoGnite