Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1451 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
kakve su mi sanse da uradim nesto na racun naseg bajnog zdravstvenog osiguranja tojest zubara
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1452 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ako imas zdravstveno (valjda imas), velike su sanse.Black swan wrote:kakve su mi sanse da uradim nesto na racun naseg bajnog zdravstvenog osiguranja tojest zubara
Pripremi se za narucivanje, cekanje ili izvali lovu i privatno.
- Truba
#1453 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
i kod privatnika se ceka zub
barem kod ovih kod kojih ja idem jos kad idu na godisnje pa ti ne mozes ne moze ono prodje 15 dana
i nije mi problem cekati pola godine
barem kod ovih kod kojih ja idem jos kad idu na godisnje pa ti ne mozes ne moze ono prodje 15 dana
i nije mi problem cekati pola godine
- trambusek88
#1454 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ima li ko preporuku za nekog od ovih kantonalnih stomatologa. Prednost Saraj Polje, Dobrinja, Kumrovec.
- CherryLips
#1455 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Probaj Lacalut active pastu za zube,meni se pokazala znatno boljom od Parod. a jos i jeftinijaBlack swan wrote:to imam i jaSHRED wrote:Znate li nekog stomatologa koji moze pomoci oko problema sa upalom zubnog mesa ili parodontozom?
još nešto što se zove superplastičnoimam osjećaj da neki likovi sjede i izmišljaju bolesti
koristim parodontax pastu koja je izuzetno skupaoko cenera ako ne kupiš na sniženju
i nekako to kontroliram te krvave desni i tako to
predlagali su mi operaciju ali ja to ništa ne fermam... 33 godine živim s nečim i onda mi jedan zubar to predloži
- Truba
#1456 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
fala a gdje ima kupiti bas da probalm
bio sam ovih dana kod zubara opet
dosao da jedan popravim na kraju drugi... kao taj prvi je ok a prije nekoliko godina nudjena mi zamjena... valjda skonto da je teško pa mu se nije dalo
ode posljednja 6. nepopravljena
valjda sam zavrsio za ovu godinu
osim famozne osmice koju čekam da izvadim
dosao da jedan popravim na kraju drugi... kao taj prvi je ok a prije nekoliko godina nudjena mi zamjena... valjda skonto da je teško pa mu se nije dalo
- CherryLips
#1457 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Lacalut ima svugdje,i u dm,cm,trznim centrima...
- konahawaii
#1458 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
da li ima neko iskustva sa floss & gloss stomatološkom ordinacijom u Sarajevu?
-
Mentha_Piperita
#1459 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Obzirom da se puno "reklamiraju" po portalima grupne kupovine , prošle godine ih zvah da se raspitam o cijeni čišćenja zuba oba zubna luka (ulutrazvučno skidanje kamenca + pjeskarenje zuba), i SA POPUSTOM mi rekoše da je to 70 KM.konahawaii wrote:da li ima neko iskustva sa floss & gloss stomatološkom ordinacijom u Sarajevu?
Naravno da se nisam naručila, jer volim bez popusta platiti 60 KM i dobiti potpunu uslugu, bez "priči za djecu" da dobih popust.
Sa drugim njihovim uslugama nemam iskustva.
-
Walther
#1460 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Krenece se krecu od 90eur za vecinu kolicinu Orbita ili 200+ eur za nesto normalno. Zagreb nije povoljan grad, pogotovo za stomatoloski turizam. 99.9% stomatologa je uzas (to ne vazi samo za ZG btw) i u tebi vide samo novac. Ako vec ides mogu prepruciti 1-2 ordinacije ali ocekuj previse...radmila rada wrote:Pozdrav, ja razmišljam o postavljanju zubnih krunica u Hrvatskoj, konkretnije u Zagrebu pa me zanima da li netko ima iskustva i zna kako se kreću cijene?
-
suza81
#1461 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Je si li poduzimao kakve aktivnosti po tom pitanju? Stomatologija... Prohic...? Kakva li je procedura?Black swan wrote:fala a gdje ima kupiti bas da probalm
- p206
#1462 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Gdje u Sarajevu uraditi ultrazvučno skidanje kamenca i poliranje? Cijena nije bitna samo da je dobro urađeno.
Izvinjavam se ako se ponavljam, možda je već neko napisao, al nisam mogao naći..
Izvinjavam se ako se ponavljam, možda je već neko napisao, al nisam mogao naći..
-
Kataklinger
#1463 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ordinacije Pirović ili Bizović, sve zajedno 50KM. A ne znam kakva je to "akcija" po cijeni 70KM u ordinaciji Floss & Gloss kad je 50KM standardna cijena za komplet žvalje skoro svugdje. Po 20KM za svaku vilicu za skidanje kamenca pjeskarenjem + 10KM poliranje obadvije vilice.
- Truba
#1464 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
što se osmice tiče nisam ništa još poduzimao
čekam da me zovnu iz ove državne ustanove...
čekam da me zovnu iz ove državne ustanove...
-
zaritisinebrute
#1465 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Trebala bi mi pomoc ... Zelim da radim navlake pa ne znam kod koga je najbolje otici uraditi iste ... omjer cijene i kvaliteta naravno
Hvala
Hvala
-
AnonimousGirl
#1466 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Da li neko ima iskustva sa zubarom dr.Livnjak ulici Cemerlica?
hvala
hvala
-
B Ling
#1467 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Evo iz vlastitog iskustva, a poprilicno sam proveo vremena kod zubara:
Ove male cu preskociti, bilo ih je, ne mogu svih da se sjetim.
Begeta - solidan, protetika OK, ona doktorica sa Harvarda radila mi jako komplikovane zahvate (presadjivanje tkiva) i sve proslo u najboljem redu.Faruk (sin) dobar zubar, njegova supruga po meni nista spec.Dakle solidna ordinacija, ali jako skupi.Za ove zahvate kojih nema kod drugih u ponudi preporuka.
Pirovic - ja i majka otisli na preporuku procitanu ovdje sa foruma. Solidna ordinacija,svi uljudni, doktor Pirovic odlican lik, za cijene nije problem, nije pohlepan, ali navlake koje mi je radio fulio nijansu, na svjetlu dana se pogotovo vidi.Kao na traci malo, podsjetilo me na neki dom zdravlja.Majka je odusevljena, radila most i prezadovoljna.Moram napomenuti da su oni za lijecenje zuba majstoi i da to urade u jednoj posjeti sto sam prvi put vidio.Takodjer uocili su da mi kod begete nisu dovoljno ocitsili i zalijecili zub, zbog cega mi se i nakon operativnog zahvata pocelo povlaciti zubno meso.Nakon njihove intervencije sada sve ok.Dakle za lijecenje zuba preporuka.Za navlake ne bash.
Razman - radio mi manje zahvate i lik je jako detaljan, protetiku kod njega nisam radio, jer je cjenovno u rangu Begete, ali za manje zahvate preporuka.
Faginovic - on kao zubar slidan,. ali vec je star lik. Koliko je samo vremena posvetio da uklopi boju navlaka sa mojom bojom zuba.Pa na svjetlo dana pa crta one resice pri kraju i na kraju mogu reci da su mi njegove metal keramicke navlake bile ljepse nego ove cirkon kod Begete i Pirovica.Na zalost zbog povlacenja mesa morao raditi nove navlake. Da mi je naci koji mu tehnicari rade navlake da odem licno kod njih.Dakle protetika, definitivno on.
Nadam se da sam pomogao.
Begeta - solidan, protetika OK, ona doktorica sa Harvarda radila mi jako komplikovane zahvate (presadjivanje tkiva) i sve proslo u najboljem redu.Faruk (sin) dobar zubar, njegova supruga po meni nista spec.Dakle solidna ordinacija, ali jako skupi.Za ove zahvate kojih nema kod drugih u ponudi preporuka.
Pirovic - ja i majka otisli na preporuku procitanu ovdje sa foruma. Solidna ordinacija,svi uljudni, doktor Pirovic odlican lik, za cijene nije problem, nije pohlepan, ali navlake koje mi je radio fulio nijansu, na svjetlu dana se pogotovo vidi.Kao na traci malo, podsjetilo me na neki dom zdravlja.Majka je odusevljena, radila most i prezadovoljna.Moram napomenuti da su oni za lijecenje zuba majstoi i da to urade u jednoj posjeti sto sam prvi put vidio.Takodjer uocili su da mi kod begete nisu dovoljno ocitsili i zalijecili zub, zbog cega mi se i nakon operativnog zahvata pocelo povlaciti zubno meso.Nakon njihove intervencije sada sve ok.Dakle za lijecenje zuba preporuka.Za navlake ne bash.
Razman - radio mi manje zahvate i lik je jako detaljan, protetiku kod njega nisam radio, jer je cjenovno u rangu Begete, ali za manje zahvate preporuka.
Faginovic - on kao zubar slidan,. ali vec je star lik. Koliko je samo vremena posvetio da uklopi boju navlaka sa mojom bojom zuba.Pa na svjetlo dana pa crta one resice pri kraju i na kraju mogu reci da su mi njegove metal keramicke navlake bile ljepse nego ove cirkon kod Begete i Pirovica.Na zalost zbog povlacenja mesa morao raditi nove navlake. Da mi je naci koji mu tehnicari rade navlake da odem licno kod njih.Dakle protetika, definitivno on.
Nadam se da sam pomogao.
- vješalica
#1468 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ma bolan ne bio otiđi na fakultet ostaće ti pare u džepu šta paničariteBlack swan wrote:izgleda da ću morati oralnom kirurgu za ovu osmicu kako bi se izvadila
znate li okvirno cijene
meni je rečeno oko 200
ne bih je vadio dokle god stoji ali počela se malo kvariti
zao mi sto se sad bas pocela kvariti kad osjećam da bi se mogla pomjeriti u prihvatljiviji položaj
ja bila 2 puta jednom bio prof gojko i još jedan zaboravila mu ime
ne rade ni tamo toliki levati
uredni čisti pristojni i detaljni,upute te da povadiš nalaze prije itd.
- Bianconeri1988
#1469 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ma samo Razman. 
-
PPscroW
#1470 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Koliko košta popravka zuba kod Pirovića, a koliko navlake?B Ling wrote:Evo iz vlastitog iskustva, a poprilicno sam proveo vremena kod zubara:
Nadam se da sam pomogao.
-
B Ling
#1471 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Navlake su 250 cirkon, mislim 180 metal, ali za njih nisam siguran, posto sam cirkon radio.Popravke ti isto ne mogu sa sigurnoscu napisati, pa ako ima neko ko se bolje sjeca.Ako radish vishe "zahvata", kao sto sam ja da ti popusta lik, nije tezak na parama sekunde.PPscroW wrote:Koliko košta popravka zuba kod Pirovića, a koliko navlake?B Ling wrote:Evo iz vlastitog iskustva, a poprilicno sam proveo vremena kod zubara:
Nadam se da sam pomogao.
-
didzej1602
#1472 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ima li ko problema sa skripanjem zubima u snu kao ja
Je li narucivao ko nocni zastitni splint i kod kojeg zubara? 
-
DaliaDalia
#1473 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ja sam bila u Zagrebu na postavljanju zubnih ljuskica i mogu reći da su cijene malo skuplje, ali ja sam osobno vrlo zadovoljna kvalitetom. Imaš ih na netu koliko hoćeš pa proguglaj.radmila rada wrote:Pozdrav, ja razmišljam o postavljanju zubnih krunica u Hrvatskoj, konkretnije u Zagrebu pa me zanima da li netko ima iskustva i zna kako se kreću cijene?
- p206
#1474 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Imao sam.Odličan.AnonimousGirl wrote:Da li neko ima iskustva sa zubarom dr.Livnjak ulici Cemerlica?
hvala
Izvadio mi je šesticu koja je imala ogroman korijen, bez ikakvog bola,naravno uz anesteziju. Popravio mi je još jedan zub i ne primjeti se da je popravljan...vjerovatno je i do materijala koji koristi jer da nije kvalitetan primjetilo bi se do sada.
-
blondina
#1475 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Da li je neko imao iskustva sa stomatološkim ordinacijama Denta S, i Foss&Gloss.
Hvala
Hvala