FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baltazar_khan

#1451 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

U moru genijalnih poteza uprave Barcelone, desi se jednom i idiotski potez.

Tjeranje Samuela Eta iz tima.

Svaka čast Ibrakadabri, ali Samuel je znao u dušu igru barse, uklopljen u tim samo tako.
cyprus

#1452 Re: FC Barcelona

Post by cyprus »

Fol neće lopta u gol :lol: :lol: . Pa logično da neće kad u dvije utakmice Barcelona nije imala poštenog šuta u okvir gola. Dakle, golman Rubina uopšte nije heroj, a čak mi se po nekim intervenicjama čini i da je dobro solidna kanta. Odgledah ovaj pregled, i vidim da je Barcelona imala samo jednu stopostotnu priliku (stativa Ibrahimovića na početku), ostalo sve šutevi iz p.m. Ne pretjerujem kad kažem da su ove 2-3 prilike Rubina bile opasnije od svih tih Barceloninih (opet kažem, izuzev one na početku). Al bitno je da je posjed lopte 70% :D .

Dakle, postoji razlog zašto tvrdim da ove godine neće postić ništa ni približno prošloj godini. A gotovo sam siguran ni da Guardiola neće dočekat novu godinu na katalonskoj klupi :D
LSD

#1453 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Brzo se zaboravljaju neke stvari...vec se zaboravila cinjenica da je Guardiola u svojoj debi sezonu (kao trener) osvojio sve što se moglo osvojiti (Primera,kup kinga i LP)...ne može se tek tako tjerati trener Barce koji je sve to osvojio u jednoj sezoni...pa nije u pitanju neki BH klub niti naša liga gdje treneri lete svake polusezone vec gigant Barcelona.
krusty

#1454 Re: FC Barcelona

Post by krusty »

_BaD_BoY wrote: mozda ti malo pocijenjujes rubin..ako realu uvali neka trsljuga iz trece lige 4 gola zasto bi bilo cudno da rubin uzme barci..iako sam se i ja nadao boljoj predstavi barce ipak iz dana u dan se pokazuje da su ove pridoslice u ligi prvaka sve veca konkurencija ovim velikim klubovima..bod se pise idemo dalje:D FORZA BARCA :bih:

ne podcjenjujem ja Rubin, ali ne treba ni Barcu sad nesto podcjenjivati zbog Rubina.., oni su bili apsolutni favorit u ove 2 tekme, i ocekivanih 6 bodova, slicno kao npr Fiorentina i Debrecen :)

i ko rece da se Rubin samo branio... pa boga mi imali su 3 odlicne prilike, nisu nezasluzeno izvukli bod...
_BaD_BoY

#1455 Re: FC Barcelona

Post by _BaD_BoY »

ne podcjenjujem ja Rubin, ali ne treba ni Barcu sad nesto podcjenjivati zbog Rubina.., oni su bili apsolutni favorit u ove 2 tekme, i ocekivanih 6 bodova, slicno kao npr Fiorentina i Debrecen :)

i ko rece da se Rubin samo branio... pa boga mi imali su 3 odlicne prilike, nisu nezasluzeno izvukli bod..
da budem iskren i ja sam ocekivao ako ne 6 onda bar 4 boda al jebiga :D da se ja pitam siguran sam da bi opet osvojili 5 trofeja :D
i rubin je odigrao super,al siguran sam da je to sve zbog tespiha u trenera rubina :D
imapiramda

#1456 Re: FC Barcelona

Post by imapiramda »

Xavi:"Rubinova pobjeda je nezasluzena","Ovakve timove pobjedujemo 9 puta u 10 utakmica".Eee moj Xavi.Iskreno vam zelim da oborite jos jedan rekord a to je da budete prvi "sampioni" koji su ispali u grupnoj fazi natjecanja. :dance: :lol:
_BaD_BoY

#1457 Re: FC Barcelona

Post by _BaD_BoY »

imapiramda wrote:Xavi:"Rubinova pobjeda je nezasluzena","Ovakve timove pobjedujemo 9 puta u 10 utakmica".Eee moj Xavi.Iskreno vam zelim da oborite jos jedan rekord a to je da budete prvi "sampioni" koji su ispali u grupnoj fazi natjecanja. :dance: :lol:
jezik pregrizo dabogda :D i nikad ti se zelja ne ostvarila cafire :D
ultima_palabra

#1458 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

imapiramda wrote:Xavi:"Rubinova pobjeda je nezasluzena","Ovakve timove pobjedujemo 9 puta u 10 utakmica".Eee moj Xavi.Iskreno vam zelim da oborite jos jedan rekord a to je da budete prvi "sampioni" koji su ispali u grupnoj fazi natjecanja. :dance: :lol:
Izjave i izgovori igrača Barcelone počinju ličiti na one iz Rijkaardovog doba prije 2-3 godine :roll:
Charuga
Globalni moderator

#1459 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

24.11.2009. Dan D
musac

#1460 Re: FC Barcelona

Post by musac »

Barcelona nije isti tim kao prošle sezone; to je definitivno. To se moglo vidjeti i u prvoj utakmici LP protiv Intera.

Po mom mišljenju, Guardiola ne smije da igra kao prošle sezone. Zadnja linija je ista, napad je blago oštećen (jer nema Henrya, a odlično je igrao prošlu sezonu), ali je totalno poremetio vezni red -- koji je osnova svega u Barceloni. Preferira Keitu na AML, a ne Iniestu. Da, Keita je puno bolji defanzivno. Da, Keita je zabio dosta golova ove sezone... Ali nema taj "click" sa Xavijem. Nema potpune kontrole na sredini... Zato Pique najmanje 20 puta na svakoj utakmici glumi veznog igrača i uposljava Ibru.
do_tokija

#1461 Re: FC Barcelona

Post by do_tokija »

ha nervoza se uvukla ali ostaje nada da ce protiv intera suditi ovrebo!

iskreno vise bi volio da ona antipropaganda fudbala ispadne ali zadovoljicu se i vasim ispadanjem!
omar little

#1462 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

musac wrote:Barcelona nije isti tim kao prošle sezone; to je definitivno. To se moglo vidjeti i u prvoj utakmici LP protiv Intera.

Po mom mišljenju, Guardiola ne smije da igra kao prošle sezone. Zadnja linija je ista, napad je blago oštećen (jer nema Henrya, a odlično je igrao prošlu sezonu), ali je totalno poremetio vezni red -- koji je osnova svega u Barceloni. Preferira Keitu na AML, a ne Iniestu. Da, Keita je puno bolji defanzivno. Da, Keita je zabio dosta golova ove sezone... Ali nema taj "click" sa Xavijem. Nema potpune kontrole na sredini... Zato Pique najmanje 20 puta na svakoj utakmici glumi veznog igrača i uposljava Ibru.

slazhem se da guardiola neshto mora uchiniti glede taktike. nisam trener, niti se pravim da jesam, tako da ne znam shta konkretno mozhe/treba uraditi ali ovako tvrdoglavo inzistirati na "svojoj" igri a ne prilagoditi se izuzetno defanzivnoj igri protivnika mi je...ne znam...ne daje nikakve rezultate i glupavo mi je ochekivati nadigravanje od drugih timova. pa, nisu ljudi budale, znaju shta ih sleduje u tom sluchaju. nejasan mi je guardiola ove sezone skroz. kao ljubitelj barce nadam se da je ovo samo neki period prilagodjavanja a ne dugorochni trend.
a shto se tiche lijeve strane iniesta mora igrati lijevo jer nema henrya a koga drugog staviti na vazhnim utakmicama? staviti nekog djecharca u ligi prvaka mi je malo prerizichno. iniesti ne lezhi lijeva strana bash pretjerano, vidjelo se to odmah protiv chelze proshle sezone, da nije efektivan kao shto je u veznom redu.
bhcrow

#1463 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

Fakat ne mogu da vjerujem kakve sve gluposti i teze ljudima padnu na pamet i onda se smatraju pametnima i fudbalskim znalcima.

Barcelona igra najljepši nogomet na svijetu, svima koji se iole razumiju u fudbal je to stvar u koju nema sumnje, e sad ima ih koji navijaju za duge timove i volili bi da su oni ti, al nisu. Barcelona iako rezultatski izgleda u krizi po meni uopste nije. Jos uvijek igraju dobro, jos uvijek igraju lijepo, jos uvijek svi mogu uzivat i radovati se kad imaju priliku gledati Barcin meč.

Ovi kritičari koji pokušavaju dokazati da je Rubin bio bolji tim od Barcelone mislim da veze s vezom nemaju. U obje utakmice su igrali bunker (sasvim logično), i psrećilo im se pa su osvojili 4 boda. Barca mene nije razočarala, radila je ono što uvijek radi i zbog čega je volim, a to je: napad, napad i napad. Ybg, kad vam se na terenu suprotstavi ekipa od 11 igrača koji znaju igrati nogomet, a pritom se odluče braniti pa šta im Bog da, niko na svijetu ne može garantovati pobjedu protiv njih. Mislim da u svijetu ima još samo 5-6 ekipa koje bi u utakmicu s Barcom ušli da se nadigravaju, a vi skontajte zašto je to tako.

Kažete nije to ta Barca od prošle sezone, pa isto kao da se onakvo nešto može svake godine ponoviti i kao da je to nešto tako jednostavno za postići. I kiksevi su dio sporta, i da nisu mogući kakav bi to sport bio.

U utakmici u Kazanu po meni je najviše zakazao Alves u ofanzivi, od 5-6 centaršuteva samo je jedan došao do Barcinih igrača (Keiti kad je ovaj probao volejom). Ibra je centarfor, ako zabije glavna je zvijezda, ako ne zabije odmah svi kazu da je lose odigrao.

Kazete bolji Etoo od Ibre, pa nadam se da ste gledali utakmicu Intera i vidjeli kako je odigrao Etoo - katastrofa. A Etoo je i za Barcu u posljednjih 6-7 utakmica podbacio u sve i jednoj osim u finalu Lige prvaka (zabio gol i odmah je zvijezda večeri).
leo karan

#1464 Re: FC Barcelona

Post by leo karan »

bhcrow wrote:Fakat ne mogu da vjerujem kakve sve gluposti i teze ljudima padnu na pamet i onda se smatraju pametnima i fudbalskim znalcima.

Barcelona igra najljepši nogomet na svijetu, svima koji se iole razumiju u fudbal je to stvar u koju nema sumnje, e sad ima ih koji navijaju za duge timove i volili bi da su oni ti, al nisu. Barcelona iako rezultatski izgleda u krizi po meni uopste nije. Jos uvijek igraju dobro, jos uvijek igraju lijepo, jos uvijek svi mogu uzivat i radovati se kad imaju priliku gledati Barcin meč.

Ovi kritičari koji pokušavaju dokazati da je Rubin bio bolji tim od Barcelone mislim da veze s vezom nemaju. U obje utakmice su igrali bunker (sasvim logično), i psrećilo im se pa su osvojili 4 boda. Barca mene nije razočarala, radila je ono što uvijek radi i zbog čega je volim, a to je: napad, napad i napad. Ybg, kad vam se na terenu suprotstavi ekipa od 11 igrača koji znaju igrati nogomet, a pritom se odluče braniti pa šta im Bog da, niko na svijetu ne može garantovati pobjedu protiv njih. Mislim da u svijetu ima još samo 5-6 ekipa koje bi u utakmicu s Barcom ušli da se nadigravaju, a vi skontajte zašto je to tako.

Kažete nije to ta Barca od prošle sezone, pa isto kao da se onakvo nešto može svake godine ponoviti i kao da je to nešto tako jednostavno za postići. I kiksevi su dio sporta, i da nisu mogući kakav bi to sport bio.

U utakmici u Kazanu po meni je najviše zakazao Alves u ofanzivi, od 5-6 centaršuteva samo je jedan došao do Barcinih igrača (Keiti kad je ovaj probao volejom). Ibra je centarfor, ako zabije glavna je zvijezda, ako ne zabije odmah svi kazu da je lose odigrao.

Kazete bolji Etoo od Ibre, pa nadam se da ste gledali utakmicu Intera i vidjeli kako je odigrao Etoo - katastrofa. A Etoo je i za Barcu u posljednjih 6-7 utakmica podbacio u sve i jednoj osim u finalu Lige prvaka (zabio gol i odmah je zvijezda večeri).
Nema nijedna ekipa koja bi se mogla nadigravati s Barsom i igrati otvoreno, a da ne popije 3 komada
al zato ima 5-6 ekipa kojima barsa ne moze gola dati da igraju do prekosutra
kao sto su chelsea, inter pa evo i rubin je nasao penicilin
to neki zovu anti fudbal, a neki umijece
bolje igrat takticki, uzet 4 boda kao rubin
neko igrat "fudbal" pa primit 6 komada ko real madrid
dobra je barsa, samo ih je peglativno gledat
do_tokija

#1465 Re: FC Barcelona

Post by do_tokija »

barcelona ce oboriti jedan rekord svaka cast jedini tim koji je branio titulu i ispao u grupnoj fazi :lol: :lol:
Bušman

#1466 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Cisto sumnjam da ce ispasti. Uostalom, pocetkom godine je Barca imala pad forme. Sa 12 bodova prednosti sletjeli na 4 (liga)... I sta je onda bilo - Barca uzela sve.
Mislim da ce Barca pobijediti Inter i onda ce tek da se zakomplikuje situacija, sto sam i ocekivao na pocetku :-D.

PS Eto'o je izgleda "izbacen" iz tima jer se ponasao kao diva, derao se na klupske zaposlenike, trenere, masere itd. Ibra i da je losiji napadac od Eto'oa barem ne kvari atmosferu.
Last edited by Bušman on 06/11/2009 19:09, edited 1 time in total.
do_tokija

#1467 Re: FC Barcelona

Post by do_tokija »

vise srece u ligi evrope :D
flamethrower

#1468 Re: FC Barcelona

Post by flamethrower »

do_tokija wrote:vise srece u ligi evrope :D
Zar stvarno mislis da mogu zavrsiti treci?

Inter ih opucare i onda valja gostovat na hladnom istoku.

Oni sto su osvajali bodove, osvajali su.
Ima tamo Almeria pa nek igraju sa njima.
rIder

#1469 Re: FC Barcelona

Post by rIder »

Farsina igra provaljena, nisu rusima mogli dati gol a da ga daju interu?!!! :arrow: nemoguca misija. jos kada mourinho postavi 3 mesara ispred odbrane....... pitanje je samo da li ce primiti gol iz kontre :D 8)
ultima_palabra

#1470 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

bhcrow wrote:Fakat ne mogu da vjerujem kakve sve gluposti i teze ljudima padnu na pamet i onda se smatraju pametnima i fudbalskim znalcima.

Image
Ako ti neko uzme 4 boda u 2 utakmice, a lošija je ekipa na papiru, znači da ti je pročitao igru. Vjeruj da je i Rusima tako draže nego da su izgubili 5-2 i 6-2, a ti ih pohvalio kako su ofanzivno igrali.
Poštujem opredjeljenje za napadačku igru, i ja to volim, ali Barca je napadački igrala i u zadnjoj Rijkaardovoj sezoni, pa je bila osramoćena na svakom koraku. Fol je igrati napadački, a brzo i nepredvidljivo, ove sezone to više Arsenal ima nego Barca (ali ima i više problema u odbrani).
Što se tiče Ibre, on je bolji igrač od Eto'a, ali Eto'o je imao kvalitete koji su bili potrebniji Barci nego Ibrini (presing na protivničku zadnju liniju, veći procenat iskorištenih šansi).
LSD

#1471 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Jbg sve ce se prelomiti preko Interovih leđa,ljudi ce nastradati ni krivi ni dužni zbog ovog Rubina.
Tipovao sam na startu da ce Barca proci kao prva Inter kao drugi,ali bogami mrka kapa za Inter - nece ih ni 50 Mourinha moci spasiti.
Ove frustracije od rusa se moraju na nekome istresti,a slijedeci ko dolazi je upravo Inter :(
cyprus

#1472 Re: FC Barcelona

Post by cyprus »

Ne znam, ali 3 gola u 4 utakmice LC od ekipe za koju se smatra da igra napadački, naljepši i najefikasniji (navodno) fudbal i ne zabrinut se za njenu formu, moraš bit baš jeben optimista, jelde bhcrow :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1473 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

cyprus wrote:Ne znam, ali 3 gola u 4 utakmice LC od ekipe za koju se smatra da igra napadački, naljepši i najefikasniji (navodno) fudbal i ne zabrinut se za njenu formu, moraš bit baš jeben optimista, jelde bhcrow :D
jel' se sad naslađuješ i govoriš u sebi:"Now, THAT is a bad karma." :D
cyprus

#1474 Re: FC Barcelona

Post by cyprus »

Chmoljo wrote:
cyprus wrote:Ne znam, ali 3 gola u 4 utakmice LC od ekipe za koju se smatra da igra napadački, naljepši i najefikasniji (navodno) fudbal i ne zabrinut se za njenu formu, moraš bit baš jeben optimista, jelde bhcrow :D
Vala pravo da se naslađujem niko mi ne može oduzet :D , makar dok ne ispadnu (naknada za duševne boli od proljetos). Nakon toga prestajem, časna riječ :D
imapiramda

#1475 Re: FC Barcelona

Post by imapiramda »

cyprus wrote:
Chmoljo wrote:
Vala pravo da se naslađujem niko mi ne može oduzet :D , makar dok ne ispadnu (naknada za duševne boli od proljetos). Nakon toga prestajem, časna riječ :D
Bravo Cyprus,pogodak u sridu!Rubin je na Nou Campu pobjedio posteno a kod kuce takodje remizirao posteno za razliku od nekih timova koji su nekoga opljackali za mjesto u finalu lige prvaka.Bilo bi mi zao samo kada opljackani tim ne bi imao priliku da na pravi nacin izvrsi povrat svoje imovine jer izgeda da pljackarosi nece pojaviti :mrgreen: U medjuvremenu evo jedan kool video:
http://www.youtube.com/watch?v=kKcoZoKsCMI
Last edited by imapiramda on 07/11/2009 02:03, edited 1 time in total.
Post Reply